Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

«Όλοι μαζί για τη Θεσσαλία της δημιουργίας, της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων»


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΠΤΕΛΕΟΥ – ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ


«Θεσσαλική ταυτότητα» στα αγροτικά προϊόντα,
ουσιαστική στήριξη των υγιών συνεταιρισμών

- «Όλοι μαζί για τη Θεσσαλία της δημιουργίας, της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων», τόνισε σε νέους στο Βελεστίνο


«Δέσμευσή μου είναι η κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στήριξη του υγιούς συνεταιριστικού κινήματος και ιδίως των μικρών συνεταιρισμών που διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα. Επιπρόσθετα, η προώθηση και διαφήμιση εντός και εκτός Ελλάδος των ποιοτικών προϊόντων με «Θεσσαλική ταυτότητα» καθώς και η διείσδυση σε νέες αγορές».
Τις δεσμεύσεις αυτές ανέλαβε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την επισκέψεις του στον Αγροτοτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Πτελεού «Η Φτελιά» και το Οινοποιείο του Αγροτικού-Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα».

Ο κ. Κ. Αγοραστός συνεχάρη τις διοικήσεις και τα μέλη των δύο συνεταιρισμών που παράγοντας ποιοτικά προϊόντα με κέφι και μεράκι, είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά, συμβάλλουν στην απασχόληση και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
«Με το όραμά σας, με την προσπάθειά σας και το μεράκι σας ανοίξατε δρόμους και καταφέρατε πάρα πολλά. Εσείς δείχνετε τον δρόμο για τη νέα Θεσσαλία της δημιουργίας, της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων. Αυτή τη Θεσσαλία μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε, τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή του για γρήγορη και αποτελεσματική στήριξη των αγροτών από τις υπηρεσίες της αιρετής περιφέρειας.
Στο μεταξύ, κ. Κώστας Αγοραστός επισκέφθηκε το Βελεστίνο και συζήτησε με νέες και νέους της περιοχής.
«Η Θεσσαλία δεν αντέχει μια «χαμένη γενιά» όπως επιβάλλει η πολιτική του μνημονίου, την οποία επιχειρούν να υλοποιήσουν οι τοποτηρητές του. Η Θεσσαλία χρειάζεται να επενδύσει στους νέους της, να τους εφοδιάσει με γνώσεις και εφόδια και κυρίως να τους στηρίξει για να ενταχθούν στην παραγωγή ενισχύοντας την τοπική οικονομία με τις καινοτόμες ιδέες τους και φέρνοντας προστιθέμενη αξία στον τόπο μας», υπογράμμισε. 

Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομα μου;

Με την ελπίδα η αφίσσα αυτή να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου,  κυρίως όμως στον Πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου (στην ηλεκτρονική διεύθυνση gpapandreou@parliament.gr) καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/MailForm.aspx?UICulture=el-GR)

Καιρός να ενωθούν οι Έλληνες παγκοσμίως.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Εάν δεν υψώσουμε και τώρα τη φωνή μας, καλύτερα να σωπάσουμε για πάντα.
Παρακαλούμε........ αντιγράψτε, αναδημοσιεύστε και προωθήστε την αφίσσα σε όλους όσους γνωρίζετε. Κυρίως όμως στείλτε το κείμενο που ακολουθεί στους παραπάνω αναφερόμενους παραλήπτες.
ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Όσες οργανώσεις, σύνδεσμοι, σύλλογοι, ιστότοποι, ιστολόγια κλπ επιθυμείτε να συμμετέχετε ενεργά στην εκστρατεία, παρακαλούμε στείλτε μας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση campaign@macedoniaontheweb.eu

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ;
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Δεν μας ξεγελούν οι όροι "διεθνής, διμερής, συνταγματική"
Δεν μας ξεγελούν οι "γεωγραφικοί" προσδιορισμοί "βόρεια, άνω, Μακεδονία του Βαρδάρη" (με ή χωρίς παρένθεση)
Η "βόρεια" Μακεδονία συνεπάγεται και "νότια". Η "άνω" Μακεδονία συνεπάγεται και "κάτω".
Η συγκατάθεση στη σύνθετη ονομασία συνεπάγεται με το ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς. Συνεπάγεται με συνένεση στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Συνεπάγεται με έσχατη προδοσία.
Οι χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΗΕ, έχουν συμφωνήσει πως θα δεχθούν το όνομα που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών. Γιατί εκχωρείτε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη το όνομα 2,5 εκατομμυρίων Μακεδόνων;
Πείτε Όχι στη σύνθετη ονομασία. Ανατρέψτε τα δεδομένα. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα αλλά της πΓΔΜ. Δε χρειαζόμαστε εμείς "διμερή" λύση, αλλά αυτοί. Όσες χώρες στον κόσμο κι αν τους αναγνωρίσουν, η Ελλάδα έχει την τελευταία λέξη.
Σας απευθύνουμε έκκληση: Μην ξεπουλήσετε το όνομα μας.
Ποιός είναι αυτός που έχει το δικαίωμα, Έλληνας ή όχι, να στερήσει σε εμάς τους Μακεδόνες, το δικαίωμα μας στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, και να παραχωρήσει την ταυτότητα μας σε ένα νεοσύστατο Σλαβικό έθνος;
Η Μακεδονία, ένα ζωτικό τμήμα του Ελληνικού κόσμου από τις απαρχές της ιστορίας μας, είχε επανειλλημένως χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο της επεκτατικής πολιτικής των Βούλγαρων, Σλάβων και Σοβιετικών, που ήθελαν πρόσβαση στο Αιγαίο.
Η π.Γ.Δ.Μ, ήταν γνωστή ως Βαρντάρσκα έως τα μέσα της δεκαετίας του 1940, όταν ο Γιόζιπ Μπροζ Τίτο άλλαξε το όνομα της και παραχάραξε το όνομα της και την πολιτιστική της κληρονομιά στην προσπάθεια του να αρπάξει την Μακεδονία από την Ελλάδα.

To Μνημόνιο...βάζει μπροστά τον Κικίλια..

Πίσω ο Σγουρός. Τη πάτησε με το "Κατά του Μνημονίου"  και τις μετέπειτα "δηλώσεις μετανοίας".
Ο κόσμος θέλει ξεκάθαρες θέσεις. Τα ήξεις-αφίξεις δε τσουλάνε σε μια κοινωνία που έχει φάει απανωτές σφαλιάρες..
Στην ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν οι πολίτες αν είχαμε την ερχόμενη Κυριακή εκλογές, Κικίλια απάντησε το 19,6%, Σγουρό το 17% και Δημαρά το 15,9%. Ακολουθούν ο κ. Γεωρδιάδης με 7,1%, ο κ. Μητρόπουλος με 6,6%, ο κ. Ψαριανός με 5,7%, ο κ. Αλαβάνος με 4,7% και ο κ. Παφίλης με 4,7%.
Παράλληλα, ο "Καλλικράτης" δεν πείθει και οι πολίτες εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί ως προς αυτόν.Επίσης το πρώτο κριτήριο με βάση το οποίο θα ψηφίσει ο κόσμος είναι η εντιμότητα...γεγονός που οι "κακές γλώσσες" λένε πως θα στοιχήσει στην υποψηφιότητα Σγουρού...
Από την άλλη ο Κικίλιας δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν είναι το σύστημα..καταγγέλοντας τον αδιέξοδο μονόδρομο του μνημονίου.
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η συσπείρωση των κεντροδεξιών ψηφοφόρων αλλά και η ρήξη στη κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ.
Η δημοσκόπηση έγινε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δημοσιεύεται στη σημερινή Free Sunday

Να ευχηθούμε η ώρα η καλή στην Ελένη...

