Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

"Αγαπούλα (πες του Αντωνίου) τα λαμόγια πάντα θα υπάρχουν!"

«Αγαπούλα, πες του ότι ο Αντωνίου...» Λόγια που έχουν γίνει σλόγκαν -από την περιβόητη διαφήμιση της τηλεόρασης-, βγαλμένα από το στόμα του Τάκη Σπυριδάκη. Ο ταλαντούχος ηθοποιός και κινηματογραφιστής, με καλλιτεχνική ιστορία και πορεία τριάντα χρόνων, μέσα από την εκφραστικότητα και το ταλέντο του έδωσε σάρκα και οστά στον διεφθαρμένο πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας («πες του ότι τις νίκες τις κανονίζει ο πρόεδρος. Δεν περιμένει κανέναν Αντωνίου»), στο… λαμόγιο που θέλει να επηρεάσει ακόμη και τον προπονητή της ίδιας του της ομάδας προς δικό του χρηματικό όφελος («πες του ότι το παιδί έχει σουτ που σκοτώνει»).

ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΤΕ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ


Κάθε μέρα και ένα σκάνδαλο, κάθε μέρα και φόροι, περικοπές μισθών και επιδομάτων εις βάρος του λαού, κάθε μέρα ψέματα και φρούδες ελπίδες και όλο και χειρότερα για μας, καλύτερα για σας και το περιβάλλον σας. Μα καλά αφού δεν μπορείτε, δεν τα καταφέρνετε, σας έχουν στριμώξει άγρια και σεις με τη σειρά σας εκβιάζετε τον ελληνικό λαό που δεν σας αντέχει πια, τι κάθεστε και μας ταλαιπωρείτε; Παραιτηθείτε και αφήστε μας ήσυχους μήπως και γλυτώσουμε τα χειρότερα. Ίσως ο επόμενος τα καταφέρει καλύτερα από σας και αν όχι και αυτός θα πάει σπίτι του.

Στο Σούνιο η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις

Οι Τούρκοι σουλατσάρουν ανενόχλητοι στο Σούνιο και ο Jeffry παίζει με το Ipad του (να μην πω τίποτα άλλο),αυτή είναι η περήφανη εξωτερική πολιτική της Ελλάδος σήμερα κυρίες και κύριοι,θαυμάστε τους και δοξάστε τους....

Τα βαθύτερα αίτια της εξαθλίωσης που ζούμε...

Μια μαθήτρια 16 χρονών
 
Ακούμε τόσο καιρό γύρω μας πως για όλα αυτά τα προβλήματα που περνάμε φταίει η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας αλλά και πολλά άλλα κράτη του κόσμου. Δεχόμαστε όλα όσα ακούμε καθημερινά γι'αυτήν μέσα από τα ΜΜΕ χωρίς να τα κρίνουμε. Προσωπικά όμως έχω μια απορία: Τί είναι η οικονομική κρίση; Γιατί αυτοί που έχουν αναλάβει να τη λύσουν δε το έχουν καταφέρει μέχρι τώρα; Είναι τόσο ανίκανοι ώστε να μην μπορούν να πάρουν σωστά και δίκαια μέτρα και να τη χτυπήσουν στη ρίζα της;...
   Έχοντας αυτές τις απορίες στο μυαλό μου και με πολύωρη αναζήτηση προσπάθησα να βρω τις αιτίες για τις οποίες φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Κατέληξα στο εξής: Η οικονομική κρίση στο όνομα της οποίας δε θα έχουμε σε λίγο καιρό να φάμε δεν είναι τίποτα παραπάνω από...νούμερα!!! 

H E.E προετοιμάζεται για Ελληνική χρεοκοπία...

Αυτό αναφέρεται σε σχετικο άρθρο , στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας σοσιαλιστικής διεθνούς.
Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έχουν αλλάξει σαφώς πορεία σε σχέση με την Ελλάδα. Αντί για «διάσωση» της χώρας, συζητούν τώρα την πτώχευσή της, μειώνοντας τον κίνδυνο της μετάδοσης. Το ταμείο διάσωσης του ευρώ, με σκοπό την εγγύηση φερεγγυότητας στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται για να εξασφαλίσει τις πιστώτριες τράπεζες από τις συνέπειες της πτώχευσης του κράτους.
Η αλλαγή πορείας έχει συμβεί σταδιακά, υπό την πίεση των έντονων

Oκτωβριανή Επανάσταση με χορηγό...

