Ελκυστικά πακέτα διακοπών στην Ελλάδα

Πιο ελκυστικό οικονομικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν στις ξένες αγορές υποκύπτοντας στις πιέσεις των tour operators επιχειρούν με προσφορές, εκπτώσεις και μειώσεις τιμών να κάνουν οι ξενοδόχοι στην Ελλάδα. Η πολιτική αυτή θα οδηγήσει αναπόφευκτα τα έσοδα των ελληνικών ξενοδοχείων σε σημαντική κάμψη την οποία τουριστικοί φορείς εκτιμούν σε ποσοστά μεταξύ 20 - 30%.
Από τη ρωσική αγορά η Ελλάδα δέχθηκε πέρυσι, περίπου, 330.000 τουρίστες ενώ από τη βρετανική και τη γερμανική αγορά δέχθηκε 4,8 εκατ. τουρίστες, αλλά φέτος καταγράφονται σοβαρές μειώσεις στις κρατήσεις.

Ειδικότερα, οι αφίξεις από τη Βρετανία πέρυσι κινήθηκαν κοντά στα 2,5 εκατ., ενώ φέτος η μείωση στις κρατήσεις των οργανωμένων πακέτων για τη χώρα μας κυμαίνεται μεταξύ 25%-30%. Ωστόσο, δεν μπορούν ακόμη να εξαχθούν τελικά συμπεράσματα για την πορεία της κίνησης καθώς, σύμφωνα με έρευνες, ένας στους πέντε Βρετανούς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πακέτο τελευταίας στιγμής για τις διακοπές του το καλοκαίρι.
Ελκυστικά πακέτα διακοπών επιχειρούν σχεδόν όλοι οι τουριστικοί προορισμοί ανά το παγκόσμιο λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ

Σχόλια