Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Το Αιγαίο ΔΕΝ είναι «θάλασσα Ειρήνης»!Που φτάσαμε;
Να θεωρείται, περίπου ως… «εθνικό κατόρθωμα» το ότι πήγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Τουρκία κι εξέθεσε τις επίσημες Ελληνικές θέσεις για τις τουρκικές προκλήσεις!
Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;
Να μη μιλήσει καθόλου για τις τουρκικές παραβιάσεις;
Να αποσιωπήσει τη μη αναγνώριση της Κύπρου από την Τουρκία;
Να μη μιλήσει για την ενθάρρυνση της μαζικές λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία στην Ελλάδα;
Να μη μιλήσει για το casus belli;
Θα περίμενε κανείς να μη μιλήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός για όλα αυτά;
Ή να πει άλλα απ’ αυτά που αποτελούν τις πάγιες θέσεις των Ελληνικών κυβερνήσεων;
Τι ακριβώς μας λένε;
Να τον «θαυμάσουμε» που πήγε και είπε τα αυτονόητα;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ CAPITAL SPREADS Ltd

CAPITAL SPREADS : Another Capital Scams Financial Terrorist

Αυτή είναι η κατάπτυστη διαμήμιση της CAPITAL SPREADS Ltd που αναρτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στους σταθμούς του Μετρό στο Λονδίνο, η οποία, επιστρατεύοντας τη συνήθη Βρεττανική ειρωνεία, παρουσίασε την Ελληνική κρίση χρέους ως ανέκδοτο -  μπλακ χιούμορ με τα ελληνικά ομόλογα και τον... James Bond.


Όμως τα στοιχήματα των Ελληνικών ομολόγων θα γίνουν το μεγαλύτερο ανέκδοτο για τους ίδιους τους Βρεττανούς επενδυτές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ακόμη την οδυνηρή πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ της CAPITAL SPREADS.
Μία πραγματικότητα που επιβεβαιώνει την σοφή Ελληνική ρήση "ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ"  και που μόλις τη συνειδητοποιήσει ο JAMES BOND, θα αφήσει το Martini της φωτογραφίας και θα το ρίξει στο .... ΟΥΖΟ, για να ξεχάσει τα λεφτά που του έφαγαν οι απατεώνες του City και τα διεθνή παπαγαλάκια τους.

Τετ α τετ με Κ. Σκανδαλίδη ζητεί ο Κ. Αγοραστός

Για νιτρορύπανση, αποζημιώσεις στο βαμβάκι, επενδυτικά προγράμματα
και όλα τα θέματα που αφορούν τους παραγωγούς

Ζητεί ενημέρωση για την πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσον αφορά το «Καλάθι Προϊόντων της Θεσσαλίας» και προτείνει ευρύ διάλογο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτών – κτηνοτρόφων και των παραγωγικών φορέων

Τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας προτίθεται να αναπτύξει ο αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον υπουργό κ. Κώστα Σκανδαλίδη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς είναι πολλά και σημαντικά τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της Θεσσαλίας.

Σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα οι λαθρομετανάστες ;;

 Σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών θα μετατραπούν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
    Οι χώροι των στρατοπέδων αυτών και οι εγκαταστάσεις παραχωρούνται κατά χρήση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά παρέκκλιση υφιστάμενων διατάξεων πολεοδομικού σχεδιασμού κάθε επιπέδου και επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται και ως χώροι κράτησης.

Τι σόι Καρντάσι είναι αυτό ;;

Θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, περιλαμβανομένων και των προβλημάτων που δημιουργεί η πτήση αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, τέθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις υπερπτήσεις και στην άρση του casius belli, μετά από λίγο προσφώνησε τον Ερντογάν, Καρντάσι, ντόμπρο, καλό άνθρωπο με καλές προθέσεις... (Δείτε το videο)

Δείτε το ΟΛΟΙ: το "Παράδειγμα του Ας"

Tα πειράματα "συμμόρφωσης" του Asch, ήταν μία σειρά μελετών που δημοσιεύτηκαν τη δεκαετία του '50, επιδεικνύοντας την δύναμη της συμμόρφωσης στις ομάδες. Γνωστό και ως το "Παράδειγμα του Ας". Στα πειράματα υπό τον Σολομώντα Ας, ζητούνταν από μία ομάδα να πάρει μέρος σε ένα δήθεν "οπτικό τεστ". Στην πραγματικότητα, όλοι οι συμμετέχοντες πλην ενός ήταν συνεργάτες του ερευνητή, και το αντικείμενο της μελέτης ήταν το πως αυτός ο ένας θα αντιδρούσε στην συμπεριφορά των "συννενοημένων" συμμετεχόντων.
Στις παρούσες παραλλαγές γίνεται αναφορά και στο κατά πόσο επηρεάζεται η συμπεριφορά του υποκειμένου από τους παράγοντες της ύπαρξης συνεταίρου ή δυνατότητας ανώνυμης έκφρασης.

Δείτε το video!!

Στα άκρα Τουρκία-Ισραήλ και στη μέση η Κύπρος...

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ για ακόμα μία φορά μετά τα γεγονότα στο Μαβί Μαρμαρά. Αιτία αυτή τη φορά, η κίνηση του Ισραήλ να καλέσει 800 εργαζόμενους της τουρκικής εταιρείας Yilmazlar που εδρεύει στη χώρα, να την εγκαταλείψουν μέχρι το τέλος του μήνα.
Η σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ έρχεται σε μία περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν οξυνθεί για ακόμα μία φορά μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Οι, άλλοτε, συνεργάτες και φίλοι, φαίνεται πως....

