Κεφαλογιάν​νης: Το μοναδικό σχέδιο του κ. Βενιζέλου είναι να κερδίσει χρόνο τόσο απέναντι στο εσωτερικό καθοριστικ​ό μέτωπο της δραματικής ύφεσης, όσο και στο "εξωτερικό​" μέτωπο με το δεύτερο πακέτο και την τρόικα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νεας Δημοκρατιας Βουλευτής Ηρακλειου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου και Υπουργός Οικονομικων στη απεγνωσμένη προσπάθεια της ατομικής πολιτικής του επιβίωσης:
1.      Το απόγευμα της Τέταρτης 24/8/2011 ομιλώντας στους επιχειρηματίες των μεγάλων εισηγμένων στο χρηματιστήριο  και στους βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Α. Ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας μπορεί να φθάσει ακόμα και στο 5,3% όταν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μέχρι τώρα διαλαλούσε σε όλους τους τόνους ότι η ύφεση δεν θα ξεπεράσει το  4%! Ο λαλίστατος κ. Βενιζέλος έσπευσε όμως να δηλώσει ταυτόχρονα ότι «Η λάθος εκτίμηση της ύφεσης οφείλεται στη τρόικα κάτι που επιτρέπει επιτρέπει στην κυβέρνηση να ζητήσει τώρα αναδιαπραγμάτευση στο χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος»
Ο κ. Βενιζέλος το πρωί της σημερινής μέρας Πέμπτης 25/8/2011 έσπευσε να αυτοδιαψευθεί με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει διεθνώς και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να δημιουργηθεί η αίσθηση της χαλάρωσης….»

Β. Ότι η "γκάφα" στην οποία έπεσε συμφωνώντας με τους Φιλανδούς την παροχή εγγυήσεων σε μετρητά για την συμμετοχή τους στο δανεισμό της Ελλάδας δεν είναι γκάφα αλλά "υποχρέωση" από την συμφωνία της 21ης Ιουλίου και κατά συνέπεια η "λύση" του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί είναι θέμα της Συνόδου που θα πρέπει να λυθεί σε επίπεδο Βρυξελλών με πολιτικό και όχι οικονομικό τρόπο.

Ο κ. Βενιζέλος παρέλειψε να ενημερώσει τους ακροατές του ότι στη συζήτηση για τη «γκάφα» του με τους Φιλανδούς έχει μπει και το ΔΝΤ το οποίο όπως γνωρίζει κάθε κυβέρνηση συμμετέχει σε σχήματα χρηματοδότησης μόνο με την προϋπόθεση ότι έχει την προτεραιότητα απέναντι σε κάθε άλλο κράτος ή διεθνή φορέα όσο αφορά την αποπληρωμή των δανείων στα οποία συμμετέχει. Η "συμφωνία-γκάφα" Βενιζέλου- Φιλανδών αμφισβητεί ακριβώς αυτή την προϋπόθεση! Και η τυχόν υπαναχώρηση του ΔΝΤ από την συμφωνία για το δεύτερο πακέτο της Ελλάδας ισοδυναμεί με ευθεία αμφισβήτησή του όταν σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον μήνα που θα κριθεί η έγκρισή του στα ευρωπαϊκά
Το μοναδικό σχέδιο του κ. Βενιζέλου είναι να κερδίσει χρόνο τόσο απέναντι στο εσωτερικό καθοριστικό μέτωπο της δραματικής ύφεσης, όσο και στο "εξωτερικό" μέτωπο με το δεύτερο πακέτο και την τρόικα.

Ο χρόνος όμως τρέχει και η εθνική οικονομία καταρρέει.  Ο κ. Βενιζέλος δεν μας είπε τίποτα απολύτως για το τι έχει σκοπό να κάνει για να ανακόψει τη κατάρρευση αυτή.»
Ηράκλειο 25/8/2011

Σχόλια