Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Να τραπεζίτης, να μάλαμα..Προβόπουλος: Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους..

Σε συνέντευξή του προς την SZ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος κάνει λόγο για σημαντική πρόοδο στην Ελλάδα και υπόσχεται την αποπληρωμή των δανείων
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, ο κ. Προβόπουλος υπόσχεται την αποπληρωμή όλων των δανείων ύψους 230 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα.
«Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες των ευρωπαίων φορολογούμενων»

λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας : «Αλλά μπορώ να σας πω: αυτή τη φορά η κυβέρνηση θέλει δείξει αποτελέσματα. Η χώρα αλλάζει. Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους».
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αποδίδει την αλλαγή που συντελείται στην Ελλάδα στο γεγονός ότι «οι Έλληνες πολίτες καθώς και οι πολιτικοί, έχουν αντιληφθεί το εξής: αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα».
Ο Γιώργος Προβόπουλος παραδέχεται ότι στο παρελθόν οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν υλοποιήθηκαν στο βαθμό που έπρεπε και αυτό «ήταν ένα μεγάλο λάθος». Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, τονίζει ότι «είναι σε όλες τις χώρες ένα πρόβλημα, αλλά στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη».
Παράλληλα αναφέρεται στη σημαντική πρόοδο που συντελείται στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως εκτιμά, θα έχει αντισταθμιστεί πλήρως στη χώρα η απώλεια ανταγωνιστικότητας της τάξης του 32% σε όρους κόστους εργασίας της περιόδου 2001-2009. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.