Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

"Χλιδάτες" διακοπές τέλος...

Διακοπές στην Αθήνα, σε φιλικά σπίτια, στα χωριά και χαμηλού προϋπολογισμού. Οι μέρες του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όταν ο Ελληνας έκανε δεκαπενθήμερες διακοπές με την οικογένειά του σε χλιδάτα νησιά. Μαύρο καλοκαίρι με άδειες τσέπες πέρασαν χιλιάδες πολίτες που δεν κατάφεραν να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ και αναγκάστηκαν να κάνουν διακοπές στα σπίτια τους, εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

Τα μεγάλα κεφάλια (όταν έχουν πονοκέφαλο πίνουν ένα κουτί ντεπόν για να το αποδείξουν)της ΝΔ, Αβραμόπουλος (ο κ. τίποτα) Δήμας (ο κ. που το πάνε το παιδί) Μεϊμαράκη (ο κ. μη βροντοχτυπάς τις χάντρες) Παπαθανασίου (ο κ. χαρτοπετσέτας) Σπηλιωτόπουλος (ο κ. μπότοξ) Βαρβιτσιώτης (ο κ. έκανε κι η μύγα κώλο) και Δένδιας (ο κ. ξέχασα να πάρω μαζί μου τα μαλλιά μου) θεωρούν , για φαντάσου, «πολύ σκληρή» τη «γραμμή Σαμαρά», και για το λόγο αυτό λευκοαπεργούν αποφεύγοντας να τοποθετηθούν δημόσια στα ΜΜΕ…

Ο Σαμαράς είχε δεσμευθεί για την κατάργηση του ασύλου.

 
Στην πολιτική ηγέτης είναι αυτός που επιβάλλει την πολιτική του ακόμα κι όταν βρίσκεται στην Αντιπολίτευση.Ο Αντώνης Σαμαράς ζει μέρες απόλυτης πολιτικής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα και αυτό αποδεικνύεται γιατί στο σοβαρό θέμα της Παιδείας μας, επέβαλε την πολιτική του και υλοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει πριν ακόμα εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας καταργώντας το Πανεπιστημιακό άσυλο στα Πανεπιστήμια.Έσυρε το ΠΑΣΟΚ στις θέσεις του κι αυτό είναι μια νίκη πρόκριμα αυτής της πολιτικής αλλαγής που θα επέλθει στη χώρα όταν σε σύντομο χρονικό διάστημα αναλάβει τη διακυβέρνησή της.

Ο στρατηγός Γιώργος και οι μάχες με την φωτιά...

Φώτο από τις φωτιές του 2007
Λαλίστατος, χαμογελαστός και σαφέστατος ήταν χθές ο πρωθυπουργός......
Γίνεται μεγάλη μάχη...
Στον αγώνα ....είναι μάχη...
Δείτε το Βίντεο

Δεν δικάζουν μόνο οι δικαστές...

Ψευδωνυμία που διεγείρειΗ ψευδωνυμία στα blogs παρέχει μια ελευθερία έκφρασης πέρα από ταμπού, καθωσπρεπισμούς και στρογγυλεμένες πολιτικές θέσεις.

Συγχρόνως όμως, ως ιστογράφος, είσαι έκθετος και η ψευδωνυμία είναι το παλτό σου. Δεν είσαι συγγραφέας να σε προστατεύει η αίγλη ενός αντίτυπου με αντίτιμο στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Δεν είσαι φτασμένος διανοούμενος ή καλλιτέχνης να σε προστατεύει η ισχύς της δημόσιας περσόνας σου. Δεν είσαι αρθρογράφος να θεωρείται καθήκον σου η κριτική στα κακώς κείμενα. Είσαι ένας ερασιτέχνης της γραφής, ένας ανώνυμος πολίτης.

Το ξεπούλημα αρχίζει...Κρατική περιουσία ως εγγυήσεις για το δεύτερο πακέτο

Διμερείς συμφωνίες, δηλώσεις, μεθοδεύσεις, επιτροπές-ομάδες εργασίες στην Ε.Ε, μηχανεύονται τρόπους να μας φάνε την "προίκα" και τα "ασημικά".

Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς...
Διαβάστε για να δείτε πως μεθοδεύεται το ξεπούλημα.
Η Ελλάδα μπορεί να υποχρεωθεί να παραδώσει κάποια από πολύτιμα κρατικά περιουσιακά στοιχεία της  στη ευρωζώνη, σε αντάλλαγμα για ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης, σύμφωνα με αναφορές στο Φινλανδικό Τύπο και πηγές στις Βρυξέλλες. 
Πολλές χώρες έχουν αναζητήσει εγγυήσεις για τη συμβολή τους σε ένα δεύτερο ελληνικό σχέδιο διάσωσης.
Η αρχική συμφωνία της Φινλανδίας να πάρει 600 € εκατομμύρια σε

«Πώς αποφασίζει η Πολιτεία όταν δεν έχει αποφασίσει ο ασθενής ή αρνείται η οικογένειά του;»

«Εικαζόμενη συναίνεση» για τη δωρεά οργάνων

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αμφιλεγόμενη διάταξη περί της «εικαζόμενης συναίνεσης» ασθενούς για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, έκανε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας.
Με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του Νόμου «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις», ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται στη διάταξη με την οποία επιτρέπεται η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από «ενήλικο θανόν πρόσωπο», εφόσον κατά τη διάρκεια της ζωής του δεν είχε δηλώσει την αντίθεση του να γίνει δότης οργάνων προς μεταμόσχευση! Ειδικότερα, η αφαίρεση ζωτικών οργάνων θα γίνεται όταν διαγνωσθεί εγκεφαλικός θάνατος του ασθενούς.

Είναι η δεν είναι εθνική προδοσία;;;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

 Στις 7 Φεβρουαρίου 2007, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, συμφωνείται μεταξύ της Ρωσίας της Ελλάδος και της Βουλγαρίας η κατασκευή του διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το Βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη. Στις 17 Μαρτίου 2007, στην Αθήνα, οι τρεις χώρες υπογράφουν την τελική συμφωνία κατασκευής του αγωγού που το χρονοδιάγραμμα όριζε την αποπεράτωσή του στο τέλος του 2010. 
Στις 25 Ιουλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, συμφωνήθηκε από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδος (Κώστα Καραμανλή) και της Ρωσίας (Βλαδιμίρ Πούτιν) η κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Streem. Στις  30 Ιουνίου 2008, στη Μόσχα, οι Πρωθυπουργοί των δυο παραπάνω χωρών υπογράφουν την επίσημη διακρατική συμφωνία του  South Streem. Ο Ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου θα διερχόταν στον Ελληνικό χώρο από τη Βουλγαρία  και μέσω της....

Έδωσα ένα κομματάκι ψωμί στην κορούλα μου, κακό είναι;

 

Από τις Πράσινες Αρλούμπες στην Γερμανική Άλωση
Θα σας κουράσω σήμερα...  Από το συμπέρασμα ότι οι Γερμανοί είναι πίσω από όλη την Πρασινάδα, που με ενοχλεί από μόνο του, έχω φτάσει σε αυτό που θεωρώ προμελετημένη εισβολή και κατάληψη της χώρας μου – και 1) δεν μου αρέσει καθόλου και 2) αναρωτιέμαι εάν υπάρχει καν περιθώριο αντίδρασης, έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα.
Τι κάθομαι και γράφω εδώ και ενάμιση χρόνο… Γράφω υπέρ του προφανούς. Επιχειρηματολογώ ότι 1+1 = 2 (στο κοινό σύστημα αριθμητικής μας). Ισχυρίζομαι ότι η φυσική και η κοινή λογική δεν άλλαξαν επειδή έπεσε το Τείχος και επανενώθηκαν οι Γερμανίες.  Και όμως...

Σμιτ : "H γερμανική κυβέρνηση δημιούργησε την εντύπωση ότι της είναι αδιάφορο εάν χρεοκοπήσει η Ελλάδα."


Ο Χ. Σμιτ επικρίνει τους χειρισμούς της Α. Μέρκελ

 
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο εκείνων που επικρίνουν την Άγκελα Μέρκελ για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης

Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ στηρίζει την κριτική του διαδόχου του Χέλμουτ Κολ όσον αφορά τη γερμανική εξωτερική πολιτική. «Πρέπει να μπορεί κανείς να στηρίζεται στους Γερμανούς, έχει απόλυτο δίκιο επ΄ αυτού ο Χέλμουτ Κολ», δήλωσε την Πέμπτη ο Σμιτ σε εκδήλωση της εφημερίδας Die Zeit στη Φρανκφούρτη.

e-Επιλογές της 26/08/2011

To σχέδιο ;;

