Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

H Eλλάς "ευγνωμονούσα".. το ΔΝΤ

Ο Πίνακας που βλέπετε κοσμούσε επί σειρά ετών το γραφείο του εκάστοτε πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου.
Είναι έργο του Θεόδωρου Bρυζάκη (1819-1878) και έχει τίτλο

«H Eλλάς ευγνωμονούσα»


Κοιτάξτε πως είναι σήμερα το γραφείο του κ. Πρωθυπουργού και δείτε τον νέο πίνακα 

Η κυβέρνηση του Κλαμένου ετοιμάζει το πακέτο νο2 για τον ιδιωτικό τομέα....


Η κυβέρνηση του ΚΛΑΜΕΝΟΥ πρωθυπουργού δια μέσω του Υπουργού της οικονομικών ετοιμάζει το πακέτο νο2 αυτή την φορά για τον ιδιωτικό τομέα.
Εσείς οι δημόσιοι μην χαμογελάτε...ο ΚΛΑΜΕΝΟΣ δεν τελείωσε ακόμα με εσάς...
Αναλυτικά τι συζητά ο Παπακωσταντίνου με την νέα μας κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ:
Οι συντάξεις, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι τα τρία βασικά ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του υπουργού Οικονομικών με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
Σχετικά με τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, το ΔΝΤ επιμένει ότι αυτή πρέπει να αρχίσει...
...άμεσα, εντός δηλαδή του 2010, και ζητά συγκεκριμένα τη μείωση κατά 30% του επιδόματος αδείας και κατά 30% του δώρου των Χριστουγέννων.
Κατά τους τεχνοκράτες μια τέτοια μείωση, θα οδηγούσε σε περιορισμό των ετήσιων αποδοχών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα κατά περίπου 6%. Τέλος, το ΔΝΤ θέλει πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, με πάγωμα του κατώτατου ημερομισθίου και μισθού που έχει ορισθεί από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.

MINI "GIORGOS"..


MINI "GIORGOS".., όπως λέμε ΜΙΝΙ "ΜΕ".

Και μικρός και λίγος αποδείχτηκε, εκ του αποτελέσματος, για να χειριστεί τα προβλήματα..

Το δε πιστόλι μας έμεινε στα χέρια !!!!!

Ετοιμάζουν και την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου;

Η επόμενη «κόκκινη γραμμή» που θα σπάσει θα είναι στο Αιγαίο
Δεν είναι προφανώς καθόλου τυχαίο ότι τις ίδιες ώρες που ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδιδε την διακυβέρνηση της χώρας στο ΔΝΤ, ανακοινωνόταν και η επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, συνοδευόμενου μάλιστα από το … μισό τουρκικό υπουργικό συμβούλιο.
Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.
Θα ακούσετε και θα διαβάσετε πολλά για την επίσκεψη αυτή. Οι πληροφορίες όμως του antinews επιμένουν ότι ένα είναι το θέμα που θα κυριαρχήσει: η συνεκμετάλλευση της υφαλοκρηπίδας και των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της. Η εκχώρηση δηλαδή κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου θα αναλάβει αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Ήδη έχουν αγοραστεί 17 γεωτρύπανα. Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%.
Θυμάστε την επίσκεψη στον Ομπάμα διαμέσου ΔΝΤ;
Καταλαβαίνετε λοιπόν τι παίζεται, με αφορμή την οικονομική κρίση.
Αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν τότε θα βρουν εξήγηση και πολλά από τα μεγάλα ερωτηματικά που συνοδεύουν τις τελευταίες δράσεις και της ελληνικής κυβέρνησης και της τουρκικής στην περιοχή.

Να το καταλάβουν μια και καλή. Είναι τελειωμένοι

Από τη χθεσινή μέρα και μετά θα πρέπει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταλάβουν μια και καλή ότι είναι τελειωμένοι από την πολιτική ζωή της χώρας.

Από τη στιγμή που προσυπόγραψαν την παράδοση της χώρας στα χέρια του ΔΝΤ και με δεδομένο ότι θα βάλουν την υπογραφή τους στα εξαιρετικά σκληρά μέτρα που έρχονται, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν τελειώσει και ως πολιτικοί.

Τη στιγμή που θα υπογράψουν και θα συμφωνήσουν με...

απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα ή οτιδήποτε άλλο επιβάλει ο πρωθυπουργόε της χώρας Τροσκάν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πολιτική έχει τελειώσει για αυτούς.

Οφείλουμε να τους το κάνουμε απολύτως ξεκάθαρο.
Όποιος προσυπογράφει αποφάσεις του ΔΝΤ που πλήττουν μισθοτούς και συνταξιούχους τελειώνει ως πολιτικός και αποτελεί θλιβερή ανάμνηση στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Με το που θα αποφασίζουν σκληρά και άδικα μέτρα θα πρέπει να αισθάνονται και το τέλος τους ως βουλευτές ή υπουργοί.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα να στηθεί ένα νέο Γουδί για όσους πούλησαν τη χώρα διαχρονικά σε ξένες δυνάμεις, το πολιτικό τους τέλος είναι το μόνο που μας απομένει.

Μέρκελ: Βοήθεια ναι, αλλά…

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιμένει στους αυστηρούς όρους για την χορήγηση της ευρωβοήθειας προς την Ελλάδα.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στις 16:15 ώρα Ελλάδας η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένη να στηρίξει το ευρωπακέτο προς την Ελλάδα, διότι ύψιστο καθήκον της κυβέρνησής της είναι η σταθερότητα του ευρώ, αλλά η ευρωβοήθεια πρέπει να εξαρτηθεί από αυστηρούς όρους.

Η κα Μέρκελ -επικαλούμενη τηλεφωνική της συνομιλία με τον κ. Παπανδρέου- επιμένει ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα να γίνεται λόγος για το ύψος της οικονομικής βοήθειας και τον τρόπο καταβολής της, εφ’ όσον δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ και την Κομισιόν. Επομένως δεν υπάρχει ακόμη τελικό αξιόπιστο πρόγραμμα περικοπών, το οποίο να έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Η κ. Μέρκελ επεσήμανε  ότι η γερμανική οικονομική βοήθεια δεν θα έχει τη μορφή άμεσων  πιστώσεων προς την Ελλάδα, αλλά θα είναι εγγυήσεις που θα δώσει η γερμανική κυβέρνηση προς την κρατική τράπεζα δανειοδοτήσεων KfW.