Πέραν των κλασικών τριών  «S» στην αγγλική γλώσσα – «sun, sea and some ruins» – δηλαδή του ήλιου, της θάλασσας και των αρχαιολογικών μνημείων, η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει, όπως καλλιτεχνικά φεστιβάλ, δρόμους του κρασιού, σχολές μαγειρικής, θέρετρα σκι, ράφτινγκ σε ορεινές περιοχές και κωπηλασία στα νησιά, καταδύσεις για επισκέψεις σε ενάλιες αρχαιότητες, μέχρι και αναρρίχηση στους βράχους των νησιών του Αιγαίου.
Ειρήσθω εν παρόδω, προσφάτως  συνειδητοποιήσαμε ότι η λέξη «Αιγαίο», ηχητικά, προσομοιάζει με τη λέξη «αγάπη» στην κινεζική γλώσσα. Προβλέπουμε λοιπόν ότι η εμπειρία της κινηματογραφικής ταινίας «Mamma Mia», στην οποία πραγματοποιείται γαμήλια τελετή σε ένα ελληνικό νησί, θα οδηγήσει σε μια νέα βιομηχανία. Μάλιστα, γνωρίζω κάποια που πρόκειται σύντομα να παντρευτεί – να ευχηθούμε η ώρα η καλή στην Ελένη, της οποίας ο πατέρας βρίσκεται εδώ, μαζί μας.
Μιλάμε για το απόλυτο αλαλούμ.
Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν...
Δυο πουλιά και ένα τσώνι...
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..

Το Υπουργείο Υποδομών «καρφώνει» Ο.Λ.ΠΑ για την καθυστέρηση λειτουργίας του λιμανιού «Να δώσει εξηγήσεις η Διοίκηση τώρα»Να αναζητήσει ευθύνες για την καθυστέρηση  λειτουργίας του νέου λιμανιού στη  Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε) υποδεικνύει εμμέσως στην τοπική κοινωνία ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας σε σχετική Αναφορά του Βουλευτή Αχαϊας Νίκου Ι. Νικολόπουλου.
Ο κ. Μαγκριώτης απαντά σε αυστηρώς υπηρεσιακό ύφος ότι το έργο «Ολοκλήρωση Λιμενικών Έργων 2ου τμήματος και Έργα Επιδομής Νέου Λιμένα Πατρών» έχει ήδη ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σχετική σύμβαση και παραδόθηκε προς χρήση στον (Ο.Λ.ΠΑ.) στις 15 Ιουνίου σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου.
«Κατά την παράδοση παρίσταντο και εκπρόσωποι του Ο.Λ.ΠΑ, οι οποίοι υπέγραψαν το σχετικό πρακτικό ανεπιφύλακτα. Μετά την παραλαβή του έργου ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τις ενέργειες  που απαιτούνται για τη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων είναι ο Ο.Λ.ΠΑ. και καμία άλλη συμβατική υποχρέωση δεν απορρέει από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την Εποπτεία των έργων (ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ)», απαντά ο Υφυπουργός…
«Το Υπουργείο δείχνει  τον Ο.Λ.ΠΑ ως υπεύθυνο και ας μου επιτραπεί η εκτίμηση, το κάνει με έναν τρόπο που αφήνει περιθώριο σκέψης ότι και η πολιτική ηγεσία είναι δυσαρεστημένη από την χαρακτηριστική… βραδυπορία της Διοίκησης του Ο.Λ.ΠΑ.

ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ...

Πες και παραπάνω, δεν χάθηκε ο κόσμος.
Δεν πειράζει Γιώργο, όπως και να τα πεις το ίδιο είναι...
Εμείς σε καταλαβαίνουμε.
Πες τα μεγάλε, πες τα.
(Απόσπασμα ομιλίας στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, 22 Σεπ.2010)

Το γράμμα αυτό το διάβασαν χιλιάδες καθηγητές σε όλον τον κόσμο

Γράφει ο Χρήστος Καράτζιος (Chris Karatzios) στα αγγλικά δυστυχώς.
How can the Greek government realize the impasse it is getting us into?

Thank you. I apologize if I will irk anyone with the following e-mail. It is by no means a personal attack on anyone but I have been asked about how we can get the truth out to our politicians and people. It is by learning about ourselves first.

The questions that are raised are very pertinent because how really do we make the political leadership understand our concerns? The easy answer is ..."by making the votes count during elections". The only problem is that there is such a dismay by the Greek voters that they don't know whom to vote for anymore. That is why the most popular political party in Greece right now is the "undecided party". One party seems better now with a new leader but we can't forget what his predecessor did when he was in power. The other party seems to be too sloppy on national issues and kind of rules by decree and arrogance when it comes to hard decisions about the economy thus alienating the voters who did vote for him. The others either seem too radical or extreme. So as it stands, no one is ideal.

The issue I have with the current government on national issues is that they think that just because they were voted in by majority (in a poorly numbered voting turnout), that they have been given carte blanche in dealing with issues that the people need a say in. Just imagine how they have to backtrack when it is leaked by the media that suddenly erga omnes might not be erga omnes anymore for the name of Skopje's territory. This was started by Dora Bakoyannis and the minds behind "the real MFA of Greece" an NGO called ELIAMEP that is essentially a vassal of the US State Department.

There are also rumours that Papandreou has been meeting in secret with Nikola Gruevski and that the leaks of "Republic of Vardar Macedonia" without erga omnes are deliberate in order to "feel what the people will do"...and how much they will react as a gauge that the government has the Greek people's approval. This upset Dimitris Droutsas so much yesterday that he had to quell these rumours in an angry statement. Not that he was angry at the rumours, he was angry at the thought that secret meetings were taking place behind his back. He criticized two people that were supposedly advising the Greek Prime Minister: A man named Alex Rontos and a woman named Marilena Koppa. It is well known in Greek MFA circles that Alex Rontos is not seen in a good light. It is also believed that he had given bad advice to Georgia's President Saakashvili to invade Abhazia and South Ossetia (with US support in spirit) only to end up in disaster. Marilena Koppa, a PASOK member of the Europarliament is a member of KEMO, an NGO in Greece that looks at pushing the issue of supposed minorities like "Vlachs and Macedonians".

An argument was had between members of this forum a few days back concerning Professor Riki van Boeschoten which I found interesting. She is also a member of KEMO. It is also well known that Riki van Boeschoten and her colleague Loring Danforth have been advocates for a "Macedonian oppressed minority" in Greece's north. I do not know them too well so I will only focus on the facts: Both have been associated with the fringe Vinozhito political party in Greece (the "Macedonian minority party") and both have been awarded and recognized by ultranationalist groups from Skopje and Skopje's diaspora. On this forum I have given information about the groups involved (United "Macedonian" Diaspora, Vinozhito, and Maknews) as being hate groups and how they are all connected to each other. I have had personal experience with these two professors where they have supported claims that the children of the civil war "paidomazoma" were expelled from Greece because they were "Macedonians". I should know how these children were taken and why since many members of my family were taken away...and they are Greek and were always Greek. Professor Danforth even said to my mother's face that she may be making things up in her testimony about her life ("I Foni tis Eirinis" by Ioannis Bougas Erodios Publishing Athens) because the Greek state was also "brainwashing children" coming back from the Iron Curtain.

Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας ...

