Kαβάλα και Ολυμπιακός Βόλου στη Δ' Εθνική.

Ποδοσφαιρικό σοκ και δέος
Σοκ στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου προκαλεί ο αφανισμός δυο ομάδων που υποβιβάζονται από την Α' στη Δ' Εθνική. Με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, δια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, εξοντώνονται ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα που δεν έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και τιμωρούνται με υποβιβασμό στην τέταρτη κατηγορία. Ό,τι δεν κατάφερε η κυβέρνηση δια των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου, το πετυχαίνει δια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που απεφάνθη ότι υπάρχει θεσμική σχέση των δυο ΠΑΕ με τους υπόδικους και τιμωρημένους με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη.
Στη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας καταφεύγουν οι δυο ΠΑΕ, προς αναβολή η πρεμιέρα του πρωταθλήματος. 

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που τα προηγούμενα χρόνια έδωσε αρκετές αφορμές με ορισμένες εκ των αποφάσεων της (όπως για παράδειγμα η διάλυση του Ηλυσιακού και απορρόφησή του από το Αιγάλεω) συνεδρίαζε από το μεσημέρι και πήρε τη σχετική απόφαση λίγο πριν τις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enet.gr, τα μέλη της Επιτροπής κλήθηκαν το πρωί στο γραφείο του γγΑ, Π.Μπιτσαξή. Εκεί παρενέβη τηλεφωνικά και ο κ.Γερουλάνος για να δώσει σαφείς εντολές.

Στην ακροαματική διαδικασία ο Σταύρος Ψωμιάδης προσπάθησε να πείσει τα μέλη της Επιτροπής ότι πρόεδρος και πραγματικός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καβάλα είναι ο ίδιος και ότι ο (καταζητούμενος) πατέρας του δεν έχει καμιά σχέση με την ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, τα μέλη της ΕΕΑ στηρίχθηκαν στην απολογία του Σταύρου Ψωμιάδη ενώπιον του εισαγγελέα στις 27 Ιουνίου για την υπόθεση των στημένων. Ο πρόεδρος της Καβάλας, λίγο πριν εκδοθεί απόφαση να μείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους είχε αναφέρει στην απολογία του ότι μετέχει μόνον τυπικά ως πρόεδρος στην Καβάλα και ότι το πραγματικό αφεντικό είναι ο πατέρας του Μάκης Ψωμιάδης.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκρινε πως δεν θα έπρεπε να παρευρεθεί στη διαδικασία και αρκέστηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι. Μέσω αυτής γνωστοποιεί ότι το μετοχολόγιο της ΠΑΕ δεν έχει αλλάξει από το 2008 και ότι δεν θα πρέπει να αμφισβητείται η νομιμότητα, καθαρότητα και διαφάνεια της μετοχικής σύνθεσης. Στο μετοχολόγιο υπάρχει μεταξύ άλλων το όνομα του κ.Βασίλη Κεσογλίδη που είναι ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς. Προσωπικός φίλος του Αχιλλέα Μπέου στα μαγαζιά του οποίου έχει εργαστεί, εμφανίζεται είναι κάτοχος του 22% των μετοχών της βολιώτικης ΠΑΕ. Μέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι και η τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη.

Βασίλης Κεσογλίδης, ή Καρράς αν προτιμάτε, είναι ο μεγαλομέτοχος της βολιώτικης ΠΑΕ τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς κατέχει ποσοστό μετοχών της τάξης του 22%. Μάλιστα στο μετοχολόγιο του Ολυμπιακού Βόλου υπάρχει και το όνομα της Αγγελικής Ηλιάδη.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

“Για τη σωστή ενημέρωση και πλήρη διαφώτιση των πάντων και προς αποφυγή παρερμηνειών και ψευδούς πληροφόρησης παραθέτουμε τα κάτωθι:
1. Το μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ παραμένει το αυτό, όσον αφορά τον κάτοχο του πλειοψηφικού πακέτου από το 2008 και μετά.
2. Από το 2009 ο μεγαλομέτοχος έχει λάβει την ειδική άδεια Μετόχου από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, σύμφωνα με τις επιταγές του αθλητικού νόμου 2725 όπως ισχύει σήμερα.
3. Τέλος, όλες οι συνελεύσεις καταστατικές και έκτακτες έχουν δημοσιευτεί νομίμως στο ΦΕΚ, αφού προηγουμένως έχουν εγκριθεί τόσο όσο προς το σκοπό τους όσο και προς τη μετοχική τους σύνθεση από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
Ως εκ τούτου παρέλκει η οποιαδήποτε αμφισβήτηση αναφορικά με τη νομιμότητα, καθαρότητα και διαφάνεια της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, όταν μάλιστα και όλες οι επιμέρους μέχρι σήμερα αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί τόσο από την ΕΕΑ όσο και από το Υπουργείο Ανάπτυξης”

Η απόφαση της ΕΕΑ προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους των δυο πόλεων και ιδίως στον Βόλο όπου από το απόγευμα ξεκίνησαν δυναμικές κινητοποιήσεις. Το κλίμα είναι πολεμικό και κεντρικοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=303782

Σχόλια