Μήπως έχουμε τρελαθεί τελείως;;

Π Χριστοδούλου ΟΔΔΗΧ : Με 6000 ευρώ μεικτά το μήνα όχι και να τα ακούει (01/04/10)


Αποτελεί παράδοξο αλλά σε αυτή την χώρα είμαστε μόνο της κριτικής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πέτρος Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ ο οποίος έφυγε από την Εθνική με μηνιαίο εισόδημα 42,8 χιλιάδες ευρώ πήγε στον ΟΔΔΗΧ με 6000 ευρώ μεικτές αποδοχές και κάποιοι τον κριτικάρουν. Γιατί πήγε έτσι η δημοπρασία η μια γιατί έκδωσε 20ετία κ.α. Ο Χριστοδούλου απολαμβάνει της πλήρους στήριξης του υπουργού.
Όμως ας είμαστε ρεαλιστές , υπάρχει κανείς καλύτερος γι αυτή την θέση. Γιατί όποιος νομίζει ότι είναι καλύτερος ας βγει να το πει και να δηλώσει ότι θα τα έκανε καλύτερα.
Ο ΟΔΔΗΧ δεν κάνει θαύματα λειτουργεί στο περιβάλλον που διαμορφώνει το δημόσιο και απλά η κατάσταση στην οικονομία δεν είναι καλή.
(Greek Money)

Σχόλιο:
Τι λέτε ρε παλληκάρια,  δηλαδή πρέπει να του είμαστε και υποχρεωμένοι του κ. Χριστοδούλου;

Ανοιχτά τα Τέμπη

Με εναλλάξ κυκλοφορία ανά μία μόνο κατεύθυνση και σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, δόθηκε από χθες τις 8 το βράδυ στην κυκλοφορία η εθνική οδός, στην κοιλάδα των Τεμπών. Η κίνηση των οχημάτων θα επιτραπεί μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 τα ξημερώματα οπότε ο δρόμος θα ξανακλείσει, προκειμένου να συνεχισθούν οι εργασίας για να ξανανοίξει, πιθανόν πάλι με το ίδιο καθεστώς, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο που συμπίπτει με την αργία της Πρωτομαγιάς.
Για την τήρηση των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων επιστρατεύθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών, ενώ χωρίς την καταβολή διοδίων θα γίνεται η διέλευση από τους σταθμούς Πυργετού και Μακρυχωρίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η λωρίδα που άνοιξε χθες στις 8 το βράδυ θα παραμείνει ανοιχτή και μέχρι τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου θα κινούνται δε σε αυτή τα οχήματα με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη. Στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου, η κοιλάδα θα κλείσει για μισή ώρα, και εν συνεχεία θα ανοίξει ξανά από τις 9 π.μ μέχρι τις 6.30 μμ στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Θα κλείσει και πάλι για μισή ώρα, και θα ανοίξει στις 7μ.μ. μέχρι στις 2 μετά το μεσημέρι της Κυριακής στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Και πάλι στις 2μ.μ. θα κλείσει μισή ώρα και θα ανοίξει στις 2.30 μ.μ. μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η ατζέντα της 24/2/2010

Επίσκεψη στις ΗΠΑ (ΝΥ και Σικάγο), πραγματοποιεί ο υφυπΕξ Σπ. Κουβέλης
Εκδηλώσεις επετείου γενοκτονίας Αρμενίων.Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία οργανώνει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος (14:00:00 Αθήνα)
Εκδηλώσεις επετείου γενοκτονίας Αρμενίων. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας - Ομιλίες εκπροσώπων αρμενικής παροικίας - Χαιρετισμοί εκπροσώπων Νομαρχίας Αθηνών και δημάρχου Νέας Σμύρνης (12:00:00 πλατεία Χρ. Σμύρνης)
Θεσσαλονίκη
"4ο ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡ" στη Θεσσαλονίκη
Ημερίδα στην Ξάνθη για τη Διασυνοριακή Συνεργασία και την Ασφάλεια (11:30:00)
Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης (12:00:00)
Ποδηλατοδρομία για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας- Διεύθυνση Υγείας/ Νομαρχία Θεσσαλονίκης (12:00:00)

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

e-επιλογές της 23/4/2010«Κατά καιρούς έχουμε μιλήσει ακόμα και για την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ»!

Χρόνια Πολλά Γιώργο...οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν !!!

ΠΑΣΟΚ "Ενωμένο" (;;;)

Το πιό σοβαρό θέμα της επικαιρότητας ...

Ξέρουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας !!!!!

ΔΝΤ: Μόλις αρχίσαμε διαπραγματεύσεις με τις Ελληνικές αρχές !!!

Ωραία περάσαμε, αλλά τέλος. Πετάξτε τα εμπριμέ, γιατί φέτος θα φορεθεί γαλανόλευκο.

Εγείρεσθε, Άγωμεν Εντεύθεν Παιδιά! Όσοι Ζωντανοί, Όσοι Καθαροί.

Νέο αντάρτικο του κ. Παπουτσή στη Βουλή

Γ. Παπανδρέου. Ο τελευταίος των δυναστειών οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ.

Καμία συναίνεση δεν πρέπει να δώσει η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, αν δεν ομολογήσει τα λάθη του.

Κατέρρευσε και το «σκάνδαλο απαγωγής των Πακιστανών»....

Κι όμως λεφτά υπάρχουν... Διπλασιασμός στην τιμή του μεταφερόμενου νερού στα άνυδρα νησιά των νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων

Το μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ Στέλιος Κούλογλου, μας λέει «Κωλοέλληνες»

Σύντομη Βιογραφία Κωνσταντίνου Καραμανλή

Ο Σαμαράς να αγνοήσει το παλαιοκομματικό έρμα και να βγει μπροστά


H Ελληνική Οικονομική τραγωδία..."κατασκευασμένη" κρίση από την Wall Street

Δείτε το σημερινό συγκλονιστικό VIDEO του "AlJazeera English" ...
Aκούστε τι λένε οι καλεσμένοι για το θέμα του χρέους και του σκανδάλου της Goldman Sachs.

Ιδιαίτερα καυστικός είναι ο Μax Keiser, ο οποίος μιλάει για οικονομική τρομοκρατία στο  (08:25 και μετά το 13:00).  Αναφέρει επίσης ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για το ΔΝΤ όπως έγινε στην Ισλανδία, πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές !!!

Μιλάει για κατασκευασμένη κρίση από την Wall Street και αναφέρεται σε Ελεγχόμενη δολοφονία του ελληνικού "Βond market"...

Εγείρεσθε, Άγωμεν Εντεύθεν Παιδιά! Όσοι Ζωντανοί, Όσοι Καθαροί.

Έχουμε λάβει πάνω από 300 ηλ. μηνύματα οργής τις τελευταίες ώρες, καταλαβαίνετε ότι όχι μόνο δε μπορούμε να τα δημοσιεύσουμε, δε μπορούμε καν να τα διαβάσουμε. Το γεγονός λοιπόν είναι ένα: Από αυτή την στιγμή ξεκινά και επίσημα η Νέα Εθνική Αντίσταση.
Εδώ, βήμα βήμα όπως κάνουμε μήνες τώρα, θα προτείνουμε υλοποιήσιμες πράξεις για να χαλάσουμε τα σχέδια τους εκεί που δεν το περιμένουν. Μπορεί η τελική μαχη να κριθει στον δρόμο, αλλά ο πόλεμος ξεκινά ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. Από τις πιο απλές ενέργειες της καθημερινότητας μας.
Παράλληλα, οφείλουμε να ξεκινήσουμε ένα μεγάλο, ενιαίο Πατριωτικό Μέτωπο με πολύ απλή ταυτότητα: Όσοι Ζωντανοί, Όσοι Καθαροί, αλλά κυρίως…
ΟΣΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ.
Όσοι και αν είναι αυτοί.
Αρχιζουμε λοιπόν με λύσεις και συγκεκριμένες ενέργειες υλοποιήσιμες και σχέδιο ως την …τελική λύση. Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά.
Διαβάστε λοιπόν (όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει) αυτά:
Και σε λίγο, θα αρχίσουμε την αποκάλυψη των πραγματικών ντόπιων υπευθύνων της κατάρρευσης, της υποδούλωσης, της έσχατης εχθρικής ενέργειας εις βάρος του συνόλου.
Όχι τις βλακείες που διαβάζετε στα παραρτήματα των Βαρώνων.
Εγείρεσθε, Άγωμεν Εντεύθεν Παιδιά! HORCA!!!