Ένας τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας και συνάδελφος μου όταν πρωτάρχισα να αρθρογραφώ επικοινώνησε μαζί μου και πάνω στην ανταλλαγή απόψεων επί παντός επιστητού, με ρώτησε: -Απόστολε, ξέρεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Και χωρίς να περιμένει να απαντήσω, συνέχισε. -Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάνω από το κόμμα δε βάζουν κανέναν και τίποτα, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ πάνω από το κόμμα βάζουν τους εαυτούς τους. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, αυτή η τοποθέτηση, η οποία μέρα με τη μέρα, δυστυχώς, επαληθεύεται τουλάχιστον όσον αφορά τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Την ίδια περίοδο πολλοί ιστότοποι (site) και ιστολόγια (blogs) υποστήριζαν, ανώνυμα, ότι υπήρχε κάποιο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας μέσω της λεγόμενης τρόικας. Διαβάζαμε, επίσης, τα λόγια του γέροντα Παΐσιου: «Θα έρθει η μέρα που θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε...»,

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Ο δήμαρχος Γαύδου οδηγεί λεωφορείο και απορριμματοφόρο

«Αμα υπάρχει θέληση, όλα τα μπορείς». Αυτό είναι το μότο του Στρατή Λαμπάκη, ο οποίος αντί να κάθεται στον δημαρχιακό θώκο της Γαύδου και να δίνει απλώς εντολές, εκτελεί καθήκοντα οδηγού τουριστικού λεωφορείου, ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό βρισκόταν και στο τιμόνι απορριμματοφόρου!
«Ευτυχώς που έχω όλα τα διπλώματα, για να έχω το δικαίωμα να οδηγώ και λεωφορείο και απορριμματοφόρο», είπε γελώντας στην «Espresso» ο κ. Λαμπάκης και πρόσθεσε: «Δεν κουράζομαι ποτέ γιατί θέλω να κάνω το καλύτερο για το νησί μου και να λειτουργούν όλα ρολόι.

3ο Παγκόσμιο Συνέδριο – Αντάμωμα Θεσσαλών στην Αγιά.

Τη σύσταση στην αιρετή περιφέρεια γραφείου διασύνδεσης απόδημων Θεσσαλών με στόχο τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, τη διαρκή ενημέρωση και συνεργασία των απανταχού Θεσσαλών ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο – Αντάμωμα Θεσσαλών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγιά.
Παράλληλα, κάλεσε τους απόδημους Θεσσαλούς, το 2012 που έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος Επιστροφής στην Πατρίδα» να ανταποκριθούν θετικά και ζήτησε τη συνεργασία των απανταχού Θεσσαλικών Συλλόγων και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ελεύθερο μετά από δέκα μήνες ομηρίας, το τάνκερ MT Polar.


Σομαλοί πειρατές άφησαν ελεύθερο σήμερα,  το τάνκερ  MT Polar και το πλήρωμά του , που ήταν υπό καθεστώς ομηρίας για σχεδόν 10 μήνες.
Η ελληνική εταιρεία διαχείρισης του πλοίου ," Paradise Navigation ", αρνήθηκε να πει κατά πόσον καταβλήθηκαν λύτρα .

Έκκληση στην Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου

e-mail Aναγνώστη
Η γυναίκα μου και εγώ είμαστε εκπαιδευτικοί. Ζούμε στην Αθήνα και έχουμε δύο παιδιά. Η μεγάλη μου κόρη είναι φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη και το αγόρι μας θα πάει Γ Γυμνασίου.
Εγώ διορίστηκα πέρσι στις Κυκλάδες και θα παραμείνω εκεί τρία χρόνια - επειδή έτσι απερίσκεπτα αποφασίσατε - και η γυναίκα μου διορίστηκε φέτος στα Δωδεκάνησα και θα παραμείνει και αυτή εκεί τρία ολόκληρα χρόνια.
Νοικιάζουμε τρία σπίτια και συντηρούμε και το σπίτι μας στην Αθήνα.
Αυτό είναι σοσιαλισμός κ. Διαμαντοπούλου ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ?

Όταν καίγονταν όλη η Ελλάδα...

αυτός φωτογραφίζονταν χαμογελαστός με φόντο τα αποκαΐδια....σήμερα που ξανακαίγεται...που βρίσκεται;;;;;
...τότε οι νταβατζήδες των ΜΜΕ με δάκρυα θρηνούσαν για τους νεκρούς και την καμμένη γη....σήμερα

Παπαγεωργόπουλος: "Όλοι καταλάβαμε τι θέλουνε...."

