Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Ραχήλ Μακρή: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαπραγματευόμαστε τον Εθνικό πλούτο της χώρας με κανένα συμφέρον και καμία συμμορία.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΟΖ

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά εδώ στην Καβάλα, από εδώ που ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Και όμως οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης κατέστρεψαν κάθε προσπάθεια και σήμερα με μεθόδους που θυμίζουν εγκληματικές οργανώσεις, προσπαθούν να κλέψουν τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, που είναι το πετρέλαιο.
Κάτι ανάλογο προσπαθούν να εφαρμόσουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τα κοιτάσματα που αποδεδειγμένα βρίσκονται νοτίως της Κρήτης, επιβεβαιώνοντας πλήρως αυτά που λέγαμε.

Σκανδαλίδης: Στήριξη, αλλά όχι συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση προτείνει ο Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», σημειώνοντας πάντως ότι το κίνημα θα πρέπει να στηρίζει κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση στη βάση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας που έχει ζητήσει ο Ευ. Βενιζέλος.

13 Φεβρουαρίου 2013 θα υπογραφεί η διακρατική συμφωνία Ελλάδας, Αλβανίας, Ιταλίας γιά τον αγωγό ΤΑΡ


Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία της χώρας οι αγρότες, με παρατεταγμένα τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία, κοντά στις  εθνικές οδούς, χωρίς, προς το παρόν, να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι αγρότες της Θεσσαλίας δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους. Σήμερα το μεσημέρι επισήμαναν ότι το μπλόκο της Νίκαιας είναι ενιαίο, πανθεσσαλικό και το πιο δυναμικό. 

Είναι άδικο να καταστρέφουν τα όνειρα μας..

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Καλησπέρα, σπουδάζω στη σχολή ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στο τμήμα Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία. Το αντικείμενο της σχολής μου καταργείται και η σχολή μου συγχωνεύεται με μία άλλη έχοντας διαφορετικό αντικείμενο. 
Αυτή τη στιγμή ζητάμε την όποια βοήθεια, ώστε να κρατήσουμε το τμήμα μας ανοιχτό. 
Είναι ένα τμήμα ενεργό με παιδιά που πραγματικά έχουν όραμα και ιδέες. 
Ευελπιστούμε η προσπάθεια μας να παρακινήσει κι άλλες σχολές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με μας. 
Η εκπαίδευση είναι το μέγιστο αγαθό,

Προκαλεί ο Στουρνάρας: 215.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές της Α. Σακελλαρίου στο ΤΧΣ

Πέρα από κάθε… φαντασία και λογική διαμορφώνονται οι αμοιβές της νέας διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την οποία επέλεξε η κυβέρνηση καθ΄υπόδειξη της τρόικας.
Γράφει: Ρόη Χάικου
Ο διορισμός της νέας διοίκησης του Ταμείου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και είναι πρόκληση οι αποδοχές, τις οποίες υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, όταν η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται τόσο σκληρά.
Τα… golden boys and girls της τρόικας θα λαμβάνουν ως μικτές ετήσιες αποδοχές τα εξής:

Πάνος Καμμένος: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα μπορέσουν να πάρουν στην πλάτη τους τη μεγάλη ευθύνη της πορείας της χώρας.

ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Σε πανηγυρικό κλίμα ξεκίνησε από την Καβάλα η πορεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προς το ιδρυτικό συνέδριο, με το πρώτο προσυνέδριο του Κινήματος που είχε ως θέμα «Πλουτοπαραγωγικές πηγές-ΕΟΖ».
Το προσυνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 πολιτευτών και μελών Συντονιστικών Επιτροπών, από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
Την έναρξη έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.
Προήδρευσε η Βουλευτής Σερρών του Κινήματος και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Κεντρικοί εισηγητές ήταν η Βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Ενέργειας Ραχήλ Μακρή και ο πρόεδρος του ιδρύματος «Εθνική Αναδημιουργία» καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Νταβρής, Μαρίνος Ουζουνίδης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Σταυρούλα Ξουλίδου και Γαβριήλ Αβραμίδης.

«ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 500 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΔΩΔΕΚΑΕΤΙΑΣ»

«ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΒΑΛΑ OIL» ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 31% ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, συνομιλώντας με δημοσιογράφους των ΜΜΕ της Καβάλας, όπου βρέθηκε σήμερα (2/2/2013) για την πρώτη Προσυνεδριακή εκδήλωση του Κινήματος, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σήμερα, είναι μια καταλυτική ημέρα για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,

H μεσαία τάξη στις φλόγες

Ο τυφώνας των ακινήτων αναμένεται να χτυπήσει τις πολυπληθείς λαϊκές συνοικίες, καθώς μελετάται γι' αυτές -εκτός όλων των άλλων- και αύξηση των αντικειμενικών αξιών μέχρι 30%, προκειμένου το κράτος να εισπράττει περισσότερους φόρους. Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να πλήξει ιδιαίτερα τη δυτική Αττική, στην οποία κατοικούν φτωχά λαϊκά στρώματα. Στην προχθεσινή τηλεοπτική παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε με σαφή τρόπο ότι από τα ακίνητα πρέπει να πάρουμε το 2013 περίπου 3,2 δισ. ευρώ και επιβεβαίωσε ότι το χαράτσι Βενιζέλου θα το πληρώνουμε εσαεί...

ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ : Έλλειμμα 6% ή 15,4% ; Καραμανλής ή ΓΑΠ στο Ειδικό Δικαστήριο ; Εσείς Αποφασίζετε !

Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας
Ένα σοβαρό δίλλημα θα τεθεί το επόμενο διάστημα στους βουλευτές της ΝΔ, από το οποίο δεν θα καταφέρουν αυτή τη φορά να ξεφύγουν. 
Θα κληθούν να αποφασίσουν ποιός τελικά αλλοίωσε το έλλειμμα του 2009. 
Ο Καρμαμανλής ή ο Παπανδρέου ; 
Γιατί αν δεν τεθεί ζήτημα αλλοίωσης και ποινικών ευθυνών στο 15,4% της συμμορίας Γεωργίου, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, τότε

Οι αλλοδαποί απατεώνες και μιζαδόροι στην χώρα μας πολλοί, εκτός από τους Γερμανούς καλό θα είναι να ψάχνουμε και τους Γάλλους..

ANTI300

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Ολόκληρη η κοινωνία του ΤΕΙ της Λάρισας διαπιστώνει ότι οι θεμελιώδεις αρχές του σχεδίου ΑΘΗΝΑ καταπατήθηκαν και διαστρεβλώθηκαν στον βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αποκορύφωση αυτών αποτελεί η πρόταση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ για μετακίνηση του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και ενσωμάτωσή του στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Λαμίας, που ονομάζεται πλέον ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Η επιβεβλημένη, με βάση τις αρχές του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας έφερε από πολιτική σκοπιμότητα και μόνο, την ανάγκη ύπαρξης κάποιου αντισταθμίσματος το οποίο μεταφράστηκε στην πράξη σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ΤΕΙ Λαμίας.

Η Ελλάδα σώθηκε!!! Ζήτω οι Σωτήρες!!!

Οι Γερμανοί κατακτητές ,υπό τις οδηγίες των διεθνών τοκογλύφων, μέσω του εδώ Ύπατου Αρμοστού Horst Reichenbach καί  του συνεργάτη τους υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, διορίζουν σήμερα  τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου  της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η θητεία τους αρχίζει από 1 Φεβρουαρίου του 2013 και λήγει στις 30 Ιουνίου του 2017.
Μεταξύ των μελών του Γενικού Συμβουλίου  έχουμε τον κ. Paul Koster, Πρόεδρο & Pierre Mariani, μέλος .

Ο ΨΥΧΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr

Προ ολίγων ημερών στο άρθρο μου «ο εχθρός της πατρίδας μας είναι ο νεοφιλελευθερισμός», διατύπωνα τη θέση πως σήμερα δεν υπάρχουν τα πολιτικά ψευτοδιλήμματα του χτες, τα οποία δημιουργούσαν πολιτικούς διαχωρισμούς, δεξιών και αριστερών. Ο διαχωρισμός βρίσκεται ανάμεσα στους πατριώτες και στους νεοφιλελεύθερους. Αυτός ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός διέπει τα περισσότερα μέλη της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, όπως, ακριβώς και τις προηγούμενες κυβερνήσεις των Παπανδρέου και Παπαδήμου και ο οποίος βασίζεται στην οικονομική επανάσταση των ελεύθερων αγορών, δηλαδή επιδιωκόμενο είναι ο περισσότερος καπιταλισμός και το λιγότερο κράτος.

