Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Δομημένη καταγγελίαΟ βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση για προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών από την αλήθεια της υπόθεσης και της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας και αποκάλυψε ότι ακόμα και ο νυν υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είχε ψηφίσει υπερ της αγοράς ομολόγου το 2005 από το ΤΕΑΠΟΚΑ. Η αποκάλυψη προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου ο οποίος έσπευσε να στηρίξει τον κ Κουτρουμάνη με το επιχείρημα ότι το συγκεκριμένο ομόλογο δεν ήταν δομημένο….
Επανερχόμενος ο κ. Νικολόπουλος υπεβαλε χθες νέα ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα το συγκεκριμένο ομόλογο.
Η ερώτηση έχει όπως παρακάτω:

Σε χθεσινή παρέμβαση του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι ομόλογο αξίας 8 εκ. ευρώ, που αγοράστηκε από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφαλίσεως (ΤΕΑΠΟΚΑ), με τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή του τότε μέλους του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ και νυν Υφυπουργού κ. Κουτρουμάνη, δεν ήταν δομημένο ομόλογο.

Αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Λοβέρδος είναι πέρα για πέρα ανακριβή. Όπως προκύπτει από τα Πρακτικά του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ της Τρίτης 21 Ιουνίου του 2005, το συγκεκριμένο ομόλογο εμπίπτει ακριβώς στον ορισμό του δομημένου ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο που κατάρτισε το ΠΑΣΟΚ με τα δομημένα ομόλογα που αγοράστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, στη βάση, όπως διατείνεται το ΠΑΣΟΚ, ενός οργανωμένου σχεδίου της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Επειδή και πάλι το ΠΑΣΟΚ, με αφόρητο λαϊκισμό και απαράδεκτες πρακτικές λέει ανακρίβειες, επιτείνοντας την σύγχυση γύρω από ένα εξαιρετικά σύνθετο θέμα και επιχειρώντας να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία,
Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάται ο κος Υπουργός::
1. Στις 21 Ιουνίου 2005, όταν ο νυν Υφυπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης υπερψήφιζε ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ, την αγορά ενός δομημένου ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου συμμετείχε σε σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων;
2. Ποια είναι σήμερα η λογιστική αποτίμηση του δομημένου ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου των 8 εκ. ευρώ που αγόρασε το ΤΕΑΠΟΚΑ με απόφαση του της 21ης Ιουνίου 2005 με υπογραφή και του κ. Κουτρουμάνη;
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.