ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ,ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Γράφει ο 
Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
Ταξίαρχος(ε.α)
ΜΑ. Διεθνείς ΣχέσειςPhD. 
Επιχειρησιακή Οργάνωση.
H τρόικα μετά από τις μειώσεις που πέτυχε στους μισθούς και τις συντάξεις των εν ενέργεια και αποστρατεία στελεχών κατάλαβε ότι δεν υπάρχει αντίσταση από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και στη συνέχεια θέλει να βάλει στο χέρι και την ακίνητη περιούσια των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία είναι καταγεγραμμένη και με ευκολία αξιοποιήσιμη. 

Πρόσφατα ήλθε στο φως της δημοσιότητας έγγραφο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με το οποίο ζητούνται στοιχειά για κατάργηση της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων(ΙΑΑ)του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας (Κ.Ε.Τ.ΕΘ.Α) του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας(TAA) και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α) και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε Υπουργείο. 

Το επίσημο έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που διέρευσε στα ΜΜΕ περιλαμβάνει στις προτάσεις για “κατάργηση ” με προοπτική την πώληση ακίνητά όπως η ΛΑΕΔ και το ΤΕΘΑ.
Κορυφαία πηγή του ΥΕΘΑ σχολίασε στα ΜΜΕ οτι δεν υπάρχει περίπτωση εκποίησης περιουσίας των Ενόπλων
Δυναμεων ,δηλωση ομως που δύσκολα μπορεί να πείσει στην εποχή που ζούμε. Η καχυποψία δεν είναι αδικαιολόγητη
Όσο αφορά την ΛΑΕΔ υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης και ιστολόγια τα οποία ανέδειξαν το θέμα με αποτέλεσμα να υπάρξει η δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ότι δεν τίθεται θέμα απώλειας, κατάργησης η πώλησης της ΛΑΕΔ και ότι είναι ένα κόσμημα με κερδοφόρα διαχείριση
Στα υπόλοιπα που περιλαμβάνονται στο έγγραφο για κατάργηση και δεν έχει δοθεί ακόμη επίσημη απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει περιλαμβάνεται το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) το οποίο αν η συνολική επιφάνεια του Ελληνικού Χώρου ανέρχεται σε 132.000.000.000τμ το Τ.ΕΘ.Α είναι κάτοχος του 0,19% της συνολικής Ελληνικής Επικράτειας και εάν δεν διατηρηθούν τα προβλεπόμενα διατήρηση του καθεστώτος ΝΠΔΔ και ο νόμος 4407/1929 θα έχουμε το χακί Βατοπέδι των Ενόπλων Δυνάμεων.
H τεράστια περιουσία του ΤΕΘΑ κατεγράφη το 2006 με πρωτοβουλία του τότε ΥΦΕΘΑ Λαμπρόπουλου και ανερχόταν σε 1.477 ακίνητα με 251.500 χιλιάδες στρέμματα. Οι θέσεις τους από την οποία προκύπτει και η τεράστια αξία τους παντού. Από το κέντρο της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και κάθε μεγάλης πόλης της Ελλάδας μέχρι την Κέρκυρα, την Χίο την Λέσβο και τα Χανιά.Στα ανωτέρω υπολογίζεται και αριθμός αστικών ακινήτων από απλά διαμερίσματα μέχρι κτίρια γραφείων που έχουν περιέλθει στo Ταμείο βάσει δωρεών και κληρονομιών. Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ όψιν ότι κατάργηση ενός ΝΠΔΔ όπως είναι το ΤΕΘΑ, σημαίνει εκκαθάριση των περιουσιακών του στοιχείων υπέρ του Δημοσίου και στη συνεχεία όπου αυτό κρίνει. 


Σχόλια