Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Πάνος Καμμένος: Ας διασφαλίσουμε το αύριο της πατρίδας μας και των παιδιών μας..

O Πάνος Καμμένος ήταν καταπέλτης σήμερα στη Βουλή...
Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου απόσπασμα από την ομιλία του.
Είπε για άλλη μια φορά τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να στρογγυλεύει τα λόγια του.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
"Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης που μας πάει στο Αγγλικό δίκαιο καταργεί την εθνική κυριαρχία και οδηγεί στην κατάσχεση της δημόσιας περιουσίας.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ή ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ή ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ

To EΛ.Κ.Ε.Δ.Α. αναρτά τα πλέον ενδιαφέροντα σημεία από συνέντευξη του Δηµήτρη Κωνσταντακόπουλου στον πάντα εξαιρετικό ''ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ'' της Κομοτηνής. Ο γνωστός δημοσιογράφος, υποστηρίζει άμεση προσφυγή στις κάλπες, για λόγους δηµοκρατικής τάξης, θεωρώντας πως ''... έχουµε κατάλυση της δηµοκρατίας και μια Βουλή που αποφασίζει κατά της χώρας και του λαού, υπό καθεστώς ψυχολογικού πολέµου, οργανωµένου από το διεθνές σύστηµα και την εγχώρια κλεπτοκρατία.''
Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου:

Δενδρόσπιτα με φως, νερό και τζακούζι!

Νέα έννοια στα «δενδρόσπιτα» έχουν αρχίσει να δίνουν οι σύγχρονοι αρχιτέκτονες, σχεδιάζοντας κατοικίες που όχι μόνο δεν θυμίζουν τα κλασικά παιδικά καταφύγια, αλλά δεν έχουν να ζηλέψουν και τίποτα από τις μοντέρνες αρχιτεκτονικές κατασκευές. Αντιθέτως, προσφέρουν όλες τις ανέσεις και την ανεκτίμητης αξίας επαφή με τη φύση.
  

Αλυσιτελή σχέδια για το ευρώ...

Του Σταυρου Λυγερου
Ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης είναι πια κοινός τόπος. Η απόφαση της 27ης Οκτωβρίου, που υποτίθεται ότι θα απέτρεπε την όξυνση και την επέκταση της κρίσης, αποδεικνύεται αναποτελεσματική. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι το ευρωπαϊκό ιερατείο δεν κατανοεί τη δυναμική των εξελίξεων, με αποτέλεσμα να τρέχει συνεχώς πίσω από αυτές. Δεν πρόκειται για ισχυρισμό. Για πόσο ακόμα η Ιταλία και η Ισπανία θα....

«Ίππος, βους, κύων και άνθρωπος»

Είναι πολύ ωραίοι οι μύθοι του Αισώπου, διδακτικότατοι. Τους χρησιμοποιώ συχνότατα στο μάθημα της γλώσσας (Ε’ δημοτικού). Αρέσουν στα παιδιά, τους χαίρονται και εντυπώνονται στην μνήμη τους. Ενώ οι συνταγές μαγειρικής των επισήμων βιβλίων, προκαλούν βέβαια στα παιδιά «χάχανα» αβάσταχτα, αλλά η Παιδεία... πάει περίπατο. Οι μύθοι του Αισώπου όμως αποτελούν και λαμπρά προσανάμματα για την συγγραφή άρθρων. Επιγράφεται ένας μύθος «άλογο, βόδι, σκυλί και άνθρωπος». Στο αρχαίο κείμενο ο τίτλος είναι «ίππος, βους, κύων και άνθρωπος».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ

του William Mallinson*
Τα χρόνια της οθωμανικής κατοχής στην Ελλάδα, κληροδότησαν μία κάποια έλλειψη διαφάνειας και μία υπερπληθώρα διαφθοράς στην διοίκηση της χώρας, καθώς και μία νωθρή, δουλοπρεπή στάση έναντι κάθε μορφής δράσεως, χαρακτηριστικά που εξακολουθούν να υπάρχουν υπό μορφήν μερικών ισχυρών οικογενειών και της εμπλοκής τους στην πολιτική και τις επιχειρήσεις. Η συμμετοχή της Ελλάδος στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, δεν μοιάζει να βελτίωσε και πολύ τα πράγματα, όπως άλλωστε καταδεικνύει και η τρέχουσα επικίνδυνη συγκυρία, με την οποία θα ασχοληθούμε εντός ολίγου.