Περί πολιτικής ορθότητας

του Κώστα Ροδινού
Δεν συμφωνώ πάντα με τις απόψεις  του  Φαήλου Κρανιδιώτη, όμως γιατί σηκώθηκε τέτοιος κουρνιαχτός;  Εχει χρησιμοποιήσει και αιχμηρότερο λόγο σε προηγούμενα άρθρα του.  Από την άλλη, τι πρεμούρα έπιασε ξαφνικά τον κ. Πρετεντέρη και την κα Μπακογιάννη, να του απαντήσουν προσωπικώς; Πως καταδέχονται αυτοί, οι εκπροσωπούντες την polically  correct  άποψη, να ανοίξουν διάλογο με  «περιθωριακές απόψεις», που υποκρύπτουν «λανθάνοντα φασισμό»;
Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα διαπλοκής που δομήθηκε τα τελευταία ιδίως χρόνια (πολιτική εξουσία-κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες-καθεστωτικοί δημοσιογράφοι)  πνέει τα λοίσθια.
-Τα κόμματα και οι πολιτικοί αποδοκιμάζονται και έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης.
-Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με οικονομικά προβλήματα, μακράν πέραν των δυνατοτήτων τους, με ορατό το ενδεχόμενο της κατάρρευσης.
-Η «φούσκα των ΜΜΕ» άρχισε ήδη  να σκάει.

Ο κόσμος χάνεται και η ... μεταεθνική εποχή

Παναγιώτης Ήφαιστος*
Νομίζω το 2011 θα πρέπει να παίρνουμε δύναμη με τον Ξυλούρη και τους σύνδεσμους που παρέθεσα προχθές: ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ. -ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ http://www.youtube.com/watch?v=Ri4PDOF_KxM και Νίκος Ξυλούρης-Πότε θα κάνει Ξαστεριά
    Τώρα, για αυτούς τους ελληνόφωνους γυρολόγους και αλήτες (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου) που διαβολικά και με κακεντρέχεια τρίβουν τα χέρια επειδή η Ελλάδα δεινοπαθεί, ας τους το κάνουμε σαφές: Κανείς δεν ζηλεύει την κατάντια τους. 
Μισούν τους εαυτούς τους και η κακεντρέχειά τους είναι αντανάκλαση αυτού του γεγονότος. Ιστορικά επαληθεύεται ότι η μοίρα τους μιας και ηδονιστικά αυτό επέλεξαν να κάνουν, είναι να μισούν τον εαυτό τους, να προσχωρούν στον εκάστοτε εχθρό, να ισχύει για αυτούς "ότι γεμίζει μου γεμίζει το στομάχι το αγαπώ", ότι είναι δικό μου το μισώ και μέσα σε κάθε μόριό μου κρύβεται ένας "οικουμενικός Εφιάλτης".

Ανοικτή επιστολή στρατηγού προς τον κ. Βενιζέλο: Παρά τις στοχευμένες επιθέσεις που δέχονται οι στρατιωτικοί, δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ!

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Έχει γίνει πλέον ευρέως αντιληπτό ότι, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης και αμφισβήτησης του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) με ταυτόχρονη απαξίωση του Σώματος των Αξιωματικών. Στο χρόνο που πέρασε η προσπάθεια αυτή έλαβε τη μορφή επίθεσης, προερχόμενης μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, και από μέλη της Κυβέρνησης. Αποκορύφωμα υπήρξε η μεθοδευμένη επίθεση καθημερινής εφημερίδας, καθ’ όλη την τελευταία εβδομάδα του έτους που πέρασε, με επιλεκτική χρήση στατιστικών στοιχείων αποσκοπώντας στην παραπλάνηση και τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του Σώματος των Αξιωματικών.
Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι η κατάσταση αυτή, πλέον της πρόκλησης πικρίας, απογοήτευσης και οργής στην πολύ μεγάλη οικογένεια των αποστράτων Αξιωματικών, έχει δυσμενέστατη επίδραση και στο φρόνημα των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, το οποίο η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο, διότι συνδέεται άμεσα με την εθνική άμυνα. Εν τούτοις, παρά τις στοχευμένες επιθέσεις που δεχόμαστε, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία επίσημη αντίδραση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.
Κύριε Υπουργέ,

Οι ΕΔ αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας της Χώρας αλλά, ταυτόχρονα, και το ουσιαστικό και ακαταμάχητο επιχείρημα της εθνικής της πολιτικής. Τα στελέχη των ΕΔ αξιοποιούν τη θέληση του έθνους και για το λόγο αυτό είναι φορείς και συντελεστές των εθνικών ιδανικών και αξιών. Τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Σώμα των Αξιωματικών είναι το υψηλό αίσθημα τιμής και αξιοπρέπειας καθώς επίσης και ο σεβασμός.... στις αξίες του Έθνους και του Λαού μας.

e-Επιλογές της 07/01/2011

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΙΑΜΕΠ: Έργα και ημέραι

ΕΛΙΑΜΕΠ: Έργα και ημέραιΦορντ και Μάρσαλ; Και ο Παναγής Βουρλούμης; Και ο Αλέξης Παπαχελάς; Τη γνωστή διαφήμιση ιδιωτικού ΙΕΚ, με την οποία προμοτάρει τους επιτυχημένους αποφοίτους του, θυμηθήκαμε, όταν κληθήκαμε, εντυπωσιασμένοι από τα «ηχηρά» ονόματα που συναντήσαμε κατά την έρευνά μας, να γράψουμε ένα «δυνατό» πρόλογο για το ρεπορτάζ που ακολουθεί και αφορά το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα Ίδρυμα που, πέρα από τους πολυάριθμους φίλους του στις υψηλότερες βαθμίδες της ελληνικής και της διεθνούς διπλωματίας, διαθέτει και αρκετούς εχθρούς, οι οποίοι του προσάπτουν φιλοαμερικανική πολιτική και υπεράσπιση ιδεών ανθρώπων που μόνο φιλέλληνες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Αρκετοί μάλιστα, σε σκωπτικό ύφος, αποκαλούν το ΕΛΙΑΜΕΠ «Ελληνικό Ίδρυμα Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής»... Για όσους δεν το γνωρίζουν, το υπό εξέταση Ίδρυμα ξεκίνησε το 1988 ως ιδέα του γνωστού ακαδημαϊκού Θάνου Βερέμη. Η πρώτη του ονομασία, μάλιστα, ήταν «Ελληνικό Ίδρυμα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής».