Aπό: olympia.gr

Ο Άγιος Γεώργιος, ο Γιώργος και ο δράκος ...


25 Μαρτίου: Ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας
25 Μαρτίου 2010: Απόφαση της Κομισιόν για το πακέτο στήριξης

21 Απριλίου: Μαύρη επέτειος της Χούντας
21 Απριλίου 2010: Άφιξη της μαύρης ομάδας του ΔΝΤ.

23 Απριλίου: Του Αγίου Γεωργίου

23 Απριλίου 2010: Απόφαση για δανεισμό από ΔΝΤ


Την 25η Μαρτίου έλειπε στις Βρυξέλλες για να συναποφασίσουν την Ευρωβοήθεια. 
Την 21η Απριλίου βρήκανε να κανονίσουν να πιάσουν δουλειά τα κοράκια του ΔΝΤ.

Σήμερα γιορτάζουμε τον Άγιο Γεώργιο, ως πολεμικός άγιος και ελευθερωτής συγκεντρώνει πολλές θαυμάσιες διηγήσεις και παραδόσεις, από τις οποίες η σπουδαιότερη είναι αυτή που μιλάει για το φόνο του δράκοντα και της σωτηρίας της βασιλοπούλας. 

Καλά σήμερα στη γιορτή του δεν ντρέπονται να τον "βάλουν" να ανακοινώσει την καταδίκη μας και την προσάρτησή μας σο ΔΝΤ !!
Χάθηκε να έμοιαζε έστω και "τόσο", στο παραμικρό με τον Αη Γιώργη και να κατατρόπωνε τον δράκο το ΔΝΤ ;;;

Οι άνθρωποι δεν πάνε καθόλου καλά.... εκτός αν μιλάνε σαν εκπρόσωποι άλλου κράτους...

«Είναι μια ιστορική στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο, ούτε για ωραία λόγια, ούτε για κραυγές, ούτε και για δάκρυα. Παίρνουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Οι συνάδελφοί μου και εγώ θα δώσουμε τη μεγαλύτερη μάχη που δόθηκε ποτέ στην ιστορία της χώρας μας, σε περίοδο ειρήνης και θα την κερδίσουμε με τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων. Μπορούμε»
Ξέρετε ποια τα είπε μετά την προσφυγή του ΠΑΣΟΚ στο ΔΝΤ;

Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!
Οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο... πως αλλιώς να εξηγηθεί όι μιλάει για ιστορική στιγμή, ωραία λόγια και ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ...
Εκτός εαν μιλάει εκ μέρους άνε σαν εκπρόσωποι άλλου Κράτους ή εκ μέρους κάποιας Λέσχης...
οπότε πάω πάσο και της δίνω απόλυτο δίκιο σ' αυτά που λέει...          

                                                                     

Aπό:  ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ                                                              

Ξέρουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας !!!!!

 ΕΞΩ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ !!!!

ΔEITE ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ !!!

Προσέξτε καλά τι λέει ο πρωθυπουργός από το 0:16 ως το 0:54 του VIDEO
"Ξέρουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, ξέρουμε ότι ο λόγος μας έχει αξία, ξέρουμε ότι ο λαός μας είναι και υπεύθυνος και υπόλογος"

"Θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Γι’ αυτό η Ελλάδα δεν ζητά οικονομική βοήθεια. Με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων μας ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε, αρκεί η χώρα μας να μπορεί να δανείζεται με λογικούς όρους», δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου παρουσιάστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
«Υπ’ αυτούς τους όρους η χώρα μας δεν ζητά και δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από κανέναν. Ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους, ούτε από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, που θα ήταν η ύστατη επιλογή μας"  πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ....

ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ
ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ 
ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ....

Το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔυΝαΤο

 
Από το  "Η  Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"....στην "Ελλάδα της Ευρώπης"
και..
Από την "Ελλάδα της Ευρώπης" στην "Ελλάδα του ΔΝΤ"...

Το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔυΝαΤο

Οι δηλώσεις του Σαμαρά για την προσφυγή μας στο ΔΝΤ

Συνέβη τελικά εκείνο που δεν έπρεπε

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   
    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

   
    «Συνέβη τελικά εκείνο που δεν έπρεπε:

    Αιφνιδιασμένος και χωρίς κανένα Σχέδιο για το αύριο, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να μεταθέσει σε άλλους τις δικές του ευθύνες και δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο προσωπικό του “κατόρθωμα”, που λέγεται οικονομική εξάρτηση του τόπου μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Ούτε κατάλαβε γιατί οι αγορές “δεν ανταποκρίθηκαν” όλο το τελευταίο τετράμηνο: γιατί είχαν, απλούστατα, χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την Κυβέρνησή του, τις αντιφατικές επιλογές της, την παροιμιώδη διγλωσσία της και τις απίστευτες καθυστερήσεις της.

    Το χειρότερο: ο κ. Παπανδρέου χρωμάτισε το μέλλον μας απολύτως απαισιόδοξα, μιλώντας για νέες “Οδύσσειες”, που ένας Θεός ξέρει πόσο καιρό ο ίδιος προβλέπει να κρατήσουν.

    Όμως, ας γνωρίζει ο Ελληνικός λαός, ότι, όπως έγκαιρα προτείναμε άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής για την κρίση, έτσι και τώρα, θα προωθήσουμε λύσεις και πολιτικές που θα βγάλουν μιαν ώρα αρχύτερα την Ελλάδα από τον ασφυκτικό έλεγχο του Δ.Ν.Τ.

    Η Ελλάδα έχει και τα μέσα και τους πόρους και τους ανθρώπους, να βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, όχι μόνο των ξένων αγορών, αλλά και των ίδιων των πολιτών της στο μέλλον της.

    Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε Σχέδιο εξ αρχής.

    Ούτε στη συνέχεια απέκτησε.

    Ούτε τώρα έχει.

    Το μόνο που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι να πλήξει τη ΝΔ.

    Θυμίζω ότι εγώ είχα το θάρρος να μιλήσω εξ αρχής για τις δικές μας ευθύνες, από τις δικές μας πολιτικές. Που, πράγματι, δεν θεράπευσαν την κρίση του ελλείμματος…

    Αλλά η κρίση δανεισμού είναι αποκλειστικό “κατόρθωμα” του ΠΑΣΟΚ…

    Όμως, το ΠΑΣΟΚ είναι πια το μικρότερο από τα προβλήματά μας.

