« Το πολιτικό μας σύστημα σήμερα αν δεν είχε Παπανδρέου θα την πλήρωναν οι πολίτες.» Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Συνέντευξη του Ρ. Σπυρόπουλου σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Αναστασία Ζήγου.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτό που ανησυχεί τον κόσμο είναι ότι ασκούνται πιέσεις για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.»
Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Αυτό που πρέπει να ανησυχεί τον κόσμο θα ήταν, αν τελικά μέναμε απαθείς μπροστά στην απειλή κατάρρευσης του ισχυρότερου πυλώνα κοινωνικής προστασίας, που είναι τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο βασικός στόχος είναι αυτός, πρέπει να άρουμε την αμαρτωλή κατάσταση ότι μπορεί κάποιος να φεύγει σε πρόωρη συνταξιοδότηση και να φορτώνει και μάλιστα με κυβερνητικές αποφάσεις όπως συνέβη επί ΝΔ τον λογαριασμό στις επόμενες γενεές. Αυτές τις ανισότητες και τις στρεβλώσεις θα έπρεπε να τις κάνουμε, είτε κινδύνευε το ασφαλιστικό σύστημα, είτε δεν κινδύνευε. Δυστυχώς όμως, επειδή είμαστε άτολμοι και αμελείς ως πολιτικό σύστημα ερχόμαστε και τις κάνουμε κάτω από την απειλή της κατάρρευσης, αυτή είναι η αλήθεια. Κάτι λοιπόν που πρέπει να γίνει εδώ και 60 χρόνια γίνεται μετά από 60 χρόνια καθυστέρηση. Ρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει από την γένεση του ασφαλιστικού συστήματος, τώρα πια ενοχοποιούνται με την έννοια, ότι γίνονται κάτω από το βάρος της κατάρρευσης. Ο Παπανδρέου, αυτή η μοίρα του έτυχε, να κάνει ό,τι δεν τόλμησε να κάνει το πολιτικό σύστημα 100 χρόνια στην Ελλάδα. Πρέπει να απολογείται για αυτό;»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο Έλληνας πολίτης που είναι σήμερα 45 και 50 χρόνων θα βιώσει μια ανατροπή στην ίδια του τη ζωή»
Ρ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Το πολιτικό μας σύστημα σήμερα αν δεν είχε Παπανδρέου θα την πλήρωναν οι πολίτες.»
Σχόλιο:
Δοξάστε τους σωτήρες της Ελλάδας, καμαρώστε τους Εθνικούς ήρωες και μεταρρυθμιστές.
Μα είναι δυνατόν να μην έχουν βάλει ακόμα μυαλό, δεν έχουν καταλάβει την τεράστια συμμετοχή τους, σε αυτήν την τραγική κατάσταση που έχουμε περιέλθει.
Αναφέρθηκε ο κ. Σπυρόπουλος σε λογαριασμούς που μετέφερε η Ν.Δ στις επόμενες γενεές...
Σαφέστατα και έχει ευθύνες η Ν.Δ και μάλιστα μεγάλες, κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.
Αλλά δεν μπορεί ο κ. Σπυρόπουλος να ξεχνάει ότι, το ΠΑΣΟΚ είχε στα χέρια του τις τύχες της χώρας μας τα 22 από τα 30 τελευταία χρόνια.
Δεν μπορούμε λοιπόν στο βωμό της "αγιοποίησης" του πρωθυπουργού και της διατήρησης της καρέκλας του, ο κ. Σπυρόπουλος να μας λέει αυτά τα απίθανα..
« Το πολιτικό μας σύστημα σήμερα αν δεν είχε Παπανδρέου θα την πλήρωναν οι πολίτες.»  
Δηλαδή τώρα ποιος την πληρώνει;
Οι προύχοντες, οι βουλευτές, οι έχοντες και κατέχοντες; ή μήπως ο απλός πολίτης, ο "λαουτζίκος";
Tι μας λέτε τώρα κ. Σπυρόπουλε, μήπως ζείτε σε άλλη χώρα, μήπως φαντάζεστε ότι το "μάρμαρο" θα το πληρώσουν οι Σουηδοί πολίτες;

ΕΛΕΟΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Σχόλια

  1. Συγνώμη, πρώτα από τον διαχειριστή του Blog και μετά από τους αναγνώστες, αλλά:

    Άντε Γ......σου ρε Κα.....η

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.