Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

ΚΑRAYEL: ΤΟ ΝΕΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Η Τουρκία συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με εγχώριες δυνατότητες.
Ένα από τα σημαντικότερα βήματα που έγιναν σε αυτή κατεύθυνση είναι η κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών με εθνικές δυνατότητες.
Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα που χρησιμοποιούνται από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατασκευάζονται πλέον στην Τουρκία.
Το KARAYEL είναι ένα από αυτά αεροσκάφη.
Υπογράφηκε η συμφωνία για την κατασκευή του αεροσκάφους που πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Vecdi Gönül στην ομιλία που έκανε στην τελετή υπογραφής δήλωσε ότι το όνειρο των Τούρκων μηχανικών έγινε πραγματικότητα.
Ο Gönül επισήμανε ότι τερματίστηκε η εξάρτηση της Τουρκίας από το εξωτερικό στο θέμα των μη επανδρωμένων αεροχημάτων.
Ενώ ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Murad Bayar από την πλευρά δήλωσε ότι το KARAYEL το οποίο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ είναι μια επιτυχία του ιδιωτικού τομέα.
Το μέγιστο επιχειρησιακό ύψος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους KARAYEL είναι 25 χιλιάδες πόδια. Έχει αυτονομία 20 ωρών και χάρη στο σύστημα που ονομάζεται Katapult μπορεί να απογειωθεί χωρίς αεροδιάδρομο.

http://www.trtgreek.com/trtworld/gr/newsDetail.aspx?HaberKodu=0e9c66cd-3420-465f-8b0b-0d967e6d8f76

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.