Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Αναπόφευκτος θεωρείται ο ανασχηματισμός


Αναπόφευκτος θεωρείται ο ανασχηματισμός το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου καθώς 5 τουλάχιστον 5 υπουργοί της κυβέρνησης ζητούν το χρίσμα για περιφερειάρχες.
Κορυφαίοι υπουργοί αλλά και υφυπουργοί σε νευραλγικά πόστα είναι πολύ πιθανό να ζητήσουν και να πάρουν το χρίσμα στις 9 και 10 Ιουλίου (όπου θα δοθούν τα χρίσματα τόσο για τους περιφερειάρχες όσο και για τους δημάρχους), οδηγώντας έτσι τον πρωθυπουργό σε αναγκαστικό ανασχηματισμό.
Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιάς θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου, όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι αρκετά επώνυμα στελέχη στο κόμμα αλλά και στην Βουλή θα οδηγήσουν σε ανασχηματισμό όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στον κομματικό μηχανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εκτός από τις αυτοπροτάσεις που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή εκλογών υπό τον Θανάση Τσούρα, θεωρείται πολύ πιθανή μια υποψηφιότητα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ή και της Φώφης Γεννηματά για την περιφέρεια Αττικής.
Με βάση τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις στην επιτροπή Τσούρα, για το χρίσμα στην περιφέρεια Αττικής ενδιαφέρονται το μέλος του πολιτικού συμβουλίου και Δήμαρχος Καλλιθέας Σταύρος Ασκούνης, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης αλλά και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης.
Για την περιφέρεια Ηπείρου ενδιαφέρεται ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, για την περιφέρεια Κρήτης ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η Ιπποκράτους επιμένει ότι θέλει μια μάχη με πρόσωπα της αυτοδιοίκησης. Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, μετά τα επώδυνα μέτρα, ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε βέβαιη ήττα στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και γι’ αυτό θα προτιμηθούν τα ηχηρά ονόματα.
Ότι και να κάνει όμως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του όταν σε δημοτικές εκλογές, μετά την συντριπτική ήττα του ΠΑΣΟΚ είχε πει το περίφημο «νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.