Ήταν ένα προληπτικό χτύπημα;

Ο διεθνής τύπος ασχολείται σήμερα με τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Συρία, τις κατηγορίες για μαύρους λογαριασμούς της κυβέρνησης Ραχόι και την συνεχιζόμενη αστάθεια στην Αίγυπτο.
Η Frankfurter Rundschau αναζητεί τους λόγους που ώθησαν το Ισραήλ στην αεροπορική επιχείρηση: «Μήπως επρόκειτο για προειδοποίηση στη Δαμασκό να μην παραχωρήσει το οπλοστάσιό της στη φιλοϊρανική Χισμπολάχ; Ή μήπως έχουμε να κάνουμε με τον προπομπό μιας διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη διαλυμένη από τον εμφύλιο Συρία;

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ : Παπαχαράκτης της Ιστορίας

Αν κατάλαβα καλά, ή αν δεν κατάλαβε ο Στουρνάρας καλά, είπε ότι θα σώσει τη χώρα απ τη χρεοκοπία, χρεοκοπώντας την.

Ποιος σας δίνει κ. Αρβανιτόπουλε, το δικαίωμα να κόψετε τις σπουδές χιλιάδων φοιτητών....

Μιλάμε για την πιο σκληρή, πιο απάνθρωπη, πιο νοσηρή και πιο ανάλγητη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η χώρα...
Δεν φτάνει.... που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, δεν φτάνουν οι απίστευτες μηνιαίες δόσεις της εφορίας, τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, η τιμή πετρελαίου που χτύπησε ταβάνι, τα χαράτσια της ΔΕΗ και οι νέες αυξήσεις που έρχονται, η ανεργία, οι αυτοκτονίες...

Η πρώτη γέφυρα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη!

perierga.gr - Η πρώτη γέφυρα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη!Η γέφυρα σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο RO & AD Arhitects με σκοπό να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το ολλανδικό φρούριο «Fort de Roovere» του 17ου αιώνα. Γύρω από το εν λόγω φρούριο είχε δημιουργηθεί μια τάφρος, προκειμένου να παράσχει προστασία σε περίπτωση εισβολής στη χώρα από τη Γαλλία και την Ισπανία.
Η τάφρος ήταν βαθιά στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ σε κάποιο σημείο γινόταν πιο ρηχή για να μπορούν να προσεγγίζουν εύκολα τα πλοία που έφερναν τρόφιμα και πολεμοφόδια.

Προσέξτε τις πονηριές της Κυβέρνησης: Χαρίζει εκατοντάδες εκατ. στους καναλάρχες, αφαιρώντας τα από τα έσοδα του Κράτους!

Προσέξτε το μέγα δώρο που κάνουν στους καναλάρχες οι Πολιτικοί που μας κυβερνούν και ο δήθεν Πρόεδρος που υπογράφει την ίδια στιγμή που ο λαός μας υποφέρει αφάνταστα σε όλα τα επίπεδα. Στην κυριολεξία εξοντώνουν, όλους όσους δεν μπορούν να αντιδράσουν και χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια φόρους στα κανάλια για να τους στηρίζουν! Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 οι Βουλευτές μας ψήφισαν το εξής νομοσχέδιο: Κεφάλαιο Ε΄- Υπουργός Επικρατείας – Άρθρο 22.

Ελληνικές διαδηλώσεις για τα διόδια στην εθνική οδό

Πολίτες από το Αιγίνιο στη Βόρειο Ελλάδα διαμαρτύρονται τώρα για τα νέα διόδια στον Αυτοκινητόδρομο. Αστυνομικές δυνάμεις είναι απέναντί τους.
Κατά τη διάρκεια της βαριάς οικονομικής κρίσης η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου", μία ιδιωτική εταιρεία στην οποία η Ελληνική Πολιτεία παραχώρησε τα δικαιώματα της Εθνικής οδού, αποφάσισε τη λειτουργία των διοδίων.

Το ανάλγητο και Αθηνοκεντρικό κράτος, διαλύει τα περιφερεικά ΑΕΙ-ΤΕΙ και εξαναγκάζει φοιτητές να διακόψουν τις σπουδές τους..