    Το πιο σημαντικό είναι να βγούμε από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις μιαν ώρα αρχύτερα.

    Το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε…».

Άσχετοι, Ανίκανοι ή Αδίσταχτοι; (το χρονικό ενός εγκλήματος)

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες δεν έχουν καμιά λογική εξήγηση:
Εξηγούμαι:
1 Στις 25 Μαρτίου ανακοινώθηκε ο κοινός μηχανισμός στήριξης της Ελλάδος από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Η συμμετοχή του ΔΝΤ υπολογιζόταν περίπου στα 15 δις ευρώ  κατά το Reuters.
2 Την Κυριακή  11 Απριλίου, σε τηλεδιάσκεψη, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης. Θριαμβολογούσε, την επομένη το  ΕΘΝΟΣ:  «Φρένο στα σενάρια τρόμου, με τη χώρα να μπορεί να λάβει ανά πάσα στιγμή 40 δισ. για φέτος και άλλα 40 την επόμενη διετία.  Μετά τη χθεσινή απόφαση της Ε.Ε., η κυβέρνηση μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης και να λάβει δάνεια συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ για το 2010 (τα 30 από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και τα 10 από το ΔΝΤ) και να έχει στη διάθεσή της άλλα 40 δισ. για τη διετία 2011-2012.»
3 Ο πρωθυπουργός από την Κύπρο  υποδέχθηκε ευνοϊκά την απόφαση του Eurogroup λέγοντας  “Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά.  Η σημερινή εξέλιξη δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, τη χώρα μας. Είναι μια σημαντική απόφαση για την ίδια την Ευρώπη, για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση” δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Κανείς πια δεν μπορεί να παίζει με το κοινό μας νόμισμα, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την κοινή μας μοίρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν, είναι και παραμένει μία κοινότητα κοινών αξιών, κοινών στόχων και αλληλεγγύης“.
4 Την επομένη, 12 Απριλίου  τα spreads βρέθηκαν στις 330 μονάδες, ενώ το χρηματιστήριο σημείωνε άνοδο άνω του 3%.
5 Στις 15 Απριλίου, ενώ τα spreads σκαρφάλωναν στις 435 μονάδες ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε (ενώ διαρκούσε η συνεδρίαση του ΧΑΑ) την περίφημη επιστολή προς ΔΝΤ και ΕΕ,  για την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Η είδηση οδήγησε σε πτώση το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού στις 408! Και το χρηματιστήριο, ενώ ήταν στο κόκκινο, γύρισε σε άνοδο!

Παπανδρέου - Είναι ανάγκη εθνική και επιτακτική να ζητήσουμε επισήμως την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης
 Ολόκληρο το διάγγελμα του Πρωθυπουργού από το Καστελόριζο:

«Χθες, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009.

Θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όλοι μας κληρονομήσαμε - η σημερινή Κυβέρνηση και Ελληνικός λαός - ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί.

Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει το σεβασμό ακόμα και των φίλων και των εταίρων της.

Μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας.

Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα.

Καταστρώσαμε σχέδιο, πήραμε δύσκολα μέτρα, που πολλές φορές πόνεσαν, αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας.

Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες.

Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή απόφαση της Ε.Ε. για την στήριξη της χώρας μας, με ένα πρωτόγνωρο, για την ιστορία και τα δεδομένα της Ε.Ε., μηχανισμό.

Και εμείς και οι εταίροι μας στην Ε.Ε., ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα αρκούσε για να ηρεμήσει και να συνετίσει τις αγορές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας μας με χαμηλότερα επιτόκια.

Να υπάρξει, δηλαδή, η απαραίτητη νηνεμία, ώστε να αφιερωθούμε στο έργο μας, στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, ανταγωνιστική.

Να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, δυνατή, για να αισθανθούν όλοι οι Έλληνες περήφανοι.

Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν.

Είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της Ε.Ε., είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία.

Και σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας.

Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από την δυσκολία δανεισμού.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτόν τον χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα.

Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.

Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά.

Άλλα και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η Ε.Ε. δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα.

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό.

Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.

Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι.

Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες.

Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες.

Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους.

Η έμπνευση, η πίστη μας είναι ετούτος εδώ ο τόπος, από το Καστελόριζο, μέχρι την Κέρκυρα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, είναι αυτός ο υπέροχος λαός, είναι οι νέοι μας με τις δυνατότητες και τα οράματά τους.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, θα τα καταφέρουμε.

Αρκεί εμείς οι Έλληνες να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, στις αξίες μας, στον ίδιο μας εαυτό».


Από:citypress-gr

ΔΝΤ: Μόλις αρχίσαμε διαπραγματεύσεις με τις Ελληνικές αρχές !!!


Δεν θα κάνω πολλές δηλώσεις για την Ελλάδα γιατί μόλις αρχίσαμε διαπραγματεύσεις με τις Ελληνικές αρχές !!!
Τώρα είναι ξεκάθαρο, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ σοβαρή, χειρότερη από ότι περιμέναμε και ανησυχούμε πολύ !!
Θα ακολουθηθούν οι κανόνες του IMF και όχι της Ε.Ε και η Ελλάδα θα αντιμετωπισθεί σαν μέλος του ΔΝΤ.
Η Ελλάδα και όχι η Ε.Ε, είναι μέλος του ΔΝΤ και οι συζητήσεις μας θα λάβουν χώρα με την Ελλάδα.
Δεν υπάρχει ασημένια σφαίρα (εδώ κολλάει το πιστόλι) και εύκολη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας.
Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο STRAUSS-KAHN, διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ σε χθεσινή συνέντευξη τύπου.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης  και σχετικό VIDEO

« Το πολιτικό μας σύστημα σήμερα αν δεν είχε Παπανδρέου θα την πλήρωναν οι πολίτες.» Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Συνέντευξη του Ρ. Σπυρόπουλου σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Αναστασία Ζήγου.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτό που ανησυχεί τον κόσμο είναι ότι ασκούνται πιέσεις για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.»
Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Αυτό που πρέπει να ανησυχεί τον κόσμο θα ήταν, αν τελικά μέναμε απαθείς μπροστά στην απειλή κατάρρευσης του ισχυρότερου πυλώνα κοινωνικής προστασίας, που είναι τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο βασικός στόχος είναι αυτός, πρέπει να άρουμε την αμαρτωλή κατάσταση ότι μπορεί κάποιος να φεύγει σε πρόωρη συνταξιοδότηση και να φορτώνει και μάλιστα με κυβερνητικές αποφάσεις όπως συνέβη επί ΝΔ τον λογαριασμό στις επόμενες γενεές. Αυτές τις ανισότητες και τις στρεβλώσεις θα έπρεπε να τις κάνουμε, είτε κινδύνευε το ασφαλιστικό σύστημα, είτε δεν κινδύνευε. Δυστυχώς όμως, επειδή είμαστε άτολμοι και αμελείς ως πολιτικό σύστημα ερχόμαστε και τις κάνουμε κάτω από την απειλή της κατάρρευσης, αυτή είναι η αλήθεια. Κάτι λοιπόν που πρέπει να γίνει εδώ και 60 χρόνια γίνεται μετά από 60 χρόνια καθυστέρηση. Ρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει από την γένεση του ασφαλιστικού συστήματος, τώρα πια ενοχοποιούνται με την έννοια, ότι γίνονται κάτω από το βάρος της κατάρρευσης. Ο Παπανδρέου, αυτή η μοίρα του έτυχε, να κάνει ό,τι δεν τόλμησε να κάνει το πολιτικό σύστημα 100 χρόνια στην Ελλάδα. Πρέπει να απολογείται για αυτό;»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο Έλληνας πολίτης που είναι σήμερα 45 και 50 χρόνων θα βιώσει μια ανατροπή στην ίδια του τη ζωή»
Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Το πολιτικό μας σύστημα σήμερα αν δεν είχε Παπανδρέου θα την πλήρωναν οι πολίτες.»
Σχόλιο:
Δοξάστε τους σωτήρες της Ελλάδας, καμαρώστε τους Εθνικούς ήρωες και μεταρρυθμιστές.