"Οκτωβριανή επανάσταση"
Οι ρίζες. Οι πρωταγωνιστές. Ένας απολογισμός.
Αυτός είναι ο τίτλος του σημερινού ένθετου της Ελευθεροτυπίας.
Μάλιστα χορηγός στο ένθετο είναι...

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ : ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ

Από τα χείλη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας που παράλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2009
Ομιλία του Διοικητή κ. Γεωργίου Προβόπουλου στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στις 6-7 Οκτωβρίου 2009
Ομιλητής: Γεώργιος Α. Προβόπουλος
Η παγκόσμια οικονομία εξέρχεται σταδιακά από τη σοβαρότερη κρίση της μετά τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930. Η παρούσα κρίση ήταν τόσο σοβαρή επειδή στο επίκεντρό της βρισκόταν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, με αποτέλεσμα οι επιδράσεις της να μεταδοθούν γρήγορα σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας και σε όλες τις χώρες.

Τα Λαμόγια είναι "ανθρωποφάγα τέρατα". Αποκάλυψη τώρα !


[Μια εκδοχή για την προέλευση της λέξης λαμο-γιο]
Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Λάμος (από τη λέξη, λάμος = χάσμα) είναι γνωστός ο πρώτος βασιλιάς των Λαιστρυγόνων, οι οποίοι στον Όμηρο περιγράφονται ως ανθρωποφάγοι.
Λαιστρυγόνες
Από τη Βικιπαίδεια , την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πολιτικό σκάνδαλο με Μπένι

ΠερισσότεραΣε τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο έχει εξελιχθεί η ιστορία «μπουγάτσα» έπειτα από την αποκάλυψη ότι το όλο θέμα είχε σχεδιαστεί από τον Μπένι για ιδιοτελείς σκοπούς.
Ο Μπένι όπως είναι γνωστό είναι από την Θεσσαλονίκη και γι΄ αυτό την τυρόπιτα την λέει μπουγάτσα με τυρί και την μπουγάτσα την λέει γλυκιά μπουγάτσα με κρέμα....

13 από τις 16 χώρες του ευρώ είχαν υπερβολικά ελλείμματα το 2009 και καμιά άλλη ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ δεν δυσφήμισε την χώρα της όσο η Ελληνική.. να γιατί φτάσαμε ως εδώ.Κρατικά ελλείμματα σε 13 χώρες του ευρώ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Ο κ. Αλμούνια εισηγήθηκε χθες την ενεργοποίηση του πρώτου σταδίου της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος για 8 χώρες μέλη της Ε.Ε
Βρυξέλλες,

Η σφοδρότητα της οικονομικής κρίσης στέλνει σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρωζώνης σε κοινοτική επιτήρηση. Οκτώ ακόμη κυβερνήσεις διαμήνυσαν στην Κομισιόν ότι το δημόσιο έλλειμμα θα ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ το 2009.

Δεν μας "χερετάς" κε Κουσελά. Πέρασες σαν "γομολάστιχα" από το ΥΠ. ΟΙΚ. και μιλάς κι' από πάνω !

Tου Γιώργου Δη.
Γράφαμε και επιμένουμε.
"Οι Τραπεζίτες "φρόντισαν" και έχουν(είχαν) τον Συνδικαλιστή τους-Υφυπουργό Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων κ. Κουσελά, στην Καρ. Σερβίας 10."
Όπως γνωρίζεις ο τραπεζοασφαλιστικός χώρος είναι το μεγαλύτερο πλυντήριο ξεπλύματος και νομιμοποίησης χρήματος από φοροδιαφυγή.   Η μεγαλύτερη χοάνη-χαβούζα που κρατάει  καλά κλεισμένη την μπόχα της,  με το σφικτα  "βιδωμένο" καπάκι, της εφεύρεσης των λαμογίων,  του τραπεζικού απορρήτου.

