Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Δήλωση για την ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού, δυστυχώς ένα τεράστιο έργο που οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας είχαν φέρει στο τελικό στάδιο, ακυρώνεται.
Οι ευθύνες του πρωθυπουργού και της σημερινής κυβέρνησης είναι τεράστιες. Μια πολύχρονη προσπάθεια, δυστυχώς ακυρώνεται, με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού, τον οποίον καλούμε να αναλάβει τις ευθύνες του. Έστω και τώρα να φέρει το θέμα στη Βουλή και να πάρει πρωτοβουλίες, ώστε αυτό το μεγάλο ενεργειακό θέμα, επιτέλους, να ολοκληρωθεί. Ο πρωθυπουργός φέρει ακέραια την ευθύνη για την αλλαγή της ενεργειακής στρατηγικής που έχει σαν αποτέλεσμα τη γεωπολιτική υποβάθμιση της χώρας. Άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που έθεσε θέμα επανεξέτασης του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, για δήθεν περιβαλλοντικούς λόγους.

Η Νέα Δημοκρατία, εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, είχε επισημάνει τα προβλήματα και είχε δώσει στην κυβέρνηση όλα εκείνα τα επιχειρήματα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει, ώστε να μη φτάσουμε στη σημερινή δύσκολη κατάσταση, στη σημερινή ακύρωση του συγκεκριμένου αγωγού, για την οποία – επαναλαμβάνω - οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, είναι τεράστιες. Θα πρέπει ο πρωθυπουργός να δώσει εξηγήσεις. Η Ιστορία θα τον κρίνει.

Η χώρα υφίσταται τεράστια ζημία, γιατί ένα έργο ενεργειακό, όπως ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ο οποίος μας έδινε τεράστια γεωπολιτικά πλεονεκτήματα, δυστυχώς ακυρώνεται. Έτσι, υποβαθμίζεται ο ενεργειακός στρατηγικός σχεδιασμός της χώρας μας, με τεράστια και γεωπολιτικά και οικονομικά αποτελέσματα. Έτσι, δίνουμε τη δυνατότητα, στη γείτονα χώρα, την Τουρκία, να αναβαθμίσει το ρόλο της στον ενεργειακό χάρτη.
Ο ρόλος αυτός για την Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα σημαντικός και επιτεύχθηκε μετά από πολύχρονες προσπάθειες των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.