Συνολικά 97 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ συγχωνεύονται ή απορροφώνται (δηλαδή δεν θα δέχονται στο μέλλον εισακτέους)
Από αυτά τα 60 στην ουσία δεν αλλάζουν πόλη..
Τώρα δείτε την υποκρισία, την αναλγησία και το Αθηνοκεντρικό κράτος σε όλο του το μεγαλείο...
Από τις 37 σχολές που συγχωνεύονται και αλλάζουν έδρα δηλαδή μετακινούνται σε άλλη πόλη ΜΟΝΟ ΜΙΑ αφορά σε σχολή της Θεσσαλονίκης...

700.000 διακανονισμοί στη ΔΕΗ

700.000 διακανονισμοί στη ΔΕΗ  Εκτόξευση του αριθμού των διακανονισμών σε απλήρωτους λογαριασμούς που σπεύδουν οι πολίτες να τακτοποιήσουν προκειμένου να μην τους κοπεί το ρεύμα, διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθ. Ζερβός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι ουρές είναι μεγαλύτερες στους διακανονισμούς, παρά σε αυτές για την πληρωμή των λογαριασμών».
Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο επικεφαλής της ΔΕΗ σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αγρότες να ενταχθούν

Εγκεφαλικά σε ανεγκέφαλους!


Μόλις πριν από μια εβδομάδα χειρουργήθηκε η μητέρα μου ,στο νοσοκομείο Καβάλας,στο κεφάλι,μετά από εγκεφαλικό(αληθινό) και αιμάτωμα.Την χειρούργησαν 2 γιατροί,εκτάκτως, νευροχειρουργοί,επιμελητές ,νέοι άνθρωποι.Άκουσα πως έχουν μισθό 1100 ευρώ,μέσα οι εφημερίες!!!!!!!.
    Φαντάζομαι πως μετά τα σημερινά,τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις των στρατιωτικών,θα αρχίσει ο καταιγισμός επιστολών,ο βομβαρδισμός γραμμάτων διαμαρτυρίας,η  πιεστική ενόχληση από τους στρατηγούς,τους ναυάρχους τους πτεράρχους,ότι δεν τους φτάνουν τα λεφτά!Μάλιστα το onAlert,ένα μπλόκ που ασχολείται και νοιάζεται,ντεμεκ κιαυτό,με στρατιωτικά θέματα,έγραψε

Γεια σου κ. Σταικούρα με τα ωράια σου....Πισίνα ΤΕΙ Λαμίας. Για όλους ή για μερικούς;

Προ ημερών δημοσιεύθηκε οτι τελικά η πισίνα του ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ θα λειτουργήσει αφού ο κ. Ιωαννίδης υποσχέθηκε να εξασφαλίσει 170,000 για να γίνουν οι εργασίες ώστε να λειτουργήσει η πισίνα. Φυσικά σε όλο αυτό πρωτοστατει ο υφυπουργός κ. Σταικούρας (http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/471841/vrikan-lusi-gia-ti-pisina-tou-tei-lamias-/).
Μέχρι εδώ όλα καλά αν και σε περιόδους όπου ο κύριος Σταικούρας κόβει μισθούς και συντάξεις έχει λεφτά για να ανακαινιστεί μια πισίνα!!!!!!!!  αλήθεια ποιος είναι ο λόγος να δωθούν αυτά τα λεφτά για ανακαινισθεί μια πισίνα στη Λαμία;

ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ,ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Γράφει ο 
Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
Ταξίαρχος(ε.α)
ΜΑ. Διεθνείς ΣχέσειςPhD. 
Επιχειρησιακή Οργάνωση.
H τρόικα μετά από τις μειώσεις που πέτυχε στους μισθούς και τις συντάξεις των εν ενέργεια και αποστρατεία στελεχών κατάλαβε ότι δεν υπάρχει αντίσταση από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και στη συνέχεια θέλει να βάλει στο χέρι και την ακίνητη περιούσια των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία είναι καταγεγραμμένη και με ευκολία αξιοποιήσιμη. 

