Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Ο πραγματικός λόγος απόσυρσης του Προεδρικού Διατάγματος.

Εμείς πιστεύουμε, πως ο πραγματικός λόγος απόσυρσης του γνωστού Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να περάσει τον εργατικό Μεσαίωνα στη χώρα μας, δεν είναι κάποια δημοκρατική ευαισθησία. Η δημοκρατική ευαισθησία υπάρχει από την αρχή και δεν είναι επίκτητη.
Αν προσέξατε, το πρόβλημα είχε αρχίσει να ξεφεύγει πλέον από τα εργασιακά και μετατρεπόταν σιγά σιγά σε πολιτειακό ζήτημα. Ολόκληρο το διαδίκτυο, αλλά και πολλά σχόλια στον έγγραφο κυρίως τύπο, άρχισαν να θέτουν θέματα πολιτικού συστήματος, νομιμοποίησης του ίδιου του Συντάγματος κ.λ.π. Κάθε μέρα...
σχεδόν υπογράφονται Προεδρικά Διατάγματα, αλλά αυτό, λόγω της σπουδαιότητάς του, άρχισε να εγείρει πολιτειακά ζητήματα. Ακόμα και σχόλια για τη χρησιμότητα του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν.
Αυτός λοιπόν πιστεύουμε πως ήταν ο βασικότερος λόγος εγκατάλειψης της ιδέας του Προεδρικού Διατάγματος. Το πράγμα ξέφευγε από τα στενά νομικά πλαίσια και έβαζε πλέον ζητήματα πολιτειακά και ζητήματα βασικών θεσμών του πολιτικού συστήματος. Άρχισε με λίγα λόγια να ξυπνάει ο ίδιος ο λαός και να ασχολείται με τους θεσμούς που τον εξουσιάζουν.
Όμως το μόνο πράγμα, το οποίο δεν θέλει με τίποτα στον κόσμο, το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο να θιγεί, είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας πάνω στο οποίο το ίδιο στηρίζεται, κερδίζει και μακροημερεύει.
Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.
Το ερώτημα είναι:
Ποιος θα αλλάξει αυτό το πολιτικό σύστημα; 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.