Οιμέ! Καταστροφή!! Συνελήφθη ο Λάκης!

Ο γνωστός εισαγωγέας ρούχων και εκ των πρωταγωνιστών τηλεοπτικού reality Λάκης Γαβαλάς συνελήφθη τα ξημερώματα στο Κολωνάκι από το ΣΔΟΕ και την ΕΛΑΣ για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους περίπου 1.480.000 ευρώ.
Η εντολή της σύλληψης, που έγινε κατά την επιστροφή του Λάκη Γαβαλά από το Διογένης Studio, το γνωστό

67 χρόνια από την μάχη των Αθηνών


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Θεόφιλος Αθανασίου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σας προσκαλούν να παραστείτε στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων, υπέρ πίστεως και πατρίδος, στην μάχη των Αθηνών, τον Δεκέμβριο του 1944. Το μνημόσυνο θα τελεσθεί στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 9:30 π.μ.

Καθυστερήσεις και ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι κατηγορεί σε σημερινή του συνέντευξη στη Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF) τη Γερμανία για καθυστερήσεις στη διαχείριση της κρίσης.
Σύμφωνα με τον κ. Πρόντι η Γερμανία αντιδρούσε πάντα καθυστερημένα και ανεπαρκώς. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρεται στο παράδειγμα της Ελλάδας που ενώ στην αρχή το πρόβλημα ήταν μικρό, δεν υπήρξε άμεση και δυναμική παρέμβαση της ευρωζώνης

Για να μην μας περνάτε για cons κ. Πετσάλνικε

Βουλευτής τις του ελβετικού κοινοβουλίου είπε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2005 δεν συνεργάζονται με την πρόθυμη προς τούτο ελβετική κυβέρνηση, ώστε να αποκαλυφθεί ποιοι έλληνες έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία.
Το γεγονός αυτό ανεκοίνωσεν επισήμως η ελβετίδα υπουργός Οικονομικών στο ελβετικό κοινοβούλιο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε ούτε σχόλιο. Απλώς έφαγε τη χλαπάτσα. Ο αίλουρος, όμως, Πρόεδρος της Βουλής δεν αφήνει τίποτε να..

Δήλωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την Παγκόσμια ημέρα Προσώπων με Αναπηρία

«Τρείς(3) Δεκέμβρη, ημέρα οργής κατά της υποκρισίας εκείνων που ομνύουν δήθεν στο βωμό της αλληλοαποδοχής, αλλά στην πραγματικότητα σπρώχνουν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές τους, τις ευπαθείς ομάδες στο κοινωνικό περιθώριο της ακραίας φτώχειας.
Ο δημοσιονομικός οδοστρωτήρας των Τροϊκανών ισοπεδώνει όσους δεν μπορούν να αντισταθούν. Καύσιμη ύλη τους, οι αδύνατοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ανάπηρα πρόσωπα της κοινωνίας.

Μαριονέτα

Κάλυψε τον Παπακωνσταντίνου (για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009) και τον Πάγκαλο για τις ύβρεις
Τον ρόλο πολιτικής μαριονέτας αναλαμβάνει και επίσημα ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος στην πρώτη τετ α τετ «κόντρα» του με τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή μίλησε ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και ύψωσε ασπίδα προστασίας στους πιο επικίνδυνους υπουργούς, τον Θ. Πάγκαλο και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και στη διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Χάλασε έτσι ακόμη και αυτό το δήθεν φιλολαϊκό προφίλ, που προσπάθησε λίγο πριν να καλλιεργήσει ανακοινώνοντας (αμφιλεγόμενα) μέτρα ελάφρυνσης του βάρους από το χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο πάντως δεν θα καταργηθεί.

"Λουκέτο" στις Ε.Δ : Ήταν αναμενόμενο και το είχαμε γράψει από τον Ιούλιο...

