Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Ήταν ένα προληπτικό χτύπημα;

Ο διεθνής τύπος ασχολείται σήμερα με τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Συρία, τις κατηγορίες για μαύρους λογαριασμούς της κυβέρνησης Ραχόι και την συνεχιζόμενη αστάθεια στην Αίγυπτο.
Η Frankfurter Rundschau αναζητεί τους λόγους που ώθησαν το Ισραήλ στην αεροπορική επιχείρηση: «Μήπως επρόκειτο για προειδοποίηση στη Δαμασκό να μην παραχωρήσει το οπλοστάσιό της στη φιλοϊρανική Χισμπολάχ; Ή μήπως έχουμε να κάνουμε με τον προπομπό μιας διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη διαλυμένη από τον εμφύλιο Συρία; Οι κίνδυνοι στη Συρία είναι δύσκολο να υπολογιστούν, διότι υπάρχουν πολλοί “παίκτες“ που έχουν λόγο και ρόλο στις εξελίξεις. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι οι γειτονικές στη Συρία χώρες, η Ιορδανία και ο Λίβανος έχουν θέσει σε συναγερμό τις ένοπλες δυνάμεις τους.
Ο εμφύλιος στη Συρία ήταν και παραμένει, πολύ περισσότερα από μια απλή τοπική διένεξη. Η αεροπορική επίθεση του Ισραήλ υπογραμμίζει με τον πλέον δραματικό τρόπο τον κίνδυνο κλιμάκωσης, επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Εύλογα διερωτάται κανείς γιατί το Ισραήλ παρεμβαίνει σε αυτή τη χρονική στιγμή και μάλιστα γνωρίζοντας ότι το τοπίο είναι θολό. Μια εξήγηση θα ήταν ότι πραγματικά θέλει να παρεμποδίσει τη μεταφορά όπλων από τη Συρία στο Λίβανο. Ή ότι λίγο πριν την κατάρρευση του καθεστώτος Ασάντ η αβεβαιότητα του τι θα απογίνουν τα συριακά όπλα μαζικής καταστροφής έχει αυξηθεί. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.