Ο κόσμος χάνεται και η ... μεταεθνική εποχή

Παναγιώτης Ήφαιστος*
Νομίζω το 2011 θα πρέπει να παίρνουμε δύναμη με τον Ξυλούρη και τους σύνδεσμους που παρέθεσα προχθές: ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ. -ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ http://www.youtube.com/watch?v=Ri4PDOF_KxM και Νίκος Ξυλούρης-Πότε θα κάνει Ξαστεριά
    Τώρα, για αυτούς τους ελληνόφωνους γυρολόγους και αλήτες (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου) που διαβολικά και με κακεντρέχεια τρίβουν τα χέρια επειδή η Ελλάδα δεινοπαθεί, ας τους το κάνουμε σαφές: Κανείς δεν ζηλεύει την κατάντια τους. 
Μισούν τους εαυτούς τους και η κακεντρέχειά τους είναι αντανάκλαση αυτού του γεγονότος. Ιστορικά επαληθεύεται ότι η μοίρα τους μιας και ηδονιστικά αυτό επέλεξαν να κάνουν, είναι να μισούν τον εαυτό τους, να προσχωρούν στον εκάστοτε εχθρό, να ισχύει για αυτούς "ότι γεμίζει μου γεμίζει το στομάχι το αγαπώ", ότι είναι δικό μου το μισώ και μέσα σε κάθε μόριό μου κρύβεται ένας "οικουμενικός Εφιάλτης".
    Εμείς εδώ θα κρατιόμαστε γερά από ότι μας ανήκει, πνευματικό και κυριαρχικό. Όπως όλοι οι πρόγονοι με υπομονή απολαμβάνουμε αυτό που μας ανήκει, θα το υπερασπιζόμαστε και θα υποφέρουμε ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Ούτε μια στιγμή δεν θέλουμε να ζήσουμε αν θα τους μοιάσουμε.
    Αυτά και πολλά άλλα που μπορεί να ειπωθούν δεν είναι λόγια "ηρωικά". Είναι λόγια απλά και ψύχραιμα που ακούγονται εδώ και αιώνες μέσα σε κάθε κοινωνία η οποία αξίζει να διαιωνίζεται. Και από κάθε άνθρωπο που απολαμβάνει αυτό που είναι, αυτό που έχει και αυτό που αγαπά, δηλαδή την πατρίδα και την οικογένεια (και τον υπόλοιπο κόσμο, κατ' επέκταση, φτάνει, όπως είπε και ο Ρήγας Φεραίος, να μην μας απειλεί, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα τον πολεμήσουμε με ότι μέσο έχουμε).  

Παναγιώτης Ήφαιστος
Καθηγητής, Διεθνείς Σχέσεις-Στρατηγικές Σπουδές                                                     
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Τμήμα Διεθνών-Ευρωπαϊκών Σπουδών
http://www.ifestos.edu.gr/
 

Σχόλια