Αυτά που θα ακούσετε δεν τα είπε ούτε ο Φαλμεράιερ ούτε ο Ατατούρκ...

 "Ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας, ο Τσιμισκής δεν ήταν Έλληνας και οι Παλαιολόγοι μόλις είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι Έλληνες.."

Ούτε τα πήραμε από "φοιτητές του κ…ου στην Οξφόρδη..", ούτε τα έγραψε ο Ελεύθερος τύπος..
Είναι ηχητικό απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα του κ. Αντιπροέδρου.
Ακούστε το...

«Βρείτε λύσεις με σύνεση και κοινωνική υπευθυνότητα»

«ΜΗΝΥΜΑ» ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ:

-«Η αύξηση της τιμής των διοδίων θα οδηγήσει σε αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα για τις εταιρείες αυτοκινητοδρόμων και σε κοινωνική ένταση με απρόβλεπτες συνέπειες»
-«Το οικονομικό περιβάλλον όταν συνήφθησαν οι συμβάσεις παραχώρησης για την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων είναι τελείως διαφορετικό από το σημερινό όταν το εισόδημα της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων έχει μειωθεί και βαίνει διαρκώς μειούμενο – σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα δεν υπάρχει καν εισόδημα…»
«Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές επιβάλλεται απ’ όλους να επιδείξουν σύνεση, ψυχραιμία και κοινωνική υπευθυνότητα. Στην πράξη», επισήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις νέες αυξήσεις στην τιμή των διοδίων.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι η τιμή των διοδίων πρέπει να αντανακλά την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση στη χώρα και υπενθύμισε ότι «επιδεινώθηκε η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα από την εποχή που συνήφθησαν οι συμβάσεις παραχώρησης.

Συνάντηση Κ. Αγοραστού με τους επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου

Συζητήθηκε το θέμα της κεραμοποιίας «TERRA Α.Ε. (ΒΙΟΚΕΡΑΛ)» - Σύντομα το πόρισμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος
Με την ειδική γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κα Μαργαρίτα Καραβασίλη επικοινώνησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με πρωτοβουλία του αιρετού περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από την «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» η κα Ευαγγελία Λιακούλη λόγω απουσίας του κ. Απ. Παπατόλια και οι επικεφαλής των παρατάξεων – περιφερειακοί σύμβουλοι κ. κ. Ε. Μπούτας από «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», Αστ. Ροντούλης από την παράταξη «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ», Κ. Πουλάκης από την «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ», Δ. Κουρέτας από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλία, Οικο-ΛΟΓΙΚΑ». Θ. Γεννηκομσίου από την παράταξη «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ».

Σπρώχνουν και την Πορτογαλία στην τρόϊκα..


Βέβαιος ότι η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη χώρα που θα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης εμφανίζεται ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Deutsche Welle

Η χρονιά που μόλις ξεκίνησε είναι αναμφίβολα ζωτικής σημασίας για το μέλλον του ευρώ και της ευρωζώνης. Το 2011 οι δανειακές ανάγκες των χωρών της ευρωζώνης θα ξεπεράσουν τα 550 δις ευρώ. Την ίδια ώρα τα πακέτα διάσωσης που αποφασίστηκαν για την Ελλάδα και την Ιρλανδία δεν φαίνεται να εντυπωσίασαν και κυρίως να καθησύχασαν τις αγορές. Αντιθέτως: τα spreads των ομολόγων των "προβληματικών" χωρών ανεβαίνουν συνεχώς. Και το ερώτημα που κυριαρχεί είναι, ποιό θα είναι το επόμενο θύμα;
"Υψηλότατο το χρέος των ιδιωτών"

 Βέβαιος ότι η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη χώρα που θα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης εμφανίζεται ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ. Όπως εξηγεί σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Deutsche Welle:
"Τα τελευταία 10 χρόνια και εντός της νομισματικής ένωσης οι Πορτογάλοι αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες όσον αφορά την ανάπτυξή τους. Το χρέος των ιδιωτών είναι υψηλότατο. Το δημόσιο χρέος μπορεί να είναι χαμηλότερο από το ελληνικό, ωστόσο θα πρέπει να αναμένουμε ότι ένα μέρος του ιδιωτικού χρέους θα επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία. Ως εκ τούτου πιστεύω, όπως άλλωστε και άλλοι ειδήμονες της αγοράς, ότι η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αναχρηματοδότησης του χρέους της και γι΄ αυτό ενδέχεται να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης".
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6389774,00.html

Ένα κερί για το Δίστομο...

Με ένα κερί στο χέρι, με δάκρυα στα μάτια και με μνήμες από το σφαγιασμό των δικών τους ανθρώπων από τους Γερμανούς, Διστομήτες που ζουν στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας.
Οι κάτοικοι του Διστόμου με τον τρόπο αυτό θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των 218 σφαγιασθέντων προγόνων τους και να διεκδικήσουν την δικαίωση τους από το γερμανικό κράτος, αλλά και για να υπενθυμίσουν στους Έλληνες πολιτικούς ότι έχουν ηθική υποχρέωση να διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Δείχνει το «τυρί» κρύβει τη «φάκα»


Γράφει ο Κλεισθένης.