Σάντος: "Η γιορτή μετά την Γεωργία"

Η Ελλάδα είναι με το ένα πόδι στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά ο Φερνάντο Σάντος, δεν πανηγυρίζει και θέλει να το κάνει αυτό μόνο μετά το ματς με την Γεωργία.
Αυτό επεσήμανε ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας στην συνέντευξη Τύπου, ο οποίος λόγο της έντασης του αγώνα θα μείνει ξύπνιος όλο το βράδυ.
Μεταξύ άλλων ο Φερνάντο Σάντος είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Ηλεκτροσόκ...19% πάνω οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από 1/1/2012

Φωτιά και λαύρα θα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, οι οποίοι θα αυξηθούν από τον Ιανουάριο του 2012 κατά 19% .
Αν σε αυτή την αύξηση ΣΟΚ προσθέσουμε και το χαράτσι της ακινητης περιουσίας, φαντάζεστε που θα εκτοξευθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

e-Επιλογές της 07/10/2011

Ρέσλερ: Ξεχάστε τις αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των Ναζί

«Πρόσκομμα» χαρακτήρισε τις αποζημιώσεις που διεκδικούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες από την γερμανική κυβέρνηση για τις θηριωδίες των Ναζί και κάλεσε τους Έλληνες να το ξεχάσουν και να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν γνωρίζει πότε θα καταβληθούν αυτές οι αποζημιώσεις ή αν θεωρεί ότι έχουν παραγραφεί και δεν θα πρέπει να καταβληθούν στους Έλληνες πολίτες, απάντησε:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ. (ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΚΟΡΥΦΑ ΙΟ)!

Γράφει η Σοφία
Από τον διαγωνισμό αφίσας! Είναι όλες τους καταπληκτικές!
Και τυπώνονται και σε μπλουζάκια....
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΝΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΙΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!!

liakotheory.jpg?w=370&h=474

Είναι γεγονός ότι στην κούρσα μνημονιακής προπαγάνδας ο κύριος Αλαφούζος και το κανάλι του, προηγούνται πλέον καθαρά του εργολαβικού MEGA. Κάθε βράδι διάφοροι "ειδικοί" και ο κύριος

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Ελιξίριο της νεότητας οι γλυκάνες

«Γλυκό» μπορεί να είναι το ελιξίριο της νεότητας! Η γλυκοβιολογία είναι μια νέα επιστήμη, που εστιάζει στις γλυκάνες, σάκχαρα που βρίσκονται στην επιφάνεια των κυττάρων, τα οποία φαίνεται ότι παίζουν ρόλο-κλειδί στη μάχη κατά της γήρανσης.
Η γλυκοβιολογία έχει μόνο είκοσι τρία χρόνια ύπαρξης, αλλά ήδη επιστήμονες που ασχολούνται με αυτήν έχουν κατακτήσει έξι βραβεία Νόμπελ. Αυτό την καθιστά τη «σούπερ σταρ» της επιστήμης, όπως σχολιάζουν οι ειδικοί, οι οποίοι εξηγούν ότι αποτελεί το νέο όπλο κατά όλων των «κακών» που συμβάλλουν στη γήρανση, όπως ο διαβήτης, οι καρδιοαγγειακές ασθένειες και οι όγκοι.

Δεν θα παραδοθεί αυτή η χώρα, δεν θα γονατίσουμε..

Στον Τέρενς Κουίκ στο ΚΟΝΤΡΑ ήταν χθες καλεσμένος ο Πάνος Καμμένος.
Ο Καμμένος χειμμαρώδης όπως πάντα μίλησε με στοιχεία, για όλα τα σκάνδαλα, τις κομπίνες και όλες τις καταγγελίες που έχει κάνει.
Δείτε τι είπε για όλους και για όλα στα βίντεο που ακολουθούν.

