Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

«Πικρό χάπι» η οικονομία για το ΠΑΣΟΚ...

Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που διεξήχθη τις ημέρες της ανακοίνωσης των μέτρων, η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, είπε ότι η δέσμη μέτρων κινείται στα όρια της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, της απάντησε ότι πρόκειται για μέτρα εκτός ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά αναγκαία.

Δηλαδή, από το προεκλογικό επιχείρημα υπάρχουν χρήματα, φτάσαμε σε σκληρές και δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας, αφού προηγουμένως χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να παραδεχτεί η κυβέρνηση ότι το ταμείο είναι άδειο.

Η καθυστέρηση, η αμηχανία και η αναντιστοιχία λόγων και έργων, σε πρώτη φάση προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και στην εκλογική του βάση.

Οι ελπίδες και οι υποσχέσεις, που ανέβασαν τη διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων στις 10 ποσοστιαίες μονάδες, έδωσαν τη θέση τους αρχικά στο μούδιασμα και στη συνέχεια στο θυμό.

Τόσο η ανακολουθία όσο και τα μέτρα, είναι ένα χάπι που δεν μπορεί να το καταπιεί η βάση του ΠΑΣΟΚ. Πολλώ δε μάλλον η πλειονότητα των πολιτών.

Το όραμα, που παρουσιάστηκε σαν κρυστάλλινο ποτήρι, ράγισε από την πρώτη μέρα, και αποδείχτηκε φτηνό και πολιτικάντικο.
Το ερώτημα είναι που βρισκόμαστε σήμερα.

Την ώρα που κόβονται χρήματα από τους συνταξιούχους, η χώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ γιατί βρίσκονται σε λειτουργία παράνομες χωματερές.

Την ώρα που η ανάπτυξη είναι απλά και μόνο ακόμη μια λέξη στο πολιτικό λεξιλόγιο, Οργανισμοί και υπηρεσίες έχουν υψηλότερες ζημίες από αυτές των περικοπών.

Δομημένη καταγγελίαΟ βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση για προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών από την αλήθεια της υπόθεσης και της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας και αποκάλυψε ότι ακόμα και ο νυν υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είχε ψηφίσει υπερ της αγοράς ομολόγου το 2005 από το ΤΕΑΠΟΚΑ. Η αποκάλυψη προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου ο οποίος έσπευσε να στηρίξει τον κ Κουτρουμάνη με το επιχείρημα ότι το συγκεκριμένο ομόλογο δεν ήταν δομημένο….
Επανερχόμενος ο κ. Νικολόπουλος υπεβαλε χθες νέα ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα το συγκεκριμένο ομόλογο.
Η ερώτηση έχει όπως παρακάτω:

Σε χθεσινή παρέμβαση του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι ομόλογο αξίας 8 εκ. ευρώ, που αγοράστηκε από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφαλίσεως (ΤΕΑΠΟΚΑ), με τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή του τότε μέλους του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ και νυν Υφυπουργού κ. Κουτρουμάνη, δεν ήταν δομημένο ομόλογο.

Αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Λοβέρδος είναι πέρα για πέρα ανακριβή. Όπως προκύπτει από τα Πρακτικά του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ της Τρίτης 21 Ιουνίου του 2005, το συγκεκριμένο ομόλογο εμπίπτει ακριβώς στον ορισμό του δομημένου ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο που κατάρτισε το ΠΑΣΟΚ με τα δομημένα ομόλογα που αγοράστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, στη βάση, όπως διατείνεται το ΠΑΣΟΚ, ενός οργανωμένου σχεδίου της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Επειδή και πάλι το ΠΑΣΟΚ, με αφόρητο λαϊκισμό και απαράδεκτες πρακτικές λέει ανακρίβειες, επιτείνοντας την σύγχυση γύρω από ένα εξαιρετικά σύνθετο θέμα και επιχειρώντας να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία,
Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάται ο κος Υπουργός::
1. Στις 21 Ιουνίου 2005, όταν ο νυν Υφυπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης υπερψήφιζε ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ, την αγορά ενός δομημένου ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου συμμετείχε σε σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων;
2. Ποια είναι σήμερα η λογιστική αποτίμηση του δομημένου ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου των 8 εκ. ευρώ που αγόρασε το ΤΕΑΠΟΚΑ με απόφαση του της 21ης Ιουνίου 2005 με υπογραφή και του κ. Κουτρουμάνη;
Διαβάστε περισσότερα...

Οι νευρικές αγορές και τα ελληνικά ομόλογα


«Νέες ανησυχίες για την Ελλάδα», «Πάλι αναταραχή γύρω από τα ελληνικά ομόλογα», «Ανώμαλη προσγείωση των σωτήρων της Ελλάδας», «Νευρικές οι αγορές», είναι οι τίτλοι του γερμανικού τύπου για τη νέα επιδείνωση στις αποδόσεις, τα καπέλα και τα ασφάλιστρα των ομολόγων.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της Süddeutsche Zeitung: «Είναι σαφές ότι πολλοί επενδυτές θέλουν να πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα από τότε που οι οίκοι αξιολόγησης υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στην κατηγορία των σκουπιδιών. Όμως αυτή τη στιγμή, μετά τις πρώτες πωλήσεις, τα επιτόκια, το καπέλο και τα ασφάλιστρα των ελληνικών ομολόγων άγγιξαν το ίδιο υψηλό επίπεδο που είχαν και πριν από το πακέτο οικονομικής στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Αυτή η τόσο ισχυρή αντίδραση σε γνωστά δεδομένα δείχνει τη νευρικότητα που έχει καταλάβει τις αγορές, η οποία μάλιστα δεν φαίνεται να υποχωρεί ούτε και με το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, ούτε με τα 750 δις ευρώ για τη στήριξη κάθε υπερχρεωμένης χώρας της ΕΕ. Πρόκειται για μια επισφαλή κατάσταση που κάνει πιο ακριβό το χρέος της Ελλάδας.
Τον Ιούλιο η Ελλάδα επιδιώκει να εκδώσει έντοκα γραμμάτια άνω των 4 δισεκατομμυρίων, εάν δεν πετύχει αυτή της η προσπάθεια για αναχρηματοδότηση του χρέους της από τις αγορές, τότε πρέπει πάλι να ζητήσει τη διοχέτευση ρευστού από το πακέτο στήριξης.»

Δεν αντέχουμε άλλο την κοροϊδία..

Πριν λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Εργασίας κ. Λοβέρδος, είπε επί λέξη:
"Οι ασφαλισμένοι πριν το 1983 δεν θα θιγούν.."
Διαβάστε τώρα τι λέει η Ελληνική έκδοση του μνημονίου.
Κατ' αρχάς δεν υπάρχει αναφορά για πριν το 1983, το μνημόνιο αναφέρεται για τους ασφαλισμένους πριν το 1993.
Ας δούμε τι λέει το μνημόνιο:
Δείτε τώρα, τι αναγράφεται στον πίνακα της Σελίδας 25 του Ελληνικού μνημονίου
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Αναθεώρηση του Συνταξιοδοτικού Συστήματος
Η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει ένα νέο απλοποιημένο σύστημα (αναλογικό) για όλους τους νυν και μελλοντικούς εργαζόμενους που περιλαμβάνει:
- μέχρι το Δεκέμβριο του 2015, συνταξιοδότηση στην ηλικία των 65 ετών για όλους, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν ασφαλιστεί προ της 1 Ιανουαρίου 1993.
...
- καμία ειδική μεταχείριση για όσους έχουν ασφαλιστεί προ της 1 Ιανουαρίου 1993.

Εξαπλασίασαν τα κέρδη τους ποντάροντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας!

