Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Η πρώτη γέφυρα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη!

perierga.gr - Η πρώτη γέφυρα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη!Η γέφυρα σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο RO & AD Arhitects με σκοπό να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το ολλανδικό φρούριο «Fort de Roovere» του 17ου αιώνα. Γύρω από το εν λόγω φρούριο είχε δημιουργηθεί μια τάφρος, προκειμένου να παράσχει προστασία σε περίπτωση εισβολής στη χώρα από τη Γαλλία και την Ισπανία.
Η τάφρος ήταν βαθιά στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ σε κάποιο σημείο γινόταν πιο ρηχή για να μπορούν να προσεγγίζουν εύκολα τα πλοία που έφερναν τρόφιμα και πολεμοφόδια.
Στο σημείο αυτό κατασκευάστηκε η πρώτη γέφυρα στον κόσμο που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη, κατεβαίνοντας βαθιά μέσα στο έδαφος, ενώ η στάθμη του νερού παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα πλαϊνά τοιχώματα της γέφυρας.
perierga.gr - Η πρώτη γέφυρα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη!
Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε ανθεκτικό ξύλο Accoya, το οποίο επιστρώθηκε με ένα ειδικό υλικό που παρέχει προστασία από την αποσύνθεση και τους μύκητες. Από μακριά, η «Γέφυρα του Μωυσή» είναι «αόρατη» με γυμνό μάτι, ενώ φαίνεται ότι τα τοιχώματά της διαχωρίζουν τα νερά σε δύο τμήματα, και -σαν άλλος Μωυσής- επιτρέπει στους πεζούς να περάσουν απέναντι.
perierga.gr - Η πρώτη γέφυρα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη!


perierga.gr - Η πρώτη γέφυρα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γη!
http://www.pinnokio.gr/arthro/h-prwth-gefyra-poy-brisketai-sto-idio-epipedo-me-th-gh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.