Μισθοί ... Ινδοκίνας μέσω ... Γερμανίας

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Μας φέρονται σαν σε λαό «ιθαγενών».
Λες και οι Ελληνες από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ (για να μην πάμε πιο πίσω) δεν έχουν ξανακούσει ούτε έχουν ξαναδεί πολυεθνική.
Λες και στην Ελλάδα, πριν ο λαός γευτεί τις αγαθές υπηρεσίες του Βενιζέλου, δεν ξέραμε τίποτα: Ούτε από γαλλική «Πεσινέ», ούτε από αμερικανική «Ούλεν».
Λες και περιμέναμε τον Παπακωνσταντίνου και τον Παμπούκη για να μάθουμε και να γευτούμε την προσφορά των μονοπωλίων:
Από «Ζήμενς» και «Τίσεν» μέχρι «Κόκα Κόλα» και κάθε λογής «αδελφή του πετρελαίου».....

Εγκύκλιος ΥΠΟΙΚ 2011

Ας πούμε ότι βρίσκομαι σε μεγάλο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και αγοράζω από το μπαράκι μία μπουγάτσα με τυρί και κρέμα, 1 μπουκάλι νερό και 3 μυζιθροπιτάκια με μέλι. Ζητάω όμως, αφού τα πληρώσω και πάρω την απόδειξη, να μου τα φέρουν στο δωμάτιο...

Γυφτοπούλα στο χαμάμ…!

Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας
Χαμάμ: ουσιαστικό άκλιτο
Ετυμολογία: τουρκική λέξη hamam – λουτρώνας
1. χώρος όπου γίνεται θερμόλουτρο σε ξερό και θερμό αέρα, που συνοδεύεται από μασάζ και πλύσιμο με νερό
2. Ο κλειστός και πολύ ζεστός χώρος (μτφ.).
Η είδηση που από χθες συγκλονίζει το πανελλήνιο!

Μανώλης Κεφαλογιάννης : Βάναυση και απαξιωτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης σε βάρος των Ελλήνων αποστράτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ρωτά να πληροφορηθεί η Βουλή και ο Ελληνικός λαός για ποιό λόγο η κυβέρνηση συντηρεί το εχθρικό κλίμα προς τους απόστρατους και την απαξία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ,σε μια περίοδο μάλιστα που διαδραματίζονται εξαιρετικά κρίσιμα γεγονότα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της περιοχής..
Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ Α Παπανδρέου έχει ώς εξής:

Μιχάλης Γιαννάκης :Να δοθεί άμεσα στην δημοσιότητα η λίστα των φοροφυγάδων

Την δημοσιοποίηση της λίστας των φοροφυγάδων που επικαλέστηκε ο πρώην Υφυπουργός κος Δ. Κουσελάς ζήτησε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κος Μιχάλης Γιαννάκης.
Στην σχετική ερώτηση ο Μιχάλης Γιαννάκης υπενθύμισε στον Υπουργό Οικονομικών την σχετική ερώτηση με ΑΠ 14976/14.04.2011 που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών. Στην απάντηση που απέστειλε ο κος Κουσελάς αποφεύγει συνειδητά να καταθέσει στοιχεία για τους 100 μεγαλύτερους μεγαλοοφειλέτες προς το Δημόσιο, αφού όπως ο ίδιος αποκάλυψε στις εσωτερικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ (ΚΤΕ Οικονομικών της 6ης Οκτωβρίου 2011) αυτή η λίστα υπάρχει και έχει παραδοθεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.
Ο Μιχάλης Γιαννάκης, στην ερώτησή του επισημαίνει ότι θεωρεί αυτονόητο ότι το Υπουργείο διαθέτει στο αρχείο του την σχετική επιστολή, την οποία αρνήθηκε να κοινοποιήσει όταν κατείχε υπουργικό θώκο στη Βουλή των Ελλήνων και ζητά με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων την κοινοποίηση της σχετικής επιστολής.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ζητούνται δικηγόροι για πούλημα ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ...