«Η Αθήνα επιδίδεται σε τακτικισμούς»

Μια άλλη ερμηνεία για το γεγονός ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη το πακέτο στήριξης δίνει ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιόζεφ Πρελ. Μιλώντας στο πρωινό μαγκαζίνο της αυστριακής ραδιοφωνίας, Ö1, ο κ. Πρελ επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που δεν ζητά την ενεργοποίηση του πακέτου. Η Αθήνα επιδίδεται σε τακτικισμούς επειδή δεν είναι σύμφωνη με κάποιους όρους του μηχανισμού. «Οι αγορές εκπέμπουν το μήνυμα ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενεργήσει», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αυστριακός υπουργός.

«Μια οσμή πανικού»
«Μια οσμή πανικού» είναι ο τίτλος σχολίου της Süddeutsche Zeitung που αναφέρεται στο ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας. «Κανείς δεν τολμά να το πει, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα περιέλθει σε αδυναμία πληρωμών…Εάν η Αθήνα δεν καταφέρει να βρει εντός του έτους 25 δισεκατομμύρια ευρώ για να εξυπηρετήσει το χρέος της και να βουλώσει τις τρύπες του προϋπολογισμού, θα χρεοκοπήσει….Αλλά ακόμη και εάν η ΕΕ και το ΔΝΤ διαθέσουν τώρα τα 45 δισεκατομμύρια που απαιτούνται στην παρούσα φάση,

Ανοιχτά τα Τέμπη για δύο Σαββατοκύριακα

Σε λειτουργία θα τεθεί το οδικό δίκτυο στην περιοχή των Τεμπών, για δύο Σαββατοκύριακα, στις 24 και 25 Απρίλη και το επόμενο της Πρωτομαγιάς. Χρειάστηκε να δοθεί η σύμφωνη γνώμη της "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο" και να ενημερωθεί και η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας. Η κυκλοφορία θα γίνεται εναλλακτικά στο ένα ρεύμα.
Οι ώρες λειτουργίας της ρύθμισης αυτής θα είναι από την Παρασκευή 23 Απρίλη στις 8μμ, έως τις 6πμ της Δευτέρας 26 Απρίλη.
Χρονικά προσδιορισμένα είναι και τα διαστήματα της εναλλακτικής λειτουργίας στο διαθέσιμο τμήμα του δρόμου.
Την Παρασκευή 23 Απρίλη, από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου και θα κινούνται σε αυτή τα οχήματα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
Από τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου, η κοιλάδα θα κλείσει για μισή ώρα και εν συνεχεία θα ανοίξει ξανά από τις 9 πμ μέχρι και τις 6.30 μμ στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.

Η ατζέντα της ημέρας


 • Επίσκεψη Γ.Α.Παπανδρέου σε Ρόδο και Καστελόριζο

 • Στην Ουάσιγκτον μεταβαινει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου

 • Επίσκεψη στις ΗΠΑ (ΝΥ και Σικάγο), μέχρι 24 Απριλίου, πραγματοποιεί ο υφυπΕξ Σπ. Κουβέλης

 • Συνέδριο με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες στην Ελλάδα Σήμερα», οργανώνει το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) σε συνεργασία με την Capital Link (09:00:00 )

 • Συνάντηση της Υπουργού Αγρατικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή με γαλακτοβιομήχανους (11:00:00)

 • Μνημόσυνο για τον Κων. Καραμανλή (11:00:00 Φιλοθέη)

 • Συνέντευξη Τύπου του μη κερδοσκοπικού φιλανθρωπικού οργανισμού "Κάνε μια ευχή" Ελλάδος (11:00:00 )

 • Επίσκεψη Δ. Δρούτσα στην Εσθονία - Σύνοδος ΝΑΤΟ Διάλογος για το σινο-ελληνικό πολιτισμό, υπό την αιγίδα της κινεζικής πρεσβείας και του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού - Παρουσία Α. Γκερέκου - Στο διάλογο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι Σωτήρης Χατζηγάκης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Γρηγόριος Πραστάκος, Βασίλης Καρασμάνης (18:00:00)
  Θεσσαλονίκη
 • Να επαναδιαπραγματευτούμε τα χρέη μας, ξεκινώντας από την Goldman Sachs..

  Το στέλεχος της  Goldman Sachs Nielsen, σύμφωνα με άρθρο του Εconomic Τimes μας δίνει και συμβουλές.

  Η Ελλάδα λέει ο εκπρόσωπος της Goldman Sachs, πρέπει να εθελοντικά να επαναδιαπραγματευθεί το τεράστιο χρέος της, στους επόμενους μήνες πριν διογκωθεί και γίνει ακόμη μεγαλύτερο τον επόμενο χρόνο.
  Δεν νομίζω ότι είμαστε στην φάση που η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε αναγκαστική αναδιοργάνωση χρέους, αλλά θα περίμενα κινήσεις της κυβέρνησης για ρυθμίσεις επανατακτοποίησης του χρέους, μέσα στους επόμενους μήνες για την πληρωμή των δανείων του 2011-2014, είπε ο Nielsen.

  Ξεκάθαρα ένα πολυετές πακέτο διάσωσης συνδυασμένο με εθελοντική αναδιοργάνωση του χρέους, θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλη ανάσα για την κυβέρνηση, ώστε να κάνει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
  Η Ε.Ε και το ΔΝΤ έχουν δημιουργήσει ένα τριετές "stand-by" πακέτο δανείου αξίας  45 δις ευρώ. Ο Nielsen ανέφερε, ότι το μέγεθος των απαιτούμενων ρυθμίσεων, δεν μπορεί να αποδώσει σε 3 χρόνια και ότι ένα δεκαετές πρόγραμμα θα ήταν πιο ρεαλιστικό.

  Σχόλιο:
  Η Goldman Sachs μας κατέστρεψε και μας έφερε στο χείλος του γκρεμού, με την "εθελοντική" πάντα βοήθεια της κυβέρνησης Σημίτη και Παπανδρέου, που δεν αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά στην σπέκουλα.
  Δεν φτάνει λοιπόν που μας κατέστρεψε η Goldman Sachs, έρχεται να μας δώσει τώρα και μαθήματα-συμβουλές....
  Δωρεάν, αφού έχουμε πληρώσει και ακόμα τους πληρώνουμε.