Το παρακάτω κείμενο νομίζω ότι εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πλέον (ακόμη και των ΠαΣΟΚτζίδων)

Σε ποια χώρα ζει ο πρωθυπουργός;;;
Αυτές τις ημέρες, που η μισή εθνική οδός είναι μπλοκαρισμένη από τις νταλίκες και την ίδια στιγμή έχει παραλύσει από τις απεργίες κάθε μεταφορά εμπορευμάτων , ο πρωθυπουργός και πάλι έλλειπε ...

Βρισκόταν για μία ακόμα φορά στο εξωτερικό (στις ΗΠΑ συγκεκριμένα) και είχε συναντήσεις και επαφές με τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ. Ban Ki Moon , με με εκπροσώπους της Jewish Committee ,με το του Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς , έκανε δε και ενδιαμέσως μία βόλτα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (Wall Street) ...

Θέλετε και άλλα;;;
Ορίστε...

Συνάντηση με : τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden , με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας John Kerry , με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Max Baucu ,με τον Δημήτρη Χριστόφια , με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Abdullah Gul , τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Sali Berisha , πήγε και σε Δεξίωση του Ιδρύματος Clinton , σαν να μην έτρεχε τίποτε εδώ στην χώρα!

Καμία παρέμβαση για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας από τον κ. Παπανδρέου .
Ακολουθεί πιστά ένα πρόγραμμα, το οποίο εξελίσσεται πάνω σε αυταά που αρέσκεται καλύτερα. Συμπεριφέρεται σαν να κυβερνά μία χώρα, όπου όλα λειτουργούν άψογα. Αφήνει άναυδους ακόμη και όσους με την ψήφο τους τον έφεραν στην εξουσία.

Μήπως πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύει το προφίλ του; ΄Η θεωρεί ότι απαντήσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν, δίνουν οι υπουργοί και τα στελέχη του, οι οποίοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τις αρμοδιότητες μεταξύ τους ;
Μήπως είναι ικανοποιημένος που ο  κρατικός μηχανισμός, εμφανίζεται ένδεκα μήνες μετά στην ίδια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (όπως έλεγαν πριν αναλάβουν) κατάσταση;
Μήπως νομίζει ότι έτσι μπορεί να ξεπεράσει τους «σκοπέλους»;

Δεν θα άφηνε παράθυρο κριτικής, αν στεκόταν δίπλα στο λαό και είχε το θάρρος να βγει μπροστά. Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες και να δώσει εξηγήσεις για το σημείο στο οποίο έφθασε η Ελλάδα. Σε άλλες περιπτώσεις πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας ήταν λαλίστατος , τώρα πού χάθηκε και γιατί δείχνει σαν τα παρακολουθεί όλα από την τηλεόραση και μάλιστα από του εξωτερικού;

"Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είμαστε σε σχιζοφρενική κατάσταση! Άλλα πιστεύουμε άλλα κάνουμε"

Αυτό  δεν ειπώθηκε από τη Ν.Δ. αλλά από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Από τον κ. Χρήστο Μαγκούφη.

Αλλά δεν ήταν ό μόνος που αντέδρασε για το θέμα της περαίωσης, ακολούθησαν και άλλοι ο Φλωρίδης, ο Καρτάλης και ο Γείτονας.

Θέλουμε όμως στο σημείο αυτό να πούμε, ότι δεν μας κάνουν καμιά αίσθηση πλέον αυτές οι δηλώσεις, γιατί δεν απαλλάσσουν τους βουλευτές που αντιδρούν από τη τεράστια ευθύνη που έχουν για το ξεπούλημα της χώρας με την υπογραφή του μνημονίου. Υπογραφή που οι ίδιοι έβαλαν.

Όσο για τις σχιζοφρενικές τάσεις που ανέφερε ο κ. Μαγκούφης, αυτό είναι ένα θέμα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης..

Αν και είμαι σίγουρος ότι ο μέγας στοχαστής, ταξιδευτής και ο θαυματοποιός πρωθυπουργός, μάλλον θα σας θεραπεύσει με τις ειδικές ικανότητες που διαθέτει.

Διαβάστε τι δήλωσαν οι πιο πάνω βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

Ο Γιώργος Φλωρίδης,  απευθυνόμενος στον κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι με τη ρύθμιση αυτή βραβεύονται οι φοροφυγάδες και μίλησε για "διαλυμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό". "Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία πιστοποιεί -υποστήριξε ο κ. Φλωρίδης- ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων. Τώρα φαίνεται ότι όλα τα μέτρα δεν αποδίδουν. Θα επιθυμούσαμε να είστε πιο αποτελεσματικοί. Οι διαλυμένες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν αποσυντεθεί τελείως".Η αθλιότητα της μισής αλήθειας

Του Σταυρου Λυγερου

«Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε “πού τα φάγατε τα λεφτά” είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Δεν πρόκειται για αυτοκριτική. Ο Θόδωρος Πάγκαλος χρησιμοποιεί το πρώτο πληθυντικό και το «μαζί» σαν όχημα για να ενοχοποιήσει την κοινωνία. Πιστός στη γραμμή της κυβέρνησης, αλλά πιο έξυπνος από τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» της.
Η κοινωνία δεν είναι αθώα, αλλά «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Το πολιτικό σύστημα καλλιέργησε μία σχέση άρρητης συναλλαγής με τους πολίτες και σταδιακά διαμόρφωσε κλίμα εκατέρωθεν ένοχης ανοχής. Εξαγόραζε την ανοχή της κοινωνίας στα προνόμια και στην ατιμωρησία του, ανεχόμενο από την πλευρά του μορφές «λαϊκής παρανομίας», όπως η εκτεταμένη διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων, η φοροδιαφυγή, τα αυθαίρετα κ.λπ.

Αναμφίβολα, ένα σημαντικό μέρος από το γιγαντιαίο ποσό που εμφανίζεται ως δημόσιο χρέος διαχύθηκε στα μικρομεσαία στρώματα με διορισμούς - ρουσφέτια και με ποικίλες....
αντιπαραγωγικές παροχές. Ετσι εξασφαλίσθηκε η μακρόχρονη ιδεολογική συναίνεση της κοινωνίας σε μία πορεία, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε στον γκρεμό. Αυτή, όμως, είναι η μία όψη. Η άλλη όψη είναι ότι με τις ευλογίες του πολιτικού συστήματος τη μερίδα του λέοντος την έχουν ιδιοποιηθεί τα μεγάλα «ψάρια» της διαπλοκής, για τα οποία ο Πάγκαλος, βεβαίως, δεν λέει λέξη.

Ερώτηση κατέθεσε ο Μ. Κεφαλογιάννης για την αποκάλυψη ότι τα έξοδα για το "κατοχικό" δάνειο του μνημονίου ανέρχονται στα 400 εκ ευρώ!!!

Ένα θέμα που παρουσιάσαμε Απίστευτο, πληρώνουμε 400 εκατ ευρώ για λειτουργικές δαπάνες της δανειακής σύμβασης., πήρε ο δραστήριος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης, και το έκανε ερώτηση στη Βουλή. Πρόκειται για μια ανάρτηση που βάλαμε και εμείς χθες 
όπου αναφέραμε ότι τα έξοδα της κατοχικής δανειακής σύμβασης των 80 δις του μνημονίου, ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 400 εκ. ευρώ, όσες δηλ. είναι οι περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων!!