Εξι φορές τα λεφτά τους κέρδισαν οι κερδοσκόποι που έβαλαν στο στόχαστρο τη χώρα μας. Τον Οκτώβριο του 2009 η αξία ενός συμβολαίου CDS έφτανε τα 125.000 δολάρια και 8 μήνες αργότερα "άγγιξε" τα 900.000 δολάρια (κέρδη 573%)!

Τα πονταρίσματα υπέρ της πτώχευσης της Ελλάδος τούς έκαναν πλούσιους.

Σχεδόν έξι φορές τα λεφτά τους πήραν οι κερδοσκόποι που έβαλαν στο στόχαστρο τη χώρας μας, ενώ οι επενδυτές που παρέμειναν προσηλωμένοι στην παράδοση, δηλαδή έκαναν τοποθετήσεις σε ομόλογα και μετοχές, έγραψαν ζημιές στους πρώτους έξι μήνες του έτους.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την αναλυτική παρουσία που έκανε το Economist και αναφέρονται οι κερδισμένοι και χαμένοι λίγο πριν πέσει η αυλαία του πρώτου εξαμήνου του 2010.
Λεφτά με το τσουβάλι έβγαλε η "αγέλη" των κερδοσκοπικών hedge funds, που μέχρι πρότινος δεν ήξερε πού έπεφτε....
στον χάρτη η Ελλάδα.
Τον Οκτώβριο του 2009 η αξία ενός συμβολαίου Credit Default Swaps έφθανε μόλις τα 125.000 δολάρια και οκτώ μήνες αργότερα "άγγιξε" τα 900.000 για την πενταετία. Την Παρασκευή το CDS ήταν στις 842,41 μονάδες και η αξία του συμβολαίου έφθανε στις 842.000 δολάρια.
Η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των CDS του Οκτωβρίου και του Ιουνίου ανέρχεται στο 573%. Οσοι κερδοσκόποι αγόρασαν στα χαμηλά και πούλησαν στα ψηλά τις προσδοκίες για πτώχευση της Ελλάδος πέτυχαν διάνα, αφού μέχρι τώρα είναι η μόνη επένδυση που έδωσε κέρδη. Λιγότερα αλλά σημαντικά ήταν τα κέρδη για τους κερδοσκόπους που "έπαιξαν" το ενδεχόμενο της πτώχευσης και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα ποσοστιαία κέρδη ανήλθαν στο 64%, σύμφωνα με τον δείκτη CDSs, Eur (iTraxx).
Αντίθετα όσα επενδυτικά Funds απέφυγαν τα CDS και προτίμησαν μετοχές της Γουόλ Στριτ ή των αντίστοιχων ευρωπαϊκών αγορών είχαν απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους που έφθαναν μέχρι το 27%.

Αποφασίζομεν και διορίζομεν ΙΙ : Cretum Addico


, η οποία αναφέρει:
Με απόφαση  του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, αναλαμβάνουν, 
Επικεφαλής  .....

Επίσης, ο  Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, αναλαμβάνει τον συντονισμό της  Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό  της Λειτουργίας της Κυβέρνησης, η οποία θα επικουρείται από τους ακόλουθους διεθνείς εμπειρογνώμονες:
 • Kevin Featherstone, Καθηγητής  Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών  στην Έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE
 • Richard Parker, Λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής, Σχόλη Διακυβέρνησης, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
 • Roger Wilkins, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Εισαγγελίας της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, Ειδικός Σύμβουλος του Αυστραλού Πρωθυπουργού, Kevin Rudd.
 • Leif Pagrotsky, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου, Σουηδία.
 • Jeoff Mulgan, τ. Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γραφείου Πρωθυπουργού, Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι προτάσεις  που θα επεξεργαστεί η Επιτροπή θα αφορούν:
  στη δομική  αναμόρφωση των υπηρεσιών του Γραφείου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, στην αλλαγή  του νομοθετικού πλαισίου για  τη λειτουργία της Κυβέρνησης,  στην αλλαγή  της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, και παράλληλα την εμπέδωση της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης,  στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων,  στην εισαγωγή ενός μεταβατικού μοντέλου στη διαδοχή των Κυβερνήσεων,  στην κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας Υπουργικού Συμβουλίου, στην αλλαγή κανονισμού του Υπουργικού Συμβουλίου,  στην αξιολόγηση και θεσμοθέτηση των διαδικασιών επιλογής στελεχών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.
 H επιτροπή των "σοφών" είναι φίλοι του πρωθυπουργού και οι περισσότεροι μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Οι  Richard Parker και Leif Pagrotsky, είχαν συμμετάσχει στο "12 συνέδριο Σύμης" (Ιδρυμα Α. Παπανδρέου) που έγινε στη Σκιάθο τον Ιουλ.09. ( symisymposium ).
Ο δε
Leif Pagrotsky μέχρι και στην Αργυρούπολη ήρθε σε συνέδριο του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΑΠ). http://pasokargyroupolis.blogspot.com/2010/01/8.html
Ο Kevin Featherstone, γνωστός "φίλος" του πρωθυπουργού με σειρά "διαφημιστικών" σχολίων σε άρθρα, για το ΠΑΣΟΚ και τον φίλο του: http://www.cnn.com/2009/WORLD/europe/10/04/greece.elections/index.html http://www.digitaljournal.com/article/280059
Όσο για  τον Geoff Mulgan στο σύνδεσμο που ακολουθεί εκθειάζει και αυτός με την σειρά, τον "φίλο" πρωθυπουργό.
http://www.op-portugal.org/downloads/everydaydemocracy.pdf
Στο  Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης ΠΣΑ που που κατατέθηκε 10 Ιαν.10 και (Παράγραφος 5.2 σελίδα 37) αναγράφεται ότι:
"Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, ο οικονομικός έλεγχος των δημοσίων οργανισμών που είναι υπεύθυνοι για ένα σημαντικό μέρος των δαπανών του προϋπολογισμού
θα ενισχυθεί, με την κινητοποίηση εξωτερικών ελεγκτών για να συνδράμουν στο έργο που μέχρι σήμερα εκτελούνταν από ένα τμήμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με ανεπαρκές προσωπικό."

Στον πίνακα της σελίδα 86 του   Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης  (ΠΣΑ) και στην δεύτερη γραμμή ονοματίζεται ως ελεγκτική εταιρεία η Big 5.

Οι Big 5 ( Έγινε Βig 4) είναι εταιρεία παροχής οικονομικών υπηρεσιών και το όνομά τους Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, φημολογείται ότι πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε σύμβαση με τις πέντε μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας (PwC, Ernst &Young, Grant Thornton, Deloitte, KPMG) και το ΣΟΛ (Σώμα Ορκωτών Λογιστών), με την οποία τους αναθέτει τη διενέργεια ελέγχων για την πορεία των δαπανών του φετινού προϋπολογισμού. 
Τώρα για την Lazard έγινε την 6η Μαίου, ολόκληρη συζήτηση στη Βουλή. Και αυτοί έχουν "προσληφθεί" για να μας βοηθήσουν !!!!

Πως προσελήφθησαν όλοι αυτοί;; Προφανώς με "περίεργες" διαδικασίες και σίγουρα χωρίς προσφορές , διαγωνισμό και συμβάσεις.

Για αυτό προσπάθησε η κυβέρνηση στα "μουλωχτά" και με την διαδικασία του επείγοντος, να περάσει στις αρχές Μαρτίου το νομοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση.

e-επιλογές της 25/6/2010


Κυβέρνηση «μαθητευόμενων μάγων»

Μια πρωτότυπη ιδέα: να ευθύνεται το κόμμα για τις καταχρήσεις των πολιτικών του

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;

Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα αντισυνταγματικότητας του νομοσχέδιου που αφορά "τις βασικές συνταξιοδοτικές διατάξεις" 

Η δυσκολία της εννοιολογικής προσέγγισης του όρου «τρομοκρατία»

Μπράβο στο ΕΡΣ...