  Να μην πάρετε φράγκο από το υπόλοιπο του χρέους κ. Nielsen, αλλά ποιος έχει σε αυτή την κυβέρνηση τα κότσια να το κάνει ;;;
  Να επαναδιαπραγματευτούμε τα χρέη μας κ. Nielsen, ξεκινώντας από την Goldman Sachs..

  Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

  επιλογές της 22/4/2010


  Μας έχουν μουρλάνει στην φάπα...δεν ξέρουμε από που μας έρχονται

  Φόρος τιμής στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη

  Από το "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"....στην "Ελλάδα του ΔΝΤ"

  Ψηφίζεται σήμερα Νόμος στο Βέλγιο για την απαγόρευση της μπούρκα !!!

  Η κρίση είναι θεσμική. Είναι κρίση του Συντάγματος της χώρας.

  Χωρίς αλλαγή του Συντάγματος, δεν μπορεί να υπάρξει Νέα Μεταπολίτευση.

  Εκσυγχρονίστηκε το ΚΚΕ !!!

  Eurostat...


  Eγκληματήσατε κατά του λαού, κύριε Παπανδρέου  Χίτλερ: Έχουμε λάθος θρησκεία. Ο Ισλαμισμός μας πάει περισσότερο!


  Κύριε Χρυσοχοίδη, κοίτα ποιους απατεώνες ευεργέτησες!


  Τα όργανα δεν έχουν αρχίσει ακόμα και δεν θα αρχίσουν ούτε με την έλευση του ΔΝΤ... άλλος είναι ο στόχος...

  Κρίμα ρε Πάνο! Γιατί έχεις όλα τα προσόντα να δώσεις ΕΛΠΙΔΑ στον ταλαίπωρο ΝΔιτη..


  Επισκόπηση Τύπου


  Η έναρξη των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με Ε.Ε., ΕΚΤ-ΔΝΤ, οι οποίες θα διαρκέσουν για περίπου δύο εβδομάδες, η χθεσινή νέα άνοδος των spreads, η διαπίστωση ότι δημιουργείται κλίμα αβεβαιότητας για τη χώρα, η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα αρθεί το καμποτάζ στα πλοία και θα απελευθερωθεί το επάγγελμα των μεταφορέων, η αποκάλυψη ότι στον ΟΑΕΔ υπάλληλοί του ιδιοποιήθηκαν 1,5 εκατομ. ευρώ, πλαστογραφώντας υπογραφές δικαιούχων επιδομάτων, η άρνηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να αποδεχθεί τη σύμβαση για το C4I και η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατ’ εξαίρεση προσλήψεις ημετέρων χωρίς έγκριση του ΑΣΕΠ σε όλες τις ΔΕΚΟ, αποτελούν τα κυρίαρχα θέματα του σημερινού πρωινού και απογευματινού Τύπου.


  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Και κατ' εξαίρεση προσλήψεις! Κυβερνητικό όργιο στο Δημόσιο".
  ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αρένα τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ! Πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ του Σ. Ξυνίδη και συνδικαλιστών του Αθλητισμού".
  Η ΑΥΓΗ: "Φραγμός τώρα στη χρεωκοπημένη πολιτική. Σήμερα 24ωρη απεργία στο Δημόσιο".
  ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταγγέλλει τη σύμβαση με το C4I και παρακρατεί τις εγγυητικές 18.877,376 ευρώ. Τόλμησε ο Χρυσοχοΐδης να σταματήσει το γιγαντιαίο σκάνδαλο που είχε αποκαλύψει η "Αυριανή".
  ΤΟ ΒΗΜΑ: "Τυφώνας ΔΝΤ για μισθούς, συντάξεις, απολύσεις. "Μεταρρυθμίσεις παντού ή πτωχεύετε".
  Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Άλλοθι για την προσφυγή στο ΔΝΤ. Επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης εναντίον της ΝΔ".
  ΕΘΝΟΣ: "6 ενέσεις για ενίσχυση του Τουρισμού. Μέτρα και εξαγγελίες Γιώργου εν όψει δύσκολου καλοκαιριού".
  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μπαμπέσικο αλβανικό χτύπημα. Η Ένωση Αλβανικών Βιομηχανιών καλεί τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στις αλβανικές τράπεζες".
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τρελή κομπίνα από υπαλλήλους του ΟΑΕΔ. "Έκανε φτερά" περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ".
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκβιάζουν οι κερδοσκόποι. Παρέμβαση εισαγγελέα για την αποκάλυψη του "Ελεύθερου Τύπου".

  Μυστική συνάντηση Παπανδρέου- Σόρος

  Το Σάββτο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. Ο κερδοσκόπος έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό αεροσκάφος (Έλληνα φίλου του), επιβιβάστηκε σε λιμουζίνα και …χάθηκε για τρεις ώρες. Αυτές τις τρεις ώρες ο Σόρος… συμβούλευε τον Ελληνες πρωθυπουργό!!! Ο Σόρος μετά το ραντεβού του με τον Γ. Παπανδρέου, επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος απ όπου αναχώρησε με το ίδιο αεροσκάφος. Τι είχε να πει το αρπακτικό των αγορών με τον Γ. Παπανδρέου; Τι του ζήτησε; Τι τον …συμβούλεψε; Γιατί η συνάντηση (αυτή η συγκεκριμένη αλλά και άλλες) δεν ανακοινώνονται;

  ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ: "Προφήτης" αναγνώστρια από το ιστολόγιο "Τα χάλια"

  Προσέξτε! Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω δεν τα έγραψε η Βασιλική εχθές ή προχθές, αλλά στις 20/12/2008! Και αναρωτιέμαι ο αφελής: Μήπως δεν αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στο ΔΝΤ τώρα, που η οικονομία μας είναι σε "μαύρο χάλι", αλλά κάποιοι το είχαν προσχεδιάσει από καιρό; Μήπως είχαν από καιρό την πρόθεση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην "μαμά-Αμερική", όπως έκαναν έχοντας αντίθετη γνώμη για τον αγωγό, για το βέτο στα Σκόπια και υποστηρίζοντας το σχέδιο Ανάν;
  Μήπως, λέω, μήπως...;

   20 Δεκ 2008

  Ψηφίζεται σήμερα Νόμος στο Βέλγιο για την απαγόρευση της μπούρκα !!!