Διαβάστε και την ερώτηση του Μ. Κεφαλογιάννη:
Ερώτηση κατέθεσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης προς όλους τους Υπουργούς της Κυβέρνησης με την οποία ζητεί να πληροφορηθεί η Βουλή και ο Ελληνικός λαός ποια μέλη της κυβέρνησης αποφάσισαν και ενέκριναν την εκταμίευση 400 εκατομμυρίων ευρώ για «έξοδα φακέλου» του Μνημονίου. Ο πρώην Υπουργός ζήτησε επίσης να κατατεθούν στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 131 του Κανονισμού της όλα τα έγγραφα, αποφάσεις και εντάλματα πληρωμής που αφορούν την έγκριση, εκταμίευση και πληρωμή του εν λόγω ποσού.

Το πλήρες κείμενο της αρ.πρωτ. 3331/104/24-09-2010 ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Κυβέρνησή σας πλήρωσε σε δικηγόρους και άλλους μεσάζοντες 400 εκατομμύρια ευρώ (ως έξοδα φακέλου) για τη σύνταξη του μνημονίου με το οποίο παραβιάζοντας το Σύνταγμα παραδώσατε την Εθνική Κυριαρχία στην τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

Επειδή
1. Οι περικοπές των συντάξεων των δημοσίων υπάλληλων ανέρχονται σε 400 εκατομμύρια ευρω το χρόνο, όσα τα «έξοδα» του φακέλου του μνημονίου
2. Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο-πλην Ελλάδος- οι τράπεζες-δανειστές πληρώνουν τα έξοδα συντάξεως του φακέλου χορήγησης των πάσης φύσεως δάνειων
3. Οι τράπεζες δανειστές της Ελλάδος – μέσω μνημονίου- θα εισπράττουν τόκους 6 δισ. ευρώ το χρόνο για όλη τη διάρκεια του μνημονίου, που ήδη η κυβέρνηση των «αντιεξουσιαστών» προτίθεται να παρατείνει μέχρι το 2020, δηλαδή σύνολο 50 δισεκατομμύρια σε 10 χρόνια

Ερωτάσθε εν όψει και των διατάξεων του ορθού 85 του Συντάγματος

Αλλαγές στην παιδεία.. μαζί με την Πυθία

Αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα παρουσιασθούν από το υπουργείο παιδείας την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010, στις 10 το πρωί, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων διοργανώνει συνάντηση διαλόγου και εργασίας στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την Κυριακή, 26/09/2010, στις 10:00, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τον Πρωθυπουργό, Γεώργιο Α.  Παπανδρέου και θα παρευρίσκονται: η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των Διοικήσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.
Προσκεκλημένοι στη συνάντηση είναι, επίσης, ο Υπουργός Επιστήμης, Έρευνας και Τεχνολογίας της Πορτογαλίας,  Jose Mariano Gago, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ. Ανδρέας Δημητρίου και ο Πρώην Πρόεδρος του Dublin City University, Ferdinand von Prondzynski.
Σχόλια:
Διάλεξαν την καλύτερη δυνατή τοποθεσία για την φιλοξενία των εργασιών της συνάντησης. 
Ας μην ξεχνάμε ότι στους Δελφούς και στην αρχαία Ελλάδα, όλοι προσέτρεχαν για να πάρουν τους θεσμούς της Πυθίας.
Πυθία ονομαζόταν η εκάστοτε Πρωθιέρεια του Θεού Απόλλωνα στο Μαντείο των

Χωρίς ζημία του δημοσίου το Βατοπέδι

Δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημόσιου στην υπόθεση του Βατοπεδίου, αποκάλυψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που υπάρχουν στην δικαιοσύνη, αλλά και στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις δεν έχουν ανατραπεί μέχρι σημερα.
Τα στοιχεία αυτά, δηλαδή ότι δεν υπάρχει ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, προκύπτουν από εκθέσεις που έχει κάνει το σώμα ορκωτών εκτιμητών, άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ανεξάρτητος οίκος.
Τα νέα δεδομένα αποτελούν μία σημαντική ανατροπή στα όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.

e-Επιλογές της 24/09/2010

Εκτός από ταξιδευτής, μεγάλος στοχαστής, μας προέκυψε και θαυματοποιός τώρα ο κ.πρωθυπουργός...

ΠΑΓΚΑΛΟΣ "BEST OF"

Πράσινη Ανάπτυξη = τσόχα, τζόγος, ξέπλυμα

Ο κ. Πάγκαλος και η κληρονομιά της θείας Αγλαΐας.

Το Σάββατο αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας ...

Σχετικά με το Κατάρ ...

Άστοχη η πρόταση Καρατζαφέρη.

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός και κοινωνικός έλεγχος.

Ανθρωπος: κυρίαρχος επί της γής ή ζώο δολοφόνος;

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης!

 

«Ο κ. Παπατόλιας δεν έχει το παραμικρό ενδοιασμό να τάξει τα πάντα θυμίζοντας το περίφημο «λεφτά υπάρχουν»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»

«Απ. Παπατόλιας – Λαζ. Μακρής στην ομάδα δράσης
της κυβέρνησης κατά των αγροτών στη Θεσσαλία»«Δεν φαίνεται να έχει όρια ο κατήφορος του απερχόμενου νομάρχη και κομματικού στελέχους κ. Παπατόλια. Θυμίζουμε ότι επιχείρησε να εκλεγεί στη Βουλή των Ελλήνων το 2000, οι πολίτες της Μαγνησίας αν και νίκησε το κόμμα του αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να τους εκπροσωπήσει στη Βουλή κι έκτοτε καταφέρεται κατά του συνόλου των βουλευτών, ακόμη και του κόμματός του στη Θεσσαλία, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση: «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».
Αυτό επισημαίνει ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός απαντώντας στον κ. Παπατόλια.
Στη δήλωσή του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρει:
«Ο κ. Παπατόλιας δεν έχει το παραμικρό ενδοιασμό να τάξει τα πάντα θυμίζοντας το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Φυσικά, οι Θεσσαλοί που γνωρίζουν πολύ καλά το τι ακολούθησε μετά τις εκλογές, αντιλαμβάνονται εξίσου καλά ότι όσα λέει ο κ. Παπατόλιας είναι λόγια του αέρα… Οι πολίτες του νομού Μαγνησίας ειδικότερα μπορούν μάλιστα να επιβεβαιώσουν ότι δεν έκανε σχεδόν τίποτε απ’ όσα έταξε στις εκλογές του 2006. Αντίθετα, οι ίδιοι κατά τη χαρακτηριστική φράση του Θουκυδίδη έγιναν ακροατές των έργων του και θεατές των λόγων του…
Ο κ. Παπατόλιας έχει κρυφή ατζέντα με πολύ συγκεκριμένα μέτρα: αυτά που προβλέπονται στο μνημόνιο της κυβέρνησης με την τρόικα. Γι’ αυτό και λειτουργεί ήδη ως τοποτηρητής του μνημονίου. Η αποστολή του έχει, λοιπόν, συγκεκριμένους στόχους μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται:
-Να συνεργήσει και να διευκολύνει τις απολύσεις.
-Να περικόψει τα επενδυτικά προγράμματα ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι για τα υπερκέρδη των ξένων δανειστών.
-Να συμβάλλει στην απαξίωση και πώληση της δημόσιας περιουσίας στη Θεσσαλία αντί πινακίου φακής.
-Να διευκολύνει με κάθε τρόπο όσα προβλέπονται στο μνημόνιο, όπως για παράδειγμα την εκχώρηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων Ελασσόνας σε ιδιώτες παρά την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας.
-Να «χτυπήσει» και να υπονομεύσει τους αγώνες των αγροτών οι οποίοι υφίστανται πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις από τους φόρους και τα μέτρα (όπως αύξηση του αγροτικού ρεύματος κατά 66%) που προβλέπονται στο μνημόνιο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Παπατόλιας επέλεξε για εκπρόσωπο τύπου και στενό συνεργάτη του τον πάλαι ποτέ σύμβουλο του περιφερειάρχη και πρόεδρο της εταιρείας φυσικού αερίου κ. Λάζαρο Μακρή, ο οποίος, όπως όλοι θυμούνται, έβγαινε στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και έκανε επιθέσεις στους κινητοποιούμενους αγρότες. Ο κ. Μακρής ήταν αυτός που ανέλαβε και διεκπεραίωσε τις σε προσωπικό επίπεδο επιθέσεις εναντίον των εκπροσώπων των αγροτών, όπως ο αείμνηστος Γιάννης Πατάκης και ο σημερινός υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Βαγγέλης Μπούτας. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση και η τρόικα ετοιμάζουν από τώρα «ομάδα δράσης» για να αντιμετωπίσουν τις διαφαινόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις και ο κ. Παπατόλιας, που έχει ειδικό ρόλο στο σχεδιασμό αυτό, προσέλαβε ένα δοκιμασμένο κομματικό στέλεχος για να «βγάλει την δουλειά».
Όσον αφορά τους φόρους, ο κ. Παπατόλιας στις αλληλοαναιρούμενες είναι η αλήθεια δηλώσεις του, παραδέχτηκε βεβαίως ότι προτίθεται να επιβάλλει φόρους, να επιβαρύνει δηλαδή τους ήδη σφόδρα επιβαρυμένους Θεσσαλούς, μόνο που τους «βάφτισε» «τέλη και εισφορές» όπως κάνει και η κυβέρνηση. Αλήθεια, θεωρεί ότι μπορεί να κοροϊδεύει επί μακρόν τους Θεσσαλούς λέγοντας ότι τέλη και εισφορές δεν συνιστούν φόρους και δεν επιβαρύνουν τους πολίτες;

