«Ο κ. Παπατόλιας δεν έχει το παραμικρό ενδοιασμό να τάξει τα πάντα θυμίζοντας το περίφημο «λεφτά υπάρχουν»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»

«Απ. Παπατόλιας – Λαζ. Μακρής στην ομάδα δράσης
της κυβέρνησης κατά των αγροτών στη Θεσσαλία»



«Δεν φαίνεται να έχει όρια ο κατήφορος του απερχόμενου νομάρχη και κομματικού στελέχους κ. Παπατόλια. Θυμίζουμε ότι επιχείρησε να εκλεγεί στη Βουλή των Ελλήνων το 2000, οι πολίτες της Μαγνησίας αν και νίκησε το κόμμα του αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να τους εκπροσωπήσει στη Βουλή κι έκτοτε καταφέρεται κατά του συνόλου των βουλευτών, ακόμη και του κόμματός του στη Θεσσαλία, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση: «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».
Αυτό επισημαίνει ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός απαντώντας στον κ. Παπατόλια.
Στη δήλωσή του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρει:
«Ο κ. Παπατόλιας δεν έχει το παραμικρό ενδοιασμό να τάξει τα πάντα θυμίζοντας το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Φυσικά, οι Θεσσαλοί που γνωρίζουν πολύ καλά το τι ακολούθησε μετά τις εκλογές, αντιλαμβάνονται εξίσου καλά ότι όσα λέει ο κ. Παπατόλιας είναι λόγια του αέρα… Οι πολίτες του νομού Μαγνησίας ειδικότερα μπορούν μάλιστα να επιβεβαιώσουν ότι δεν έκανε σχεδόν τίποτε απ’ όσα έταξε στις εκλογές του 2006. Αντίθετα, οι ίδιοι κατά τη χαρακτηριστική φράση του Θουκυδίδη έγιναν ακροατές των έργων του και θεατές των λόγων του…
Ο κ. Παπατόλιας έχει κρυφή ατζέντα με πολύ συγκεκριμένα μέτρα: αυτά που προβλέπονται στο μνημόνιο της κυβέρνησης με την τρόικα. Γι’ αυτό και λειτουργεί ήδη ως τοποτηρητής του μνημονίου. Η αποστολή του έχει, λοιπόν, συγκεκριμένους στόχους μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται:
-Να συνεργήσει και να διευκολύνει τις απολύσεις.
-Να περικόψει τα επενδυτικά προγράμματα ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι για τα υπερκέρδη των ξένων δανειστών.
-Να συμβάλλει στην απαξίωση και πώληση της δημόσιας περιουσίας στη Θεσσαλία αντί πινακίου φακής.
-Να διευκολύνει με κάθε τρόπο όσα προβλέπονται στο μνημόνιο, όπως για παράδειγμα την εκχώρηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων Ελασσόνας σε ιδιώτες παρά την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας.
-Να «χτυπήσει» και να υπονομεύσει τους αγώνες των αγροτών οι οποίοι υφίστανται πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις από τους φόρους και τα μέτρα (όπως αύξηση του αγροτικού ρεύματος κατά 66%) που προβλέπονται στο μνημόνιο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Παπατόλιας επέλεξε για εκπρόσωπο τύπου και στενό συνεργάτη του τον πάλαι ποτέ σύμβουλο του περιφερειάρχη και πρόεδρο της εταιρείας φυσικού αερίου κ. Λάζαρο Μακρή, ο οποίος, όπως όλοι θυμούνται, έβγαινε στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και έκανε επιθέσεις στους κινητοποιούμενους αγρότες. Ο κ. Μακρής ήταν αυτός που ανέλαβε και διεκπεραίωσε τις σε προσωπικό επίπεδο επιθέσεις εναντίον των εκπροσώπων των αγροτών, όπως ο αείμνηστος Γιάννης Πατάκης και ο σημερινός υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Βαγγέλης Μπούτας. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση και η τρόικα ετοιμάζουν από τώρα «ομάδα δράσης» για να αντιμετωπίσουν τις διαφαινόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις και ο κ. Παπατόλιας, που έχει ειδικό ρόλο στο σχεδιασμό αυτό, προσέλαβε ένα δοκιμασμένο κομματικό στέλεχος για να «βγάλει την δουλειά».
Όσον αφορά τους φόρους, ο κ. Παπατόλιας στις αλληλοαναιρούμενες είναι η αλήθεια δηλώσεις του, παραδέχτηκε βεβαίως ότι προτίθεται να επιβάλλει φόρους, να επιβαρύνει δηλαδή τους ήδη σφόδρα επιβαρυμένους Θεσσαλούς, μόνο που τους «βάφτισε» «τέλη και εισφορές» όπως κάνει και η κυβέρνηση. Αλήθεια, θεωρεί ότι μπορεί να κοροϊδεύει επί μακρόν τους Θεσσαλούς λέγοντας ότι τέλη και εισφορές δεν συνιστούν φόρους και δεν επιβαρύνουν τους πολίτες; Για παράδειγμα, το ειδικό τέλος ακινήτων – ΕΤΑΚ και η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις δεν είναι φόροι;
Για την παραλιακή οδική σύνδεση Λάρισας – Μαγνησίας, αντί άλλης απάντησης παραπέμπουμε στις αποκαλυπτικές δηλώσεις του νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρού, στον οποίο ο κ. Παπατόλιας με αμετροέπεια απέδωσε τον χαρακτηρισμό του «πολιτικού κοτσαβακισμού». Ποιος ξεχνά, πάντως, ότι ο κ. Παπατόλιας ως νομάρχης Μαγνησίας έστειλε προσκλήσεις συγκαλώντας σύσκεψη στη νομαρχία Λάρισας χωρίς να έχει ενημερώσει το νομάρχη Λάρισας; Η κίνηση αυτή δείχνει το ποιόν του ανθρώπου και τον τρόπο σκέψης του».

Σχόλια

  1. Να δηλωσει ο Αποστολος τι δουλεια εκανε στο υπουργειο Οικονομιας που ειχε προσληφθει επι Πασοκ.
    Μηπως ασχολειτο με "διευκολυνσεις" πρασινων κομματικων τποθεσεων;
    Μηπως εγραφε τους λογους του Κινεζου;
    Ποσα επερνε;
    Κομματοσκυλο αεριτζης λαμογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.