Μετά την παταγώδη αποτυχία των εξεταστικών επιτροπών, που λειτούργησαν σε λογικές, «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», «αν τιμωρήσουμε κάποιον αυτός θα μιλήσει και θα συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα στην καταστροφή» και «ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα χαθούμε απ’ τον πολιτικό χάρτη όλοι μαζί», ο Ραγκούσης μας ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των πολιτικών με αναδρομική ισχύ. Φυσικά στους ελέγχοντες εκτός των δικαστικών θα μετέχουν και βουλευτές. Η πλειοψηφία θα είναι από δικαστικούς. Τα ερωτήματα πολλά.
1ο) Όταν μιλάει για πλειοψηφία εννοεί πχ 7 δικαστικούς και 6 βουλευτές; Μήπως 5/4 ή 4/3;
2ο) Γιατί στην επιτροπή ελέγχου πρέπει να μετέχουν και βουλευτές; Όταν ο απλός πολίτης ελέγχεται από την εφορία για το «πόθεν έσχες» μαζί με τους εφοριακούς ελέγχουν και πολίτες;

Καλύτερα "αμόρφωτος" και Καραϊσκάκης παρά μορφωμένος και νενέκος…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ τα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας αισθανόμαστε, εκτός από έκπληξη, και μια απέραντη λύπη, η οποία μετατρέπεται σε εθνική και πνευματική φτώχεια. Διότι άλλο πράγμα είναι να καταρρέει η οικονομία μιας χώρας και -εμμέσως πλην σαφώς- να πτωχεύει ο λαός της κι άλλο πράγμα να ισοπεδώνονται ιστορικά γεγονότα, πατριωτικές πράξεις ανδρείας του ένδοξου παρελθόντος, ακόμα κι αυτή η εθνική συνείδηση των Ελλήνων πολιτών χάρη στην οποία προέκυψαν σθεναροί αγώνες ώστε τούτος ο τόπος να υπάρχει μέχρι σήμερα, ενδεχομένως ως απολιθωμένο μνημείο, ωστόσο κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού.
ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΑΘΗΚΟΝ των εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού ήταν να προασπίζουν τα συμφέροντά του και να ενεργούν με συγκεκριμένους τρόπους και συγκεκριμένες μεθόδους ώστε εκτός από το κοινό όφελος να θωρακίζεται η πατρίδα και να προβάλλονται με κάθε μέσο η λαμπρή Ιστορία και ο πολιτισμός της.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η συγκεκριμένη, αυτονόητη αλλά συνταγματική αποστολή έχει ξεχαστεί σήμερα από αρκετούς πολιτικούς της χώρας μας.

e-Επιλογές της 06/01/2011

Εορτασμός των Θεοφανίων

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Δελτίο Τύπου
06/01/2011
Εορτασμός των Θεοφανίων
Φέτος, με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου  σε κάθε  περιοχή του Δήμου Διστόμου- Αράχωβας -Αντίκυρας εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια, μια από τις παλαιότερες γιορτές της ορθόδοξης Εκκλησίας. 
 

10 στρατηγικές χειραγώγησης μέσω των ΜΜΕ


Ο Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) Avram Noam Chomsky συνέταξε μία λίστα με τις 10 πιο κοινές και αποτελεσματικές στρατηγικές χειραγώγησης του πληθυσμού μέσω των ΜΜΕ.
1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

European Citizens Climate Cup (ECCC)

Ο Διαγωνισμός ECCC απευθύνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά και βασίζεται στην οικιακή κατανάλωση ενέργειας.

Οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο ενός έτους για την εφαρμογή στρατηγικών μέτρων στα σπίτια τους, που θα τους βοηθήσουν να μειώσουν τη συνολική κατανάλωση ενέργειας.

Προς αξιότιμο Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο

Του Γ.Δημ
Κε Αντιπρόεδρε,
Είναι γεγονός ότι οι "ξυπόλυτοι" Έλληνες έφεραν το μεγαλύτερο βάρος, στην συνολική προσπάθεια για την απελευθέρωση της χώρας το 1821.
Όμως χιλιάδες εύποροι πρόγονοί μας(μεταξύ των οποίων και μέγας αριθμός Ελλήνων Αρβανίτικης καταγωγής) από την ηπειρωτική και νησιώτικη Ελλάδα και τις παροικίες, συνεισέφεραν οικονομικά και στήριξαν τον αγώνα. 
Μήπως λοιπόν υπάρχει και σήμερα ανάγκη άμεσης λήψης "πατριωτικών"  μέτρων, για να σωθεί η Χώρα;
Όπως γνωρίζετε, οι εργαζόμενοι-όχι όλοι-και οι συνταξιούχοι έχουν δώσει μέχρι τώρα, ένα σημαντικό μέρος απ' το μισθό και την σύνταξή τους, για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.
Ιδιαίτερα οι δεύτεροι  "εκχώρησαν"  για πάντα στο κράτος,  μέρος ενός σημαντικού και σε πολλές περιπτώσεις μόνου περιουσιακού στοιχείου, που δημιουργήθηκε με την αποταμίευση μιας ολόκληρης ζωής.

Τη δική του χώρα παραβίασαν βάναυσα οι Τούρκοι. Όχι κάποιου τρίτου. Οφείλει λοιπόν, χωρίς δεύτερες σκέψεις, να ακυρώσει αυτή την επίσκεψή του..