Πότε θα Σοβαρευτούν;;;

Η ΝΔ πρέπει να καλέσει την κοινωνία σε συμμετοχή.

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Σημεία Ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010


Σημεία Ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά
Στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ


 1. Τα επτά «θανάσιμα» ελαττώματα του συστήματος που καταρρέει:

 • Κρατισμός

 • Λαϊκισμός

 • Ηγεμονία αριστερόστροφων ιδεών

 • Υποβάθμιση δημόσιου συμφέροντος

 • Υποβάθμιση εθνικού συμφέροντος

 • Κάλπικη ευημερία με δανεικά

 • Έκπτωση αξιών και προτύπων

 1. Η Νέα Μεταπολίτευση καλύπτει τα τέσσερα μεγάλα ελλείμματα:

  • Έλλειμμα ανταγωνιστικότητας

  • Έλλειμμα Δημοκρατίας στην πολιτική

  • Έλλειμμα ασφάλειας στην Κοινωνία

  • Έλλειμμα Παιδείας

 1. Γιατί η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πρωτοστατήσει στη Νέα Μεταπολίτευση:
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί, γιατί είναι ταυτισμένο με το ίδιο το σύστημα.

Η Αριστερά είναι μέρος του προβλήματος.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί, γιατί διαφοροποιήθηκε στο Μνημόνιο και το καταψήφισε.

Το Μνημόνιο δεν σώζει την Ελλάδα, αλλά τη βυθίζει σε φαύλο κύκλο ύφεσης.

Η Νέα Δημοκρατία χαράσσει στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του.

Όχι για να επιστρέψουμε στην σπατάλη και την χαλάρωση, αλλά για να βγούμε από την κρίση με ανάπτυξη.

Μπορούμε να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις.

 1. Η Νέα Δημοκρατία πρωταγωνιστεί στη Νέα Μεταπολίτευση.
Έκανε την αυτοκριτική της, αναδιοργανώθηκε, ανοίχτηκε στην κοινωνική βάση.
Με την ανοιχτή διαδικασία στην κοινωνία, κατά τις εσωκομματικές εκλογές, πέτυχε την ανανέωση του 80% του στελεχικού της δυναμικού.

Η Νέα Δημοκρατία ανασυγκροτείται ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά.
Γίνεται ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κόμμα της Κεντροδεξιάς, ανοιχτό στην κοινωνία, με διαδραστικό χαρακτήρα.

Αποκτά και το Νέο της Σπίτι, στο οποίο θα μεταφερθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 1. Το μεγάλο στοίχημα είναι να αποκαταστήσουμε τη χαμένη τιμή της πολιτικής.
Και να συντονίσουμε την ανασυγκρότηση του κόμματος με τη γενικότερη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του τόπου.

Τέρμα τα φέουδα, τα βιλαέτια, οι προσωπικοί μηχανισμοί και τα παλαιοκομματικά παιχνίδια.

Τέρμα στην εσωστρέφεια.

Καθήκον του κόμματος και όλων των στελεχών του είναι να βρίσκονται δίπλα σε κάθε πολίτη, να αφουγκράζονται τα προβλήματά του, να τον εκφράζουν και να προτείνουν λύσεις στη δύσκολη καθημερινότητά του.

Όταν όλα θα κλυδωνίζονται, η Νέα Δημοκρατία θα μένει όρθια και θα προσφέρει τις λύσεις και τη διέξοδο.

Ελκυστικά πακέτα διακοπών στην Ελλάδα

Πιο ελκυστικό οικονομικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν στις ξένες αγορές υποκύπτοντας στις πιέσεις των tour operators επιχειρούν με προσφορές, εκπτώσεις και μειώσεις τιμών να κάνουν οι ξενοδόχοι στην Ελλάδα. Η πολιτική αυτή θα οδηγήσει αναπόφευκτα τα έσοδα των ελληνικών ξενοδοχείων σε σημαντική κάμψη την οποία τουριστικοί φορείς εκτιμούν σε ποσοστά μεταξύ 20 - 30%.
Από τη ρωσική αγορά η Ελλάδα δέχθηκε πέρυσι, περίπου, 330.000 τουρίστες ενώ από τη βρετανική και τη γερμανική αγορά δέχθηκε 4,8 εκατ. τουρίστες, αλλά φέτος καταγράφονται σοβαρές μειώσεις στις κρατήσεις.

Ειδικότερα, οι αφίξεις από τη Βρετανία πέρυσι κινήθηκαν κοντά στα 2,5 εκατ., ενώ φέτος η μείωση στις κρατήσεις των οργανωμένων πακέτων για τη χώρα μας κυμαίνεται μεταξύ 25%-30%. Ωστόσο, δεν μπορούν ακόμη να εξαχθούν τελικά συμπεράσματα για την πορεία της κίνησης καθώς, σύμφωνα με έρευνες, ένας στους πέντε Βρετανούς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πακέτο τελευταίας στιγμής για τις διακοπές του το καλοκαίρι.
Ελκυστικά πακέτα διακοπών επιχειρούν σχεδόν όλοι οι τουριστικοί προορισμοί ανά το παγκόσμιο λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα αντισυνταγματικότητας του νομοσχέδιου που αφορά "τις βασικές συνταξιοδοτικές διατάξεις"

Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα αντισυνταγματικότητας
   Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τη σημερινή διάσκεψή της επεξεργάστηκε για δεύτερη ημέρα το νομοσχέδιο που αφορά "τις βασικές συνταξιοδοτικές διατάξεις" και θα συνεχίσει την επεξεργασία του νομοσχεδίου την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου.
   Η Ολομέλεια έκρινε ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου αντιμετωπίζουν συνταγματικά προβλήματα, ενώ αντίθετα κρίθηκε ομόφωνα συνταγματική η επιβολή ΛΑΦΚΑ στις μεγάλες συντάξεις μέχρι το 2015.
   Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι διατάξεις εκείνες του νομοσχεδίου που προβλέπουν την ενοποίηση ταμείων, όπως και την ένταξη στο ΙΚΑ των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο μετά την 1.1.2011.
   Όπως επίσης κρίθηκε αντισυνταγματική η εξουσιοδότηση που παρέχει το νομοσχέδιο στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να καθορίζουν με κοινή απόφαση τους το ποσό της βασικής σύνταξης.

