«Η Αθήνα επιδίδεται σε τακτικισμούς»

Μια άλλη ερμηνεία για το γεγονός ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη το πακέτο στήριξης δίνει ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιόζεφ Πρελ. Μιλώντας στο πρωινό μαγκαζίνο της αυστριακής ραδιοφωνίας, Ö1, ο κ. Πρελ επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που δεν ζητά την ενεργοποίηση του πακέτου. Η Αθήνα επιδίδεται σε τακτικισμούς επειδή δεν είναι σύμφωνη με κάποιους όρους του μηχανισμού. «Οι αγορές εκπέμπουν το μήνυμα ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενεργήσει», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αυστριακός υπουργός.

«Μια οσμή πανικού»
«Μια οσμή πανικού» είναι ο τίτλος σχολίου της Süddeutsche Zeitung που αναφέρεται στο ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας. «Κανείς δεν τολμά να το πει, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα περιέλθει σε αδυναμία πληρωμών…Εάν η Αθήνα δεν καταφέρει να βρει εντός του έτους 25 δισεκατομμύρια ευρώ για να εξυπηρετήσει το χρέος της και να βουλώσει τις τρύπες του προϋπολογισμού, θα χρεοκοπήσει….Αλλά ακόμη και εάν η ΕΕ και το ΔΝΤ διαθέσουν τώρα τα 45 δισεκατομμύρια που απαιτούνται στην παρούσα φάση,
η Ελλάδα δεν θα έχει σωθεί. Αυτό που απαιτείται είναι ένα πακέτο διάσωσης που όχι μόνο θα δώσει μια ανάσα στην Ελλάδα, αλλά θα επιλύσει δια παντός το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι η ελληνική κυβέρνηση, οι κοινωνικοί εταίροι, το ΔΝΤ και οι πιστωτές. Όλοι θα πρέπει να καταθέσουν τον οβολό τους. Οι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχθούν μεγαλύτερες κοινωνικές περικοπές και μειώσεις μισθών. Οι πιστωτές θα πρέπει να αποδεχθούν χαμηλότερες αποδόσεις, ενώ η ΕΕ και το ΔΝΤ θα πρέπει να διαθέσουν χρήματα. Μόνο με κοινή δράση θα επιτύχει η εξυγίανση», καταλήγει η εφημερίδα.

Από: DEUTSCHE WELLE

Σχόλια

  1. πολύ καλό, ισορροπημένο δημοσίευμα. Πλην η εποχή και οι πρωταγωνιστές της είναι ανισόρροποι. Αυτοί άλλωστε δημιούργησαν την τραγωδία που ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.