Γιατί θα ψηφίσω Ανδρέα…


Mας το έστειλε ο Νίκος, από Θεσσαλονίκη

Οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ πλησιάζουν. Τόσο καιρό παρακολουθώ έναν ανελέητο πόλεμο στα μπλογκς. Γελοία παραπολιτικά σχόλια. Όργια φημών, παραπληροφόρηση. Οι ίδιοι οι μπλόγκερς έχουν αγανακτήσει. Είμαι χρόνια μέλος της ΟΝΝΕΔ και ήμουν ενεργό στέλεχος της ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη. Αυτή δεν είναι η εικόνα της οργάνωσής μου ούτε αυτό που επιδιώκουμε μέσα απο τις ανοιχτές διαδικασίες. Για αυτό απόφασισα να γράψω. Αποφάσισα να γράψω για να εξηγήσω γιατί εγώ και χιλιάδες Οννεδίτες στηρίζουμε τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Να ξεκαθαρίσω ο Ανδρέας είναι φίλος μου, μη σπεύσετε, όμως να με θεωρήσετε προκατειλημένο για αυτό. Η άποψη μου είναι η άποψη ενός Οννεδίτη που γνωρίζει τον Ανδρέα και πονάει την οργάνωση. Είναι αντίθετη με εκείνων που γράφουν χωρίς να γνωρίζουν, πλήττουν τον έναν υποψήφιο για να στηρίξουν τον άλλο. Δεν πλήττω και δεν υποτιμώ κανένα υποψήφιο. Πιστεύω, όμως, ότι ο Ανδρέας είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Ο Ανδρέας για όσους τον γνωρίζουμε, ήταν ανέκαθεν για εμάς ο φίλος, ο συμφοιτητής, ο συνεργάτης, ο συμμαχητής. Ο Ανδρέας από τα πρώτα χρόνια της φοιτητικής του ζωής βρισκόταν στη πρώτη γραμμή της μάχης προσφέροντας στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ήταν εκείνος που μίλησε πρώτος για αλλαγές και οραματίστηκε μια ΔΑΠ ΝΔΦΚ όχι μόνο πρώτη δύναμη, αλλά και ανοιχτή σε όλα της τα μέλη. Ήταν εκείνου το όραμα και ο χαρακτήρας που όλους μας έκαναν να ταχθούμε στο πλευρό του και να προσπαθούμε πάντα με όλες μας τις δυνάμεις. Ο Ανδρέας είναι ηγέτης.

 
 
Όταν ο Παπαμιμίκος σου μιλούσε για τις ιδέες του, για μια ΔΑΠ ΝΔΦΚ που υπηρετεί τους φοιτητές, όταν σου ξεδίπλωνε τις σκέψεις του για την παράταξη και την πολιτική των πολλών δεν μπορούσες παρά να ταχθείς στο πλευρό του. Υπάρχουμε γιατί υπάρχουν προβλήματα έλεγε και εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να τα λύσουν. Έτσι κι έγινε. Η επιτυχία ήρθε και μας έκανε περήφανους. Επιτυχία παντού, στα τμήματα που φοιτούσαμε, σε ολόκληρα πανεπιστήμια, στη ΔΑΠ, στην ΟΝΝΕΔ. Ο Ανδρέας πάντα έπαιρνε τις θέσεις που κατείχε με το σπαθί του, έχοντας δίπλα του όχι 1-2 ισχυρούς φίλους, αλλά όλους εμάς. Ο Ανδρέας είναι νικητής. 
 
Σήμερα ο Ανδρέας είναι ο βορειοελλαδίτης νέος που δεν βρέθηκε ποτέ κοντά στο Αθηναϊκό κατεστημένο. Το κατεστημένο εκείνων που θέλουν την οργάνωση κλειστή, ζητούν λευκή επιταγή, εκείνων που λαϊκίζουν, εκείνων που έχουν μάθει να παίρνουν καρέκλες με την τακτική του ώριμου φρούτου.
 
Σήμερα χιλιάδες Οννεδίτες πιστεύουν ότι ο Ανδρέας είναι ο υποψήφιος που θα φέρει την αλλαγή, γιατί έρχεται με εφόδια τις επιτυχίες και τις ιδέες του να διεκδικήσει τη «τιμητική θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ», όπως με σεβασμό λέει, απέναντι σε συστήματα που θεωρούν ότι αυτή τη θέση είναι μια καρέκλα μόνο για όσους έχουν κληρονομικά δικαιώματα απο το παλιό σύστημα, μόνο για όσους είναι φίλοι, κολλητοί, εκλεκτοί και έχουν προσβάσεις σε βουλευτικά γραφεία. Ο Ανδρέας είναι ανεξάρτητος. Η δύναμη του προέρχεται μόνο απο όλους εμάς και απο τη δύναμη της αλλαγής που έχουμε ανάγκη.
 
Σήμερα ο Ανδρέας είναι αυτός που προάγει το πραγματικό πολιτικό ήθος μιλώντας για μια νέα ενωμένη ΟΝΝΕΔ, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς να απαντά στη λάσπη και τις επιθέσεις που μεθοδευμένα εξαπολύουν εναντίον του και εναντίον των συνεργατών και των φίλων του από τη πρώτη στιγμή,  συστήματα που υποκινούνται από αυτούς που πλέον ακροβατούν επικίνδυνα ανάμεσα στον κιτρινισμό και τη χυδαιολογία στην προσπάθεια τους να διαχειριστούν τη διαφαινόμενη ήττα τους. Ο Ανδρέας είναι υπεύθυνος. 
 
Σήμερα ο Ανδρέας είναι αυτός που αγγίζει αυτό που πολλοί πριν κάποια χρόνια θεωρούσαμε θαύμα. Την ανάληψη της προεδρίας της ΟΝΝΕΔ από κάποιον επαρχιώτη, εκτός Αθηνών, εκτός του σκληρού κατεστημένου της ΟΝΝΕΔ που έβαλε χιλιάδες Οννεδίτες στο περιθώριο, από κάποιον απλό Οννεδίτη, που πέρασε απο κάθε θέση στην οργάνωση, από κάποιον σαν κι εμάς, που πέτυχε και του αξίζει να αναλάβει την προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Ο Ανδρέας δεν είναι ούτε αλεξίπτωτο, ούτε φυτεμένος. Είναι αυτόφωτος και η πορεία του είναι εγγύηση για τις επιτυχίες. 
 
Κάποιοι πρέπει να το πάρουν απόφαση. Κανένας Οννεδίτης δεν παραπληροφορείται, κανένας Οννεδίτης δεν σταματά να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για την οργάνωση, κανένας Οννεδίτης δεν είναι άβουλος. Είναι οι ιδέες και οι προτάσεις του Ανδρέα αυτές που άγγιξαν τα μέλη της ΟΝΝΕΔ και έφεραν το μήνυμα της αλλαγής παντού, σε όλη την Ελλάδα.
 
Εγώ γι’ όλα αυτά ψηφίζω Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Γιατί ο Ανδρέας είναι η δύναμη όλων των απλών Οννεδιτών, όλων μας.
Και όλοι εμείς είμαστε η δύναμη του Ανδρέα.
Όλοι μαζί είμαστε Ενωμένοι για μια Νέα ΟΝΝΕΔ.
 
Νίκος

Σχόλια