Μνημόνιο...


antilogos-gr

Καλή επιτυχία και Νέο ξεκίνημα μετά το Συνέδριο

Ευχόμαστε μετά το Συνέδριο το Διαδίκτυο να πρωταγωνιστεί στις «επικοινωνίες» της ΝΔ
Το έχουμε ξαναγράψει: Ο Σαμαράς θα έχει αποκτήσει στους μήνες που πέρασαν από το Συνέδριο της ΝΔ τόσους «κολλητούς», όσους δεν είχε αποκτήσει ποτέ στην ζωή του. Ο ίδιος βέβαια μπορεί να μην το …ξέρει, το ξέρουν όμως οι «κολλητοί» – οπότε το ίδιο κάνει γι αυτούς. Το ίδιο όμως κάνει και για τον κόσμο που είδε  να αναπαράγεται μέχρι σήμερα, μέσω των «κολλητών», η ίδια νοοτροπία που επικρατούσε επί Καραμανλή. Πόρτες κλειστές, τηλέφωνα που δεν απαντούν, γραμματείς που έχουν κολλήσει στο «είναι απασχολημένος», περισπούδαστο ύφος, καμιά επαφή με την πραγματική κοινωνία.
Αυτή η νοοτροπία είχε καταστροφικές μέχρι σήμερα συνέπειες στην λεγόμενη και πολύπαθη «επικοινωνία» του κόμματος. Η ίδια αντίληψη όπως και επί εποχής Καραμανλή. Τα ίδια γερασμένα πολιτικά πρόσωπα να περνούν το «νέο μήνυμα» της ΝΔ στον κόσμο. Δεν πάει να λέει ο,τι θέλει ο Σαμαράς; Αυτή που θα εξηγήσει στον κόσμο τι λέει είναι η κ. Σπυράκη από το Mega και ο κ. Πρετεντέρης με το κ. Ψυχάρης και όλοι εκείνοι οι «επαγγελματίες της πληροφόρησης» που το «επικοινωνιακό επιτελείο» της Ρηγίλλης θεωρεί ότι πρέπει να αποτελούν τους προνομιακούς συνομιλητές του. Σε αυτούς δίνουν τις ειδήσεις, σε αυτούς τα «αποκλειστικά», στους ίδιους και τις συνεντεύξεις !!!
Τα μπλογκς, το κίνημα των αδέσμευτων και δεκάδων άλλων μπλόγκερς που πρωταγωνίστησαν στην εκλογή Σαμαρά (αν δεν την επέβαλαν) αγνοήθηκαν μέχρι σήμερα  από τους συνεργάτες και συμβούλους του Σαμαρά. Εκτός  δυο – τριών φωτεινών περιπτώσεων που τις αναφέρουμε ως εξαίρεση του κανόνα και δεν χρειάζεται να τις κατονομάσουμε. Ξέρουν ποιοι είναι και το ξέρουμε.
Το ίδιο ισχύει και για την μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών. Πρώτα θα πάνε στα ραδιόφωνα και στα κανάλια (ιδίως σε εκείνους που βρίζουν τον Σαμαρά) και μετά θα θυμηθούν και τα μπλογκς για να μην χάνουν ψηφαλάκια. Λένε πρώτα την είδηση στα κανάλια και αναφέρουν και τα μπλογκς για να δείξουν ότι συμβαδίζουν με το πνεύμα των καιρών. Και φυσικά τα αποκλειστικά που χαρίζουν σε ελάχιστα (ευτυχώς) μπλογκς δεν αφορούν  ειδήσεις, αλλά βρώμικο πόλεμο και κουτσομπολιά, επειδή δεν θα τους περνούσαν οι εφημερίδες.
Τι σημαίνει με λίγα λόγια αυτό; Ότι σε μια εποχή που τα μπλογκς κερδίζουν κατά κράτος τα παραδοσιακά ΜΜΕ, η επικοινωνία της ΝΔ, σειρά στελεχών της και όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές της επιλέγουν να στηρίζουν ακόμα τα διαπλεκόμενα μέσα.
Και όποιος διαφωνεί ας έρθει να κάνουμε διάλογο.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε μεταξύ άλλων και στις δημοσκοπήσεις. Δεν φταίει το μήνυμα, αλλά αυτοί που έχουν αναλάβει να το περνάνε.
Τελευταίο παράδειγμα; Ήταν τηλεοπτικό σποτ αυτό για το Συνέδριο; Στους «Αδέσμευτους Μπλόγκερς» να έλεγαν να το κάνουν θα το έκαναν καλύτερα και ΔΩΡΕΑΝ. Επειδή φτιάχνονται με αυτό που κάνουν και δεν αποσκοπούν πουθενά
Τι έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν στη ΝΔ του Καραμανλή και του Ρουσόπουλου τον θεωρούσαν ακόμα «Γιωργάκη»;  Στηρίχτηκε στα μπλογκς. Όλοι το ξέρουμε, μόνο στη ΝΔ συνεχίζουν να το αγνοούν.
Σήμερα λοιπόν που τελειώνει ένας κύκλος και αρχίζει ένας άλλος θα μιλήσουμε ξεκάθαρα: Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα του Σαμαρά είναι η ηγετική ομάδα που θα τον πλαισιώσει. Μια δεξαμενή ιδεών που θα κινείται γύρω του και θα του μεταφέρει τον παλμό της κοινωνίας. Άνθρωποι νέοι, χωρίς προσωπικά συμφέροντα, με γνώσεις και σύγχρονη σκέψη. Και κυρίως σε επαφή με τον λαό και δοκιμασμένους όλα αυτά τα χρόνια της συμφοράς για την παράταξη.

Από 1 Ιουλίου η αύξηση του ΦΠΑ

Αυξάνονται από την 1η Ιουλίου 2010 οι συντελεστές του ΦΠΑ με βάση τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου. Σχετική εγκύκλιο προς όλες τις ΔΟΥ απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στην οποία παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο από την 1η Ιουλίου θα ισχύουν τα ακόλουθα:
- Ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ 21% αυξάνεται σε 23%.
- Ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για μια σειρά από αγαθά και υπηρεσίες 10% αυξάνεται σε 11% και ο συντελεστής 5% αυξάνεται σε 5.5%.
Αντίστοιχα οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου και είναι σήμερα 15%, 7% και 4% διαμορφώνονται σε 16%, 8% και 4%.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι σε οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται μετά την 1/7/2010 ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές ακόμη και στην περίπτωση που το στοιχείο αυτό αφορά σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή. 

ΑΠΕ

Νέες καταθέσεις 5,8 δισ. ευρώ εισέρρευσαν στη Κύπρο


Καταθέσεις ύψους 5,8 δισ. ευρώ από κατοίκους του εξωτερικού εισέρρευσαν στη Κύπρο στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2010.
Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, την πλειοψηφία των νέων καταθέσεων απορρόφησαν η Τράπεζα Κύπρου και η Marfin Popular Bank, ενώ αυξητικά κινήθηκαν και οι καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες υποδέχθηκαν καταθέσεις από τις μητρικές τους στην Ελλάδα.
Η Τράπεζα Κύπρου δέχθηκε στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 1,6 δισ. ευρώ νέες καταθέσεις, ήτοι έλαβε το 27% του συνόλου των νέων καταθέσεων. Η Marfin Popular Bank υποδέχθηκε 1,4 δισ. ευρώ νέων καταθέσεων (23,80%). Η Εθνική Τράπεζα Κύπρου δέχθηκε καταθέσεις ύψους 588 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 10% του συνόλου των νέων καταθέσεων. Στην Alpha Bank Κύπρου εισέρρευσαν 524 εκατ. ευρώ νέες καταθέσεις (8,97%), στη θυγατρική της Eurobank στη Κύπρο εισέρρευσαν καταθέσεις ύψους 486 εκατ. ευρώ (8,34%) και στην θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς εισέρρευσαν καταθέσεις 383 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 6,55% του συνόλου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ελλήνων τραπεζιτών, το ποσό που έχει μεταφερθεί εκτός Ελλάδος και κυρίως στις θυγατρικές ελληνικών τραπεζών στην Κύπρο, δεν υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ. Οι ίδιοι σημειώνουν πως η μετακίνηση καταθέσεων από την μητρική σε θυγατρική τράπεζα, αποτελεί εκροή κεφαλαίου εκτός χώρας, αλλά δεν επηρεάζει την κεφαλαιακή θέση των τραπεζών σε ενοποιημένη βάση.
Όπως τονίζουν, στις κυπριακές προθεσμιακές καταθέσεις το επιτόκιο είναι τουλάχιστον 1% υψηλότερο από το αντίστοιχο ελληνικό, γεγονός που λειτουργεί ως θέλγητρο για τους επενδυτές. Σε συνδυασμό δε με την ανησυχία που είχε επικρατήσει για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ και τις αρχικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για φορολόγηση των καταθέσεων, δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό η πρωτόγνωρη αυτή μετακίνηση καταθέσεων στο εξωτερικό.