Γράφαμε τον Ιούλιο Εδώ .
Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο, το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ. ευρώ, από 1.112 δις ευρώ που ήταν το 2009.
Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή θα είναι μειωμένες κατά 79 % σε σχέση με το 2009 και 69 % σε σχέση με το 2011.
Στο άρθρο μας τότε διερωτόμαστε :

Η τελική λύση για τα ταξί

Πληθυσμιακά κριτήρια, δυνατότητα μεταβίβασης των αδειών και δημιουργία εταιριών από τους υφιστάμενους ιδιοκτήτες ταξί: αυτές είναι οι κατευθύνσεις του υπουργείου Μεταφορών για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί.
Οι αλλαγές αναμένεται να γίνουν με νομοθέτημα-εξπρές που θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 20 του μηνός. Στις 12 του μηνός το νομοθέτημα θα περιέλθει στον έλεγχο της τρόικας, η οποία έχει τον τελευταίο και τελικό λόγο. Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα κινείται στον πυρήνα του Προεδρικού Διατάγματος του Δ. Ρέππα, το οποίο εισήγαγε πληθυσμιακά κριτήρια στην έκδοση των νέων αδειών.

ΝΙΚΟΣ ΛΕΒΕΤΣΟΒΙΤΗΣ : ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ !

Την ανάγκη για μαζική προσέλευση των ελευθέρων επαγγελματιών στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος με την παράταξη « Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών» Νίκος Λεβετσοβίτης.
Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ο Νίκος Λεβετσοβίτης επισημαίνει την ανάγκη να ακουστεί η φωνή των ελευθέρων επαγγελματιών στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που γίνονται το τριήμερο 3-4-5 Δεκεμβρίου.

Το πραξικόμημα των τεχνοκρατών...

(Μετάφραση από το spectator
Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, καλώντας κάποιον τεχνοκράτη ήταν μια ελαφριά προσβολή. Η λέξη στην ουσία σήμαινει έναν αποτελεσματικό "ηλίθιο". Τώρα, οι τεχνοκράτες φαίνεται ότι έχουν κληρονομήσει τη γη. Αντιπροσωπεύουν μια νέα παγκόσμια ελίτ, και έχουν προσθέσει πρόσφατα την Ελλάδα και την Ιταλία στην αυτοκρατορία τους. Όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν στην Αίγυπτο ταραχές στους δρόμους αυτή την εβδομάδα...

H ζωή… αλλιώς.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την αναπηρία που τιμάται την 3η Δεκεμβρίου, αποφάσισα να σας διηγηθώ μια ιστορία! Στο σύνολο της, βασίζεται σε στοιχεία μυθοπλασίας. Όμως, δεν αποκλείεται να είναι και αληθινή…! Θέλω μ’ αυτή να σας δώσω να καταλάβετε, ότι σ’ αυτή την ζωή, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τα πάντα δεδομένα. Είμαστε ως εκ τούτου υποχρεωμένοι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, τόσο απέναντι σ’ αυτούς που μας έχουν πραγματική ανάγκη, όσο και σ’ εκείνους που δεν χρειάζονται κάτι τέτοιο.
Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας
Όλα έμοιαζαν να κυλάνε όμορφα και ήρεμα στην ζωή του εικοσιπεντάχρονου Βαγγέλη Πετρόπουλου. Μοναχοπαίδι της οικογένειας του Στάθη και της Βάσως δημοσίων υπαλλήλων από την Πάτρα.

ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ και ΔΕΗ

Η εθνική κριτική ικανότητα βρίσκεται στα όρια της κοινωνικής εγκεφαλικής λοβοτομής; Για να γνωρίζουμε τι συμβαίνει, πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί, όσο γίνεται, στις καταγραφές μας. Πρέπει λοιπόν να ομολογήσουμε ότι το σύστημα α-παιδείας των τελευταίων 30 ετών που στόχευε και στην εξάλειψη του ήθους, ως παράμετρο της κοινωνικής συμπεριφοράς, έφερε αποτελέσματα.
Επί τρεις μήνες η ελληνική κοινωνία συζητά1:
αν μπορεί ή δεν μπορεί να πληρώσει το «χαράτσι»
αν το χαράτσι είναι «δίκαιο» ή «άδικο»
Δεν συζητά:

H KΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ!!!

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Η κυβέρνηση είναι συνταγματική, δεν έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, άρα μπορεί ακόμα και να εισηγείται νομοθετήματα. Εγώ είμαι μέλος της κυβέρνησης. Και η κυβέρνηση δεν είναι ούτε της Ν.Δ., ούτε του ΠαΣοΚ, ούτε του ΛΑΟΣ είναι κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας και συνεννόησης. Είναι το μήνυμα των καιρών. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οι σκληροπυρηνικές κομματικές επιλογές έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις»

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΛΛΑ ΕΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. ΟΧΙ ΦΥΓΗ, ΜΟΝΟ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ.

