Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Οι ερασιτεχνισμοί και η παθητική ενεργειακή πολιτική βάζουν την Τουρκία στον ενεργειακό χάρτη !!!


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας για την κατασκευή του υποθαλάσσιου ελληνο-ιταλικού αγωγού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε εξασφαλίσει, με συγκεκριμένες ρήτρες, την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού Ελλάδας – Ιταλίας από την ελληνο-ιταλική ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕ (ΔΕΠΑ και Edison με ίσο ποσοστό 50%). Η τουρκική κρατική BOTAS , με την προοιωνιζόμενη συμμετοχή της στον ελληνο-ιταλικό αγωγό, αποκτά δικαιώματα που της δίνουν σημαντικά πλεονεκτήματα στο Ιόνιο και την Αδριατική.
Από την άλλη, η παρουσία του προέδρου της ΔΕΠΑ ΑΕ στην υπογραφή του αντίστοιχου Μνημονίου στην Ρώμη, νομιμοποιεί τις επιζήμιες για τη χώρα διαδικασίες, που προωθούνται από κοινού από την BOTAS και την Edison .

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με αυτούς τους ερασιτεχνισμούς και την παθητική ενεργειακή διπλωματία, ακυρώνει επί της ουσίας τα κατοχυρωμένα δικαιώματα από τις Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και πραγματοποιεί μια άκρως επικίνδυνη στροφή στην εξωτερική και ενεργειακή πολιτική της χώρας.
Η πολιτική ευθύνη βαραίνει, όχι μόνο την Υπουργό ΠΕΚΑ, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ως επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας, οι οποίοι οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τα κόμματα της Βουλής για την αλλαγή της πάγιας Ελληνικής ενεργειακής στρατηγικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.