  Η είδηση που σας είχαμε μεταφέρει στις 31 Μαρ.2010, φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά.
  Οι Βέλγοι βουλευτές αναμένεται σήμερα Πέμπτη να απαγορεύσουν στις μουσουλμάνες να εμφανίζονται δημόσια φορώντας την μπούρκα, εκτός εάν η πολιτική κρίση στη χώρα δεν επιτρέψει την διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας. Εάν η απαγόρευση επιβληθεί, το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που λαμβάνει τέτοιο μέτρο.  
  Την 31η Μαρτίου η επιτροπή Εσωτερικών του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου του Βελγίου υπερψήφισε ομόφωνα την απαγόρευση σε πανεθνικό επίπεδο της εμφάνισης γυναικών με ρούχα ή κεφαλομάντηλα που δεν επιτρέπουν την αναγνώρισή τους - περιλαμβανομένων του νικάμπ και της μπούρκας.
  Όσες αψηφούν την απαγόρευση θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 15-25 ευρώ ή/και ποινή φυλάκισης έως και επτά ημερών, εκτός αν έχουν την άδεια της αστυνομίας να φέρουν τέτοια ενδυμασία.
  Τα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης συμφωνούν όσον αφορά το μέτρο, και η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Πέμπτη.

  Tο σύστημα της "Χάϊδως" !!


  Από τον ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

  Η ΧΑΪΝΤΙ είναι ιδιοκτήτρια ενός μπαρ στο Βερολίνο. Προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της, αποφασίζει να επιτρέψει στους πιστούς της πελάτες -οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνεργοι αλκοολικοί- να πίνουν όσο θέλουν τώρα και να πληρώνουν αργότερα. Οποτε έχουν και όπως μπορούν. Η ίδια καταγράφει λεπτομερώς όλα τα ποτά που καταναλώνονται σε λογιστικά βιβλία και έτσι, με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά, χορηγεί δάνεια στους πελάτες της.

  ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ πολύ γρήγορα αυτό το «σύστημα της Χάιντ» (που, στα ελληνικά, θα τη λέγαμε Χάιδω!), και πολύς κόσμος αρχίζει να πλημμυρίζει το ωραίο της μπαράκι. Εκμεταλλευόμενη την ελευθερία που νιώθουν οι πελάτες, τώρα που εκείνη τους απάλλαξε από το βάρος της άμεσης πληρωμής, η Χάιντι αυξάνει τις τιμές του κρασιού και της μπύρας, που είναι τα ποτά που καταναλώνονται περισσότερο. Ο όγκος των πωλήσεών της, βεβαίως, αυξάνεται θεαματικά.

  Διαμάχη στους Φιλελεύθερους για την «ευρωβοήθεια» προς την Ελλάδα

  Περιπλέκεται στη Γερμανία η υπόθεση της ενεργοποίησης της γερμανικής συμμετοχής στην ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα. Εντός του κόμματος των Φιλελευθέρων έχει ξεσπάσει διαμάχη, η οποία μεταφέρεται στο συνέδριο τους. 

  Στο συνέδριο των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων (FDP) που διεξάγεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κολωνία είναι πιθανό να υπάρξει διαμάχη για την γερμανική συμμετοχή στον μηχανισμό στήριξης προς την Ελλάδα. Όπως επισημαίνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, dpa, οι πολέμιοι των άμεσων πιστώσεων ετοιμάζουν πακέτο προτάσεων στο συνέδριο, στο οποίο θα επιδιώξουν να δεσμεύσουν στη δική τους κατεύθυνση τους εκπροσώπους του κόμματος τους στον κυβερνητικό συνασπισμό. Αντίθετα, η κομματική ηγεσία θέλει να αποτρέψει τη λήψη τέτοιων δεσμευτικών αποφάσεων στο συνέδριο.
   «Δεν θέλουμε να είμαστε εμείς αυτοί που προσφέρονται»

  Wolfgang Schauble:Δεν πρέπει να επιτραπεί χρεοκοπία της Ελλάδας!!!

  Το ξέρουμε ότι αυτό ΤΡΕΜΕΤΕ όχι μόνο εσείς (Γερμανία) αλλά και όλοι οι άλλοι που κρατούν στα χέρια τους Γραμμάτια Ελληνικού Δημοσίου.

  Όταν έπρεπε να στηρίξετε την χώρα (με ΣΑΦΕΙΣ όρους και ΣΥΝΕΧΗ έλεγχο) εσείς και αρκετοί άλλοι εταίροι σφυρίζατε αδιάφορα και κατηγορούσατε (ΟΧΙ άδικα μεν αλλά υπερβάλλοντας δε και με αρνητικό αποτέλεσμα...)τους Έλληνες γενικά για κάθε κακό πάνω στην γή...

  Σήμερα λοιπόν είστε μπροστά στο ενδεχόμενο να όχι μόνο να μην πληρωθούν οι τόκοι των χρημάτων αλλά και να χαθεί το κεφάλαιο .
  Το ξέρετε ότι ΔΕΝ πρόκειται να βγει για δανεισμό η Ελλάδα με 8,5% ...
  Δεν είναι κακό λοιπόν που φοβάστε , ίσως πρέπει ο Ελληνικός λαός να αφεθεί να αποφασίσει με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (όπως έκαναν οι Ισλανδοί ) για το αν ΠΡΕΠΕΙ ή όχι
  να αναδιαπραγματευτεί το Δημόσιο χρέος η άν πρέπει να πτωχεύσουν μαζί του και οι τοκογλύφοι δανειστές.
  Σε κάθε περίπτωση δεν θα μας απαγορεύσετε εσείς να χρεοκοπήσουμε σαν χώρα ή όχι.

  Υ.Γ: Και κάτι τελευταίο .
  Αν νομίζετε ότι οι Έλληνες θα γίνουν ποτέ πειθήνια όργανα του Δ.Ν.Τ εκτελώντας τις εντολές του κατά γράμμα είστε ΒΑΘΙΑ νυχτωμένοι...
  Από: antilogos-gr

  Επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης με το C4I αναστατώνουν το ΠΑΣΟΚ

  Ανάστατο το ΠΑΣΟΚ από την απόφαση του υπουργείου ΠΡΟ ΠΟ να μην εγκρίνει την οριστική παραλαβή του αμαρτωλού C4I .
  Αυτό γιατί ενώ πριν από μια εβδομάδα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας υπέγραφε εντάλματα με τα οποία συνεχιζόταν η αποπληρωμή του συστήματος, η καταγγελία του γεγονότος από τη ΝΔ ανάγκασε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση για επικοινωνιακούς λόγους, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.
  Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν εγκρίνει την οριστική παραλαβή και τελική αποδοχή του συστήματος C4I, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση 020 Α/03 μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας SAIC, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.
  Σύμφωνα με το Υπουργείο, εκτός από τις ελλείψεις/αποκλίσεις του που καταγράφονται στο Πρωτόκολλο (2004-00/6/2-οζ από 14.11.2008) ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής της Επιτροπής Ελέγχου και Παραλαβής Προμηθειών (Ε.Ε.Π.Π.) Συστημάτων C4I Ολυμπιακής

  Οι πολύτιμες Ιατρικές υπηρεσίες του Ελβετού Louis-André Gosse στην Ελλάδα του Καποδίστρια

  O Louis-André Gosse γεννήθηκε στην Γενεύη Ελβετίας το 1791 από πατέρα φαρμακοποιό. Χάρις την οικονομική στήριξη του πατέρα του σπούδασε Ιατρική στο Παρίσι, όπου αναγορεύθηκε και διδάκτωρ της ιατρικής σχολής. Το 1820 εγκαταστάθηκε στην Γενεύη όπου εξάσκησε το Ιατρικό επάγγελμα με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα όμως ασχολήθηκε με την πολιτική εκλεγόμενος αντιπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος.

