The Ηuffington Post: "Ελλάδα: Πόσο μακρυά ως τη Χούντα ;;"

(Απόδοση άρθρου του huffingtonpost.com)
Λέγεται συχνά ότι για να πάρεις μια γεύση από το μέλλον θα πρέπει να μελετήσεις τα διδάγματα του παρελθόντος. Ή μπορούμε να παρατηρήσουμε τη μοίρα εκείνων που παρελαύνουν μερικά βήματα ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ. Πάρτε για παράδειγμα την Ελλάδα. Από παλιά χαρακτηρίστηκε ως η γενέτειρα της δημοκρατίας... είναι τώρα μια χώρα με υπερβολικές δαπάνες της κυβέρνησης, φουσκωμένο δημόσιο τομέα των συνδικάτων, μη χρηματοδοτούμενα δικαιώματα, και ανεφάρμοστους νόμους. Τι συμβαίνει όταν οι πολιτικοί μανιωδώς προσπαθούν να εξορκίσουν την οικονομική κατάρρευση και τελικά οι άνθρωποι ξεμένουν από χρήματα;

Αλλά το καζάνι σιγοβράζει... το ελληνικό πολιτικό σώμα δεν έχει σταματήσει να βράζει. Η εκτεταμένη δυστυχία και η απόγνωση αναπαράγουν ανομία και βία. Η αίσθηση ότι η χώρα καταρρέει, ενθαρρύνει τα πολιτικά κόμματα και στα αριστερά και δεξιά για να διασπείρουν αποκαλυπτική ρητορική, καθώς κινούνται αμείλικτα για να γεμίσουν το κενό που άφησε η ανυποληψία και η κατάρρευση στην Ελλάδα.
Διαβάστε μέσα από τις ιστορίες που εμφανίζονται καθημερινά στον ελληνικό Τύπο (που θάβονται στις πίσω σελίδες των αμερικανικών εφημερίδων) και θα αναρωτηθείτε αναμφίβολα: «Πόσο καιρό αυτοί οι περήφανοι άνθρωποι θα παρουσιάζονται με τέτοια υποβάθμιση"
Για την καταπολέμηση, έκρηξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, η ελληνική κυβέρνηση έχει αυξήσει τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 50 %. Προς έκπληξη κανένας (εκτός ίσως από εκείνους που πιστεύουν ότι οι φόροι δεν επηρεάζουν τη συμπεριφορά), οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης σπίτι έπεσε κατακόρυφα κατά 75 % και οκτώ στους δέκα Έλληνες έβαλαν ξυλόσομπες. Αυτό ανατίναξε μια τρύπα 400 εκατομμύρια ευρώ σε αναμενόμενες εισπράξεις φόρων.
Και από οι Έλληνες παίρνουν όλο αυτό το ξύλο; Γίνεται απογύμνωση των  δασών. Αναφέρθηκε ακόμη ότι μια αρχαία και σεβαστή ελιά στην οποία ο Πλάτων δίδασκε τους μαθητές του, εξαφανίστηκε ένα βράδυ για να γίνει καυσόξυλα.

Οι απεργίες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο...
Η ανεργία έχει περάσει το 26 %, η Ελλάδα συναγωνίζεται με την Ισπανία. Η ανεργία των νέων έχει περάσει το εκπληκτικό 55 %. Οι αυτοκτονίες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη...
Και ενώ η μαύρη αγορά κάνει μια αξιοθαύμαστη δουλειά προλαμβάνοντας την πείνα...
Πρώην αναπληρωτής ελληνικά υπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας πρότεινε ότι ποσοστό των ανέργων να τεθεί στην εργασία, σε εθελοντική βάση, χωρίς πληρωμή.
Μια σειρά μικρής κλίμακας βομβιστικών και εμπρηστικών επιθέσεων έχουν ταρακουνήσει την Αθήνα.
Όποιος πιστεύει ότι η κατάσταση πλέον εκτός ελέγχου στην Ελλάδα θα τελειώσει ειρηνικά ονειρεύεται. Δεν υπάρχει αξιόπιστο σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη. Το Ελληνικό ΑΕΠ καταρρέει. Οι πολυεθνικές εταιρείες ξεπουλάνε τις ελληνικές δραστηριότητές τους για ένα ευρώ μόνο και μόνο για να φύγουν. Ποιος ξένος επενδυτής με σωστό το μυαλό του, θα βάλει χρήματα σε μια νέα επιχείρηση εκεί, και οι τοπικοί επιχειρηματίες, οι οποίοι προσπαθούν συνήθως στραγγαλίζονται σε ένα κουβάρι της γραφειοκρατίας... 

Μέχρι στιγμής η τουριστική βιομηχανία κρέμεται από μια κλωστή, καθώς υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, αλλά όταν οι απεργίες και η βία διασχίζουν το κατώφλι και γίνονται πρώτη είδηση, οι διεθνείς τουρίστες γρήγορα θα πάνε αλλού.
Και έτσι η πίεση αυξάνεται και το ρολόι γίνεται "τσιμπούρι" μέχρι την επόμενη πληρωμή διάσωσης....
Όταν οι αναρχικοί / κομμουνιστές εκραγούν και οι φασίστες / εθνικιστές αντεπιτεθούν, θα δούμε μια επανάληψη του εμφυλίου πολέμου που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από ότι στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο..

Εκεί είναι που κάποιοι προσβλέπουν σε μια χούντα για πολλά υποσχόμενη ασφάλεια..
Κάποιος θα πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη, όταν τα γερμανικά χρήματα τελειώσουν, γιατί σίγουρα δεν θα είναι Γερμανοί στρατιώτες που θα σταλούν για να διατηρήσουν την ειρήνη.



Σχόλια

  1. Μια διώρθωση καθώς ο αρθρογραφος είναι ακόμη πιο μπροστά και γράφει πράγματα που όυτε οι έλληνες που βρίσκονται μέσα στην φωτιά δεν μπορούν ίσως να κατανοήσουν. Στην εισαγωγή του αρθρου στην πρώτη παράγραφο ο αρθρογράφος στο αγγλικό κειμενο ΔΕΝ γραφει "Ή μπορούμε να παρατηρήσουμε τη μοίρα εκείνων που παρελαύνουν μερικά βήματα μπροστά μας, κάτω από ένα δρόμο που φαίνονται αποφασισμένοι να ταξιδέψουν." Η πραγματική μετάφραση ειναι : "Ή μπορούμε να παρατηρήσουμε τη μοίρα εκείνων που παρελαύνουν μερικά βήματα ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ."

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΩΡΘΩΣΗ. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΡΟΠΟΡΕΥΩΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.