Καλά δεν διαβάζει εφημερίδες ο κ.Πρωθυπουργός;;
Αυτό που βλέπετε δεν είναι δημοσίευμα κάποιου blog, ούτε άρθρο του Ελεύθερου Τύπου...
Τα blogs έτσι κι αλλιώς τα έχουν "γραμμένα" (στην κυβέρνηση) και υπό διωγμό..
Αναφερόμαστε στην υπόψη εφημερίδα, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Πάγκαλου, σχετικά με τις αποκαλύψεις του Ε.Τ για παλιότερη ομιλία του:
«Κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο αναπαρήγαγαν τα συγκεκριμένα αποσπάσματα». Και κατέληξε ο αντιπρόεδρος, λέγοντας: «Όμως, πιο πολύ απορώ με τα ζώα που τα διάβασαν».
Αυτό που βλέπετε είναι άρθρο από το ΒΗΜΑ  ..
"Να μην πάει στην Τουρκία"
Αντιγράφουμε τον επίλογο του άρθρου:

TO ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

Αυτό είναι το βίντεο που έγινε αιτία να χάση τη δουλειά του ο Νικόλας Βαφειάδης, ο οποίος απολύθηκε από την ‘Καθημερινή’ μετά την προβολή του στο ‘Kontra Chanel’
Περιέχει ιδιαίτερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους μισθούς, τα προνόμια και την συμπεριφορά των βουλευτών και των εργαζομένων στην Βουλή, που εν μέσω κρίσης απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς και χαριστικές συμβάσεις.Γιούχα στον Πάγκαλο στα Καλύβια

Πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πήγε με την σύζυγό του να φάνε σε ταβέρνα στα Καλύβια Αττικής. Μόλις τον είδαν όσοι βρίσκονταν ήδη στην ταβέρνα άρχισαν τα γιουχαΐσματα φωνάζοντας μεταξύ άλλων: «Ελα να φάμε μαζί» και «κεράστε τον από αυτά που φάγαμε μαζί».

«Κοροϊδία η ασφάλεια των τροφίμων»

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει στη Γερμανία το σκάνδαλο διοξίνης στη γερμανική βιομηχανία παρασκευής ζωοτροφών. Για τεράστιες ελλείψεις στο πεδίο του ελέγχου τροφίμων κάνει λόγο ο Σύνδεσμος των Γερμανών Επιθεωρητών.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πάνω από 150 χιλιάδες τόνοι ζωοτροφής έχουν μολύνει με την καρκινογόνο διοξίνη τεράστιες ποσότητες χοιρινού κρέατος και πουλερικών. Σε σχετικές έρευνες που έγιναν και στη Βαυαρία, σε 240 χιλιάδες αυγά επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες για την ύπαρξη διοξίνης. Σε μερικές περιπτώσεις η ποσότητα της διοξίνης είναι τριπλάσια από τα επιτρεπτά όρια. Στο μεταξύ η εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών Harles & Jentzsch στο Ούτερζεν του Σλέσβιγκ-Χολστάιν βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Σήμερα η διεύθυνση της εταιρείας θα επανεξετάσει την κατάσταση προκειμένου να ζητήσει την ένταξή της σε πτωχευτική διαδικασία.
«Λείπουν από τις υπηρεσίες 1.500 ελεγκτές τροφίμων»

Οι Τούρκοι θέλουν και φυσικό αέριο από τη θάλασσα της Κρήτης.


Όπως είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση (εδώ) ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας, Νεστέντ Παμίρ, σε μήνυμά του προς την Ελλάδα είπε: «πετρέλαιο δε θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας». Μάλιστα απείλησε και από πάνω λέγοντας ότι: «Κανείς δεν μπορεί ανοικτά να επενδύσει και να ερευνήσει την περιοχή. Αλλιώς υπάρχει μια απειλή και γι’ αυτό.....

Aνέκδοτο

Είναι ένας τύπος στον πάγκο του μπαρ, σκυμμένος, βαρύς και ασήκωτος και κοιτάζει συνέχεια το ποτήρι του επί μισή ώρα, εντελώς ακίνητος. Κάποιος άλλος, αλέγρος και καλαμπουρτζής, που έπαιζε μπιλιάρδο με τις ώρες, τον βλέπει έτσι, να κοιτάζει το ποτό του ατελείωτα και να μην πίνει και για πλάκα αρπάζει το ποτήρι και το κατεβάζει μονορούφι. Ο θλιμμένος βάζει τα κλάμματα:
- Έλα ρε φιλάρα, μια πλάκα κάναμε! Θα σου παραγγείλω ένα ίδιο, κερνάω εγώ.. Δεν γουστάρω να βλέπω άντρες να κλαίνε!
Και εκείνος:
- Δεν είναι αυτό. Είναι που η σημερινή μέρα είναι η χειρότερη της ζωής μου. Πρώτα, παρακοιμήθηκα το πρωί και άργησα να πάω στο γραφείο.

Ανδρέας Παπανδρέου: Ο γιός μου, πάει για πράκτορας με μεταπτυχιακό! (ιστορικό ντοκουμέντο)

 Μία μνημειώδη ατάκα του Ανδρέα Παπανδρέου, από αυτές που δεν βγήκαν ποτέ στην επιφένεια, φέρνει σήμερα το Ολυμπία.
 Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Μετά τη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου επί του Μητσοτάκη το 1993, ο Γιώργος Παπανδρέου (νυν πρωθυπουργός), είναι βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Ως βουλευτής λοιπόν, επί πρωθυπουργίας Α. Παπανδρέου, ζητά ειδική άδεια από την βουλή των Ελλήνων για να λείψει 10 (δέκα) μήνες! Που ήθελε να πάει; Μα στην Αμερική!

Tο Άγιο Πνεύμα να βάλει το χέρι του..

Ημέρα των Φώτων σήμερα, των Θεοφανείων για όσους πιστεύουν στη Θεία παρουσία και του Αγίου Πνεύματος που υποτίθεται έρχεται να φωτίσει τους ανθρώπους. Μήπως να ελπίζουμε σε κάποια παρέμβαση από… ψηλά μήπως και η κυβέρνηση βάλει μυαλό; Κι αυτό το γράφουμε διότι απομένουν λίγες μόνο ώρες από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, όπως έχει ανακοινωθεί, θα πάει στην Τουρκία και θα μιλήσει παρουσία και του Ταγίπ Ερντογάν.
Την ίδια δηλαδή στιγμή που τουρκικοί σχηματισμοί αεροπλάνων κάνουν περατζάδα πάνω από τα ελληνικά νησιά.
Την ώρα που συζητάμε για φράχτες και πλοία – κρατητήρια για τους μετανάστες που έρχονται κατά χιλιάδες από την Τουρκία γιατί εκεί δεν τους εμποδίζουν.