Στον Τζανακούλη για το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ

Το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη επισκέφθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας Χρ. Χαρτώνας και οι αναπληρωτές κ.κ. Ηλ. Σάββας και Α. Κακαρώντζας. Οι καθηγητές συζήτησαν με το Δήμαρχο το πρόγραμμα «Αθηνά» που προβλέπει την μεταφορά του τμήματος στο ΤΕΙ Λαμίας, χαρακτηρίζοντας την ακατανόητη και αναρθολογική,

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ κ.κ.ΠΕΠΟΝΗ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ

«ΣΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΣΤΟΝ...ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ προσήλθε στο γραφείο των Οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και τους κατέθεσε σημαντικά έγγραφα , που έχουν σχέση με την υπόθεση της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ επί Προεδρίας Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος και διώκεται για κακουργηματικές πράξεις.

Οι τρομοκάρτες των καταναλωτών

Σαρωτικούς ελέγχους στις δαπάνες που πραγματοποίησαν εκατομμύρια φορολογούμενοι το 2011 μέσω των πιστωτικών καρτών τους ξεκινά η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, για να εντοπίσει φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες που είτε πραγματοποίησαν δαπάνες υψηλότερες από τα εισοδήματα που δήλωσαν στην Εφορία είτε εισέπραξαν υψηλότερο ΦΠΑ από αυτόν που τελικά απέδωσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων παρέλαβε

«Ρωτήστε και τη σύζυγό σας που εργάζεται στο κανάλι της Βουλής»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» παρενέβη τηλεφωνικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, θέλοντας να σχολιάσει το πως σχολιάστηκε η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής. Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι…
μόλις επέστρεψε από την προανακριτική επιτροπή, μετά από 16 ώρες, υποστήριξε πως όσα ακούγονται για τους διαλόγους στην Βουλή δεν ισχύουν και ζήτησε από τους δημοσιογράφους σε έντονο ύφος να μην αναμεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις.
Απευθυνόμενη στους παρουσιαστές, Βασίλη Λυριντζή και Δημήτρη Οικονόμου, είπε:

Προκλητικός ο Γ. Στουρνάρας παραπονιέται για τον μισθό του

Προσπαθεί να πείσει ότι πλήττεται ο ίδιος και η οικογένειά του από τα μέτρα που ο ίδιος επιβάλλει!

Το ρόλο του… «Βασιλάκη Καΐλα» παίζει τώρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.
Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας με ύφος θλιμμένο δηλώνει πως ο μισθός του έχει μειωθεί σημαντικά από τότε που ανέλαβε κυβερνητικό πόστο και οι απολαβές του δεν έχουν καμία σχέση με τα χρήματα που έπαιρνε στον ΙΟΒΕ.
«Ξέρεις πόσα έπαιρνα στο ΙΟΒΕ και πόσα παίρνω σήμερα;

ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης
Ο κύβος ερρίφθη και το paraskhnio.gr και “Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ” της Κυριακής επιβεβαιώνονται πλήρως! Όπως πρώτη η κυρακάτικη εφημερίδα “Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ”, αλλά και εν συνεχεία το paraskhnio.gr, σας είχαν αποκαλύψει εδώ και 2 μήνες, το επιτελείο της ΝΔ έψαχνε πυρετωδώς το νέο όνομα του κόμματος. Αυτό που θα έδειχνε στα focus ότι περνάει περισσότερο στην ελληνική κοινωνία, ειδικά όμως στους ψηφοφόρους της ΝΔ και εν συνεχεία στο κοινό του “μεσαίου χώρου” και στους κεντρώους ψηφοφόρους που ακόμη διατηρεί ή έχασε το ΠΑΣΟΚ.

«Η φυγή της πολιτικής»

Μαυροζαχαράκης Μανόλης
Κοινωνιολόγος –Πολιτικός Επιστήμονας
Η ατελείωτη σπέκουλα που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια γύρω από πτωχεύσεις χωρών, εκδηλώνει  την αποτυχία της παγκόσμιας πολιτικής και την ήττα της μπροστά στην δύναμη των αγορών.
Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι οι διακρατικοί και υπερεθνικοί θεσμοί, ούτε τα εθνικά κράτη αυτά που καθόρισαν τις εξελίξεις, αλλά οι λεγόμενοι κερδοσκόποι που οδήγησαν την παγκόσμια οικονομία σχεδόν ανενόχλητα στο χείλος της καταστροφής.

