Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Μ. Χρυσοβελώνη: «Νέα συγκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου στον ΟΠΑΔ»

Σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έφεραν στο φως της δημοσιότητας το ξεχασμένο οικονομικό σκάνδαλο του ταμείου υγείας του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).
Κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της, η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για την λεηλασία στο υπουργείο Υγείας των χρημάτων του Ελληνικού λαού για υγειονομικές δαπάνες ασφαλισμένων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2010. Υπενθυμίζεται ότι η ζημία του Κράτους από την κακοδιαχείριση στον ΟΠΑΔ υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 δις Ευρώ.

Απαντώντας ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ισχυρίστηκε ότι «δεν πρόκειται για οικονομικό σκάνδαλο» (!) αλλά ανέφερε πως δόθηκε εντολή ελέγχου στην Οικονομική Επιθεώρηση στις 25-10-2012. Όμως συμπλήρωσε πως η εντολή αυτή πρόσφατα ακυρώθηκε προκειμένου να ξαναξεκινήσει ο έλεγχος από άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Γενική Δ/νση Δημοσιονομικών Ελέγχων). Σχολιάζοντας τα παραπάνω η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής: 
«Ο κ. Σταϊκούρας σήμερα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει οικονομικό σκάνδαλο με το ταμείο υγείας του Δημοσίου. Προφανώς δεν έχει ανάγκη να περιμένει ελέγχους και πορίσματα επιθεωρητών. Πριν ολοκληρωθούν, ο κ. Υπουργός σπεύδει να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα τους.
 Από τα λεγόμενα του δε, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο έλεγχος στον ΟΠΑΔ παρακωλύεται συστηματικά. Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Σταϊκούρα ξεκίνησε κάποιος έλεγχος τον περασμένο Οκτώβριο, ακυρώθηκε και μεταφέρθηκε δυο μήνες μετά σε άλλη υπηρεσία του υπουργείου του! Για να ξαναξεκινήσει για 3η φορά από την αρχή...
Εδώ θέλω να θυμίσω στον κ. Σταϊκούρα ότι ο έλεγχος στον ΟΠΑΔ δεν ξεκίνησε για 1η φορά τον Οκτώβριο του 2012 όπως ισχυρίστηκε.
Έγγραφο του ίδιου του Υπουργείου του τον διαψεύδει και αποδεικνύει ότι ο έλεγχος για την περίοδο 2004 – 2008 είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2011, δηλαδή πριν από 20 μήνες! Γιατί ξέχασε ο κ. Σταϊκούρας να αναφέρει στη Βουλή τον έλεγχο αυτό; Μήπως γιατί δεν τον βόλευαν τα συμπεράσματα του; Μήπως γιατί οδηγούσε αναπόφευκτα στον καταλογισμό ευθυνών σε σημερινά στελέχη της ΝΔ; Ο κ. Υπουργός οφείλει να εξηγήσει γιατί απέκρυψε τα παραπάνω από την Βουλή και γιατί προσπαθεί να εξαφανίσει το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο στον ΟΠΑΔ».

Ακολουθεί το από 29-7-2011 έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.