Επίθεση σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ



Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για τη σημερινή επίθεση σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Περιστατικά που δεν έχουν καμία σχέση με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα συνέβησαν σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, στη Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, μέλη της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης με επικεφαλής το Γραμματέα της ΠΑΣΠ ΣΘΕ Αδαμόπουλος Ξάνθος εισέβαλαν στο χώρο της Σχολής και επιτέθηκαν σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών», ένας εκ των οποίων επιτέθηκε και τραυμάτισε στο κεφάλι με τη λαβή περιστρόφου όπλου μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Για το γεγονός αυτό μάλιστα, έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει έρευνα.
Είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά χρονικά, φοιτητική παράταξη (;) να χρησιμοποιεί οπλισμό και μαφιόζικες τακτικές προκειμένου να επιβάλει την άποψη της στο χώρο των Πανεπιστημίων.
Ο χώρος της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης και το φοιτητικό Κίνημα έχει δεχθεί πολλές φορές επιθέσεις και προσπάθειες δυσφήμισης του, ωστόσο η σημερινή κατάσταση και οι τακτικές που χρησιμοποιεί η κυβερνητική νεολαία στα Πανεπιστήμια έχει ξεφύγει από κάθε λογική.
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρούμε απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη τη σημερινή επίθεση. Δεν μπορούν μειοψηφίες να προσπαθούν να επιβάλλουν τις προθέσεις τους, με μέσα που θυμίζουν άλλες εποχές χρησιμοποιώντας δολοφονικές πρακτικές. Εμείς θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στη δημιουργική εξέλιξη των ελληνικών Πανεπιστημίων και να δίνουμε την καθημερινή μάχη για καλύτερη εθνική ανώτατη εκπαίδευση με μοναδικά μας όπλα τις ιδέες και τις προτάσεις μας. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτητικές παρατάξεις να απομονώσουμε τέτοια άτομα και να δημιουργήσουμε ένα υγιές και ισχυρό φοιτητικό κίνημα που θα πρωταγωνιστεί σ αυτές τις δύσκολες για την χώρα ώρες.

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ
Δύναμη ευθύνης – προοπτική ελπίδας

Σχόλια