Γιώργος Παπανδρέου- Ανδρέας Λοβέρδος : άσχετοι και μοιραίοι . . .

Το πρόβλημα με τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το εργασιακό δεν είναι ότι τα μέτρα είναι αντιλαϊκά. Aυτό να το καταπιείς άμα είναι για το μακροπρόθεσμο καλό της χώρας. ।
Το πρόβλημα είναι ότι τα μέτρα είναι αδιέξοδα.

Δεν έχουν τελειωμό οι ηλιθιότητες που περιλαμβάνονται στα νομοσχέδια αυτά, προφανώς γράφτηκαν από ανθρώπους που δεν έχουν ποτέ δουλέψει στη ζωή τους.

Να τρείς κλασσικές περιπτώσεις που αποδεικνύουν πόσο άμυαλοι είναι ο Παπανδρέου και ο Λοβέρδος:

Πρώτη ηλιθιότητα, έχουμε τη μείωση κατά 50% της αποζημίωσης απόλυσης, που περισσότερο αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους; Πως να κρατήσουν τη δουλειά τους οι σημερινοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, όταν δίνεις σημαντικότατο κίνητρο στον εργοδότη να τους ξεφορτωθεί για να πάρει πιτσιρικάδες των 600 ευρώ;
Και που θα ξαναβρούν δουλειά σε αυτή την ηλικία;
ΑΡΑ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ.

Το πρόγραμμα του 8ου Συνεδρίου της ΝΔ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12.0-18.30 Εγγραφές Συνέδρων
19.00 Έναρξη Συνεδριακών Διαδικασιών Ενημέρωση Συνέδρων για την διαδικασία διεξαγωγής του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής
19.30 Ομιλία Προέδρου ΝΔ.
ΣΑΒΒΑΤΟ
10.00 – 14.00 Αρένα Σταδίου Θέμα: Οργανωτικά – Καταστατικές Αλλαγές
10.00 – 13.45 Προθερμαντήριο Σταδίου Θέμα: Γενικές Πολιτικές Προγραμματικές Θέσεις
14.00 Εισήγηση Προέδρου Οργαν. Επιτροπής Συνεδρίου Έγκριση Καταστατικών Αλλαγών (Αρένα Σταδίου)
14.30 – 19.30 Προθερμαντήριο Σταδίου (συνέχιση εργασιών) Θέμα: Γενικές Πολιτικές Προγραμματικές Θέσεις
14.30 – 19.30 Αρένα Σταδίου Τοποθετήσεις Συνέδρων
ΚΥΡΙΑΚΗ
10.00 – 13.20 Αρένα Σταδίου Τοποθετήσεις Συνέδρων 13.20 Εισήγηση Προέδρου Οργαν. Επιτροπής Συνεδρίου Έγκριση Πολιτικών Προγραμματικών Θέσεων (Αρένα Σταδίου)
13.30 Ομιλία Προέδρου ΝΔ.
14.00 – 18.30 Εκλογή Μελών Κεντρικής Επιτροπής
Άλλες πληροφορίες:

Οι τρομοκράτες πέτυχαν το «ακατόρθωτο»: Κτύπησαν το γραφείο του Χρυσοχοϊδη


Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση στην καρδιά των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας σημειώθηκε πριν από λίγο. Βόμβα που εστάλη σε πακέτο στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στον 7ο όροφο της Κατεχάκη εξερράγη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υπασπιστής του υπουργού , Γιώργος Βασιλάκης, 49 ετών, πατέρας δύο παιδιών και επι χρόνια συνεργάτης του υπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews άγνωστος παρέδωσε το πακέτο στο φυλάκιο εισόδου του υπουργείου, λέγοντας ότι περιέχει συστημένο για τον υπουργό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι φύλακες έστειλαν το πακέτο στο γραφείο του υπουργού χωρίς να το ελέγξουν. Η έκρηξη ήταν ισχυρή, γκρεμίστηκε μεσοτοιχία και εκτός του ενός νεκρού πρέπει να υπάρχει και τραυματίας.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δέμα είχε ταχυδρομηθεί πριν  απο  μερικές ημέρες με παραλήπτη το ίδιο τον υπουργό, αλλά ο άτυχος υπασπιστής ήταν αυτός που άνοιξε το δέμα.
Την ώρα της έκρηξης, περίπου 20 λεπτά μετά τις 8, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στο γραφείο του με άλλους συνεργάτες του.
Από την έκρηξη προκλήθηκε πανικός, ο όροφος γέμισε καπνούς και όταν ήλθε η πυροσβεστική βρέθηκε ο άτυχος Βασιλάκης.
Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, πυροτεχνουργοί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και πυροσβέστες.
Ενημέρωση:
Το πακέτο ήταν πολύ μικρό και η έκρηξη ισχυρότατη. Αυτό σημαίνει “εισαγώμενη τεχνολογία”.
Δεν έχει γίνει άλλη φορά τέτοια επίθεση στην Ελλάδα και μάλλον έχει να γίνει χρόνια σε διεθνές επίπεδο

Guardian: H Ελλάδα βάζει προς πώληση νησιά της, για να σώσει την οικονομία..

Mykonos"Greece puts its islands up for sale to save economy"

Desperate attempt to repay debts also driven by inability to find funds to develop infrastructure on islands.
Greece is raising cash by selling off an area of state-owned land on Mykonos for luxury tourism. 

The Guardian has learned that an area in Mykonos, one of Greece's top tourist destinations, is one of the sites for sale. The area is one-third owned by the government, which is looking for a buyer willing to inject capital and develop a luxury tourism complex, according to a source close to the negotiations.

Η Ελλάδα έχει βάλει προς πώληση τα νησιά της λόγω της οικονομικής κρίσης !!
Η Guardian, λέει ότι έχει μάθει, ότι μια περιοχή στην Μύκονο το 1/3 της οποίας ανήκει στο κράτος, το οποίο προσπαθεί (σύμφωνα με τις πηγές της Guardian) να βρει αγοραστή για μεγάλη τουριστική επένδυση στη Μύκονο.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η Guardian στο απόσπασμα του άρθρου που σας παρουσιάσαμε πιο πάνω.

Μάλλον θα πρόκειται για μια κακόγουστη φάρσα και άλλο ένα ανθελληνικό δημοσίευμα της Guardian (μας έχει συνηθίσει)...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;

 Το Μνημόνιο (Αγγλική έκδοση) δεσμεύει το Ελληνικό κράτος, ώστε η αύξηση των δαπανών για τις συντάξεις  του δημοσίου, την περίοδο 2010-2060, να είναι κάτω από το 2,5% του ΑΕΠ.

"It should limit the increase of public sector spending on pensions, over the period 2010‒2060, to under 2.5 percent of GDP" ( Σελίδα 51 του Μνημονίου  )

Βέβαια για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να μας παραμυθιάσουν, η υπόψη πρόταση δεν υπάρχει στην ελληνική έκδοση του μνημονίου.
Όμως το επίσημο κείμενο-μνημόνιο και αυτό που υπερισχύει προφανώς είναι το Αγγλικό, το οποίο σημειωτέον είναι και το μόνο (η Ελληνική μετάφραση είναι ανυπόγραφη) που έχει και τις υπογραφές των κ. Παπακωνσταντίνου και κ. Προβόπουλου.

e-επιλογές 24/6/2010


ΤροποΜαχίες....

Μη μας πείτε ότι δεν ξέρατε Αγγλικά !!!

Ολοκλήρωσε την προδοσία του Οτσαλάν ο νεοΟθωμανός Γιώργος Παπανδρέου.

