Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΓΙΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4-1-2010


Κακοήθεια ό,τι αντίθετο λέγεται

Ενώ σε σειρά συνεντεύξεων παρουσίασα ντοκουμέντα και επίσημα έγγραφα των υπηρεσιών του Δ.Θ., βάσει των οποίων αποδεικνύεται η υγιής οικονομική κατάσταση του, εντούτοις συνεχίζονται οι κακοήθεις δηλώσεις περί δήθεν χρεών 117 εκ. ευρώ την μία ημέρα, 88 εκ. ευρώ την άλλη ημέρα τα οποία όμως σύμφωνα με τους «διαρρέοντες» μπορεί να φτάσουν τα 110 εκ. ευρώ και άλλα φαιδρά παρόμοια!…
Η αλήθεια είναι μία και αποδεικνύεται με έγγραφα! Ο Δ.Θ. είναι ένας δήμος οικονομικά υγιής. Και αυτό αποδεικνύεται από:
 1. Ο Δ.Θ. σήμερα δε χρωστά ούτε ένα ευρώ στους 4.500 εργαζόμενούς του και έχει προκαταβάλει και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2011 που είναι υποχρέωση της νέας διοίκησης! 
   
 2. Ο Δ.Θ. σήμερα δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο και έχει προκαταβάλει μάλιστα και τη δόση του Ιανουαρίου 2011 που είναι υποχρέωση της νέας διοίκησης!
 3. Την 1.1.2011, και μετά όλες τις παραπάνω πληρωμές, ο Δ.Θ. είχε στο ταμείο του 6.143.363,24 ευρώ όπως αποδεικνύεται από επίσημο έγγραφο της Ταμειακής Υπηρεσίας.
 4. Τα δάνεια του Δ.Θ. είναι ελάχιστα και έχουν χρόνο αποπληρωμής 10-15 χρόνια από σήμερα. Για παράδειγμα όταν ο Δήμος Πειραιώς έχει δάνεια ύψους 160 εκ. ευρώ, όταν ο Δήμος Αθηναίων έχει δάνεια 200 εκ. ευρώ, ο Δήμος Ρόδου 62 εκ. ευρώ, ο Δήμος Αχαρνών 55 εκ. ευρώ, ο Δήμος Αμαρουσίου 52 εκ. ευρώ, ο Δήμος Φυλής 47 εκ. ευρώ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει δάνεια μόλις 43 εκ. ευρώ, τα δε τοκοχρεολύσια που πληρώνει είναι απειροελάχιστα και φθάνουν μόλις το 2% του προϋπολογισμού του!
 5. Τα χρέη προς προμηθευτές του Δήμου Θεσσαλονίκης την 31.12.2010 ήταν μόλις 13.155.395,05 ευρώ, όπως αποδεικνύεται από επίσημο έγγραφο των υπηρεσιών του Δ.Θ., έφταναν δηλαδή μόλις στο 3,7% του προϋπολογισμού του!
 6. Αντί να συγχαρούν τον Δ.Θ. για τη διαλεύκανση της υπεξαίρεσης που η έρευνα απέδειξε ότι ξεκίνησε έξι ολόκληρα χρόνια πριν αναλάβει η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, το Υπουργείο Οικονομικών ζητά από το 1993 επτά εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον πρόστιμα ύψους 15 εκ. ευρώ, τα οποία βεβαίως ο Δ.Θ. έχει καταλογίσει στον δράστη όπως ο νόμος ορίζει και έχει κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την είσπραξή τους. Αν η κυβέρνηση είχε αποδεχθεί το αίτημα του Δ.Θ. να υπαχθεί σύμφωνα με το νόμο στο καθεστώς της «περαίωσης», θα είχε εξαφανιστεί το πρόστιμο των 15 εκ. ευρώ, και θα είχαν ρυθμιστεί τα πάντα! Δεν ήθελε όμως η κυβέρνηση τη λύση αυτή επί διοίκησης Παπαγεωργόπουλου για να την προσφέρει στη διοίκηση Μπουτάρη!

Καμία άλλη απαίτηση πέραν όσων προαναφέρθηκαν δεν υπάρχει μέχρι σήμερα 4.1.2011 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης!