«Την Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης και τα χρήματα και τις θέσεις εργασίας που φέρνει στην Θεσσαλονίκη δεν τα θέλουνε!
-Τη Δ.Ε.Θ. και τα χρήματα και τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί για τους συμπολίτες μας δεν τα θέλουνε και γι’ αυτό δεν φτιάχνουν φέτος περίπτερο του Δ.Θ. για πρώτη φορά!

-Τα χρήματα των Υπουργείων που έκαναν περίπτερα στην Δ.Ε.Θ. και...

Επιστολή Κ. Αγοραστού στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση σχετικά με την εγγυοδοσία των εργοληπτών δημοσίων έργων

Την ανησυχία του για τη στρεβλή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την εγγυοδοσία των εργοληπτικών εταιριών εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου την εξεύρεση λύσης ώστε να συνεχισθεί η ομαλή εξέλιξη των έργων του ΕΣΠΑ.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρει:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ύστερα από τις συνεχείς - και όχι ανεμπόδιστες - προσπάθειες πολλών μηνών για την ωρίμανση έργων, την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ και τη συντομότερη δυνατή συμβασιοποίησή τους, είμαστε πλέον σε θέση να καλούν οι αρμόδιες υπηρεσίες τους μειοδότες αναδόχους για την υπογραφή των πρώτων συμβάσεων.

Νέο χτύπημα στις ακριτικές περιοχές της χώρας!!

 
Το UDemand αποκαλύπτει ένα θέμα που πέρασε στα ψιλά γράμματα της ειδησεογραφίας. Πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα “ευαίσθητο” καθώς έχει να κάνει με την επιδότηση αγοράς ή ανέγερσης κατοικίας, από δημοσίους υπαλλήλους, σε υπηρεσία προβληματικής περιοχής.
Στις 4 Αυγούστου ψηφίστηκε από την Βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση της επιδότησης αγοράς ή ανέργεσης κατοικίας στις προβληματικές – παραμεθόριες περιοχές της χώρας.  Για να λάβει την επιδότηση ο δημόσιος υπάλληλος έπρεπε να έχει παραμείνει 5 χρόνια στην παραμεθόρια περιοχή και αφού λάβει την επιδότηση να παραμείνει εκεί άλλα 10 χρόνια.

Λαμπρινίδης..Ο πιο καλός ο μαθητής

Το έμαθε καλά το ποίημα..ο κ. Λαμπρινίδης.
'Αξιος διάδοχος του ΓΑΠ.
Ακολουθεί κατά πόδα τον μέντορά του.
Δείτε στο βίντεο στη συνέχεια του άρθρου, τι δήλωσαν και για ποιό πράγμα είναι υπερήφανοι:
Ο ΓΑΠ στη συνεδρίαση της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα (29/03/2011) και ο Σταύρος Λαμπρινίδης στο σεμινάριο στο Swedish Instiute of International Affairs in Stockholm. (25/8/2011)

Oι ομοιότητες και οι διαφορές(;) με το κεφαλικό φόρο επί Τουρκοκρατίας

 Διαβάστε τον κεφαλικό φόρο επί Τουρκοκρατίας. Ομοιότητες πολλές...εν έτη 2011,

διαφορές; Εσείς θα κρίνετε...

 Φόροι και "δοσίματα" των σκλάβων
Κύριο καθήκον των κοινοτικών αρχόντων της εποχής, ήταν το "στρώσιμο των τεφτεριών". "Έριχναν τα τεφτέρια", σήμαινε ότι όριζαν το φόρο που έπρεπε να πληρώσει κάθε μέλος της κοινότητας, ανάλογα με την περιουσιακή του κατάσταση (ιδιόκτητο σπίτι, χωράφια κλπ.) και τα εισοδήματα του, με βάση το "κατάστιχο" που συντασσόταν από εκτιμητές κάθε 7 χρόνια.

Μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών


Προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τους κάθε λογής «συμπαραστάτες» των λαθρομεταναστών της Υπατίας, φέρνει διάταξη μείωσης του αριθμού των ετών από δώδεκα σε δέκα έτη συνεχούς διαμονής στην Ελλάδα, που απαιτούνται για τη χορήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους.

ΞΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΔημοσιεύουμε σήμερα μια άποψη, που αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο θα παραμεριστούν όλοι οι καθηγητές που εμπνέουν σήμερα τον πατριωτισμό στους φοιτητές τους και θα αντικατασταθούν από τους ...γνωστούς άγνωστους νεοταξίτες σε λίγα χρόνια. Ο αφέντης Ερντογκάν έρχεται από την ....κερκόπορτα που άνοιξε στα ελληνικά πανεπιστήμια το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου:
Μια που πέρασε η πρώτη εντύπωση από την πρώτη μεγάλη συναίνεση των δυο μεγάλων κομμάτων που επιτεύχθηκε στη χώρα μας για το καλό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση σε έναν νέο θεσμό που εισάγει το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου: ο ξένος καθηγητής.
Αυτός ο καθηγητής που θα έρθει στο ελληνικό πανεπιστήμιο για να κρίνει τους Έλληνες καθηγητές.

Σκηνικό διάλυσης

Είναι γνωστό ότι η παραδοσιακή θερινή ραστώνη στη χώρα μας έχει την ιδιότητα να καλύπτει τα πολιτικά προβλήματα μιας κυβέρνησης και να αναστέλλει τις διαδικασίες εκδήλωσης μιας σοβούσας κρίσης στο εσωτερικό της. Το γεγονός όμως ότι, στην παρούσα συγκυρία, ο πολιτικός χρόνος τρέχει πολύ πιο γρήγορα για την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου βγάζει στην επιφάνεια -για πρώτη φορά τόσο νωρίς- φαινόμενα διάλυσης, η εκδήλωση των οποίων αναμενόταν τουλάχιστον δύο εβδομάδες αργότερα, εν όψει ΔΕΘ. Στη δραματική αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, ήλθαν να προστεθούν σοβαρές εσωτερικές αναταράξεις, που καθιστούν εξαιρετικά δυσμενές για το ΠΑΣΟΚ το πολιτικό κλίμα.

Αυτή είναι χειραψία...

Με κατάλληλη επεξεργασία όλα γίνονται....
Oι εγγυήσεις με Φιλανδία δεν ισχύουν..Πάμε για άλλη λύση

Σύμφωνα με το euobserver, τo Ελσίνκι εγκατέλειψε την συμφωνία για εγγύηση του δανείου με την Αθήνα,  καθώς οι χώρες της ευρωζώνης,  θεώρησαν ότι απειλείται  αναίρεση του δεύτερου πακέτου ελληνικής διάσωσης.
Πηγή από το γραφείο της υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας Jutta Urpilainen, μιλώντας με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε στο EUobserver : 

Αντάρτες στο κέντρο επιχειρήσεων του Καντάφι

H Eλλάδα υπέβαλε σήμερα: Letter of Inquiry on Debt Swap Plan

Επίσημη  επιστολή απέστειλε η Ελλάδα σε ξένους υπουργούς Οικονομικών για την αξιολόγηση της παγκόσμιας συμμετοχής σε ελληνικά κρατικά ομόλογα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το σχέδιο ανταλλαγής των ομολόγων.
Στην επιστολή, η Ελλάδα ορίζει ότι τουλάχιστον το 90 % των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, ωρίμανσης το 2014 ή το 2020 πρέπει να συμμετέχουν  για να προχωρήσει το σχέδιο.
26 August 2011
On 25 August 2011, the Hellenic Republic approached Ministers of Finance in various jurisdictions to request their assistance in compiling aggregate ownership information, by jurisdiction, of Greece’s outstanding securities maturing through 31 December 2020 in each
case held by regulated institutions within their jurisdictions as of 30 June 2011.

Στο στόχαστρο της κριτικής η ευρωπαϊκή πολιτική της Μέρκελ

Χθες ο Γερμανός πρόεδρος Βουλφ άσκησε κριτική στην ΕΚΤ και στη διαχείριση της κρίσης από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Την ίδια μέρα ο πρ. καγκελάριος Χέλμουτ Κολ είπε πως η πολιτική της Μέρκελ "δεν έχει πυξίδα, ούτε άγκυρα".


Αμφότερες οι κριτικές προκάλεσαν αντιδράσεις. Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε γενικόλογα στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ότι «κάθε εποχή έχει τις δικές της προκλήσεις» και πως «ο κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων αγωνίζεται για να ανταποκριθεί στις σημερινές προκλήσεις».

e-Επιλογές της 25/08/2011

«Προσφέροντας ακόμα και ένα μολύβι κερδίζουμε ένα παιδικό χαμόγελο!»

