Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Σμιτ : "H γερμανική κυβέρνηση δημιούργησε την εντύπωση ότι της είναι αδιάφορο εάν χρεοκοπήσει η Ελλάδα."


Ο Χ. Σμιτ επικρίνει τους χειρισμούς της Α. Μέρκελ

 
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο εκείνων που επικρίνουν την Άγκελα Μέρκελ για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης

Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ στηρίζει την κριτική του διαδόχου του Χέλμουτ Κολ όσον αφορά τη γερμανική εξωτερική πολιτική. «Πρέπει να μπορεί κανείς να στηρίζεται στους Γερμανούς, έχει απόλυτο δίκιο επ΄ αυτού ο Χέλμουτ Κολ», δήλωσε την Πέμπτη ο Σμιτ σε εκδήλωση της εφημερίδας Die Zeit στη Φρανκφούρτη.


Υπενθυμίζεται ότι ο Κολ σε συνέντευξή του επέκρινε σφοδρά την πολιτική των διαδόχων του στην καγκελαρία. «Η Γερμανία εδώ και μερικά χρόνια δεν αποτελεί πλέον υπολογίσιμη δύναμη – ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό», είχε δηλώσει ο πρώην καγκελάριος προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.


Ο Σμιτ επέκρινε έντονα και τους χειρισμούς του νυν κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο όσον αφορά την ελληνική κρίση. «Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010 η γερμανική κυβέρνηση δημιούργησε την εντύπωση ότι της είναι αδιάφορο εάν χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Η Γερμανία δημιούργησε την εντύπωση ότι ουσιαστικά δεν θέλει να βοηθήσει τους Έλληνες. Αυτό δεν ήταν ούτε χριστιανικό ούτε ευρωπαϊκό», φέρεται να δήλωσε ο πρώην καγκελάριος.

Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.