Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Μέρκελ: Βοήθεια ναι, αλλά…

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιμένει στους αυστηρούς όρους για την χορήγηση της ευρωβοήθειας προς την Ελλάδα.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στις 16:15 ώρα Ελλάδας η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένη να στηρίξει το ευρωπακέτο προς την Ελλάδα, διότι ύψιστο καθήκον της κυβέρνησής της είναι η σταθερότητα του ευρώ, αλλά η ευρωβοήθεια πρέπει να εξαρτηθεί από αυστηρούς όρους.

Η κα Μέρκελ -επικαλούμενη τηλεφωνική της συνομιλία με τον κ. Παπανδρέου- επιμένει ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα να γίνεται λόγος για το ύψος της οικονομικής βοήθειας και τον τρόπο καταβολής της, εφ’ όσον δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ και την Κομισιόν. Επομένως δεν υπάρχει ακόμη τελικό αξιόπιστο πρόγραμμα περικοπών, το οποίο να έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Η κ. Μέρκελ επεσήμανε  ότι η γερμανική οικονομική βοήθεια δεν θα έχει τη μορφή άμεσων  πιστώσεων προς την Ελλάδα, αλλά θα είναι εγγυήσεις που θα δώσει η γερμανική κυβέρνηση προς την κρατική τράπεζα δανειοδοτήσεων KfW.
Μία ώρα αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι τελικά εξαρτάται από την Ελλάδα πότε ακριβώς θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, πότε θα ολοκληρωθούν δηλαδή οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, τονίζοντας ιδιαίτερα την σταθερότητα του ευρώ και επαναμβάλοντας ότι η Γερμανία είναι ο μεγάλος κερδισμένος της ΟΝΕ. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.