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

«Κόκκινες γραμμές για τη Θεσσαλία αποζημιώσεις στο βαμβάκι και Αχελώος»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΕ ΙΤΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

-Ανέλυσε τις προτάσεις του για ομάδα διαχείρισης κρίσεων στον αγροτικό τομέα παρατηρητήριο τιμών αγροτικών προϊόντων και προώθηση προϊόντων με «Θεσσαλική ταυτότητα»

«Η Θεσσαλία, ενωμένη και αποφασισμένη, θέτει με σαφήνεια τις κόκκινες γραμμές της προς την κυβέρνηση: η μερική εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου και η χορήγηση αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι μέσω ΕΛΓΑ είναι αδιαπραγμάτευτα για τους Θεσσαλούς. Από το βαμβάκι άλλωστε ζει η Θεσσαλία. Περιμένουμε σχετικές δεσμεύσεις από τον υπουργό κ. Κ. Σκανδαλίδη που επισκέπτεται τη Λάρισα. Παράλληλα, η Θεσσαλία αναμένει την δέσμευσή του για συνέχιση και επέκταση των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων όπως η μείωση της νιτρορύπανσης».
Αυτό επισήμανε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός που επισκέφθηκε την Ιτέα Καρδίτσας και δημοτικά διαμερίσματα στον κάμπο της Καρδίτσας.
«Η ψήφος στις εκλογές του Νοεμβρίου για την αιρετή περιφέρεια είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς η Θεσσαλία είναι σε κίνδυνο. Οι περιφερειακές εκλογές μόνο «ανώδυνες» ή «ακίνδυνες» δεν είναι για τον τόπο μας. Από το μνημόνιο και τον τοποτηρητή του κ. Παπατόλια διαγράφεται ολοφάνερος ο κίνδυνος όχι μόνο να μείνουν στάσιμα έργα και αναπτυξιακές παρεμβάσεις αλλά η Θεσσαλία να χάσει και όσα έχουν κατακτήσει και δημιουργήσει, με πολύ κόπο και προσπάθειες πολλών ετών, ενωμένοι οι Θεσσαλοί ως τώρα. Αντίθετα, η Θεσσαλία μόνο να κερδίσει έχει από έναν περιφερειάρχη ικανό και ελεύθερο να διεκδικεί, από έναν περιφερειάρχη που να πιστεύει στην ισόρροπη ανάπτυξης ολόκληρης της περιφέρειας», τόνισε με έμφαση.
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι «βασικός στόχος με την υποψηφιότητά του είναι να ενεργοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της περιφέρειας, να προσθέσει και να πολλαπλασιάσει, όχι να αφαιρέσει ή να διαιρέσει».

ΠΑΓΚΑΛΟΣ "BEST OF"

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ.
Ο Πάγκαλος μιλάει για όλους και για όλα...
Απολαύστε το VIDEO

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε σήμερα το 4youth festival από την πόλη της Λάρισας

Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε σήμερα το 4youth festival από την πόλη της Λάρισας. Το πρώτο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην θεσσαλική πόλη συγκέντρωσε εντυπωσιακό αριθμό επισκεπτών και η πλατεία Ταχυδρομείου γέμισε χρώματα και ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Στο χώρο των εκδηλώσεων φιλοξενήθηκαν περίπτερα των οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εφημερίδων, το onned web radio, fun park αλλά και οι ειδικές θεματικές διαδρομές προβληματισμού, μέσα από τις οποίες η νεολαία προβάλει τις προτάσεις της για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στις προτάσεις για τις πόλεις που φιλοξενούν τα Φεστιβάλ.

Ειδικότερα, στην πόλη της Λάρισας η έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της προστασίας του Πηνειού ποταμού, την τουριστική ανάπτυξη, την προβολή της τοπικής παραγωγής, το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και μέτρα ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και ομάδων της περιοχής.

Παράλληλα, στα πλαίσια των radio debates που διοργανώνει το onned web radio, παρουσίασαν τις υποψηφιότητες τους οι κ. Κ. Αγοραστός υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο κ. Κ. Τζανακούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας.

Στη συνέντευξη του, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως βασική αρχή της υποψηφιότητας του είναι η δημιουργία μιας Περιφέρειας που θα υπηρετεί τον πολίτη και θα σέβεται τα δικαιώματα του. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προβλήματα που εντοπίζονται στον ευρύτερο χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προβάλλοντας την επιτακτική ανάγκη για συνέχιση των έργων για την εκτροπή του Αχελώου και την παραθαλάσσια σύνδεση Λάρισας – Μαγνησίας.

Ανέκδοτο...

Επικίνδυνος ιός πληροφορικής

Ιός έχει ως στόχο ένα λογισμικό του γερμανικού ομίλου Siemens αποσκοπώντας να αναλάβει τον έλεγχο ορισμένων εγκαταστάσεων εργοστασίων, ακόμη και του πυρηνικού σταθμό του Μπουσέρ στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με ειδικούς του τομέα της Πληροφορικής.
    Η Siemens, ωστόσο, διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν έχει τροφοδοτήσει με λογισμικό αυτή την πυρηνική εγκατάσταση, γεγονός που καθιστά λιγότερο πιθανή την υπόθεση των ειδικών αυτών.
    Πολλοί από τους αυτούς τους ειδικούς ανησυχούν για τους κινδύνους που προέρχονται από το συγκεκριμένο ιό.
    "Είναι απίστευτο...Μάλλον είναι κάτι παραπάνω από βιομηχανική κατασκοπεία", δήλωσε ο Τζέιμς Λιούις, ειδικός του αμερικανικού Κέντρου Διεθνών και Στρατηγικών Σπουδών.
    Η υπόθεση έρχεται στο φως σήμερα στην πρώτη σελίδα των Financial Times. Στο δημοσίευμα εκφράζονται ανησυχίες για τους κινδύνους που διατρέχουν στρατηγικοί στόχοι και κυρίως ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέρ.
    Πρόκειται για τον πρώτο ιό της Πληροφορικής που έχει ως στόχο την φυσική καταστροφή εγκαταστάσεων, και όχι μόνο την παράλυση ενός συστήματος Πληροφορικής, επισημαίνουν οι Financial Times.
    Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτός ο πολύ εξελιγμένος ιός δεν μπορεί να είναι έργο ενός μεμονωμένου χάκερ, αλλά μιας οργάνωσης.

