Μ. Ξηρομερίτης: Ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη του υποψηφίου για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας

Ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου για την Περιφερειακή
Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας, ζητά ο αντιδήμαρχος κ. Μάριος Ξηρομερίτης,
δηλώνοντας παράλληλα παρών εάν η ανάδειξη γίνει μέσα από εσωκομματικές διαδικασίες από τη βάση ή ακόμα και από ψηφοφορία των μελών των διευρυμένων νομαρχιακών συνελεύσεων του κόμματος στη Θεσσαλία.
Ειδικότερα, σε δήλωσή του μετά και την ψήφιση του «Καλλικράτη» από τη Βουλή, ο κ. Ξηρομερίτης τονίζει, τα εξής:
«H αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση θα αποτελέσει μια νέα πραγματικότητα στο νέο σχέδιο του «Καλλικράτη» και με βάση το γεγονός αυτό θα πρέπει εμείς οι ίδιοι αυτοδιοικητικοί να τη διαφυλάξουμε από πάσης φύσεως αγκύλωση του παρελθόντος.
Στόχος και σκοπός ο δημοκρατικός χαρακτήρας που θα πρέπει να εκφράζεται μέσα από μια ισχυρή διοίκηση που περιλαμβάνει αρκετούς νομούς και σε αυτή την περίπτωση όσο ευρύτερη και λαϊκή δημοκρατική έκφραση έχουμε τόσο πιο ισχυρός θα αναδειχθεί ο νέος θεσμός.
Ας λησμονήσουμε νοοτροπίες του παρελθόντος ,ας φέρουμε τον πολίτη στο προσκήνιο και την πραγματική δημοκρατική λαϊκή έκφραση και ετυμηγορία στο ύψος που αρμόζει στην περίσταση.
Θα προτείνω λοιπόν ανοιχτές διαδικασίες από τη βάση ή το έλασσον που είναι ψηφοφορία όλων των διευρυμένων νομαρχιακών συνελεύσεων ώστε να εκφραστεί η βάση με τον πιο εφικτό και αντιπροσωπευτικό τρόπο.
Αλίμονο αν τον νέο αυτό θεσμό τον βαπτίσουμε με χρίσματα, αδιαφάνεια και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα και τον συνδέσουμε με παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρόσωπα.
Το εγχείρημα του «Καλλικράτη» θα δοκιμασθεί , αλλά για να αυξήσουμε τις πιθανότητες να είναι βιώσιμο και πετυχημένο πρέπει να ασχοληθούν νέοι άνθρωποι με νέες αντιλήψεις, νέες ιδέες προσαρμοσμένες στις δύσκολες απαιτήσεις και συγκυρίες, με βασικό γνώμονα το κοινό συμφέρον και τη λαϊκή δημοκρατική συνοχή. Στις δημοκρατικές ανοικτές διαδικασίες
για την αιρετή περιφέρεια δηλώνω παρών»

Σχόλια