 Όσοι πιστοί προσέλθετε..
Με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παροχής νομικών υπηρεσιών για την πώληση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ,  το ΥΠΟΙΚ ξεκινάει την διαδικασία πώλησης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
Διευκρινίζεται ότι:

Και όμως θα γίνουμε Ινδία

Θυμάστε όταν ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε πως "δεν θα γίνουμε Ινδία"; Αν ρίξετε μια ματιά στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τότε θα καταλάβετε ότι μέσα σε λίγα 24ωρα διαψεύδει και πάλι τον εαυτό του.
Ούτε λίγο- ούτε πολύ, οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένες...

H ιστορία θα τους κρίνει και όχι τα ΜΜΕ της διαπλοκής

 

Παρατηρούμε τελευταία μια προσπάθεια ερμηνείας των ιστορικών γεγονότων των δύο τελευταίων ετών που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στο ΔΝΤ, την Τρόικα, την υποτέλεια και την οικονομική εξαθλίωση.
Προφανώς η προσπάθεια αυτή προετοιμάζει τις μελλοντικές εξελίξεις και σκοπό έχει τη διαμόρφωση της 
κοινής γνώμης ώστε να αρθούν οι σοβαρές πολιτικές ή άλλες ευθύνες όλων όσων μας οδήγησαν εδώ.
Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι

ΓΙΑΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟΥΣ 3.800 ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ;

Γιατί κρύβει τη ΛΙΣΤΑ; 
Ο υπουργός Οικονομικών κύριος Βενιζέλος, πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα των 3.800 φοροφυγάδων που χρωστά ο καθένα κατά Μ.Ο. ένα εκατομμύριο ευρώ- έτσι είπε το πρώην δεξί του χέρι

Χέλμουτ Σμιτ: "Να τους πάρει ο διάολος τους Ευρωπαίους ηγέτες, εάν δεν καταφέρουν, να σώσουν την Ελλάδα"

Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ στην καθιερωμένη σειρά συνεντεύξεων στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit «Το καταλαβαίνετε αυτό κ. Σμιτ;» με θέμα την Ελλάδα και την ευρωκρίση δηλώνει ότι μια πτώχευση δεν σημαίνει και καταστροφή: «Θα ήταν ένα ατύχημα για τους Έλληνες, αλλά και για τους άλλους Ευρωπαίους, δεν συνιστά όμως υπαρξιακό κίνδυνο.»
Ο πρώην καγκελάριος εκτιμά ότι σε περίπτωση πτώχευσης σοβαρότερες από τις οικονομικές θα είναι οι πολιτικές συνέπειες, διότι:

Μερικές σκέψεις για το Βαρόμετρο Οκτωβρίου...


Όπως δείχνει ξεκάθαρα η εικόνα η Ν.Δ είναι πολύ μπροστά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ...
Το ερώτημα που τίθεται είναι ΑΝ είναι (και κυρίως αν ΠΡΕΠΕΙ να είναι...)  ικανοποιημένη από αυτό το ποσοστό ...

ΝΑΙ ... Είναι σημαντική η αναστροφή των ποσοστών της. Από -10 μονάδες που βρισκόταν δύο μόλις χρόνια πρίν , τώρα βρίσκεται στο (περίπου)  +10 μονάδες.

e-Επιλογές της 06/10/2011

Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου...Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις

Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Κατατέθηκε την νύχτα στη Βουλή το σχέδιο νόμου.
Διαβάστε τι ισχύει για την περικοπή 40% για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών, για εργασιακή εφεδρεία, εφάπαξ κλπ

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Απόστρατοι και συνταξιούχοι κάτω των 55 : Όποιος κατάλαβε..κατάλαβε..

Όπως γράφαμε ΕΔΩ αρκετές διατάξεις του νέου συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου που συμπιέζει δραστικά τις συντάξεις κρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αόριστες και ασαφείς από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ για άλλες διατάξεις του οι δικαστές εξέφρασαν επιφυλάξεις.
Δείτε τώρα τι ειπώθηκε στο ΣΚΑΙ για το θέμα των περικοπών 40 %, στις συντάξεις των κάτω των 55 ετών

2η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ "EPICLOT"