Το γύρο του κόσμου κάνει το γράφημα του επιτοκίου των ελληνικών ομολόγων 1 έτους με αναλυτές να σχολιάζουν πως δεν έχουν δει κάτι παρόμοιο ποτέ στη ζωή τους. Όταν ο Παπανδρέου ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ελλάδας το επιτόκιο των ομολόγων 1 έτους βρισκόταν στο 2,52%, δηλαδή η Ελλάδα δανειζόταν απ’ τις αγορές με κόστος 2,52% για δώδεκα μήνες.
Σήμερα, περίπου δύο χρόνια αργότερα η πολιτική Παπανδρέου ήταν τόσο επιτυχημένη

Τα πρωτοσέλιδα των "Γερμανικών" εφημερίδων...

Έχουν κατακλυσθεί τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων από την Μέρκελ..
Ούτε στην Γερμανία να είμαστε...
Μπερδεύτηκα σε τέτοιο βαθμό που αναρωτήθηκα, μήπως ζω στην Γερμανία και δεν το κατάλαβα ;;
Έλεος...

e-Επιλογές 02/12/2011

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Πολιτική εξαπάτηση από το βήμα της Βουλής...

Σήμερα στην Βουλή ο κ. Τσίπρας, στην ώρα του πρωθυπουργού, ρώτησε τον κ. Παπαδήμο άν η νέα δανειακή σύμβαση, θα διέπεται από το Αγγλικό Δίκαιο.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας διευκρινίσουμε ότι, η νέα δανειακή σύμβαση, της χώρας μας ή οιασδήποτε χώρας, θα γίνεται, από τον Ιούνιο του 2010, μέσω του μηχανισμού EFSF»
Την σύμβαση EFSF όμως την έχει ήδη υπογράψει ο

Ίσως το πιο εντυπωσιακό Βίντεο...

11 Noεμβρίου 2002.
Σύνοδος κορυφής Ε.Ε-Ρωσίας στις Βρυξέλλες.
Δείτε προσεκτικά στο βίντεο που ακολουθεί, τι απάντησε ο Πούτιν σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου για τους Τσετσένους...

Να μια σοβαρή άποψη που περιμένει αντίλογο....ΚΟΠΙΑΣΤΕ λοιπόν!Διάβασα σήμερα πως έχει περιορισθεί η επισκεψιμότητα[1] των blogs μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Πολλά blogs, μάλιστα, κλείνουν, ενώ άλλα δίνουν την εντύπωση ότι οι διαχειριστές του έχουν βαρεθεί να ασχολούνται με νέες αναρτήσεις. Το φαινόμενο αυτό ίσως και να οφείλεται στο γεγονός ότι ο λαός δείχνει να είναι πλέον παραδομένος στη μοίρα που του επιφυλάσσουν οι ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων λακέδων τους. Ουδόλως το αποκλείω,

Πάνε ταμείο CDS στην Ιταλία..

Σήμερα ανακοινώθηκε από την αρμόδια επιτροπή της  International Swaps and Derivatives Association (ISDA), ενεργοποίηση πιστωτικού γεγονότος (Credit Event) των CDS της εταιρείας SEAT PAGINEGIALLE S.P.A.
Η ISDA οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά την

Η Αθήνα Γιορτάζει


Στο ΕΣΠΑ το έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Δήμου Λαρισαίων» προϋπολογισμού 20.370,03 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε την ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητα μέσα από αποτελεσματικούς και υποστηρικτικούς τρόπους εκπαίδευσης»
Την ένταξη ενός νέου έργου στο ΕΣΠΑ / Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας που θα συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω της προμήθειας εξοπλισμού ειδικών σχολείων για το για το δήμο Ρήγα Φεραίου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Κώστας Αγοραστός. Ειδικότερα, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», το έργο με τίτλο:

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ! Μια αντάρτισσα με τσαμπουκά στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης -ΒΙΝΤΕΟ

Κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, το παρόν τους έδωσαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1941- 1944, τους οποίους τίμησε το ΔΣ. Λίγο νωρίτερα, τα αίματα άναψαν όταν μια μερίδα αγωνιστών έστησαν καυγά με αφορμή την αναφορά ενός σε σημερινά πολιτικά γεγονότα.
Αυτή όμως που κέρδισε όλα τα

Προς κάθε εχέφρονα, αν αυτό το είδος υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα..