  Μετά την απρόσμενη έκρηξη της Ελληνικής επανάστασης του 1821 κόντρα στον Ευρωπαϊκό απολυταρχισμό, έγινε μέλος της Φιλελληνικής επιτροπής της Γενεύης και σε μια στιγμή ενθουσιασμού αποφάσισε να μεταβεί στην επαναστατημένη Ελλάδα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του για 2 χρόνια. Ο Gosse κατάλαβε πως με αυτή του την κίνηση θα βοηθούσε χιλιάδες ανθρώπους και στον ευγενή αυτό σκοπό θυσίασε προσωρινά τα ατομικά του συμφέροντα, την ήσυχη οικογενειακή του ζωή και την εξασφαλισμένη χρηματοφόρα πελατεία του. Να σημειωθεί ότι την τελική του απόφαση ο Gosse την έλαβε μόνο όταν εξασφάλισε την άδεια της μητέρας του με την οποία διατήρησε και συχνή αλληλογραφία και κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα.

  Ο Gosse έφτασε στην Ύδρα τον Φεβρουάριο του 1827 ως μέλος της

  Θα καθυστερήσει η ευρωβοήθεια λόγω των Γερμανών;

  «Φόβοι για χρεοκοπία», «Μυρίζει πανικός», «H Ελλάδα εξετάζει να κάνει σύντομα χρήση της ευρωβοήθειας», είναι ορισμένοι χαρακτηριστικοί τίτλοι των σημερινών σχολίων και ρεπορτάζ του ευρωπαϊκού τύπου για την ελληνική κρίση

  «Φόβοι για χρεοκοπία, οι ανησυχίες για την Ελλάδα ασκούν πιέσεις στο χρηματιστήριο και στο ευρώ», γράφει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Der Spiegel.

  Η αυστριακή Wiener Zeitung τιτλοφορεί το σχετικό της άρθρο: «Στενεύουν τα περιθώρια για το πακέτο βοήθειας, η διαμάχη των κομμάτων στη Γερμανία θα μπορούσε ενδεχομένως να καθυστερήσει την παροχή βοήθειας».

  Η επίσης αυστριακή Kleine Zeitung αναφέρεται στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα με τον τίτλο «Πάλι απεργίες στην Ελλάδα», σημειώνοντας ότι «οι απεργοί διαδηλώνουν κατά των περικοπών στους μισθούς και των μέτρων της κυβέρνησης Παπανδρέου».

  Ρελάνς Λουκίας-Ταρσίτσας με υπερωρίες... σιγά μην έμενε στον Άσσο...


  Σιγά μη άφηνε η Λουκία-Ταρσίτσα (όνομα κι αυτό) τα δικά της παιδιά ατάιστα, τη στιγμή που γύρω της γίνεται πανικός!!!  
  Δεν ξέρετε ποια είναι η Λουκία-Ταρσίτσα; Μα η γνωστή μας Λούκα Κατσέλη... Και αυτή ενέκρινε λοιπόν υπερωρίες για 60 κολλητούς ΠΑΣΟΚους που έχουν αποσπαστεί στο γραφείο της και των υπολοιπών (Υφυπουργού και ΓΓ)...


  Κόστος: Μόνο 60 ψωροχιλιάρικα
  60 χιλιάρικα όμως μόνο για το πρώτο εξάμηνο του έτους...
  προνοεί η Ταρσίτσα στο δεύτερο εξάμηνο μπορεί να έχουν αυξηθεί οι ανάγκες ή ο αριθμός των κολλητών..
  Από: ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

  Η αποκάλυψη της Αρχαίας Ελληνίδας από μία σύγχρονη Παγκόσμια Ελληνίδα


  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ. ΔΕΙΤΕ ΤΗ!
  Dear Olympia.
  A few days ago I came across the article on the young Athenian girl, Myrtis, which I prefer to call Myrto.  It is a recent archaeological find, which places the young girl in the era of the Peloponnese-an war.  I doubt it is supported that the young girl died from the plague that killed so many Athenians, at that time.  The dead of the plague were burned to safeguard the health of the living.
  A friend of mine was disturbed by the poor rendering of the girl.
  Young girls, she observed correctly, are still carrying their baby fat at the age of 11, and past that, clearly to the age of 18.
  The rendering of Myrtis, stripped off the succulent muscles of the young girl, as well as the fat, both of which give to all the young faces the muscular elasticity, pliability and flexibility, so noted to youth.
  These rich muscles give to young children a well rounded face, concealing amply the bone structure beneath, which in later years stretches  and widens to give, to girls, the feminine beauty.
  So, our little Myrtis, was skeletal in her facial appearance, with false jaw bones.

  Αγόρασαν Ομόλογα και τα Ταμεία;

  Ένα από τα θέματα με  τα οποία  σταύρωναν καθημερινά την κυβέρνηση Καραμανλή ήταν και η διαχείριση των  αποθεματικών των ταμείων. Το γνωστό σκάνδαλο με τα δομημένα ομολόγα.
   Θέλω να ρωτήσω τα εξής το Υπουργείο Οικονομικών:
  1. Τους τελευταίους τέσσερις  μήνες,  επένδυσαν στην αγορά ελληνικών ομολόγων  ασφαλιστικά ταμεία;
  2. Αν, ναι, ποια ταμεία και τι ποσά επένδυσαν;
  3. Συμμετείχαν οικειοθελώς ή κάποιος τα …παρακίνησε;
  4. Με την άνοδο των spreads, μπορεί να μας απαντήσει τι ζημιά έχουν υποστεί μέχρι σήμερα; Τι μέρος του κεφαλαίου τους έχουν απωλέσει;

  Οικονομικός

  Από: antinews

  Από το "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"....στην "Ελλάδα του ΔΝΤ"


  Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και τι μυαλά κουβαλάμε.
  Σε καθημερινή βάση ακούω σχεδόν όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης να λένε: "δέν ήταν δική μας επιλογή το ΔΝΤ, δεν το φέραμε εμείς το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι φίλοι μας το έφεραν"
  Αυτά λέγονται από τα πιο επίσημα χείλη και λαρύγγια σε όλους τους τόνους και σε όλα τα φόρα.
  Επαγωγικά λοιπόν σκέφτεται κανείς και λέει, μας πούλησαν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι..και μας έρριξαν στο ΔΝΤ.
  Όμως και έτσι να είναι τα πράγματα, τι την έχουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, προς τι όλα αυτά τα ταξίδια και ο γύρος του κόσμου;
  Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; 
  Ποια ήταν η επιτυχία να μην μας υποστηρίζει η Ε.Ε, αφου σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης μας έφερε το ΔΝΤ;

  Από το  "Η  Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"....στην "Ελλάδα της Ευρώπης"
  και..
  Από την "Ελλάδα της Ευρώπης" στην "Ελλάδα του ΔΝΤ"...

  Το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔυΝαΤο

  Βravo Giorgo
  Kalo Kouragio Ellines !!!