Ποιά και γιατί μήνυσε τον Γ. Καρατζαφέρη;

ΤροποΜαχίες...

Αρχίζουν τελικά οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.


Τον επαναστάτη Σαμαρά, περιμένουμε αύριο. 

Άρχισαν τα όργανα: «Αλλάξτε το ασφαλιστικό αλλιώς δεν το ψηφίζουμε»

Η μειοψηφία ήταν εκεί για να επιβάλει...

Σβήνει ο πυρσός, μετακομίζει η Ρηγίλλης...

Λουκέτα και μετατάξεις

Δεν μετέφρασαν μέτρα του Μνημονίου

Όταν βγαίνεις με όπλο το χάος, εάν τολμήσεις να το αγγίξεις στρέφεται εναντίον σου.

Στους βατήρες εκκίνησης και οι κουμπάροι... του ΠΑΣΟΚ εννοείται...

Σωστός ο Άρης! Να τον ακούει ο Αβραμόπουλος μπας και διδαχθεί τίποτα...

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

ΤροποΜαχίες....

Σκηνές απείρου κάλλους στη Βουλή σήμερα, μεταξύ κας Βάσως Παπανδρέου και υφυπουργού οικονομικών κ. Σαχινίδη.
Δημιουργήθηκε μείζον θέμα για μια τροπολογία.
Δεν καταλαβαίνουμε τι λέτε με την τροπολογία.. Να την πάρετε πίσω και να φέρετε
πίσω πιο κατανοητό κείμενο.
Δεν θα κάνει η κυβέρνηση ότι θέλει, δεν θα βάλω σε ψηφοφορία την τροπολογία, φέρεται να είπε η κα Παπανδρέου.
Αλλά τελικά την υπέγραψε.
Δείτε το σχετικό VIDEO

Αιματηρή έκρηξη στο γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν πριν λίγο σε τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχει σοβαρά τραυματισμένος άνδρας.

Άρχισαν τα όργανα: «Αλλάξτε το ασφαλιστικό αλλιώς δεν το ψηφίζουμε»


Χαμός γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου από τη στάση που πρόκειται  κρατήσουν οι βουλευτές στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.
Ακόμα και το τελεσίγραφο – απειλή του Παπανδρέου “είτε ψηφίζετε το νομοσχέδιο είτε πάμε σε πρόωρες εκλογές” φαίνεται πως δεν είναι ικανό να μετριάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, δίνοντας και αυτοί με τη σειρά τους τελεσίγραφο στον Ανδρέα Λοβέρδο πως είτε θα βελτιώσει το ασφαλιστικό είτε δεν θα το ψηφίσουν.
Ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης αμφισβήτησε ακόμα και την ικανότητα της κυβέρνησης, και αμφισβήτησε εάν έγιναν σωστά όλες οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους κοινωνικούς φορείς. Έκανε λόγο και για ανισότητες στο κυβερνητικό έργο και κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει ευαισθησία στην κοινωνική πολιτική, ιδιαίτερα στο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στις γυναίκες με ανήλικα παιδιά.
Εκεί που έγινε χαμός ήταν στην αναφορά ότι στο μνημόνιο δεν αναφέρεται σε κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης του δημοσίου, αλλά μόνο για μείωση.
Ιδιαίτερα σκληρή και επικριτική ήταν και η Βάσω Παπανδρέου, η οποία χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλου, λέγοντας ότι διόρισε 42 υποδιευθυντές, ενώ θα έπρεπε να έχει 15 με 17.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Χρήστου Μαγκούφη, βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος με θρασύτητα δήλωσε … «αυτοί που λένε περί κατάργησης της βουλευτικής σύνταξης ας δώσουν τη σύνταξή τους στο ΙΚΑ,

Θα πρέπει να κάνουμε «ένα άλμα πάνω από τη φθορά»

«Σιωπηλά Όπλα για Αθόρυβους Πολέμους»
Η αναφορά καταλήγει ότι ένα υποκατάστατο του πολέμου πρέπει να πληροί τρεις προϋποθέσεις:
α) να είναι οικονομικά πολυέξοδο,
β) να αντιπροσωπεύει μια αξιόπιστη απειλή μεγάλου μεγέθους, και
γ) να παρέχει μια λογική δικαιολογία που θα εξυπηρετεί την εξουσία.
 στις πρώτες φάσεις του Σχεδίου της Παγκόσμιας Χειραγώγησης....(η υπερεθνική ελίτ αποφάσισε το 1954 να εξαπολύσει έναν «σιωπηλό πόλεμο» αρχικά κατά του αμερικάνικού λαού και στη συνέχεια κατά της Ανθρωπότητας)  με στόχο την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας οικονομίας.
Αποφασίσαμε και υποσχόμαστε πως  προκειμένου  να μην φτωχύνουν οι "πλούσιοι" 
 ούτε καν τα κέρδη τους δεν θα διακινδυνέψουν...
Μπορούμε να χρεοκοπήσουμε τους φτωχούς.
Τι άλλο  ποιο ουσιαστικό και  δίκαιο  που να μην διαταράξει ευημερία και την ξέφρενη  αλαζονική κραιπάλη των  μεγάλο-κερδοσκόπων απανταχού της Γης. έτσι ώστε ανενόχλητα να συνεχίσουν το μεγάλο παιχνίδι  των Υπέρ-κερδών από την δημιουργική λογιστική  &  τα παράγωγα αυτών ..τοξικά (φούσκες)  υποθηκεύοντας  την ζωή και το μέλλον των επόμενων γενεών...
Ο δανεισμός είναι το "μότο" της εποχής

Εικόνα Παράλυσης στα Νοσοκομεία Θηβών και ΛιβαδειάςΕικόνα παράλυσης συναντά όποιος, για κακή του τύχη, επισκεφτεί τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας. Η απελπιστική κατάσταση των δύο Νοσοκομείων της Βοιωτίας συμβαδίζει απόλυτα με τη γενικότερη κατάσταση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας. Εικόνα γενικής παράλυσης έχει προκύψει σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας.
Οκτώ μήνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χωρίς να δημοσιευτούν οι αρμοδιότητες των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οκτώ μήνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με Διοικητές Νοσοκομείων που είτε υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και αποχώρησαν χωρίς να αντικατασταθούν άμεσα, είτε ενώ είχαν παραιτηθεί, παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στις θέσεις τους, οπότε τίθεται θέμα ακυρότητας των αποφάσεών τους και άλλοι που παρέμειναν χωρίς να έχουν παραιτηθεί, αλλά χωρίς αρμοδιότητες με απόφαση της Υπουργού από τις εκλογές, παρά μόνο για τα αναγκαία. Επίσης τα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων σε κατάσταση διάλυσης χωρίς να μπορούν όλο αυτό το διάστημα να λάβουν αποφάσεις.
Με εγκύκλιο της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ανεστάλησαν όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες προμηθειών από τις διοικήσεις των νοσοκομείων με αποτέλεσμα οι προμήθειες να γίνονται με παρατάσεις συμβάσεων, στα όρια της νομιμότητας, και με απ΄ ευθείας αναθέσεις χωρίς προηγούμενη έγκριση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου. Ενώ η σημερινή κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι θα την καταργήσει και θα αλλάξει το σύστημα προμηθειών, χρειάστηκε να περάσουν έξι μήνες αμφισβήτησης και απαξίωσης της Επιτροπής για να αποφασίσει ότι θα συνεχίσει το έργο της με νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Αυτές οι παλινωδίες, οι καθυστερήσεις και οι λανθασμένες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει κανένα σχέδιο οργάνωσης, εποπτείας και χρηματοδότησης του νευραλγικού τομέα της Δημόσιας Υγείας. Η κυβέρνηση, εδώ και οκτώ μήνες, εξακολουθεί να εξαγγέλλει προθέσεις και οι συναρμόδιοι Υπουργοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε καν μεταξύ τους.
Αποτέλεσμα είναι από τις 4 Οκτωβρίου 2009 μέχρι και σήμερα, να σωρευτούν υποχρεώσεις των Νοσοκομείων προς τους προμηθευτές που ξεπερνούν τα 1,6 δις ευρώ, ενώ οι κρατικές δαπάνες για φάρμακα αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ. Οι προμηθευτές των Νοσοκομείων προχώρησαν σε «εμπάργκο» διαμαρτυρόμενοι για την μη πληρωμή τους και την κυβερνητική πρόταση ρύθμισης των χρεών, ενώ κάποιοι προχώρησαν σε απόσυρση των υλικών τους από τις αποθήκες των Νοσοκομείων. Πως αντιδρά η κυβέρνηση; Η Υπουργός Υγείας κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κάλεσε τους προμηθευτές να μη δημιουργούν προβλήματα στα Νοσοκομεία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Αναπόφευκτος θεωρείται ο ανασχηματισμός