«Πετύχαμε επειδή δεν ακολουθήσαμε τις ευρωσυνταγές»

Δεν το είπε ο Καμμένος...το είπε ο πρόεδρος της Ισλανδίας.. 
Η Ισλανδία κατάφερε να υπερβεί με επιτυχία την κρίση, επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι χώρες της ευρωζώνης. «Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν» λέει στην DW o πρόεδρος Ολ. Γκρίμσον.
Ένα από τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ήταν η Ισλανδία. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κατάσταση της τότε ήταν χειρότερη και από εκείνη της Ελλάδας. Σήμερα, όμως, η χώρα

Αναλογιστές δεν έχουμε..τους θέλουμε, αλλά καταργούμε τη μια και μοναδική σχολή που βγάζει Αναλογιστές..

Άλλη μια παγκόσμια επιτυχία του τιτανοτεράστιου κ. Αρβανιτόπουλου
Όλοι θα έχετε ακούσει τον τελευταίο καιρό για τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων και για την ανάγκη ύπαρξης και σύνταξης αναλογιστικών μελετών...
Εν πολλοίς οι αναλογιστικές μελέτες είναι ανύπαρκτες στην χώρα μας και πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ σε αμφιβόλου ποιότητας-αξιοπιστίας εταιρείες για την εκπόνηση μελετών ....
Προφανώς όπως αντιλαμβάνεσθε αυτήν την δουλειά την εξειδικευμένη την αναλαμβάνουν αναλογιστές...

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

H αξιοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα δόθηκε στην NCH Capital

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποδέχτηκε τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της NCH Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών Ανώνυμης Εταιρίας Ειδικού Σκοπού, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβάσει το δικαίωμα της επιφάνειας του ακινήτου για περίοδο 99 ετών.Πρόκειται για την πρώτη άμεση 100% διεθνή επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια, ύψους 100 εκ. Ευρώ περίπου, εκ των οποίων

ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ ....ΛΊΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΤΩΝ ΙΜΊΩΝ. ("ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" 9-2-96)

ΜΕΤΑ ΤΑ ΊΜΙΑ - ΤΟ ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΗΜΙΤΗ ΣΕ ΣΚΊΤΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ.

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ :ΠΑΜΕ αυτόφωρο;

Σταματήστε ν’αποπροσανατολίζετε τον κόσμο.
Εδώ σκούρυνε τα μαλλιά της η Πάολα λέμε!

Γιατί κ. Αρβανιτόπουλε ενισχύετε προκλητικά και αναβαθμίζετε το ΤΕΙ Λαμίας...;;

Γιατί κ. Αρβανιτόπουλε ενισχύετε προκλητικά και αναβαθμίζετε το ΤΕΙ Λαμίας, παίρνοντας τους 16 ΔΕΠ και το μεγαλύτερο τμήμα της Λάρισας το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, με υψηλή βαθμολογία εισαγωγής πολύ πάνω απ την βάση, και το μεταφέρετε σε ένα τμήμα φάντασμα στην Λαμία με μόνο 9 ΔΕΠ..;;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τη νύχτα των Ιμίων, ο Σημίτης παρέπεμψε τον αρχηγό της ΕΥΠ στον ...Μαντέλη!


niketxristoforakoy olympiada

(Φωτό: Η τουρκάλα γυναίκα του Χριστοφοράκου, χορηγού του Μαντέλη.)

Αυτός ο άνθρωπος που έχει το θράσος να αρθρογραφεί για την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε, για την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που ο ίδιος επέτρεψε, για το σύστημα σήψης, διαφθοράς, εθνικής κατάπτωσης που ο ίδιος οραματίστηκε, φαίνεται ότι δεν έχει καν το ελαφρυντικό του "σφάλματος".

Το ότι ο αρχιερέας της μειοδοσίας άφησε στο περιθώριο τον αρχηγό της ΕΥΠ τις κρίσιμες ώρες διαχείρισης της κρίσης, είναι πλέον ευρέως γνωστό. Τον είχε στο σαλονάκι, στον προθάλαμο της βουλής, όπου γινόταν η κρίσιμη σύσκεψη, απαξιώνοντας να το δεχθεί!

