Οι ερασιτεχνισμοί και η παθητική ενεργειακή πολιτική βάζουν την Τουρκία στον ενεργειακό χάρτη !!!


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας για την κατασκευή του υποθαλάσσιου ελληνο-ιταλικού αγωγού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε εξασφαλίσει, με συγκεκριμένες ρήτρες, την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού Ελλάδας – Ιταλίας από την ελληνο-ιταλική ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕ (ΔΕΠΑ και Edison με ίσο ποσοστό 50%). Η τουρκική κρατική BOTAS , με την προοιωνιζόμενη συμμετοχή της στον ελληνο-ιταλικό αγωγό, αποκτά δικαιώματα που της δίνουν σημαντικά πλεονεκτήματα στο Ιόνιο και την Αδριατική.
Από την άλλη, η παρουσία του προέδρου της ΔΕΠΑ ΑΕ στην υπογραφή του αντίστοιχου Μνημονίου στην Ρώμη, νομιμοποιεί τις επιζήμιες για τη χώρα διαδικασίες, που προωθούνται από κοινού από την BOTAS και την Edison .

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με αυτούς τους ερασιτεχνισμούς και την παθητική ενεργειακή διπλωματία, ακυρώνει επί της ουσίας τα κατοχυρωμένα δικαιώματα από τις Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και πραγματοποιεί μια άκρως επικίνδυνη στροφή στην εξωτερική και ενεργειακή πολιτική της χώρας.
Η πολιτική ευθύνη βαραίνει, όχι μόνο την Υπουργό ΠΕΚΑ, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ως επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας, οι οποίοι οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τα κόμματα της Βουλής για την αλλαγή της πάγιας Ελληνικής ενεργειακής στρατηγικής».

Σχόλια