Αναπόφευκτος θεωρείται ο ανασχηματισμός το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου καθώς 5 τουλάχιστον 5 υπουργοί της κυβέρνησης ζητούν το χρίσμα για περιφερειάρχες.
Κορυφαίοι υπουργοί αλλά και υφυπουργοί σε νευραλγικά πόστα είναι πολύ πιθανό να ζητήσουν και να πάρουν το χρίσμα στις 9 και 10 Ιουλίου (όπου θα δοθούν τα χρίσματα τόσο για τους περιφερειάρχες όσο και για τους δημάρχους), οδηγώντας έτσι τον πρωθυπουργό σε αναγκαστικό ανασχηματισμό.
Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιάς θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου, όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι αρκετά επώνυμα στελέχη στο κόμμα αλλά και στην Βουλή θα οδηγήσουν σε ανασχηματισμό όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στον κομματικό μηχανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εκτός από τις αυτοπροτάσεις που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή εκλογών υπό τον Θανάση Τσούρα, θεωρείται πολύ πιθανή μια υποψηφιότητα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ή και της Φώφης Γεννηματά για την περιφέρεια Αττικής.
Με βάση τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις στην επιτροπή Τσούρα, για το χρίσμα στην περιφέρεια Αττικής ενδιαφέρονται το μέλος του πολιτικού συμβουλίου και Δήμαρχος Καλλιθέας Σταύρος Ασκούνης, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης αλλά και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης.
Για την περιφέρεια Ηπείρου ενδιαφέρεται ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, για την περιφέρεια Κρήτης ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Βάρβαρο το ΠΑΣΟΚ και με την βούλα...

Γυναίκες με ανήλικα παιδιά; Ε και; Να δουλέψουν μέχρι τα 65. Και χωρίς καμία άλλη παροχή. Αυτό μας έλλειπε τώρα... Ή έχουμε σοσιαλισμό ή δεν έχουμε. Πως το δεχόσαστε αυτό ρε σεις στο ΠΑΣΟΚ;

Τσαούσα; Θα γράψεις κάτι για αυτό; Θα απαιτήσεις να το πάρουν πίσω ή θα γυρίσεις και το άλλο κωλομάγουλο; Μπα... είσαι τόσο βολεμένη που δεν πρόκειται να πεις κουβέντα. Εξάλλου εσένα δεν σε πιάνουν οι ρυθμίσεις. Εσύ είσαι ΠΑΣΟΚ.. Σιγά μην δουλέψεις κιόλας!!!

ΟΥΣΤ από κει ρεμάλια της κοινωνίας. Καταστρέψατε την χώρα ρεεεε. Το πήρατε χαμπάρι ή περιμένετε να σας έρθει ο repo-man και στο σπίτι; Και αν δεν ξέρετε τι είναι ο repo-man, ρωτήστε τον Γιωργάκη. Θα δυσκολευτεί λίγο να το μεταφράσει στα Ελληνικά, αλλά μπορεί να σας το εξηγήσει μια χαρά στα Αμερικάνικα.

Η μαλακία πάει σύννεφο. Θα την πληρώσει την "πατριωτικότητα" του ΠΑΣΟΚ η ΜΑΝΑ μωρέ; Είστε τόσο μα τόσο ΗΛΙΘΙΟΙ; Τι ρωτάω τώρα ε;

Και για τους βλάκες που θα πουν "μα εσύ δεν έλεγες;", ναι έλεγα ότι πρέπει να αλλάξουν τα όρια ηλικίας, αλλά όχι και να βάλουμε 15 χρόνια παραπάνω στις μητέρες.

"Οι καιροί ου μενετοί"...


Ο Λοβέρδος, εάν ήθελε να διατηρήσει την τιμή, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατικότητα που συνηθίζει να επικαλείται στα τηλεοπτικά παράθυρα, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί εδώ και μήνες.
Γιατί τη δημοκρατικότητα και την αξιοπρέπεια την έχουν χάσει όλοι τους, από τη στιγμή που ξεκίνησαν να κυβερνούν με πρόγραμμα αντίθετο από αυτό με το οποίο κλέψανε την ψήφο του ελληνικού λαού.
Από κει και πέρα ο -κάθε- Λοβέρδος, γνωρίζει πολύ καλά ότι από τις 6 Μάη, από τότε δηλ. που παρέδωσαν τη χώρα στη λεγόμενη τρόϊκα, έχει παρουσία πλέον διακοσμητική και εικονική, αλλά (μόνο για την τρόϊκα βέβαια) "αναγκαία".
Ότι αποτελεί μέλος μιας Βουλής ουσιαστικά ανύπαρκτης και καταργημένης.
Γι αυτό μπορεί και λέει κάθε μέρα κι' άλλα πράγματα.
Γι' αυτό μπορεί και αυτοαναιρείται καθημερινά με περίσιο θράσος.
Αλλά αφού δεν σέβεται πρώτα-πρώτα τον εαυτό του, πως έχουμε την απαίτηση να σεβαστεί τους άλλους πολίτες;
Όσο ο κόσμος κάθεται σπίτι του, μπερδεμένος, αδύναμος, διχασμένος, αποθαρρυμένος, τόσο αυτοί μπορούν να λένε αυτά και άλλα ακόμη χειρότερα, με σιγουριά και έπαρση.
Μόνον όταν ο κόσμος βγει πραγματικά στους δρόμους και πάρει το μέλλον (το δικό του και των παιδιών του) στα χέρια του, τότε όλοι αυτοί οι λοβέρδοι δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν.
"Οι καιροί ου μενετοί"...

(Σχόλιο του mathe σε ανάρτηση του capital.gr) 


online-press

Ο πραγματικός λόγος απόσυρσης του Προεδρικού Διατάγματος.

