Και όμως, ακόμα κυβερνούν.

http://assets.tanea.gr/files/2009-10-09/Provppa.jpg
θυμηθείτε αυτή την φωτογραφία. Δεν σας κάνει κάτι από Βερολίνο του '36; Ποιός να φανταζόταν τη ...Νυρεμβέργη!
Ένα – ένα βγαίνουν στη φόρα. Αποκαλύψεις που σε οποιαδήποτε πολιτισμένη κοινωνία θα είχαν οδηγήσει την όποια κυβέρνηση σε παραίτηση και πολλούς, μα πάρα πολλούς στη φυλακή.
9/2 λοιπόν γράφαμε για τις περίεργες κινήσεις και τους σορτάκηδες που δρούσαν με την ανοχή των τραπεζικών αρχών. Η κόλαση των ομολόγων ήταν στο απώγειο και όποιος είχε ”εσωτερική” ενημέρωση θησαύρισε, σορτάροντας στην ουσία χωρίς χρήματα ή έστω απλά υποσχετικές.
Το θέμα χόντρυνε με την εμπλοκή ξένων τραπεζών από την διατραπεζική που σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, αρνήθηκαν να δεχθούν “εγγυήσεις” Ελληνικών τραπεζών απλούστατα διότι έβλεπαν τι ακριβώς γινόταν στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό όμως, ΔΕΝ επηρεάζει μόνο τις ιδιωτικές τράπεζες, μα κυρίως την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που είναι ο θεματοφύλακας της αξιοπιστίας του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Τότε μάλιστα αναφερθήκαμε σε συγκεκριμένες τράπεζες του εξωτερικού.
Κοιτάξτε τώρα τις συμπτώσεις, για να δείτε ότι το σκάνδαλο που ακολουθεί είναι η κορυφή του παγόβουνου… Μετά την εκλογή Παπανδρέου τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου για τα ομόλογα) ήταν στο ναδίρ. Βγαίνουν λοιπόν κάποιοι “κολοσσοί” και τζιράρουν αγοράζοντας τα σε ελάχιστες τιμές. Έρχεται λοιπόν ο κύριος Προβόπουλος (ΤτΕ) λίγες ημέρες μετά και κάνει τις περιβόητες δηλώσεις: Όταν διογκώνεις τεχνητά το έλλειμα σου και χάνεις 50εκ Ευρώ την ημέρα από την αύξηση των επιτοκίων, πως χαρακτηρίζεται κύριε Προβόπουλε;
Αρχίζουν λοιπόν τα CDS και παίρνουν φωτιά. Από ποιούς όμως; Από αυτούς που είχαν στα χέρια τους Ελληνικά ομόλογα! Αυτούς δηλαδή που είχαν εμπιστευθεί την Ελληνική οικονομία! Τότε τα Spreads ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα, άρα αυτοί οι επενδυτές ούτε κερδοσκόποι μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Το σημαντικότερο; Έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στο Ελληνικό κράτος, αφού γνώριζαν ότι η άνοδος των spreads οφείλετο σε εσκεμμένους λεκτικούς ακροβατισμούς.
Λέμε εσκεμμένους έχοντας την ευθύνη των λόγων μας. Όταν επιδιώκεις να δανειστείς έχοντας μάλιστα μεγάλες ανάγκες, δείχνεις την προοπτική. Ιδιαίτερα έχοντας μία νέα, πανίσχυρη κυβέρνηση με νωπή εντολή. Όπως έχουμε τονίσει άλλωστε, οι διεθνείς αγορές δεν κάνουν …μνημόσυνο στον Αλογοσκούφη αλλά αποτιμούν το μέλλον!
Αντ’ αυτού, όχι μόνο βγαίνεις και κάνεις αυτές τις ανεκδιήγητες δηλώσεις, αλλά γίνεται και η απίστευτη μεθόδευση με τον “αέρα” που θα δείτε στη συνέχεια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η εικόνα ζητησης των ομολόγων (ο αέρας αναφέρεται στην αγορά ομολόγων όχι στα CDS τα οποία επηρεάζονται έμμεσα) είναι πλασματική! Συγκεκριμένοι “φίλοι” των ντόπιων, δίνουν εντολές αγοράς και πώλησεις τις οποίες μπορούν να ακυρώσουν εντός δεκαημέρου χωρίς πρόβλημα!
Με αποκορύφωμα το τέλος του Φλεβάρη όπου αναμενόταν η περιβόητη δήλωση στήριξης από την ΕΕ την οποία είχαν προδικάσει και χιλιοδιαφημίσει με πρωτοσέλιδα τα παπαγαλάκια των ΜΜ”Ε”. Όταν ανασύραμε τα πρωτοσέλιδα (ΟΛΑ είναι πρωτοσέλιδα της επίμαχης 27/2) νιώσαμε απέραντη θλίψη… Κοιτάξτε τους ενημερωτές της κοινής γνώμης:
Γαπ: Ο κλειδαράς, ΓΑΠ ο ψήστης, ΓΑΠ ο μυστικός πράκτωρ. Και κάποιοι σορτάκηδες θησαύρισαν στην πλάτη της Ελλάδας  με τις ευλογίες του Άρτι αναχθέντα σε Άγιο, αντί “Βατοπαιδινό απατεώνα”.
Σάλος στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στραβά μάτια έκανε για πέντε μήνες ο Προβόπουλος. Τεράστια κέρδη από “σορταρίσματα” χωρίς … λεφτά για πολλές μέρες. “Ακύρωναν” τις εντολές σε περίπτωση χασούρας! Την “πλήρωσε” Διευθυντής της Τράπεζας

