ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ:«Κρυφή ατζέντα φορολόγησης των Θεσσαλών έχει ο κ. Παπατόλιας»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ:

«Κρυφή ατζέντα φορολόγησης των Θεσσαλών έχει ο κ. Παπατόλιας»

-«Λειτουργεί απροκάλυπτα πλέον ως τοποτηρητής του μνημονίου και της τρόικας,
ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης»

«Οι μάσκες έπεσαν. Ο νομάρχης, κομματικό στέλεχος και αποτυχών υποψήφιος βουλευτής το 2000 κ. Απ. Παπατόλιας δεν κατάφερε τελικά να κρύψει την απόφασή του να επιβάλλει φόρους στους Θεσσαλούς προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία στην κοινωνία και την οικονομία της Θεσσαλίας».
Αυτό επισημαίνει ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Παπατόλια, την οποία χαρακτηρίζει «μνημείο λεκτικών ακροβατισμών» και επισημαίνει:
«Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Παπατόλιας έλεγε ότι δεν προβλέπεται οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις να επιβάλλουν φόρους. Αφού δημοσιοποιήθηκε το ακριβές περιεχόμενο των άρθρων 163, 190 και 192 του νόμου για το πρόγραμμα «Καλλικράτης», που σαφώς αναφέρουν για την δυνατότητα του περιφερειακού συμβουλίου να αποφασίσει «την επιβολή τελών, εισφορών και δικαιωμάτων», ο κ. Παπατόλιας προσπαθεί να δείξει ότι ο ήλιος δύει από την… Ανατολή.
Δεν είναι φόροι, ισχυρίζεται, «τα τέλη, οι εισφορές και τα δικαιώματα». Δηλαδή, κ. Παπατόλια η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις δεν είναι φόρος; Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) δεν είναι φόρος; Το Δικαίωμα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) που επιβάλλεται επί της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ δεν συνιστά φορολόγηση των καταναλωτών, δηλαδή κάθε ελληνικής οικογένειας;
Τελικά, ας ρωτήσει τους πολίτες που τα πληρώνουν αν είναι φόροι;
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι ο κ. Παπατόλιας καταπίνει την κάμηλο και διυλίζει τον κώνωπα.
Λειτουργεί, απροκάλυπτα, ως τοποτηρητής του μνημονίου και της τρόικας, ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην Θεσσαλία. Βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και δεν το κρύβει: σκοπός του είναι να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα ουσιώδη θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους Θεσσαλούς.
Δεν θέλει οι Θεσσαλοί να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο να περικοπούν 3 δις ευρώ από τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης την τριετία 2011-3.
Δεν θέλει οι Θεσσαλοί να ψηφίσουν γνωρίζοντας ότι αυτός, υλοποιώντας τις εντολές της κυβέρνησης στο πλαίσιο του μνημονίου, έχει κρυφή ατζέντα, στην οποία προβλέπεται η άγρια φορολόγηση των Θεσσαλών.
Αντίθετα, επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των Θεσσαλών ώστε κυβέρνηση και τρόικα να την παρουσιάσουν ως ψήφο στήριξης του μνημονίου και των σχεδιαζόμενων νέων, ακόμη πιο επώδυνων μέτρων».

Σχόλια