Ἰωάννης Καραδημητρόπουλος
12, rue de Pfaffenhoffen,
67170 Brumath - FRANCE

Παλαιά είχαμε τους ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ, μετά ήλθαν οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ, τώρα έχουμε τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
Διερωτώμαι: θα κατοικηθεί ποτέ αυτή η χώρα από εχέφρονες ΕΛΛΗΝΕΣ ικανούς να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρο;
Απευθύνομαι προς όλους τους υβριστές ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ και τους προκαλώ να παρατάξουν την ιστορία των ΔΗΜΟΣΙΩΣ με εκείνη των Φαραντάτων τους οποίους ανηλεώς διώκουν. Υπενθυμίζω σε όλους τους ΔΙΩΚΤΕΣ ότι σε αυτό τον ταλαίπωρο τόπο υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αντίστοιχοι των:

«Ξέχασε» τη Λάρισα σε σύσκεψη για τον Όλυμπο η Άντζελα Γκερέκου

Στην σκιά της αποκάλυψης ότι η Άντζελα Γκερέκου ως πρόεδρος της υποεπιτροπής Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών συγκάλεσε σύσκεψη για τον Όλυμπο χωρίς να καλέσει φορείς της Λάρισας παρά μόνον της Πιερίας, συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος με την αντιπεριφερειάρχη Ρένα Καραλαριώτου.
Το θέμα που αποκάλυψε σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελευθερία» έλαβε διαστάσεις προκαλώντας την ομόθυμη αντίδραση βουλευτών και άλλων φορέων της Λάρισας.

3 Δεκέμβρη. Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες..


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες που γιορτάζεται την 3η κάθε Δεκέμβρη, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Αναστασία Μανωλοπούλου δήλωσε:
«3 Δεκέμβρη. Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες..
Άλλη μια «Παγκόσμια Ημέρα», άλλη μια χρόνια (δυστυχώς η δυσκολότερη) γεμάτη

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) ως φορέας προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης έναντι των ατόμων με αναπηρία στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) , το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογραμμίζει την σπουδαιότητα της διασφάλισης του δικαιώματος στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία.
«Τα άτομα με αναπηρίες είναι πιθανόν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη δραστηριότητα τους και στη συμμετοχή τους στην κοινωνικοοικονομική ζωή, όχι μόνο λόγω της φύσης της αναπηρίας τους, αλλά και λόγω των κοινωνικών προκαταλήψεων έναντι της αναπηρίας», υπογραμμίζει ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κ. Μιχάλης Χάλαρης.

«Πραξικόπημα» Βενιζέλου

Καταργεί το Κοινοβούλιο για να φέρει 16 μέτρα-μαχαιριές σε συνεννόηση με Παπαδήμο. Καβγάδες χθες στο υπουργικό
Ενα ακόμη χτύπημα σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών από τον συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο. Με απόφασή του καταργεί τη νομοθετική λειτουργία της Βουλής και ετοιμάζεται να φέρει με «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» (που παραπέμπει σε ολοκληρωτισμό) τα 16 μέτρα-μαχαιριές για να ικανοποιήσει και τις τελευταίες (για την ώρα) απαιτήσεις της τρόικας, που στα μέσα Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Τη Δευτέρα οι λεπτομέρειες των γαλλογερμανικών σχεδίων

Υπέρ δυναμικών μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη αλλά και στη Γαλλία τάχθηκε ο Ν. Σαρκοζί στην ομιλία του στο Τουλόν – αύριο οι κυβερνητικές δηλώσεις της Α. Μέρκελ ενόψει της Συνόδου Κορυφής
Ο γάλλος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης δημοσιονομικής πειθαρχίας, αυστηρότερων ελέγχων των εθνικών προϋπολογισμών και ενός πιο αυτοματοποιημένου μηχανισμού κυρώσεων για τους δημοσιονομικούς παραβάτες. «Κάθε χώρα της ευρωζώνης πρέπει να έχει

Αυτή η νοοτροπία ήρθε στην Αθήνα. Δυστυχώς.


ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Απελευθερώθηκε για να παντρευτεί τον βιαστή της...
Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι διέταξε την απελευθέρωση μιας Αφγανής που είχε φυλακιστεί για "μοιχεία", ενώ ήταν θύμα βιασμού, ωστόσο η άτυχη γυναίκα θα πρέπει να παντρευτεί τον βιαστή της, από τον οποίο έχει αποκτήσει ένα παιδί.

Σφίγγει ο κλοιός για τον Παπακωνσταντίνου

Τον άδειασαν για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 Βενιζέλος, Eurostat και ο Γεωργίου της Στατιστικής
Σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ ορατή είναι πλέον στον ορίζοντα η πιθανότητα σύστασης Ειδικού Δικαστηρίου για το επί υπουργίας του σκάνδαλο με το «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009. Το σκάνδαλο με το τεχνητό «φούσκωμα», που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι αγορές για την Ελλάδα και να οδηγηθεί η χώρα

Tα links δεν συνιστούν "δυσφήμηση" κατά το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά

Τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι με υποθέσεις κατόχων ιστοσελίδων που έχουν μηνυθεί για τοποθέτηση links. Αναζητώντας αποφάσεις δικαστηρίων σχετικά με αυτό το θέμα, έχω θαυμάσει την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει δικαστές σε όλον τον κόσμο, για να προασπιστούν την ίδια την λειτουργία του Διαδικτύου, το οποίο βέβαια βασίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην διασύνδεσμο και το hyperlinking.

Ο συνήγορος του κάθε Ρομά και του κάθε λαθρομετανάστη ΜΗ πολίτη, που όμως πληρώνεται κανονικά από το έλλειμμα του ελληνικού λαού...

 ...μήπως ήρθε η ώρα να το κλείσει το μαγαζάκι του ; Pωτάμε ...
From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Αντιγράφοντας ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του συνηγόρου του …. Πολίτη
Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2011
Επίσκεψη του Συνηγόρου του Πολίτη σε Κομοτηνή και Ξάνθη
Κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη επισκέφθηκε την Κομοτηνή και την Ξάνθη στις 24 και 25 Οκτώβρη 2011, για να διερευνήσει ζητήματα σχετικά με την εγκατάσταση των Ρομά,

O Πάγκαλος βρήκε και μια σύμμαχο...(Βίντεο)

Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.
O Πάγκαλος βρήκε και μια σύμμαχο...
Μόνο που δεν ξέρει Γαλλικά...
Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο κ. Πάγκαλος στο πρόσωπο της ..

Ιστορίες Τραπεζικής Τρέλας : Η Απάτη των CDS.

Κυριάκος Τόμπρας
Έστω ότι η Τράπεζα Α έχει το 2009 μια μαύρη τρύπα 1 ΔΙΣ από επισφάλειες δανείων, αλόγιστη πολιτική μερισμάτων στους μετόχους, εξωπραγματικά μπόνους στα στελέχη της και από την υπεξαίρεση καταθέσεων από τους μεγαλομετόχους της.
Και έστω ότι η Τράπεζα Β έχει και αυτή μια μαύρη τρύπα παρόμοιου μεγέθους το 2009 και για τους ίδιους ανωτέρω λόγους.

Δημοσιογράφοι με …ωράριο αλλά οι «δικοί τους» με …εξωτερικές παραγωγές

Κόβουν τους μισθούς των απλών εργαζομένων της ΕΡΤ.
Καθιερώνουν μισθούς πείνας για τους δημοσιογράφους που θέλουν να τους μετατρέψουν σε … κρατικούς υπαλλήλους ( να κρατάν το μικρόφωνο με …οκτάωρο!)
Βάζουν (για μια ακόμη φορά) στο μάτι τους συμβασιούχους και κινδυνεύει η δημόσια τηλεόραση να μείνει χωρίς ανταποκριτές ( σε αυτήν την πολιτική συγκυρία).

Υφυπουργό για την Ελλάδα όρισε η Μέρκελ...