Από τον Θασάνη Λεπίδη (press-gr)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο εσωτερικό της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με το καθεστώς διαπραγμάτευσης των ομολόγων, το λεγόμενο “σορτάρισμα”.
Τι συνέβη; Παλαιότερα, η “εκκαθάριση” στη δευτερογενή αγορά και πώληση ομολόγων έπρεπε να γίνεται εντός τριών ημερών, το λεγόμενο Τ+3. Με απλά λόγια, μέσα στο τριήμερο μπορούσε να γίνει αγορά ή η πώληση χωρίς “εξόφληση”. Χωρίς διακανονισμό των ανοικτών θέσεων και
τακτοποίηση των οφειλών, δηλαδή με “αέρα” και χωρίς λεφτά ή μετοχές.
Περί τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, από τις 22 και μετά, το διάστημα αυτό αυξήθηκε, από τρεις, σε δέκα ημέρες. Δηλ. Τ+10. Έτσι, όσοι “έπαιζαν” ομόλογα μπορούσαν να…
πουλάνε και να αγοράζουν, χωρίς να κάνουν εξόφληση, για δέκα ημέρες. Πολύ μεγαλύτερο το περιθώριο, δηλαδή…
Τότε, έγινε κατά τις πληροφορίες και κάτι άλλο πολύ σημαντικό και περίεργο. Δόθηκε η δυνατότητα στους “παίκτες” να ακυρώνουν την αρχική εντολή αν μέσα στο δεκαήμερο αυτό έχαναν από την αξία του ομολόγου!
Δηλαδή, αντί να “πληρώσουν” τη διαφορά, τη χασούρα, η πράξη με το ομόλογο ήταν σα να μην έχει γίνει. “Ακυρωνόταν” η αρχική εντολή. Αν κέρδιζαν, καρπώνονταν τη διαφορά, το κέρδος, έχοντας απλώς παίξει “αέρα”!!!
Η τακτική αυτή συνεχίστηκε όλο το διάστημα που τα spreads εκτινάχθηκαν στα ύψη…
Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι κάποια στιγμή επιχειρήθηκε αυτό το νέο καθεστώς να νομιμοποιηθεί με απόφαση, με πράξη, του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου ο οποίος μέχρι τότε το ανεχόταν σιωπηρώς. Ο κ. Προβόπουλος δεν έβαλε την υπογραφή του, αλλά η ίδια πρακτική συνεχίστηκε ανεπίσημα επί μήνες κι ενώ η διεθνής κερδοσκοπία με τα ελληνικά ομόλογα οργίαζε…
Μόλις πριν λίγες ημέρες, σήμανε συναγερμός στην Τράπεζα, κατάλαβαν ότι το θέμα μπορεί να πάρει διαστάσεις σκανδάλου και με εντολή του κ. Προβόπουλου το Τ+10 έγινε Τ+1. Δηλαδή, διακανονισμό σε μία ημέρα. Πέντε μήνες στο μεταξύ είχε γίνει ….πάρτι με τα ομόλογα!
Οι πληροφορίες λένε ότι μετά τον εσωτερικό σάλο που ξέσπασε υπήρξαν μετακινήσεις και κάποιου αρμόδιου διευθυντικού στελέχους της Τράπεζας. Αυτός μάλλον θα την “πληρώσει”…
Το θέμα όμως είναι να μάθουμε ποιοι επωφελήθηκαν και πόσα κέρδισαν από το Τ+10 όλο αυτό το διάστημα. Επίσης αν και πόσο επηρεάστηκε η άνοδος των spreads από αυτό. Τα ποσά πάντως είναι μεγάλα…

Από: olympia.gr

Σχόλια