Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Εκπαιδεύοντας τον υπουργό....(μάθε τέχνη κι άστηνε...)

Φέτος προγραμματίζεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα «δυαδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης» κατά το γερμανικό πρότυπο. Στυλιανίδης και Φούχτελ το παρουσίασαν στην Φραγκφούρτη.
Είναι Σάββατο απόγευμα και στο ξενοδοχείο επαγγελματικής εκπαίδευσης ΙΒ της Φρανκφούρτης. Ο εκπαιδευτής μαγείρων εξηγεί στην ελληνική αντιπροσωπεία το περιεχόμενο του προγράμματος εκπαίδευσης των μαθητευόμενων. Στην παρουσίαση συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Τουρισμού, Εσωτερικών, του Δήμου Αθηναίων και τουριστικών φορέων, όπως επίσης
και οι δύο αρμόδιοι για την ελληνογερμανική συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επίπεδο δήμων και περιφερειών: ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ.
«Οι ξενοδόχοι μόνο κέρδος θα έχουν από αυτήν την υπόθεση»
H ελληνογερμανίδα επιχειρηματίας Καλλιόπη Χαριτονίδου
H ελληνογερμανίδα επιχειρηματίας Καλλιόπη ΧαριτονίδουΤην περιήγηση σε διάφορους τόπους σχολικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης έχει διοργανώσει το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Φραγκφούρτης. Στόχος του ταξιδιού είναι ή ενημέρωση για το πως λειτουργεί το γερμανικό σύστημα «δυαδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης» στον τουρισμό προκειμένου να δοθεί το έναυσμα για τη δημιουργία ανάλογων επαγγελματικών εκπαιδευτικών δομών και στην Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτό είχε στο νου της η ελληνογερμανίδα επιχειρηματίας Καλλιόπη Χαριτονίδου, όταν ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία πριν 8 μήνες. Το εγχείρημα δεν ήταν δύσκολο, επισημαίνει η κα Χαριτονίδου και διευκρινίζει: «Δεν χρειάστηκε να πείσω κανέναν, όταν τους ρώτησα αν θέλουν να έρθουν. Χρειάστηκα μόλις τρεις μέρες για να κερδίσω τους σημαντικότερους του κλάδου στην Ελλάδα για να βρίσκονται εδώ μαζί μας».
Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι «οι ξενοδόχοι μόνο κέρδος θα έχουν από αυτήν την υπόθεση γιατί θα έχουν πάντα δίπλα τους ανθρώπους επαγγελματίες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της εταιρείας». Σε μια πρώτη φάση, το ξενοδοχείο του θα συμμετέχει με δέκα άτομα. Και επειδή ο όμιλος στον οποίο εργάζεται αποτελείται από τρία ξενοδοχεία, στο πρόγραμμα συμμετέχουν τριάντα άτομα. Deutshe Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.