Αγόρασε πλοίο σεισμικών ερευνών η Τουρκία – Το βγάζει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Γράφει ο ΑΝΤΙ300
Οι Τούρκοι...
Για τα ΕΠΟΜΕΝΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ όπου θέλουν όπως θέλουν με ξένους κυρίως ΝΟΡΒΗΓΟΥΣ Επιστήμονες...
Το πλοίο σεισμικών ερυνών που αγόρασαν είναι το:
"Polarcus Limited ("Polarcus" or the "Company")

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Ιανουάριος 2011 – Δεκέμβριος 2012


Ποιοί ΔΕΝ θέλουν να έχει βιομηχανικούς πελάτες, ή ισχύ βάσης, η ΔΕΗ;

 
Η σύντομη απάντηση είναι αυτοί οι ίδιοι που φόρεσαν τον Ζερβό στην ΔΕΗ το 2009, και οι ίδιοι που τον ξαναφόρεσαν στον Σαμαρά το 2011. Ο κ. Ζερβός είναι "Πρόεδρος" της EWEA, του συνδέσμου που προωθεί αιολικά. Διαφημιστικός οργανισμός για ανεμογεννήτριες. Λόμπυ, πώς το λένε;  Και ο άνθρωπος, δεν είναι αγράμματος, αλλά είναι μάλλον άσχετος σε μικροοικονομικά ηλεκτροπαραγωγής, σε ηλεκτροπαραγωγή, σε διαχείριση, σε χρηματοοικονομική διαχέιριση -- άσε βιομηχανία, για αυτόν είναι κάτι "ξενο" και μάλλον "κακό". 

Σε διαθεσιμότητα η σύζυγος του Λοβέρδου

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

economikos

Τίθεται κανονικά σε διαθεσιμότητα η σύζυγος του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπεγράφη στις 21.1.2012, όπως προκύπτει από έγγραφο του Αντώνη Μανιτάκη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Για το θέμα αυτό είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή καταγγέλλοντας  « εξαίρεση ημετέρων από τις λίστες διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων».

500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων απειλούνται να χάσουν το σπίτι τους ..

Πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων απειλούνται να χάσουν το σπίτι τους, να τους πάρουν τα ενοίκια ή να δεσμευτούν οι μισθοί ή οι συντάξεις τους, επειδή δεν κατέβαλαν το χαράτσι στα ακίνητα που ο Β. Βενιζέλος επέβαλε να πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ. Τα χαράτσια που έμειναν απλήρωτα μέχρι το τέλος του 2012 ανέρχονται συνολικά στα 330.000.000 ευρώ! Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων παρέλαβε από τη ΔΕΗ τα στοιχεία για τους 500.000 ιδιοκτήτες

Το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

Διαβάστε ποιές σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ κλείνουν ή συγχωνεύονται

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ»

ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗ ΚΑΛΥΜΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Π.Ν. ΚΑΙ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΑ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΑ ΝΕΡΑ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έκαναν σήμερα το ελάχιστο καθήκον τους για τους ήρωες των Ιμίων.
Με εντολή του Προέδρου Πάνου Καμμένου, πέντε Βουλευτές κατέθεσαν στη Κάλυμνο στεφάνι στο εκεί μνημείο των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 και έριξαν δάφνινο στεφάνι στα αιγαιοπελαγίτικα νερά όπου συνετρίβη από τα τουρκικά πυρά το ελικόπτερο που πετούσαν οι Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός και Χριστόδουλος Καραθανάσης.

«Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο φάκελος που αφορά στα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, δεν έχει κλείσει. Παραμένει ανοικτός», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Είναι δυνατόν....;;; Ελληνικές Τράπεζες έδωσαν € 24,500,000 Δάνεια σε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ δραστηριότητες εν μέσω Μνημονίου ;;

 Γράφει ο ANTI300

Σχέδιο "Αθηνα"..τι προβλέπει

Ένα «ομοσπονδιακό» πανεπιστήμιο θα λειτουργεί στην Αθήνα στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της «Αθηνάς» που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Το πανεπιστήμιο αυτό θα διοικείται και θα ελέγχεται από ένα Δ.Σ, ενώ οι νυν αρχές (πρυτανικές και Συμβούλια) δεν καταργούνται αλλά θα λειτουργούν κανονικά.

