Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Νέα μείωση των καταθέσεων

Νέα μείωση παρουσίασαν οι ιδιωτικές καταθέσεις το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο τέλος του Νοεμβρίου διαμορφώθηκε σε 208,86 δισ. ευρώ, από 211,11 δισ. ευρώ, τον Οκτώβριο, σημειώνοντας μείωση κατά 2,25 δισ. ευρώ.
Από τις αρχές του 2010, οι απώλειες των τραπεζικών καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών ανήλθαν σε 29,13 δισ. ευρώ, ή κατά 9,8%.
Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά, το ύψος των καταθέσεών τους διαμορφώθηκε το Νοέμβριο σε 173,43 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,98 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο και συνολική μείωση κατά 23,43 δισ. ευρώ ή κατά 10,4%, σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2009.

Το ύψος των καταθέσεων ταμιευτηρίου των νοικοκυριών διαμορφώθηκε στο τέλος Νοεμβρίου σε 66,08 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 1,73 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο και συνολική μείωση 9,73 δισ. ευρώ, από τις αρχές του 2010.
Οι καταθέσεις προθεσμίας, που λόγω των υψηλών επιτοκίων αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι των καταθέσεων, ανήλθαν τον Νοέμβριο σε 97,96 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 913 εκατ. ευρώ, έναντι του Οκτωβρίου και σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2009, κατέγραψαν μείωση ύψους 11,59 δισ. ευρώ.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.