«Η αναξιοπιστία της κυβέρνησης συνεχίζεται» ...


Αυτό τόνισε ο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Ν. Μηταράκης, σχετικά με τη σύγχυση που επικρατεί για το συμψηφισμό του Φ.Π.Α ...
«Η απόσυρση της πρότασης για συμψηφισμό του ΦΠΑ ενισχύει την ασφυξία στην αγορά, το Δημόσιο πρέπει άμεσα να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς την αγορά, διότι οδηγεί τις μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε "λουκέτα"».
«Επίσης, η σημαντικότατη υστέρηση εισόδων του Προϋπολογισμού έναντι του αρχικού στόχου αύξησης 13,7%, αποκαλύπτει την αδυναμία της κυβερνητικής πολιτικής να μας βγάλει από τη σημερινή κρίση. Ακόμα και η αναθεώρηση του στόχου έπεσε έξω, παρά το έκτακτο και άδικο μέτρο της περαίωσης»...

Ο σοσιαλισμός του κοπρίτη

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Επιτέλους ο Πάγκαλος καθάρισε τη θέση του με τούτη την κατάσταση για το ποιος έφαγε τα λεφτά. Είπε στο Βήμα της Κυριακής:

Πρώτον: Μαζί φάγαμε τα λεφτά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής πελατείας με αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο.

Και δεύτερον: Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή...

Θεοφάνια: Μια από τις αρχαιότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης

   Θεοφάνια ή Φώτα. Από τις μεγάλες γιορτές του ελληνορθόδοξου εορτολογίου. Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, αλλά και κλείσιμο του Δωδεκαήμερου, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων.
    Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γιορτή αυτή κάλυπτε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
    Καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου των Φώτων (Αγιασμού, Θεοφάνια, Αγίου Ιωάννη) γιορτάζεται και μία υπολανθάνουσα λατρεία προς το νερό. Τα νερά θεωρούνται παντού αγιασμένα. Κανείς πια δεισιδαιμονικός φόβος από τις νύχτες και τα ξωτικά του χειμώνα.

Επιστολή του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σχετικά με το Ευρωομόλογο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σε επιστολή που έστειλε προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επισημαίνει την ανάγκη να υιοθετηθεί, το ταχύτερο δυνατό, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωομόλογο, ως μέσον στήριξης της δημοσιονομικής ισορροπίας στις χώρες της Ευρωζώνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει από καιρό το σχετικό ζήτημα, σε όλες τις επαφές που έχει πραγματοποιήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξηγώντας τους ακριβείς λόγους για τους οποίους η υλοποίηση αυτού του στόχου πρέπει να γίνει άμεσα.
Η επιστολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κοινοποιείται προς τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ και προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βίλφρεντ Μαρτένς.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Σαμαρά προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο έχει ως εξής:

e-Επιλογές της 05/01/2011


Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Μετά τους φράχτες..έρχονται τα πλοία

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει στην απόκτηση-αγορά πλωτών κέντρων υποδοχής μεταναστών...

Μάλιστα έχουν βρει, σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", δυο πλοία στην Ολλανδία που ήταν χώροι κράτησης...
Μια χαρά...
Από τους φράκτες, στα πλοία... 

“Θανατική” ποινή στους μικρομεσαίους, ασυλία στο παρεμπόριο

Έφοδοι, βαριά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για τις νόμιμες ελληνικές επιχειρήσεις, πλήρη ασυλία να φοροδιαφεύγουν ανελέητα οι λαθρομετανάστες έμποροι των πεζοδρομίων είναι το νέο φορολογικό δόγμα της κυβέρνησης. Κι όποιος αντέξει…

paremporioΜε την απειλή ότι όποιος φοροδιαφεύγει ή θα πληρώνει εξωφρενικά πρόστιμα ή θα καταλήγει στην φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες αυτοφώρου μπήκε το 2011 για το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στη χώρα.
Φορολογικές παραβάσεις οι οποίες μεταξύ άλλων θα τιμωρούνται “παραδειγματικά” είναι οι ακόλουθες: έκδοση πλαστών ή εικονικών τιμολογίων, η μη απόδοση ΦΠΑ, αλλά και η απόκρυψη εισοδήματος. Χαρακτηριστικά, η μη απόδοση ΦΠΑ από 1 ευρώ έως 75.000 ευρώ θα τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους…

Ανοιχτή επιστολή Μιχάλη Γιαννάκη


Σχηματάρι, 05 Ιανουαρίου 2010

Κοιν:
Β. Τόγια, Β. Βυλιώτη – Τσόνογλου, Α. Αγάτσα, Βουλευτές Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κ. Περγαντά
Περιφερειακούς Συμβούλους
Κόμματα
Δημάρχους Ν. Βοιωτίας
Επιμελητήριο Βοιωτίας
Εμπορικοί Σύλλογοι Ν. Βοιωτίας
Εργατικά Κέντρα Λιβαδειάς Θήβας
Εκπρόσωπους Βιομηχανιών ν. Βοιωτίας

Κυρίες και Κύριοι,

Η νέος αναπτυξιακός νόμος οφείλει να στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη, όχι μόνο μεταξύ των διαφόρων περιφερειών αλλά και στο εσωτερικό του κάθε νομού.
Και να είναι διαφανής, σύγχρονος και λειτουργικός.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να καταργήσει τον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004, που καθ’ ομολογία στελεχών του ήταν ο καλύτερος επενδυτικός νόμος της Μεταπολίτευσης.
Και αφού άφησε τη Χώρα για περισσότερο από ένα χρόνο, χωρίς το αναπτυξιακό εργαλείο της Πολιτείας για την πραγματοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων, εισάγει σήμερα ένα περίπλοκο νομοσχέδιο που στηρίζεται σε μελλοντικές Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα που μονομερώς και χωρίς επεξεργασία στη Βουλή, θα αποφασίζει ο εκάστοτε Υπουργός.