Ο Β.Παπαγεωργόπουλος Επίτιμος Πρόεδρος του Δικτύου Μεγάλων Βαλκανικών Πόλεων ( BALCINET)


Ο Β.Παπαγεωργόπουλος Επίτιμος Πρόεδρος του Δικτύου Μεγάλων Βαλκανικών Πόλεων, με πρόταση του Δημάρχου Τιράνων Ε.Ράμα
Την ανακήρυξή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ως Επιτίμου Προέδρου του Δικτύου των Μεγαλύτερων Βαλκανικών Πόλεων (BALCINET) πρότεινε στην 11η Σύνοδο Δημάρχων που συνεδρίασε σήμερα στα Τίρανα ο Δήμαρχος Τιράνων κ.Έντυ Ράμα, προεδρεύων του Δικτύου για το 2010, μετά την ανακοίνωση του κ.Παπαγεωργόπουλου ότι η Σύνοδος Τιράνων θα είναι η τελευταία που συμμετέχει. Ο κ.Ράμα εξήρε την πρωτοβουλία που πήρε ο κ.Παπαγεωργόπουλος πριν από 11 χρόνια για την ίδρυση του Δικτύου και τις προσπάθειές του για τη στήριξη των Οργάνων του και τη λειτουργία του Δικτύου. Η πρόταση του Δημάρχου Τιράνων, ο οποίος είναι και Αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους Δημάρχους κι εκπροσώπους των μεγαλύτερων Βαλκανικών πόλεων.
Ο κ.Παπαγεωργόπουλος κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της 11ετούς λειτουργίας του Δικτύου υπογράμμισε ότι «επειδή οι σημαντικές πρωτοβουλίες κρίνονται όχι από τον ενθουσιασμό και τη συγκυρία, αλλά από το αν τελικά θα αντέξουν στο χρόνο, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ανελλιπή πορεία του Δικτύου μας μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα:
  • Για το μεγάλο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των συναδέλφων σε όλες τις Συνόδους Δημάρχων με ενδιαφέρουσες κι εποικοδομητικές εισηγήσεις σε θέματα όπως η λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, τα παιδιά και οι ανάγκες τους, ο πολιτισμός και τα μνημεία, οι αστικές αναπλάσεις, η ψηφιακή εποχή, η οικονομική κρίση, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και άλλα.
  • Για τη συνέπεια και την ιδιαίτερη προσπάθεια των πόλεων που προεδρεύουν κάθε χρόνο, τη Σόφια (Σοφιάνσκι), τον Πειραιά (Αγραπίδης), την Κραιόβα (Σόλομον), την Άγκυρα (Γιοκτσεκ), το Νόβισαντ (Γκοικοβιτς), το Σαράγιεβο (Μπόροβατς), τη Θεσσαλονίκη και φέτος τα Τίρανα (Ραμα), ενώ την προεδρία του Δικτύου μας είχαν και τα Σκόπια (Πένοφ). Σήμερα στα Τίρανα κλείνει και ο κύκλος προεδρίας του BALCINET από πόλεις που ανήκουν και στις 8 χώρες του Δικτύου.

Με τους συμβασιούχους των stage συναντήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή

Με τους συμβασιούχους των stage συναντήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή στα πλαίσια  πολυπληθούς  συγκέντρωσης  που διοργάνωσαν οι πρώτοι.  Οι συμβασιούχοι εξέθεσαν αρχικά  τα οικονομικά προβλήματα  που αντιμετωπίζουν  , αφού τα 500 ευρώ στα οποία ανέρχεται ο μισθός τους δεν αποτελούν επαρκές ποσό για να καλύψουν ακόμη και τις βασικές  τους ανάγκες. Βέβαια για τους περισσότερους συμβασιούχους των stage, όπως τόνισαν,  και αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν από τη στιγμή μάλιστα που σταδιακά η πλειονότητά τους  απολύεται.  Η κα Μακρή άκουσε με ενδιαφέρον την κραυγή διαμαρτυρίας των απεγνωσμένων νέων  και υποσχέθηκε να συμβάλει με κάθε τρόπο στην άσκηση πίεσης στην κεντρική εξουσία για την επανεξέταση του προβλήματος. Παράλληλα  ανέφερε ότι στα τελευταία δέκα χρόνια χιλιάδες  είναι οι εργαζόμενοι που απέκτησαν εργασιακή εμπειρία μέσω των προγραμμάτων stage,  χωρίς όμως, να καταφέρουν να διασφαλίσουν  όχι μόνο την οικονομική τους αυτονομία αλλά και την ίδια τους την εργασία.  Στη συνέχεια επεσήμανε ότι θεωρεί αυτονόητη την υποχρέωση της πολιτείας να αντιμετωπίσει  με  υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία το θέμα των απολυμένων από τα  προγράμματα stage  αλλά και με απόλυτο σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις. Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου τόνισε, επίσης, ότι το πρόβλημα έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις, αφού αφορά νέους ανθρώπους με γνώσεις, προσόντα και όνειρα και ότι το κράτος οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με την τύχη αυτών των ανθρώπων, ειδικά μάλιστα  αν οι δικαστικές αποφάσεις είναι  υπέρ των εργαζομένων, Μεταξύ των άλλων ανέφερε και ότι η κυβερνητική απόφαση να καταργήσει αυτά τα προγράμματα δημιουργεί μία αλυσίδα προβλημάτων τόσο στους εργαζομένους που μένουν άνεργοι όσο και στο δημόσιο που στήριζε σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του στα προγράμματα  stage.  Η κα Μακρή  ολοκλήρωσε την παρουσίαση  των θέσεων της, δηλώνοντας ότι μακριά από λαικισμούς και μεγάλες κουβέντες είναι πάντα στο πλευρό εκείνων που αδικούνται. Γιατί πεποίθησή της είναι πως,  όταν οι πολίτες πλήττονται, όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να  μπορέσουν να βρουν διεξόδους.  