Ελληνορωσική ασπίδα στην οικονομική εισβολή των Τούρκων!

olympiada 
Φαίνεται ότι η επιχειρούμενη τουρκική χρηματοοικονομική εισβολή στον Ελληνικό χώρο αποκτά αντίπαλο δέος και μάλιστα σεβαστό.
Τρανταχτό παράδειγμα η ιστορική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ της ακριτικής Ξάνθης την οποία επιθυμούσαν διακαώς τουρκικές επιχειρήσεις για ευνόητους λόγους.
Η συμφωνία μάλιστα θεωρείτο κλεισμένη, γεγονός που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Την ίδια στιγμή το Ελληνικό κράτος παρέμενε αμέτοχο.

Ο Οίκος Moody's αδειάζει τον Στουρνάρα για την ύφεση

Το χρέος της Ελλάδας θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα την περίοδο 2012-2016 παρά τα όποια μέτρα έχουν ή αναμένεται να ληφθούν, εκτιμά ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.
Παράλληλα προειδοποίησε για υψηλό κίνδυνο νέας χρεοκοπίας στο υπόλοιπο χρέος του ιδιωτικού τομέα, ενώ άδειασε και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υποστηρίζοντας ότι η ύφεση δεν θα σταματήσει το 2013.
«Η έγκριση ορισμένων πολιτικών στο ελληνικό κοινοβούλιο ενδεχομένως

Μ. Χρυσοβελώνη: «Νέα συγκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου στον ΟΠΑΔ»

Σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έφεραν στο φως της δημοσιότητας το ξεχασμένο οικονομικό σκάνδαλο του ταμείου υγείας του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).
Κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της, η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για την λεηλασία στο υπουργείο Υγείας των χρημάτων του Ελληνικού λαού για υγειονομικές δαπάνες ασφαλισμένων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2010. Υπενθυμίζεται ότι η ζημία του Κράτους από την κακοδιαχείριση στον ΟΠΑΔ υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 δις Ευρώ.

To MΕΓΚΑ στα χρόνια του ΔΝΤ...


Να τραπεζίτης, να μάλαμα..Προβόπουλος: Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους..

Σε συνέντευξή του προς την SZ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος κάνει λόγο για σημαντική πρόοδο στην Ελλάδα και υπόσχεται την αποπληρωμή των δανείων
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, ο κ. Προβόπουλος υπόσχεται την αποπληρωμή όλων των δανείων ύψους 230 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα.
«Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες των ευρωπαίων φορολογούμενων»

Οι «γκρίζες ζώνες» των Ιμίων

Στο πρώτο μέρος της παράθεσης ντοκουμέντων για τη μοιραία «νύχτα των Ιμίων» είχαμε αναφερθεί στα όσα –εξαιρετικά ενδιαφέροντα- προηγήθηκαν της 30ης Ιανουαρίου 1996 και στη σύσκεψη που συγκάλεσε για το βράδυ εκείνης της μέρας ο Κ. Σημίτης στο γραφείο του στη Βουλή (!), όταν η κρίση κορυφώνονταν.
Του Μάρκου Μουζάκη

Γύρω στις 10 το βράδυ, φεύγοντας απ’ το Πεντάγωνο για τη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Γερ. Αρσένης, δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα απ’ τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Ουίλιαμ Πέρι, ο οποίος του εξέφρασε την έντονη ανησυχία της Ουάσιγκτον για την «επικίνδυνη κλιμάκωση» όπως χαρακτηριστικά του είπε.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου στέλνει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, την ώρα που κάποιοι θέλουν να τον φυγαδεύσουν.

Tου Μιχάλη Ιγνατίου

Βαριές ευθύνες Παπανδρέου

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων, που ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι αποκαλυπτικός των διεργασιών που ξεκίνησαν μία εβδομάδα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009, και κατέληξαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο σκληρό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που οδήγησε σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι: αναζητώντας απασχόληση στον πρωτογενή τομέα


Θεόδωρος Κουτρούκης
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε μια έντονη τάση επιστροφής στην επαρχία από ολοένα και περισσότερους νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας. Εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της συρρίκνωσης των εισοδημάτων και των πολλαπλών απολύσεων εκατοντάδες Έλληνες οδηγούνται στους δρόμους της υπαίθρου, συνδράμοντας με αυτό τον τρόπο την πληθυσμιακή και παραγωγική ισορροπία της χώρας.