Η ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ ευαισθητοποιήθηκε από την εκστρατεία του «Χαμόγελο του Παιδιού», η όποια ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο στην Πάτρα αλλά και σε όλη την Ελλάδα συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν την οικονομική επιβάρυνση των σχολικών απαιτήσεων ειδικά αυτή την οικονομικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε και αποφάσισε να μαζέψει σχολικά είδη και να συνεισφέρει με την προσφορά της όσο μπορεί σε αυτή την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Κυρία Χριστοφιλοπούλου, εσείς δεν μιλούσατε για κουμπάρους; Πείτε μας τώρα και για ΜΚΟ…

 

Βασικό ρόλο στις ΜΚΟ με τα πράσινα stage παίζει ο κουμπάρος της κας Εύης Χριστοφιλοπούλου ( Υφυπουργός Παιδείας) κος Πέτρος Κατσίκης (πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Αν. Αττικής) ο οποίος έχει φτιάξει την ΜΚΟ “Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα”,  η οποία έχει πάρει προγράμματα για ανέργους  στην Περιφέρεια Αττικής ήδη από δύο δήμους (Μαραθώνα, Λυκόβρυση)
Η πράσινη διαπλοκή σε όλο το μεγαλείο της!
Προφανώς η κυρία Χριστοφιλοπούλου είναι άμοιρη ευθυνών; Δεν το γνώριζε η κυρία υπουργός;

Κεφαλογιάν​νης: Το μοναδικό σχέδιο του κ. Βενιζέλου είναι να κερδίσει χρόνο τόσο απέναντι στο εσωτερικό καθοριστικ​ό μέτωπο της δραματικής ύφεσης, όσο και στο "εξωτερικό​" μέτωπο με το δεύτερο πακέτο και την τρόικα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νεας Δημοκρατιας Βουλευτής Ηρακλειου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου και Υπουργός Οικονομικων στη απεγνωσμένη προσπάθεια της ατομικής πολιτικής του επιβίωσης:
1.      Το απόγευμα της Τέταρτης 24/8/2011 ομιλώντας στους επιχειρηματίες των μεγάλων εισηγμένων στο χρηματιστήριο  και στους βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Να γιατί έφυγε ο Παμπούκης…


 
olympia.gr
Από πέρυσι τον Οκτώβριο είχαμε εντοπίσει το θέμα και γράφαμε αναλυτικά πως και γιατί ο Παμπούκης ήρθε σε ρήξη με τον αδελφόθεο και την λοιπή κουστωδία των κρατικοδίαιτων δήθεν “managers”..Παμπούκης: “Με τα πράσινα λαμόγια, μόνο λαμόγια κάνουν δουλειές”.
Είχαμε αποκαλύψει τότε ότι ο Ν. Παπανδρέου βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω αποκαλύψεων της “μυστικής του δράσης”.Η πρώτη όπως είχαμε αποκαλύψει ήταν αυτή:1,32 Δις Ευρώ “δωράκι” από την τσέπη του λαού και αθώωση των μιζαδόρων. Αυτές ήταν οι “κωλοτούμπες” του Αδελφόθεου.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου γιατί θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την σημερινή παραίτηση και την προιστορία.

Η επιστολή παραίτησης του Παμπούκη

«Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο οφείλουμε να μην υπακούμε σε δογματισμούς και προσωπικές στρατηγικές, που δεν εξυπηρετούν τους εθνικούς στόχους. Σήμερα, κύριο ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η ναυτιλία μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου. 
» Επί δύο μήνες κατέβαλλα προσπάθειες να ανασυγκροτήσω ένα εθνικά ωφέλιμο τομέα. Εντούτοις, δεν μπορούσαν να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα χωρίς την αναγκαία πολιτική συγκρότηση μέσω της επανασύστασης του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ενός, δηλαδή, θεσμικού εργαλείου του κράτους. 

Καρατομήθηκε ο Παμπούκης..Τον έφαγε το ΥΕΝ

Πριν λίγο ο κ. Παμπούκης υπέβαλε την παραίτησή του, που έγινε αποδεκτή..

Tρια χρόνια στο περίμενε..600 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Ναυάγησαν την κρουαζιέρα στο λιμάνι Ηρακλείου..και τώρα θα ψάχνουν για αρχαία ναυάγια..

Διαβάζουμε σήμερα στον τοπικό τύπο ότι  σε σύσκεψη που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες!! στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου παρουσία και του αρχαιολόγου Θεόφιλου Θεοτόκη από την εφορία ενάλιων αρχαιοτήτων συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες  πως θα ξεκινήσουν υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό ναυαγίων και αρχαιοτήτων στη θαλάσσια περιοχή από τη Χερσόνησο μέχρι και την Αγία Πελαγία.