Απέναντι σε αυτές τις υποχρεώσεις ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει 6.143.363,24 ευρώ που άφησε η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου στο ταμείο του την 31η.12.2010, έχει λαμβάνειν από την κυβέρνηση, τους γνωστούς θεσμοθετημένους πόρους κατά το 2011 (Κ.Α.Π., Σ.Α.Τ.Α., πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ», Ε.Σ.Π.Α. κλπ), και επιπλέον έχει λαμβάνειν:
 • 33,5 εκ. ευρώ από τα «υπεξαιρεθέντα» του παρελθόντος που με νόμο επιστρέφονται στους Δήμους.
 • 6,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το νέο Δημαρχείο, που κατέβαλε ήδη ο Δ.Θ. και πρέπει η κυβέρνηση να τα καταβάλει άμεσα στον Δ.Θ.
 • 65 εκ. ευρώ από ανείσπρακτες υποχρεώσεις οφειλετών προς τον Δ.Θ., για την είσπραξη των οποίων έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
 • 30 εκ. ευρώ από τα υπεξαιρεθέντα από την Κυβέρνηση από θεσμοθετημένους πόρους κατά το 2010.
 • 7 εκ. ευρώ από απαλλοτριώσεις δημοτικών οικοπέδων για την κατασκευή του τερματικού σταθμού του μετρό.
 • 1 εκ. ευρώ από τον Ο.Τ.Ε. για χρήση δημοτικών χώρων.
 • 8 εκ. ευρώ από υποχρεώσεις της Δ.Ε.Η. προς τον Δ.Θ.
 • 46,5 εκ. ευρώ από δεσμευμένους πόρους του Ε.Σ.Π.Α. για έργα κ.λ.π.

Πάνω δηλαδή από 250 εκ. ευρώ συνολικά, 12 φορές περισσότερα από αυτά που οφείλει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε προμηθευτές και Εφορία μαζί και 4 φορές περισσότερα από το σύνολο των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων (δάνεια) υποχρεώσεών του.

Αυτός είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης!

Τέλος, ειδικά για τον μήνα Ιανουάριο 2011 που δήθεν η νέα Δημοτική Αρχή δεν έχει να καταβάλει την μισθοδοσία, η κατάσταση είναι η εξής:

 1. Όπως προαναφέρθηκε η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου προκατέβαλε στους 4.500 εργαζόμενους του Δ.Θ. και τη μισθοδοσία του πρώτου δεκαπενθημέρου και τις υποχρεώσεις του απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία.
 2. Την 1.1.2011 το ταμείο του Δ.Θ. είχε 6.143.363,24 ευρώ.
 3. Η «Τακτική Επιχορήγηση» που πρέπει να εισπραχθεί από τον Δ.Θ. μέχρι την 15.1.2011 ανέρχεται στο ποσόν των 4 εκ. ευρώ.
 4. Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού που θα εισπράξει ο Δ.Θ. μέσω της Δ.Ε.Η. την 21η Ιανουαρίου ανέρχονται σε 6 εκ. ευρώ.
 5. Βάσει του υπάρχοντος νόμου ο Δ.Θ. θα εισπράξει εντός του τρέχοντος μηνός ως δόση για τα «υπεξαιρεθέντα» το ποσό των 5,5 εκ. ευρώ.
 6. Οι «τακτοποιητέες» εισπράξεις του Δ.Θ. για το μήνα Ιανουάριο θα ανέλθουν τουλάχιστον στο ποσό των 2 εκ. ευρώ.

ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ: Για τον Ιανουάριο, περίπου 23,5 εκ. ευρώ, όταν οι υποχρεώσεις του Δ.Θ. για μισθοδοσία, ταμεία κλπ δεν θα ξεπεράσουν τα 10 εκ. ευρώ!

Αυτός είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης! Ένας Δήμος οικονομικά υγιής! Ό,τι άλλο λέγεται απλώς θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως κακοήθεια. Στοχεύει στη γνωστή θεωρία της «καμένης γης». Ευτυχώς όμως το έδαφος είναι γόνιμο.

Επιτέλους κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι από τα δικά τους έργα θα κριθούν. Ότι πρέπει επιτέλους να δουλέψουν. Οι μέρες των εύκολων λόγων και της ανέξοδης αντιπολίτευσης τελείωσαν. 

Vassilis Papageorgopoulos
Μητροπόλεως 55 54623 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310234836 begin_of_the_skype_highlighting              2310234836      end_of_the_skype_highlighting fax.2310244223
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.