Οι αποχωρήσεις οδηγούν σε συγχωνεύσεις κλινικών

Μαζικό κύμα αποχωρήσεων γιατρών από το Νοσοκομείο του Βόλου, αναμένεται μέσα στη διάρκεια του έτους, δεδομένου ότι πολλοί είναι αυτοί που συμπληρώνουν τα όρια συνταξιοδότησης . Αυτό σημαίνει ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα μεγιστοποιηθούν, καθώς και ο τομέας της Υγείας υπάγεται στο νόμο που προβλέπει μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, κ. Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος, το 2010 αποχώρησαν από το Νοσοκομείο

Φώτα: Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης

Θεοφάνια ή Φώτα. Από τις μεγάλες γιορτές του ελληνορθόδοξου εορτολογίου. Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, αλλά και κλείσιμο του Δωδεκαήμερου, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων.
Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γιορτή αυτή κάλυπτε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου των Φώτων (Αγιασμού, Θεοφάνια, Αγίου Ιωάννη) γιορτάζεται και μία υπολανθάνουσα λατρεία προς το νερό. Τα νερά θεωρούνται παντού αγιασμένα. Κανείς πια δεισιδαιμονικός φόβος από τις νύχτες και τα ξωτικά του χειμώνα.
Κατά τα Θεοφάνια φανερώθηκε η τριαδικότητα του Θεού, η Αγία Τριάδα. Λέγονται όμως και «Φώτα», γιατί κατά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, την παραμονή των Θεοφανίων βαπτίζονταν οι οπαδοί της νέας θρησκείας. Η αναζήτηση της καθάρσεως από τον άνθρωπο αντικατοπτρίζεται ακόμη και στις αρχαίες θρησκείες.

«Η Θεσσαλία έχει 300.000… πρεσβευτές!»

Στενή συνεργασία της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας με τις οργανώσεις
των απόδημων Θεσσαλών

-Κ. Αγοραστός: «Έτος επιστροφής στην πατρίδα το 2012 για τους απόδημους Θεσσαλούς – Είναι οι αποτελεσματικότεροι διαφημιστές του τόπου μας»

«Είμαι βέβαιος ότι οι απόδημοι Θεσσαλοί είναι και μπορούν, συντονισμένα, να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικοί ως πρεσβευτές της περιφέρειάς μας σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Χωρίς υπερβολή η Θεσσαλία έχει αυτή τη στιγμή 300.000… πρεσβευτές σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να βοηθήσει από πολλές πλευρές τον τόπο μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων "ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ" κ. Διαμαντή Γκίκα.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η θέληση των δύο πλευρών για «στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της Θεσσαλίας και των όπου γης Θεσσαλών» και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η συνεργασία θα μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες πράξεις.

ΚΑRAYEL: ΤΟ ΝΕΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Η Τουρκία συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με εγχώριες δυνατότητες.
Ένα από τα σημαντικότερα βήματα που έγιναν σε αυτή κατεύθυνση είναι η κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών με εθνικές δυνατότητες.
Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα που χρησιμοποιούνται από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατασκευάζονται πλέον στην Τουρκία.
Το KARAYEL είναι ένα από αυτά αεροσκάφη.
Υπογράφηκε η συμφωνία για την κατασκευή του αεροσκάφους που πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές.

"Ναι στην αναδιάρθρωση του χρέους"

 

 

Στην πληθώρα αναλύσεων και προβλέψεων για την πορεία και γενικά το μέλλον του ευρώ προστίθεται σήμερα ακόμη ένας αναλυτής που επιμένει στην άμεση αναδιάρθρωση του χρέους για όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

«Γιατί δεν μπορεί να διασωθεί η Ελλάδα κύριε Μπόσομγουερθ;», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung στη σειρά ‘Ειδικοί αναλυτές απαντούν πως θα εξελιχθούν οι χρηματαγορές’ που σήμερα αφορά την Ελλάδα: «Ο Άντριου Μπόσομγουερθ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Pimco Europa, τη μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων ομολόγων στον κόσμο, εκτιμά ότι δεν πρέπει να συνεχίσει η ευρωζώνη το σχέδιο δράσης Α. Δηλαδή τα μπαλώματα. Που σημαίνει την αύξηση του πλαφόν στον μηχανισμό στήριξης για τις προβληματικές χώρες και συνέχιση της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ. Με αυτόν τον τρόπο η ευρωζώνη αγοράζει μόνον χρόνο και ελπίδα.
Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει όμως κάποτε να βγουν από τον φαύλο κύκλο. ‘Και τα μέτρα αυτά αμφιβάλλω ότι θα φέρουν οικονομική ανάκαμψη. Για κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε ένα θαύμα’, υποστηρίζει ο κ. Μπόσομγουερθ και δηλώνει ότι δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα μπορέσει να ορθοποδήσει σε προβλέψιμο χρόνο και προσθέτει: ‘δεν υπάρχει στην ιστορία κανένα παρόμοιο παράδειγμα’.
Αναδιάρθρωση για όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου

Ο νόμος και το… Σύνταγμα

Του Θανάση Νικολαΐδη

«ΕΝ αρχή ην (αττική σύνταξη) τα προσωπικά δεδομένα». Ιδέα υψηλής έμπνευσης, ευρωπαϊκής προέλευσης και πανελλήνιας εφαρμογής. Για τη διατήρηση της διαφθοράς και τη μακροημέρευση των διεφθαρμένων ευρωπαϊκού επιπέδου. Τι κάνουμε ως ευρωπαίοι νομοθέτες για να μην αγγίξουν τον προσωπικό και (ομο)ταξικό μας πλούτο; Οπλίζουμε τις τράπεζες με τον σχετικό νόμο (περί προσωπικών δεδομένων), αυτή ορθώνει στοπ στις λίστες των υψηλοκαταθετών και τα ίχνη των λογαριασμών (μας) χάνονται.
ΚΙ άρπαξαν το σχετικό άρθρο τα ημεδαπά τσακάλια, τον έκαναν ασπίδα για του κόσμου τις αμαρτίες, τον λάτρεψαν, τον έκρυψαν για μυστικό τους όπλο...
και τον επικαλούνται σε κάθε «ευκαιρία». Κι ακούμε χίλιοι δυο για αποκαλύψεις και λίστες, η φαντασία μας οργιάζει με τις χειροπέδες στους καρπούς αμαρτωλών, κρατάμε την ανάσα μας πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν και…

ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ! ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΡΟΜΙΑΝΣ.

Έτοιμες να μετακομίσουν είναι οι εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταλλαγμένη Φυρομιονοχώρα.
Η αιτία δεν είναι κάποιες παραληρηματικές αξιώσεις του Γκρουέφσκι ή κάποιες απειλές των μεταλλαγμένων Βουλγάρων Εθνικιστών, αλλά το …
Ελληνικό κράτος!
Ειδικότερα το υπουργείο των Οικονομικών της χώρας μας, το οποίο ενέταξε τους μεταλλαγμένους, στις μη συνεργάσιμες φορολογικά χώρες!
Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει πως καμία ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα, δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει τα έξοδά της από την 1η Ιανουαρίου του 2011…

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !Το Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών,
Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Αυτός κάνει διακοπές στο Παρίσι και έχει αφήσει τα παπαγαλάκια να λένε ότι τρέχει και δεν φτάνει

«Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός για το ευρω-ομόλογο
Ο Γ. Παπανδρέου μετέβη στη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου αύριο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν και την Πέμπτη με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για την υπόθεση του ευρω-ομολόγου
"Ημερησία Μπόμπολας" 5/1»
Φυσικά και δεν λένε, προκειμένου να παραπλανήσουν τον κόσμο, ότι το GAP είναι εδώ και δύο μέρες στο Παρίσι και κάνει διακοπές... όσο για το αν θα συναντηθεί με τον Σαρκοζί για το Ευρωομόλογο... μένει να το δούμε

Οι αποδείξεις πληρωμής της Ζήμενς για το «βαθύ λαρύγγι»

Τις προάλλες αποκαλύψαμε ότι το δήθεν «βαθύ λαρύγγι» που αποκάλυπτε δήθεν στοιχεία για τον Κώστα Καραμανλή εργαζόταν για τον σκοπό αυτό για λογαριασμό της Ζήμενς, η οποία και την αποζημίωνε πλουσιοπάροχα (Το δήθεν «βαθύ λαρύγγι» και ο Καραμανλής).
Στην ίδια ανάρτηση δημοσιεύσαμε και την σύμβασή της κ. Μ με την Ζήμενς όπως και όλο το πλέγμα των σχέσεών της με κορυφαία στελέχη της Ζήμενς , όπως τον κ. Πρόδρομο Μαυρίδη και τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο. Σήμερα δημοσιεύουμε και μερικές από τις αποδείξεις πληρωμής της από την Ζήμενς, για να μην μένει καμία αμφιβολία.

Η κ.«Μ» προσελήφθη στη Siemens Hellas με τη «σύμβαση για παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών» που υπέγραψε, την 1η 11 2007 με την ιδιότητα της «δημοσιογράφου-συμβούλου Τύπου και Προβολής». Η αμοιβή της ήταν 30.000 ευρώ. Καλά λεφτά, δηλαδή, για δεύτερη ή τρίτη δουλειά, τη στιγμή που άλλοι δημοσιογράφοι, μετά βίας είχαν μια δουλειά.

Ο Δρόμος της Κύπρου και οι λεονταρισμοί της Τουρκίας..

Η Κύπρος ξεκίνησε και αφού καθόρισε την ΑΟΖ, τώρα προχωράει να δώσει την δεύτερη άδεια για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

Υπολογίζεται πως η αμερικανική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την εξόρυξη του φυσικού αερίου θα αρχίσει να βγάζει στην επιφάνεια το φυσικό αέριο το αργότερο το 2017.
Αυτές είναι κινήσεις με προοπτική, αυτές είναι στρατηγικές κινήσεις, που αναβαθμίζουν τον γεωστρατηγικό ρόλο και αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την οικονομία της Κύπρου.
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός μας ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε μια Τουρκική σύσκεψη διπλωματών...

Η Αμερικάνικη Αεροπορία ονόμασε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος "Γοργώ"

"Γοργώ (Gorgon)" ονόμασαν οι Αμερικανοί ένα νέο κατασκοπευτικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος.
Η Γοργώ η Μέδουσα είχε στο κεφάλι φίδια αντί μαλλιά και τεράστια δόντια σαν του αγριογούρουνου, μάτια τόσο τρομακτικά, που απολίθωναν όποιον τολμούσε να τα αντιμετωπίσει. Είχε χέρια από χαλκό και φτερά χρυσά, που μπορούσε μ’ αυτά να πετάει, κι ήταν μάλιστα θνητή, ενώ οι αδερφές της η Ευρυάλη και η Σθενώ, ήταν αθάνατες. 

Στο αεροσκάφος έχουν τοποθετηθεί εννέα συστήματα video καμερών, που μπορούν να μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο εικόνα σε στρατιώτες, και όχι μόνο, στο έδαφος.
Οι Αμερικάνοι διατείνονται ότι με την υπόψη πλατφόρμα μπορούν να δουν οτιδήποτε, μπορούν να δουν τα πάντα.