Χορεύουν στον Τιτανικό δοκιμάζοντας «δαχτυλίδια»Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Λυπούμαι αν θα στενοχωρήσω μερικούς από τους «μεγάλους μεταρρυθμιστές» της κυβέρνησης, που με επικεφαλής τον κ. Παπανδρέου συνεχίζουν να «αλλάζουν την Ελλάδα», χωρίς να αλλάζουν το παραμικρό.
Θα ήθελα, όμως, να τους υπενθυμίσω ότι η χώρα έχει πτωχεύσει - μερικώς θεωρητικά, ολοσχερώς στην πράξη.
Ελλοχεύει δε ο κίνδυνος – θα μπορούσαμε να μιλούμε για βεβαιότητα – μέχρι το τέλος του χρόνου να ανακοινωθεί επισήμως η ολική χρεοκοπία, με όλες τις συνέπειες μιας κανονικής πτώχευσης.

ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗΠεριοδικό Αζινλίκτσα 24-8-2011

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και αντιπρόεδρος Αλή Μπαμπατζάν θα περάσει το Μπαϊράμι του στην Δυτική Θράκη. Ο Μπαμπατζάν θα μετάσχει στο ναμάζι του Μπαϊραμιού στο Εσκί τζαμί της Κομοτηνής. 

Wikileaks-Παπανδρέου προς ΗΠΑ: "Νιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας"!

http://wikileaks.org/static/gfx/WL_Hour_Glass_small.pnghttp://2.bp.blogspot.com/_fy5lNXfBvm8/TM5gfaYE9VI/AAAAAAAAR5Y/VXglgOHjYrk/s320/papandreou_1.jpgΤραγική για έλληνα πολίτη, πόσο μάλλον πρωθυπουργό, είναι η σημερινή αποκάλυψη της wikileaks για συνάντηση του ΓΑΠ με τον γερουσιαστή Durbin, τον Γιαννούλα και τον Σπέκχαρντ. Το τι τους είπε δεν περιγράφεται!! Παραβλέπουμε ότι στη συνάντηση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2009 σε ερώτηση του Γιαννούλα τι σκέφτεται να κάνει με το διογκούμενο χρέος, του λέει ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που να μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν...

Να ρε γιατί δεν πεθαίνει η Ελλάδα !

Καταπληκτικό, ονειρεμένο, μοναδικό, βίντεο !
Αφιερώστε 8 λεπτά, δείτε το ολόκληρο και δεν θα χάσετε! Σας το εγγυόμαστε!
Δείτε το:

Aλβανοί και Τούρκοι «κλείνουν» τα ελληνικά σχολεία στη Βόρεια Ήπειρο!


(του Γιάννη Συμεωνίδη)
Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται!» Είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο, αλλά περιγράφει και το διαχρονικά ύπουλο τρόπο με τον οποίο ασκούν τόσο η Αλβανία όσο και η Τουρκία την εξωτερική τους πολιτική. Οι γείτονες, εκμεταλλευόμενοι και τη δυσχερή οικονομική θέση της χώρας μας, προχωρούν σε μια σειρά ενεργειών, οι οποίες δύσκολα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φιλικές. Ενδεικτική είναι η επιδίωξη των αλβανικών Αρχών να κλείσουν τα δύο ελληνικά μειονοτικά σχολεία στη Χιμάρα και στην Κορυτσά προς όφελος και των Τούρκων!

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Ιρλανδία, είναι η μόνη χώρα που θα διασωθεί από μόνη της.

Σύμφωνα με τους Ιrish times :

Tα Ιρλανδικά ομόλογα επιτυγχάνουν τα καλύτερα αποτελέσματα στον κόσμο, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Ιρλανδία είναι πιο πιθανόν να διασωθεί και να αναπτυχθεί από μόνη της, ενώ η Πορτογαλία και η Ελλάδα συρρικνώνονται. 

Οι Ιρλανδικοί τίτλοι απέδωσαν στους επενδυτές 14 % αύξηση τους

Κρυφό σχολειό και i-pad!

Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας
Ο όρος κρυφό σχολειό αναφέρεται σε ανεπίσημα ελληνικά διδασκαλεία, για τα οποία υποστηρίζεται πως λειτουργούσαν εν κρυπτώ και υπό καθεστώς απαγόρευσης κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας. Στη νεότερη ιστοριογραφία αμφισβητείται η ύπαρξή τους και θεωρείται πως ανήκουν στη σφαίρα του μύθου, αποτελώντας στοιχείο της προφορικής λαϊκής παράδοσης, χωρίς παρόλα αυτά, να λείπουν κι εκείνες οι αποδείξεις, ότι πραγματικά υπήρξαν και προσέφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στους υπόδουλους Έλληνες. Θα μου πείτε τι μ’ έπιασε σήμερα και φέρνω στο νου μου το κρυφό σχολειό… Ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο ξερό μου το κεφάλι, όταν πλοηγούμενος στο διαδίκτυο, τις τελευταίες δύο ημέρες, το θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα, δεν είναι άλλο από εκείνο της παιδείας.

Η Ελληνική hacking σκηνή “χτύπησε” κυβερνητικές σελίδες των Σκοπίων! Macedonian Hackers attack Vardarska.

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ – ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ SITES, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ HACKERS ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΤΗΣ VARDASKA. ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ
ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ… (ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΛΙΣΤΑ). Ακόμα να τα ανεβάσουν!!
Μετά τους Σκοπιανούς hackers που “χτύπησαν” 3 ελληνικές ιστοσελίδες, ήρθε πριν λίγο η ..ελληνική απάντηση και ήταν ..μάλλον σκληρή.
Η Ελληνική hacking σκηνή μπήκε σε κυβερνητικές σελίδες των Σκοπίων και τα «γκρέμισαν» όλα!
Πρώτο «χτύπημα» στο Υπουργείου Τουρισμού της FYROM και μετά ακολούθησαν και άλλα!

e-Επιλογές της 24/08/2011

Τα σχέδια για το διευρυμένο EFSF

«Σύμφωνο-πλαίσιο» για τον τρόπο λειτουργίας του διευρυμένου Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας φέρεται να επεξεργάστηκε ο υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Handelsblatt

Πρόκειται για 'κείμενο εργασίας' 41 σελίδων το οποίο επεξεργάστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τους Ευρωπαίους ομολόγους του και το οποίο απέστειλε την περασμένη Κυριακή σε πέντε κορυφαίους Γερμανούς πολιτικούς (σύμφωνα με το Reuters στους επικεφαλής των πέντε κ.ο. του γερμανικού κοινοβουλίου).

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Τρώνε τις συντάξεις των Ελλήνων

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΩΡΟ άδωρον για πολλούς ομογενείς της Αυστραλίας οι συντάξεις γήρατος που λαμβάνουν από την Ελλάδα.
Σχεδόν καθημερινά οι δικαιούχοι καταγγέλλουν, ότι μεγάλο ποσοστό της σύνταξης γήρατος που τους έχει χορηγήσει η Ελλάδα, χάνεται καθ’ οδόν προς την Αυστραλία.
Οργισμένοι ομογενείς καταγγέλλουν στο «Νέο Κόσμο», ότι οι συντάξεις τους ταξιδεύουν από τράπεζα σε τράπεζα, με αποτέλεσμα να χάνουν μέχρι και το 50% του ποσού που δικαιούνται από μετατροπές και τέλη που χρεώνουν οι τράπεζες.

Ποιός θα καλύψει το κενό εξουσίας;


Ώρα με την ώρα ο Μουαμάρ Καντάφι χάνει τον έλεγχο της χώρας. Ποιός θα τον διαδεχθεί; Οι επαναστάτες προέρχονται από πολλές φυλές με διαφορετικά συμφέροντα. Όλα συνηγορούν σε μια μάχη για τον έλεγχο της εξουσίας.

Έτοιμος να διαδεχθεί τον Καντάφι ο επικεφαλής του Μεταβατικού Συμβουλίου Τζαλίλ;Η ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι σημαίνει για τη Λιβύη ένα νέο ξεκίνημα. Η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Ακόμα όμως το καθεστώς αντιστέκεται. Όμως η νίκη των αντικαθεστωτικών είναι ζήτημα χρόνου.
Τα μάτια είναι στραμμένα τώρα στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, το οποίο έχει αναγνωριστεί από 31 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, ως μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του λιβυκού λαού. Οι προκλήσεις για το Μεταβατικό Συμβούλιο είναι μεγάλες, διότι με τον τερματισμό των μαχών θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι σε θέλει να κυβερνήσει μια αχανή χώρα, η οποία ελέγχεται από πολυάριθμες φυλές.