Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Ελκυστικά πακέτα διακοπών στην Ελλάδα

Πιο ελκυστικό οικονομικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν στις ξένες αγορές υποκύπτοντας στις πιέσεις των tour operators επιχειρούν με προσφορές, εκπτώσεις και μειώσεις τιμών να κάνουν οι ξενοδόχοι στην Ελλάδα. Η πολιτική αυτή θα οδηγήσει αναπόφευκτα τα έσοδα των ελληνικών ξενοδοχείων σε σημαντική κάμψη την οποία τουριστικοί φορείς εκτιμούν σε ποσοστά μεταξύ 20 - 30%.
Από τη ρωσική αγορά η Ελλάδα δέχθηκε πέρυσι, περίπου, 330.000 τουρίστες ενώ από τη βρετανική και τη γερμανική αγορά δέχθηκε 4,8 εκατ. τουρίστες, αλλά φέτος καταγράφονται σοβαρές μειώσεις στις κρατήσεις.

Ειδικότερα, οι αφίξεις από τη Βρετανία πέρυσι κινήθηκαν κοντά στα 2,5 εκατ., ενώ φέτος η μείωση στις κρατήσεις των οργανωμένων πακέτων για τη χώρα μας κυμαίνεται μεταξύ 25%-30%. Ωστόσο, δεν μπορούν ακόμη να εξαχθούν τελικά συμπεράσματα για την πορεία της κίνησης καθώς, σύμφωνα με έρευνες, ένας στους πέντε Βρετανούς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πακέτο τελευταίας στιγμής για τις διακοπές του το καλοκαίρι.
Ελκυστικά πακέτα διακοπών επιχειρούν σχεδόν όλοι οι τουριστικοί προορισμοί ανά το παγκόσμιο λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.