Ότι και να ακούσουμε πλέον δεν μας κάνει καμιά εντύπωση..
Η Μέρκελ όρισε υφυπουργό στην κυβέρνησή της, για θέματα της Ελλάδας.
Απίστευτο κι όμως Γερμανικό..
Τώρα τι θα κάνει αυτός ο υφυπουργός, τι αρμοδιότητες θα έχει

Η Βουλγαρία επωφελείται από την ελληνική κρίση

Η Βουλγαρία φαίνεται ότι ανήκει στους κερδισμένους της ελληνικής κρίσης. Επιχειρήσεις, επενδύσεις και θέσεις εργασίας μεταφέρονται από την Ελλάδα στη φτωχότερη χώρα της ΕΕ. Οι Βούλγαροι νιώθουν ωστόσο αδικημένοι.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις στη χώρα του εν μέσω κρίσης, παρατηρώντας, ότι:

e-Επιλογές της 01/12/2011

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Αυτό το βίντεο πρέπει να το δουν ΟΛΟΙ οι βουλευτές...

" 1940-2011 φιλικά, Αλέξανδρος " : ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !
Δείτε τι είπε ο π@π@ρας: "Να εκετελούνται όσοι απεργούν"

Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία από τις απίστευτες πραγματικά δηλώσεις του π@π@ρα παρουσιαστή Τζέρεμι Κλάρκσον.
Η άποψη του όπως είπε σε τηλεοπτική εκπομπή είναι, να εκτελούνται οι απεργοί μπροστά στις οικογένειές τους...
Ο γραμματέας του συνδικάτου Unison, Ντέιβ Πρέντις, ζήτησε την απόλυση από το BBC του παρουσιαστή Τζέρεμι Κλάρκσον

Σαντορίνη..το πιο όμορφο νησί στον κόσμο

Στη Σαντορίνη αισθάνεσαι όπως σε κανένα άλλο σημείο της γης. Στο σημείο αυτό, τα πάντα είναι πιο φωτεινά: Τα άσπρα σπίτια με τις καμάρες τους, η θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα στην καλντέρα, αναφέρει το BBC στην ιστοσελίδα του στην ενότητα ταξιδιών, κατατάσσοντας το φημισμένο κυκλαδίτικό νησί, πρώτο στον κατάλογο των πέντε ομορφότερων νησιών στον κόσμο.
Στο κατάλογο ακολουθούν, μετά τη Σαντορίνη, το Μπαλί στη Ινδονησία, το Κέιπ Μπρίτον στον Καναδά, τα νησιά Μπορακάι στις Φιλιππίνες και το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ στην Αυστραλία.

Είναι επίκαιρο....Οεο....

Η ΚΟΤΑ....οεο....Θα συμβούν γεγονότα...

Και μετά θα σου πω είσαι κότα ...

Απολαύστε μια εκπληκτική ερμηνεία 
ενός καταξιωμένου τραγουδιστή...VIDEO...

Μαθήματα δημοκρατίας από τους Γηγενείς του Βορρά, που κρύβουν τα ΜΜ”Ε” του νομαδικού ιμπεριαλισμού.

Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί; Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία: Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα

Ερωτήσεις Γ. Ανατολάκη για πολύ σημαντικά θέματα του Αθλητισμού.

Δύο σημαντικά αθλητικά θέματα ανέδειξε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, με Ερωτήσεις που κατέθεσε στην Βουλή:
Ερώτηση για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας, να μείνει χωρίς έγκυρο και διαπιστευμένο Κέντρο ελέγχου αντιντόπινγκ. Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιντόπινγκ (WADA) στο Εργαστήριο αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα, δεν είναι συμμορφωμένη με τον Παγκόσμιο Κώδικα. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλημα με την διαπίστευση και την εξόφληση των

Άλλο Ευρωκοινοβούλιο άλλο Ελληνική Βουλή...

Άρθηκε η ασυλία τoυ Έλληνα ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γεώργιου Τούσσα 
Την 1η Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να άρει την ασυλία τoυ Έλληνα ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γεώργιου Τούσσα, κατόπιν αιτήσεως του Πρωτοδικείου Πειραιά του Πρωτοδικείου για υπόθεση απάτης.
Το δικαστήριο δεν ήταν μέχρι τώρα σε θέση να ασκήσει

Κάτι παίζει με τα CDS;;


Κάτι παίζει με τα CDS ή είναι η ιδέα μας ;;
Δείτε τι γράφει στην ιστοσελίδα της για τα CDS και τις εγγυήσεις η αρμόδια υπηρεσία η ISDA.