στο Excalibur bar
Ορμηνίου 4, Ιλίσια, Αθήνα

Πρεμιέρα Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το έργο της Έφης Μεράβογλου έρχεται να προσφέρει άφθονο γέλιο στον ιδανικότερο χώρο, το bar Excalibur. Ο τίτλος του έργου είναι “Epiclot”! Βλέποντας καθαρά και μόνο από την οπτική γωνία της παρωδίας η Έφη Μεράβογλου μας παρουσιάζει στο έργο 7 διαφορετικούς χαρακτήρες, σε μορφή καρικατούρας και με πολλά Γκροτεσκικά στοιχεία. Ο Ούθερ, ο Αρθούρος, η Μούνιε, ο Μέρλιν, η Μαύρη, η Μοργκάνα και ο Γάϊος πρωταγωνιστούν σε αυτή την επική παρωδία. Καρικατούρες και comic καταστάσεις είναι ο βασικός πυρήνας του έργου.

Super παππούς πάλεψε και κυνήγησε τους ληστές

Ενας super παππούς ήρθε στα χέρια με δύο ένοπλους ληστές που εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο του, έσωσε την περιουσία του, ενώ δεν δίστασε ακόμη και να τους καταδιώξει τρέποντάς τους σε φυγή!
Τον απόλυτο τρόμο έζησε ο 75χρονος κοσμηματοπώλης Στέφανος Παπαδημητρίου χθες το πρωί, όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με δύο αδίστακτους κακοποιούς που «μπούκαραν» οπλισμένοι μέσα στο κατάστημά του επί της λεωφόρου Ειρήνης, στην Πεύκη. Παρά το αρχικό σοκ, ο ηλικιωμένος βρήκε τη δύναμη να αντισταθεί θαρραλέα απέναντι στους δύο αγνώστους.

Ενστάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το συνταξιοδοτικό ν/σ


Σε συγκεκριμένες παρατηρήσεις για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την περικοπή των συντάξεων προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αρκετές διατάξεις του νέου συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου που συμπιέζει δραστικά τις συντάξεις κρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αόριστες και ασαφείς από το Ελεγκτικό Συνέδριο που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ για άλλες διατάξεις του οι δικαστές εξέφρασαν επιφυλάξεις.
Σύμφωνα με το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο το οποίο θίγει πλέον των 500.000 συνταξιούχων, μειώνονται κατά 20% όλες οι κύριες συντάξεις για το ποσό άνω των 1.200 ευρώ. Επίσης, μειώνονται 40% οι συντάξεις για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί κάτω των 55 ετών, με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, ενώ με τη συμπλήρωση των 55 χρόνων η σύνταξη επανέρχεται στα αρχικά επίπεδα.

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Εγκύκλιο για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια, έστειλε σήμερα ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Όπως τονίζει, σύμφωνα με τον νέο νόμο:
1. Οι εξετάσεις διενεργούνται αποκλειστικά μετά το πέρας του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου για τα μαθήματα που διδάχθηκαν στα εξάμηνα αυτά, αντίστοιχα. Ο φοιτητής δικαιούται να εξεταστεί στα μαθήματα και των δύο εξαμήνων πριν από την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου,

3.438.178 ευρώ στοιχίζει το πάρτυ των μετακλητών

Μπορεί οι άνεργοι στην Ελλάδα να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που στήνουν «εφεδρείες-απολύσεις», την ώρα που τα δικά τους παιδιά είναι ενός «ανώτερου (πράσινου) θεού» και βολεύονται ακόμη και σε εποχές Μνημονίου.....
Όπως αποκάλυψε χθες ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, το πάρτι των μετακλητών καλά κρατεί και μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό δημιούργησε επιπλέον 84 θέσεις μετακλητών με συνολικό κόστος 3.438.178. 

Goldman Sachs, ο γαϊδαρος και ο αγρότηςO Billy, πήγε στο Τέξας και αγόρασε από έναν αγρότη ένα γάιδαρο, έναντι του ποσού των 100 δολαρίων. Ο αγρότης συμφώνησε να του τον παραδώσει την άλλη μέρα.

Την επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε: «Συγγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε».
 Ο Billy απάντησε: «Δεν πειράζει. Δώσε μου τα λεφτά μου πίσω»....