Εμείς πιστεύουμε, πως ο πραγματικός λόγος απόσυρσης του γνωστού Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να περάσει τον εργατικό Μεσαίωνα στη χώρα μας, δεν είναι κάποια δημοκρατική ευαισθησία. Η δημοκρατική ευαισθησία υπάρχει από την αρχή και δεν είναι επίκτητη.
Αν προσέξατε, το πρόβλημα είχε αρχίσει να ξεφεύγει πλέον από τα εργασιακά και μετατρεπόταν σιγά σιγά σε πολιτειακό ζήτημα. Ολόκληρο το διαδίκτυο, αλλά και πολλά σχόλια στον έγγραφο κυρίως τύπο, άρχισαν να θέτουν θέματα πολιτικού συστήματος, νομιμοποίησης του ίδιου του Συντάγματος κ.λ.π. Κάθε μέρα...
σχεδόν υπογράφονται Προεδρικά Διατάγματα, αλλά αυτό, λόγω της σπουδαιότητάς του, άρχισε να εγείρει πολιτειακά ζητήματα. Ακόμα και σχόλια για τη χρησιμότητα του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν.
Αυτός λοιπόν πιστεύουμε πως ήταν ο βασικότερος λόγος εγκατάλειψης της ιδέας του Προεδρικού Διατάγματος. Το πράγμα ξέφευγε από τα στενά νομικά πλαίσια και έβαζε πλέον ζητήματα πολιτειακά και ζητήματα βασικών θεσμών του πολιτικού συστήματος. Άρχισε με λίγα λόγια να ξυπνάει ο ίδιος ο λαός και να ασχολείται με τους θεσμούς που τον εξουσιάζουν.

Από το ευχαριστώ του Σημίτη στους Αμερικανούς... στο ευχαριστώ Γιωργάκη σε Ομπάμα

 Ο πρόεδρος Ομπάμα μας παρείχε σημαντική υποστήριξη. Υποστήριξε την προσπάθεια αλλαγής της Ελλάδας, αλλά και την άποψη, σύμφωνα με την οποία, οφείλουμε να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματοοικονομικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα", τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο "Fox Business Network".

 Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφο Νικόλ Πεταλλίδη, μπροστά στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρθηκε καταρχήν στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος, σημειώνοντας ότι "κατά το τελευταίο εξάμηνο, το έλλειμμα μειώθηκε κατά 40%".
Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου "για το μεγάλο εγχείρημα που έχετε αναλάβει, τη μείωση του ελλείμματος της χώρας σας, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 14%, σε ποσοστά κάτω του 3% μέχρι το 2014, ώστε να συνάδει με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης" και ότι "πολλοί είναι εκείνοι που είναι πολύ επιφυλακτικοί έως και σκεπτικιστές, όσον αφορά την Ελλάδα και τις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ και οι Αμερικανοί......
ανησυχούν για το ΔΝΤ, καθώς οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του Ταμείου με 17%. Είμαστε ο βασικός επενδυτής του ΔΝΤ, καθώς συνεισφέρουμε περί τα 57 δις δολάρια" και απαντώντας στην ερώτηση "ποιο θα ήταν επομένως το πρώτο πράγμα που θα λέγατε προς τις ΗΠΑ και τους πολίτες της χώρας μας, για να μας πείσετε;", ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, τόνισε:
 "Καταρχήν, θα τιμήσουμε απαρέγκλιτα την υπογραφή μας. Είμαστε μια νέα κυβέρνηση.

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ:"ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

B.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ».
Η απόφαση αυτή, είναι μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ απόφαση.
Μια απόφαση που την πήρα πριν 4 ακριβώς χρόνια, αλλά έπρεπε να την κρατήσω ΜΥΣΤΙΚΗ, γιατί πάνω από όλα πρέπει να βάζουμε το καλό της Θεσσαλονίκης.
Χθες (22/6) το πρωί ενημέρωσα τον Αρχηγό της Παράταξης που με στήριξε, της Παράταξης της
Νέας Δημοκρατίας
, τον Αντώνη Σαμαρά και σήμερα το πρωί τους συνεργάτες μου.
Δεν ήθελα να υπάρξει στην Διοίκηση του Δήμου μας, δεν ήθελα να υπάρξει στους συνεργάτες μου ένα αίσθημα ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ του έργου μας, ένα αίσθημα ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ της προσφοράς μας, αλλά αντιθέτως ήθελα να υπάρχει ένα αίσθημα ΣΥΝΕΧΟΥΣ προετοιμασίας, ΣΥΝΕΧΟΥΣ αξιολόγησης, ΣΥΝΕΧΟΥΣ υπερπροσπάθειας, να υπάρχει μια ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΙΑ για το ΑΥΡΙΟ!.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


SIEMENS: Ανοίγουν οι πρώτοι λογαριασμοί
Του Φ. Καλλιαγκοπουλου
Δυστοκία στην έρευνα για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος διαπιστώνεται από την εξεταστική επιτροπή Siemens, ενώ εκφράζονται βαρείς υπαινιγμοί ότι ενδεχομένως κάποιοι δεν θέλουν την αποκάλυψη σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων από την αρμόδια επιτροπή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος. Για τον λόγο αυτόν, ο πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Βαλυράκης πρότεινε να αποσταλεί στον εποπτεύοντα την επιτροπή υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου «αυστηρή επιστολή», στην οποία να επισημαίνεται η μέχρι στιγμής ολιγωρία της επιτροπής.
Ταυτόχρονα, με επιστολή του προς την επιτροπή, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κ. Προβόπουλος γνωστοποιεί ότι μέχρι τέλους του μηνός θα σταλούν τα στοιχεία των λογαριασμών δέκα εκ των 25 συνολικά προσώπων –κυρίως επιχειρηματιών και χρηματιστών– για τα οποία ζητήθηκε σχετική παρέμβαση. Ο κ. Προβόπουλος γνωστοποιεί ότι δεν έχει λάβει ακόμη αίτημα από τη Δικαιοσύνη για το άνοιγμα των λογαριασμών των κατηγορούμενων Μιχ. Χριστοφοράκου, Δ. Δενδρινού, Χ. Καραβέλα και Π. Μαυρίδη.
Ο συντονιστής των βουλευτών της Ν.Δ., κ. Κ. Τζαβάρας, κατέθεσε πρόταση να απευθυνθεί η επιτροπή στη μητρική και στην εδώ εταιρεία για να ταυτοποιήσει –προσωποποιήσει ήδη γνωστά από τη δικογραφία παραστατικά πληρωμών. Κατατίθενται συγκεκριμένα τέσσερα παραστατικά εμβάσματος μεταφρασμένα επισήμως από το υπουργείο Εξωτερικών, που αφορούν παρακολουθήματα των προγραμματικών συμφωνιών 8002/97, όπου χειρόγραφα σημειώνεται από τους Χριστοφοράκο/Κουτσενρόιτερ «το 2% του τζίρου για τους πολιτικούς».
Η ταυτοποίηση των πληρωμών μαύρου χρήματος, τονίζεται στην επιστολή Τζαβάρα, εναπόκειται απολύτως στην ειλικρινή διάθεση συνεργασίας των ως άνω προσώπων, αφού ανάγεται στη σφαίρα δράσης των στελεχών της Siemens. Εκτός αυτού, επιβάλλεται η διάθεση στοιχείων στο πλαίσιο της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ του Οκτωβρίου 2003 κατά της Διαφθοράς, που αποτελεί ήδη εσωτερικό δίκαιο.
Με χρήση ευνοϊκών διατάξεων

Το 85% στην Ελλάδα πιστεύει ότι έχει αυξηθεί η φτώχεια

Οι Έλληνες οι Βούλγαροι και οι Γάλλοι αισθάνονται σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι, η φτώχεια έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο στις χώρες τους.
Αυτό έδειξε μελέτη του Ευρωβαρόμετρου για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Το 85% των ερωτηθέντων σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Γαλλία αισθάνονται φτωχότεροι, έναντι του 77% των Ρουμάνων και του 75% των Ιταλών.

Πολλοί Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι θα χάσουν την δουλειά τους σε 1 χρόνο και περιμένουν μικρότερες συντάξεις και μεγαλύτερα όρια συνταξιοδότησης.
Επίσης 3 στους 10 Ευρωπαίους, ανέφεραν δυσκολίες στο να πληρώσουν τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας των παιδιών τους.

Νovinite