Πως το τραπεζοασφαλιστικό σύστημα έχει τους συνδικαλιστές του χώρου(όλων των παρατάξεων) στο "τσεπάκι" του, δίνοντάς τους προνόμια.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΝΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ Η Σ.Σ.Ε. 1997.... 
Την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της πατρίδας μας στενάζουν κάτω από τη μπότα του Δ.Ν.Τ. , την ώρα που η κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων, διαλύει τη κοινωνική ασφάλιση και υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον της χώρας , ομάδα εξωνημένων συνδικαλιστών που λυμαίνεται το χώρο των τραπεζών, προωθεί και διευρύνει τα συνδικαλιστικά της προνόμια στη στενή της παρέα σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα ζητούν από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας επέκταση στους αποσπασµένους στο Δ.Σ. του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. των ρυθµίσεων της κλαδικής ΣΣΕ 1997 για την άρση των συνδικαλιστικών αντικινήτρων!
Όπως ανερυθρίαστα αναφέρεται στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 2009 (ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΗ Αύγουστος 2009 • Αριθμός φύλλου 642):
«Για λόγους ίσης μεταχείρισης και τήρησης του σκοπού των ρυθμίσεων της από 30.7.1997 ΣΣΕ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΟΤΟΕ σχετικά με την άρση των αντικινήτρων στη συνδικαλιστική δράση, προτείνουμε να ισχύσουν οι εκεί προβλεπόμενες συνδικαλιστικές ρυθμίσεις, (που αφορούν στη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των εκλεγμένων και αποσπασμένων συνδικαλιστών σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα) και για τους συναδέλφους μας που είναι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και αποσπασμένοι στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ.» (Οι ρυθμίσεις της Σ.Σ.Ε. του 1997, αποτελούν όνειδος για το κλάδο μας και συνέβαλλαν καταλυτικά στην απαξίωση του συνδικαλισμού ως θεσμού στο κλάδο μας, αλλά και στον ευτελισμό της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών που διανύουν πολυετείς συνδικαλιστικές καριέρες με κίνητρο τα προκλητικά τους προνόμια.) Αλλά φτάνει πια, ως εδώ! Η Διοίκηση της Ε.Τ.Ε. δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμβάλλει στο σκάνδαλο αυτό και οφείλει να απορρίψει το αίτημα, γιατί είναι εντελώς ανήθικο! Στο κάτω -κάτω, αφού άτυπα ισχύει αυτό σήμερα, γιατί θέλουν να το θεσμοθετήσουνε;
Δεν νοείται για την διατήρηση ισορροπιών με μια ομάδα συνδικαλιστών που λειτουργεί χρόνια τώρα παρασιτικά όχι μόνο σε βάρος των συναδέλφων μας αλλά και σε βάρος της Τράπεζας, να προκαλέσει η Διοίκηση τη πλειοψηφία των εργαζομένων στη τράπεζα που με καθηλωμένους μισθούς και δύσκολες συνθήκες εργασίας παλεύουν με αξιοπρέπεια για τη εξέλιξή τους και την επιβίωσή τους μέσα σε ένα περιβάλλον εργασιακού μεσαίωνα που διαμορφώνουν το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. και η κυβέρνηση , με την ανοχή των συνδικαλιστών που οπωσδήποτε είναι μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.
Δεν είναι τυχαίο που μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό που βιώνουμε, δεν υποβλήθηκε ούτε μια παραίτηση συνδικαλιστή, προκειμένου να μην διακοπεί η παρουσία τους στα συνδικαλιστικά πράγματα που τους εξασφαλίζει τα χρυσά τους προνόμια…Εκείνοι που προωθούν παρόμοια ανήθικα αιτήματα που υποκρύπτουν συναλλαγή και διαπλοκή, δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών τους, παρά μόνο η διατήρηση των «κεκτημένων» τους από την άσκηση του παρασιτικού αυτού συνδικαλισμού που υπηρετούν (προαγωγές, μισθολογικά κλιμάκια, ρουσφέτια κλπ.).

Όποιος ασχοληθεί με το fast track, χρειάζεται κυρίως good luck

Οι επενδύσεις επανήλθαν στην επικαιρότητα με αφορμή το ταξίδι του Πρωθυπουργού  στις ΗΠΑ και τις επιθυμίες του Εμίρη του Κατάρ. Για να δούμε σε ποια -πραγματικά- κατάσταση βρισκόμαστε:
Η διαδικασία ταχείας αδειοδότησης, όπως θεσπίστηκε με το «νόμο Παπαθανασίου» (3275/21.7.2009) αφορά επενδύσεις στους τομείς της βιομηχανίας, της ενέργειας, του τουρισμού και επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η πιο σημαντική καθώς μπορεί να υπαχθεί ένα επιχειρηματικό όταν είναι άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, ή άνω των 75 εκατ. και ταυτόχρονα να δημιουργούνται τουλάχιστον 200  νέες θέσεις απασχόλησης, ή ανεξαρτήτως ποσού 1 εκατ ευρώ να επενδύεται ετησίως σε έργα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας.
Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας Υπάρχει μεγάλος ξένος επενδυτής (πχ ο Εμίρης του Δοσμάν) που επιθυμεί διακαώς να χώσει τα όμορφα φράγκα του στην Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνει από οικονομικές κρίσεις, μακροοικονομικό περιβάλλον, φορολογικό καθεστώς, το σύνολο των αντικινήτρων για επενδύσεις στη χώρα μας (και για να διαλύουμε τους μύθους το εργατικό κόστος είναι το μικρότερο), έχει έτοιμο το ενεργειακό του πρότζεκτ και το καταθέτει στην Invest in Greece, η οποία λειτουργεί σαν one stop shop
Έστω ότι ξεκαθαρίζονται οι αρμοδιότητες, για να υλοποιηθεί η επένδυση στο πλαίσιο του νόμου που εισαγάγει το fast track, ή κάποιου που τον αντικαθιστά ή τροποποιεί, είναι πασίγνωστο σε όσους έχουν ασχοληθεί έστω και ξώφαλτσα με επενδυτικούς νόμους, ότι αν δεν βγουν οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τα κριτήρια αξιολόγησης, τον έλεγχο των επενδύσεων και τα της διυπουργικής (όλο το ζουμί δηλαδή) όλα τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Δηλαδή όποιος ασχοληθεί με το fast track, κυρίως χρειάζεται good luck.

Εκστρατεία ξεπουλήματος της Ελλάδας

Η κυβέρνηση των δωσίλογων δεν δείχνει μόνο υπερβάλλοντα ζήλο στην «εκτέλεση συμβολαίων θανάτου» εναντίον του ελληνικού λαού, αλλά και στο γρήγορο ξεπούλημα της Ελλάδας στις διεθνείς μαφίες του χρήματος.
Έχει εκστρατεύσει ο Πρωθυπουργός-πλασιέ για την πώληση των φιλέτων της χώρας.
Το πρωτοσέλιδο της «Ε» είναι αποκαλυπτικό.
Ξεπούλημα επενδυτικών φιλέτων στα Εμιράτα, μετατροπή της χώρας σε Λας Βέγκας, σε «παράσιτο» των διεθνών μαφιών του χρήματος και της μίζας ΚΑΙ…μίζες!!!
Τέτοια ξεπουλήματα και λεηλασίες πάντα γίνονται με γενναίους χρηματισμούς στους πλασιέ: Στους κυβερνητικούς πλασιέ.
Αποκαλύπτει η «Ε»: ...
Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, ύψους 5 δισ. ευρώ, που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.
Ο Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί τον Μάιο στο Μαξίμου Η υπογραφή του μνημονίου θα αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων. Στο μνημόνιο δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την «αξιοποίηση» της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά φιλέτα της χώρας.
Λας Βέγκας

"Bloggers" εκβιαστές στον εισαγγελέα

Μιά από τις κυριότερες και απαράδεκτες -έως εμετικές- τακτικές, που εφαρμόζουν διάφορα περιθωριακά "blogs", είναι οι καταγγελίες δήθεν αναγνωστών. Αναρτούν δεκάδες τέτοιες ψεύτικες καταγγελίες, τις οποίες διαβάζει κάποιος γνωστός του καταστήματος, ενημερώνει το κατάστημα, οπότε οι άνθρωποι της επιχείρησης μπαίνουν αναγκαστικά για να δουν "τι γράφει για αυτούς". Η δική μας προτροπή είναι "στον εισαγγελέα χωρίς καθυστέρηση εφόσον προκύπτουν στοιχεία εκβιασμού". Μια χαρακτηριστική περίπτωση αποκαλύπτει το καλό και ιστορικό blog prezatv, εδώ
και αναφέρεται σε εκβιασμό μαγαζιού το οποίο δεν υπέκυψε στις απαιτήσεις του "blog", να διαφημιστεί σε αυτό.