Αυτή η χώρα είναι η Γη των Ελλήνων, κύριε Παπανδρέου...!

Δε χωράει στο ψέμα η αλήθεια… Ούτε το φως στο σκοτάδι…
Δε φτάνει ο κίβδηλος λόγος να δαμάσει τα αφηνιασμένα άλογα, να γητέψει τα τρομοκρατημένα όνειρα.
Με το πηχτό σκοτάδι να απλώνεται στη νεκρική κοιλάδα των μοιραίων και των δοσίλογων, οδοιπορούμε την οδό του μαρτυρίου.
Σε κάθε σταυροδρόμι το εκτελεστικό απόσπασμα των τοκογλύφων, σε κάθε ανηφοριά οι φονιάδες της ιστορίας υψώνονται φαντάσματα δυσθεώρητα με μάτια κόκκινα, με στόματα γλοιώδη και λαίμαργα.
Μας εκφοβίζουν, μας τρομοκρατούν…

Κάρτα γραφικών “σπάει” εξαψήφιους κωδικούς σε τέσσερα δευτερόλεπτα

BGA GPU Κάρτα γραφικών “σπάει” εξαψήφιους κωδικούς σε τέσσερα δευτερόλεπτα Η κάρτα γραφικών nVidia GeForce GT220, η οποία κοστίζει περίπου 30 λίρες Αγγλίας, μπορεί να αποκρυπτογραφεί ισχυρούς κωδικούς σε μικρό χρονικό διάστημα.Οι ειδικοί ασφάλειας της εταιρείας UKFast αναφέρουν ότι μπόρεσαν να αποκρυπτογραφήσουν έναν εξαψήφιο κωδικό σε 12 δευτερόλεπτα,

Σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο δινόταν το μεγαλύτερο μάθημα πολιτικής αξιοπρέπειας…

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/10/mixaloliakos.jpg?w=263&h=327&h=327 
Σαν σήμερα, τον Οκτώβρη του 2010 πριν από τις αυτοδιοικητικές, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος συνεπής στην ηθική του δέσμευση, παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα για να διεκδικήσει τον δήμο Πειραιά.
Η ενέργεια αυτή ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία σε ένα πολιτικό σύστημα που αργά διολίσθαινε μέσα στις ατραπούς του συμβιβασμού και της προσωπικής “τακτοποίησης”. Είναι δεκάδες οι τ. συνάδελφοι του που διεκδίκησαν δημοτικά αξιώματα, ουδείς όμως ετόλμησε να πράξει κάτι παρόμοιο. Ναι, είναι “νόμιμο” να διατηρείς το βουλευτικό σου αξίωμα την ίδια στιγμή που διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου ότι “θα δώσεις και την ψυχή σου για την πόλη”. Δεν είναι όμως ηθικό, όταν δεν τολμάς να διακινδυνεύσεις την θαλπωρή της καρέκλας ενώ την ίδια στιγμή προβάλλεσαι ως “ανιδιοτελής μαχητής”.

Kαίει τον Παπανδρέου ο Κουσελάς: “Τα είχα πει και ενώπιον του πρωθυπουργού”...

Λίστα με 3.800 μεγαλοκαταθέτες που χρωστούν 1 εκατ. ο καθένας! 

economikos

Καίει Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου ο Κουσελάς – «Τα χώνει» στον Βενιζέλο
Της Δήμητρας Μάνη από το capital.gr
Όχι απλά επιμένει στην αποκάλυψή του ότι έχει παραδώσει εδώ και μήνες (και στον πρωθυπουργό) λίστα με 3.800 φυσικά πρόσωπα που οφείλουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστος στο Δημόσιο, αλλά δίνει και συνέχεια.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον ρόλο των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Πραγματικά απίστευτες οι χθεσινές αποκαλύψεις από τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" στο ΚΟΝΤΡΑ TV.
Αποκαλύψεις που βασίζονται σε αλληλογραφία τόσο της Ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, όσο και της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν πως έβλεπαν ....

Η ερώτηση που δεν απαντήθηκε ποτέ...

