Ανοιχτά τα Τέμπη

Με εναλλάξ κυκλοφορία ανά μία μόνο κατεύθυνση και σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, δόθηκε από χθες τις 8 το βράδυ στην κυκλοφορία η εθνική οδός, στην κοιλάδα των Τεμπών. Η κίνηση των οχημάτων θα επιτραπεί μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 τα ξημερώματα οπότε ο δρόμος θα ξανακλείσει, προκειμένου να συνεχισθούν οι εργασίας για να ξανανοίξει, πιθανόν πάλι με το ίδιο καθεστώς, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο που συμπίπτει με την αργία της Πρωτομαγιάς.
Για την τήρηση των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων επιστρατεύθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών, ενώ χωρίς την καταβολή διοδίων θα γίνεται η διέλευση από τους σταθμούς Πυργετού και Μακρυχωρίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η λωρίδα που άνοιξε χθες στις 8 το βράδυ θα παραμείνει ανοιχτή και μέχρι τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου θα κινούνται δε σε αυτή τα οχήματα με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη. Στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου, η κοιλάδα θα κλείσει για μισή ώρα, και εν συνεχεία θα ανοίξει ξανά από τις 9 π.μ μέχρι τις 6.30 μμ στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Θα κλείσει και πάλι για μισή ώρα, και θα ανοίξει στις 7μ.μ. μέχρι στις 2 μετά το μεσημέρι της Κυριακής στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Και πάλι στις 2μ.μ. θα κλείσει μισή ώρα και θα ανοίξει στις 2.30 μ.μ. μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας στο ρεύμα προς Αθήνα.
Σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας η κυκλοφορία στο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης, εντός της Κοιλάδας των Τεμπών, θα διεξάγεται υπό την προϋπόθεση απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης των διερχομένων οχημάτων καθώς και της κυκλοφορίας των πεζών από τον κόμβο Ομολίου έως τον κόμβο Ιτέας-Αμπελακίων (περιοχή παλαιού σταθμού διοδίων Τεμπών).
Τα φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων, θα κινηθούν από τις 11 π.μ. του Σαββάτου έως τις 6:30 μ.μ. της ίδιας μέρας.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι:
«Σε ότι αφορά στην κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, αυτή θα διεξάγεται υπό τις κείμενες διατάξεις που αφορούν την κυκλοφορία τους από τις εθνικές οδούς,
Κατά τη διάρκεια της εκάστοτε μονοδρόμησης, η κυκλοφορία των οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα θα διεξάγεται, ως ακολούθως:
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία , θα εκτρέπονται: Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας -Τρικάλων -Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό. β. Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.], όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης - Αμπελώνα - Τυρνάβου -Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος κλειδί Ημαθίας. Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου [Χ/Θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.] προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινο Νερό-Στόμιο-Ομόλιο, θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου [Χ/Θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.].
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.] προς Βέροια (Εγνατία Οδό) - Κοζάνη και από εκεί: Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης - Ελασσόνας - Τυρνάβου - Αμπελώνα - Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης -Γρεβενών -Καλαμπάκας-Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία δια της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας. Όλα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5, τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης [Α/Κ Κορινού Πιερίας Χ/Θ 445+000] προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας -Τυρνάβου - Αμπελώνα - Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη - Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται Α/Κ Κορίνου και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω διαδρομή». 

Από: ΑΠΕ

Σχόλια