Εκτός από ταξιδευτής, μεγάλος στοχαστής, μας προέκυψε και θαυματοποιός τώρα ο κ.πρωθυπουργός...

Η Ελλάδα σήμερα, αποτελεί οικονομικό θαύμα
Ποιος το είπε αυτό;
Ποιος άλλος ο Πρωθυπουργός "εξωτερικών" σε συνέντευξη, στη μητρική του γλώσσα φυσικά, στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS και στη δημοσιογράφο Susie Gharib (22 Σεπτεμβρίου).
Πιο συγκεκριμένα στο τέλος της συνέντευξης δήλωσε:
" Greece is a country that was seen as a failure and has now become an economic miracle."
"Η Ελλάδα είναι μια χώρα, η οποία κάποτε θεωρήθηκε αποτυχημένη και, σήμερα, αποτελεί οικονομικό θαύμα
Εκτός από ταξιδευτής, μεγάλος στοχαστής, μας προέκυψε και θαυματοποιός τώρα ο κ.πρωθυπουργός... 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο κ. Πάγκαλος και η κληρονομιά της θείας Αγλαΐας.

Πώς βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος ξαφνικά από «άκληρος», όπως χαρακτηρίστηκε, με 58 ακίνητα; Για όλα «φταίει» η θεία του η Αγλαΐα. Η πρώτη εξάδελφη του πατέρα του Αγλαΐα Γ. Πάγκαλου πέθανε και τον κατέστησε κληρονόμο με διαθήκη, όπως εξηγεί ανακοίνωση από το γραφείο του αντιπροέδρου. Ο κ. Πάγκαλος αποδέχθηκε τη διαθήκη και συνεπώς, όπως σημειώνεται, «επέρχεται μια ριζική αλλαγή στη φορολογική κατάσταση του ως τότε άκληρου Θ. Πάγκαλου, ο οποίος ακόμη ως και σήμερα πασχίζει για να αποδεχθεί και να καταγράψει διάφορα αγροτεμάχια που του περιήλθαν» .

Με τη διαθήκη της θείας του Αγλαΐας ο κ. Πάγκαλος φαίνεται ότι έμπλεξε...
γιατί, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «όταν πλέκεις με κληρονομικά ακίνητα, που προέρχονται με τη σειρά τους από παλαιότερα κληρονομικά ακίνητα από πολυμελές οικογένειες, τελικά μπορεί να βρεθείς με δεκάδες δικαιώματα ιδιοκτησίας του τύπου:1/20 σε αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων, 1/16 σε παλαιά οικία 70 τ.μ. κτλ.».

Στην ανακοίνωση δίνεται και ένα παράδειγμα για το πώς ο κ. Πάγκαλος εμφανίζεται ως «μεγαλοκτηματίας»:

e-Επιλογές της 23/09/2010

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ: «Δεσμεύσεις εδώ και τώρα, όχι άλλα «θα» χρειάζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας»

«Το επιστημονικό δυναμικό στη Θεσσαλία που ασχολείται με γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία θα το ζήλευαν πολλές άλλες περιφέρειες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»


«Συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα καυτά ζητήματα αξιώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη», τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τις διοικήσεις του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και των συλλόγων γεωτεχνικών (Γεωπονικός, Κτηνιατρικός, Ιχθυολογικός, Δασολογικός, Γεωλογικός).
«Ο κ. υπουργός πρέπει να ικανοποιήσει το αίτημα όλων των βαμβακοπαραγωγών και των φορέων τους να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τη μείωση παραγωγής στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι. Πρέπει επίσης να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσουν οι αγρότες με μειωμένη παραγωγή τη συνδεδεμένη ενίσχυση, μεριμνώντας φυσικά για την προστασία των πραγματικών παραγωγών», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Ταυτόχρονα, κάλεσε τον κ. Κ. Σκανδαλίδη «να τοποθετηθεί δημόσια για το τι πρόκειται να κάνει σχετικά με τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα και ιδίως τη μείωση της νιτρορύπανσης», για τα οποία δεσμεύτηκε «ως ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης με την ψήφο των Θεσσαλών να αξιολογήσει τα αποτελέσματα από την εφαρμογή τους για να τεκμηριωθεί η αναγκαιότητα της συνέχισής τους».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου Ζέττα Μακρή συνάντησαν μία μέρα πριν προχωρήσουν στην κατάληψη του Δημαρχείου εκπρόσωποι των απλήρωτων εργαζομένων στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου. Οι εργαζόμενοι, που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για τρίτο μήνα και αγωνιούν πλέον για την ίδια την επιβίωσή τους , εξέφρασαν στην κυρία Μακρή το πρόβλημα τους, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν πλέον να ανεχτούν την υπάρχουσα κατάσταση και τον εμπαιγμό εναντίον τους. Τόνισαν επίσης, ότι δεν αντέχουν να περιμένουν την εκταμίευση δανείου που θα καλύψει τις οφειλές του Δήμου απέναντι στους εργαζομένους και την ενημέρωσαν ότι για τους λόγους αυτούς αποφάσισαν να προβούν στην κατάληψη του Δημαρχείου.
Η Ζέττα Μακρή συναισθανόμενη την αγωνία για την καθημερινότητα των υπαλλήλων συμμερίστηκε απόλυτα το πρόβλημα τους και τους διαβεβαίωσε ότι η ίδια ως Δήμαρχος Βόλου θα καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τους βοηθήσει. Εξέφρασε βέβαια την ελπίδα της ότι το θέμα τους θα τακτοποιηθεί νωρίτερα και ευχήθηκε να μη χρειαστεί να περάσει τόσος πολύτιμος για τους εργαζομένους χρόνος, ώστε να χειριστεί η ίδια την υπόθεση τους. Δήλωσε ταυτόχρονα ότι βρίσκεται και θα είναι στο πλευρό τους, καθώς ως μητέρα δύο παιδιών και ως μέλος μίας κοινωνίας με απαιτήσεις και ανάγκες αντιλαμβάνεται απόλυτα πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση τους.

Απίστευτο, πληρώνουμε 400 εκατ ευρώ για λειτουργικές δαπάνες της δανειακής σύμβασης.Αυτή είναι η Δανειακή σύμβαση που υπογράψαμε με τις χώρες της Ευρωζώνης και τις εμπλεκόμενες τράπεζες.
Το συνολικό ποσό που δανειστήκαμε είναι 80 δις ευρώ.
Ξέρετε πόσα λεφτά πληρώνουμε για διοικητικά έξοδα, διαμονή, σπίτια, ταξίδια και λοιπές λειτουργικές δαπάνες;;;
Πληρώνουμε το 0,5% (50 μονάδες βάσης) του συνολικού ποσού του δανείου.
Θα πληρώσουμε δηλαδή ή μάλλον τα πληρώσαμε ήδη, γιατί έχουν παρακρατηθεί τα ποσά, 400 εκατ ευρώ.
Απίστευτο 400 εκατ ευρώ για λειτουργικές δαπάνες της δανειακής σύμβασης.
Τόσα είναι τα "έσοδα" από τις περικοπές των μισθών.
Διαβάστε στην συνέχεια τι ακριβώς προβλέπει η σύμβαση για τα πιο πάνω