Βουλή 30/9/2011
Μια ερώτηση που δεν απαντήθηκε ποτέ...
Δείτε τη στο βίντεο που ακολουθεί.

Ν. Νικολόπουλος: «Σοβαρά τα ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων που παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Βουλευτής και Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος σε σχετικές ερωτήσεις μεταξύ άλλων είπε:
«Νέα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων που παρουσιάζει η ΕΛ.ΣΤΑΤ. προκύπτουν μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Αρχής, η οποία αναθεωρεί τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς της περιόδου 2005-2010».
«Αυτά ακριβώς θα μεταφέρω σήμερα στη Βουλή», είπε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.
Ο Αχαιός Βουλευτής είπε:

«Κάτω τα χέρια» από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΠΑΚΗΣ
«Ασύμμετρη απειλή» για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με όχημα την «ανταγωνιστικότητα» τολμά να «ποινικοποιήσει» ακόμη και τον κατώτατο μισθό, που στη Ελλάδα βρίσκεται οριακά πάνω από το εισοδηματικό «κατώφλι» της φτώχειας. Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι ένας δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός, που όπως ομολογείται και από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ), αποτελεί τον βασικό θεματοφύλακα και εγγυητή της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς διασφαλίζοντας ταυτόχρονα εργασιακή ειρήνη και παραγωγική πρόοδο.

Άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ με μάρμαρο (!) στην Αλεξάνδρα Τράγκα


Η εκπομπή "επανάσταση" δεν ήταν ούτε είναι μια "εύκολη" εκπομπή.
Η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής που τόλμησε να συνεργαστεί με μια τέτοια εκπομπή έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις.
Η πρώτη από μέλη του ίδιου του κινήματος που ανήκει. Την προσέβαλαν, της έθιξαν την τιμή της ως γυναίκα.
Σε δεύτερη φάση μας πέταξαν κεζάπι στο σύνταγμα (παρακράτος) με αποτέλεσμα να "καούν" τα ρούχα μας. Ευτυχώς δεν πάθαμε εγκαύματα διότι αμέσως τρέξαμε στα WC του συντάγματος και ξεπλύναμε το οξύ.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΚΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥeconomikos
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ενημερώνει για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.
Αργότερα σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα συνεδρίαση υπό τον Γ. Παπανδρέου.
Στο επίκεντρο της κυβερνητικής επιτροπής θα βρεθούν οι εξελίξεις που αφορούν το θέμα της εξυπηρέτησης του χρέους, καθώς και η ταχύτατη εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Συνωστισμός στα ψυχιατρεία λόγω Μνημονίου!

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνουν πλέον οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχολογία του ελληνικού πληθυσμού.
Η έκρηξη των αυτοκτονιών που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες έρχεται να επιβεβαιωθεί ως προς τα αίτιά της από την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που καταφεύγουν για βοήθεια στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων ψυχιατρικών κλινικών, αλλά και στα ιδιωτικά κέντρα ψυχικής στήριξης. Τις οδυνηρές συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης περιγράφουν ειδικοί της ψυχικής υγείας, που βλέπουν τους επισκέπτες στα ιατρεία τους να πολλαπλασιάζονται και τη δυσθυμία να κλιμακώνεται επικίνδυνα. Τα πρώτα στοιχεία από την επίσημη καταγραφή που διεξάγει η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός δείχνουν....

Ρόντος: "Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια κοινή τουριστική αγορά"

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ….
Σύμφωνα με τον Ρόντο για να υπάρξει μια μόνιμη λύση στην Ελληνοτουρκική προσέγγιση υπάρχει μόνο ένας δρόμος : Η αποστρατικοποίηση των σχέσεων. Και πιστεύει πως το πρώτο βήμα σε αυτό πρέπει να το κάνει η "ισχυρή" Τουρκία. Οι πρώτε λοιπόν προτάσεις που του έρχονται στο μυαλό είναι : "Η Τουρκία να αποσύρει από τον βορά της Κύπρου 30 χιλιάδες στρατιώτες και να καταργήσει το αυτόματο casus belli σε περίπτωση παραβίασης της θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας. "
………