Το καθήκον της Αντιπολίτευσης και του Αντώνη Σαμαρά


Γράφουμε προηγουμένως για το τέλος της Μεταπολίτευσης (http://www.antinews.gr/?p=41058)
 Ένα τέλος, το οποίο, εκτός των άλλων, σηματοδοτεί και το τέλος της πολιτικής σκηνής όπως την ξέραμε. Οι ευθύνες για την κατάσταση της χώρας είναι διαχρονικές από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα μέχρι τον ανιψιό Καραμανλή και τον γιο Γιώργο Παπανδρέου.
Απέτυχαν. Καιρός και να τιμωρηθούν και να αποβληθούν με την ελπίδα να γεννηθεί κάτι καινούργιο.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος άφθαρτος από την σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας.  Ως εκ τούτου είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να αποστασιοποιηθεί και να διαφοροποιηθεί στην πράξη από όλους εκείνους (μέσα κι έξω από τη Νέα Δημοκρατία) που τον προτρέπουν να «σταματήσει να ακούει τις σειρήνες του λαϊκισμού», να εγκαταλείψει «τον δρόμο της ανεύθυνης κριτικής» , να επιδείξει «υψηλό αίσθημα ευθύνης» (Βλ «Καθημερινή» Αντιπολίτευση υπεύθυνη). Όλους εκείνους δηλαδή που του λένε να είναι «καλό παιδί» και , αργά ή γρήγορα, θα γίνει και πρωθυπουργός.
Όταν ο Σαμαράς δηλώνει – και το πιστεύει – ότι «δεν χαρίζουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά» οφείλει να το κάνει και πράξη. Να ξαναβρεί δηλαδή το χορταριασμένο μονοπάτι της λαϊκής δεξιάς προς την βάση και να τεθεί επικεφαλής στην υπεράσπιση των ευρέων λαϊκών τάξεων και των κοινωνικά ασθενέστερων.
Γιατί η  πολιτική του ΠΑΣΟΚ – πολιτική του ΔΝΤ– αντιπαλεύεται μόνο με ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο.
Ερώτηση: Μπορεί  η Δεξιά «να γίνει λίγο Αριστερά» και να φτιάχνει κοινωνικά μέτωπα;
Απάντηση: Μας δεν θα υπάρχει σε λίγο «Δεξιά» και «Αριστερά», όπως τις γνωρίσαμε τουλάχιστον.
Θα υπάρχει μόνο ένας εκρηκτικός λαϊκός πολτός που θα ψάχνει για ηγέτη. Κι αν δεν τον βρει θα ξεσπάει σε όλους.
Ούτε αυτό δεν μπορεί να καταλάβει η ιστορικά «ηλίθια» ελληνική «αστική τάξη»;
Η εποχή των «υπεύθυνων» και των «καλών παιδιών», η εποχή όπου ο κάθε μισθωμένος κονδυλοφόρος καθόριζε την κοινή γνώμη από το χαζοκούτι τέλειωσε μαζί με την οικονομία
Θυμίζουμε από το  «Sympathy for The Devil» (http://www.antinews.gr/?p=37461)
Πόσοι, εκτός από έναν ολιγάριθμο πυρήνα μουτζαχεντίν, πίστευαν τον Σεπτέμβριο του 2009 ότι τον Δεκέμβριο του 2009 θα ήσουν αρχηγός της ΝΔ, Αντώνη;
Δες λοιπόν τον Ψυχάρη.
Δες τον Μπόμπολα.
Δες όποιον θες και κάνε όσες συσκέψεις θες με όποιους και όσους θες.
Αλλά «βγες» στον κόσμο. Μετέφερε αυτό που λες σε μπαϊλντισμένους συνέδρους και κουρασμένα κομματικά στελέχη στον κόσμο. Στις λαϊκές γειτονιές.
Και να θυμάσαι ότι στο πόκερ που παίζεται οι άσσοι σου είναι οι 500.000.  Τα «ρέστα σου» όμως είναι η προοπτική να γίνουν 5.000.0000.
Γιατί πρωθυπουργός θα γίνεις ούτως ή άλλως.
Η ευκαιρία όμως που σου προσφέρεται να περάσεις στην ιστορία ως ο αναμορφωτής της χώρας είναι μοναδική
So, pleased to meet you there …
Η Αριστερά της Δεξιάς

Από:  antinews

Σχόλια