Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

«Όλοι μαζί για τη Θεσσαλία της δημιουργίας, της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων»


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΠΤΕΛΕΟΥ – ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ


«Θεσσαλική ταυτότητα» στα αγροτικά προϊόντα,
ουσιαστική στήριξη των υγιών συνεταιρισμών

- «Όλοι μαζί για τη Θεσσαλία της δημιουργίας, της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων», τόνισε σε νέους στο Βελεστίνο


«Δέσμευσή μου είναι η κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στήριξη του υγιούς συνεταιριστικού κινήματος και ιδίως των μικρών συνεταιρισμών που διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα. Επιπρόσθετα, η προώθηση και διαφήμιση εντός και εκτός Ελλάδος των ποιοτικών προϊόντων με «Θεσσαλική ταυτότητα» καθώς και η διείσδυση σε νέες αγορές».
Τις δεσμεύσεις αυτές ανέλαβε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την επισκέψεις του στον Αγροτοτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Πτελεού «Η Φτελιά» και το Οινοποιείο του Αγροτικού-Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα».

Ο κ. Κ. Αγοραστός συνεχάρη τις διοικήσεις και τα μέλη των δύο συνεταιρισμών που παράγοντας ποιοτικά προϊόντα με κέφι και μεράκι, είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά, συμβάλλουν στην απασχόληση και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
«Με το όραμά σας, με την προσπάθειά σας και το μεράκι σας ανοίξατε δρόμους και καταφέρατε πάρα πολλά. Εσείς δείχνετε τον δρόμο για τη νέα Θεσσαλία της δημιουργίας, της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων. Αυτή τη Θεσσαλία μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε, τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή του για γρήγορη και αποτελεσματική στήριξη των αγροτών από τις υπηρεσίες της αιρετής περιφέρειας.
Στο μεταξύ, κ. Κώστας Αγοραστός επισκέφθηκε το Βελεστίνο και συζήτησε με νέες και νέους της περιοχής.
«Η Θεσσαλία δεν αντέχει μια «χαμένη γενιά» όπως επιβάλλει η πολιτική του μνημονίου, την οποία επιχειρούν να υλοποιήσουν οι τοποτηρητές του. Η Θεσσαλία χρειάζεται να επενδύσει στους νέους της, να τους εφοδιάσει με γνώσεις και εφόδια και κυρίως να τους στηρίξει για να ενταχθούν στην παραγωγή ενισχύοντας την τοπική οικονομία με τις καινοτόμες ιδέες τους και φέρνοντας προστιθέμενη αξία στον τόπο μας», υπογράμμισε. 

«Η πολιτική του μνημονίου καταδικάζει την Ελλάδα και την Θεσσαλία σε οικονομική ασφυξία και τους νέους στην ανεργία, την αναγκαστική μετανάστευση, την υποαπασχόληση ή την αμοιβή με μισθούς των 500 ευρώ, που φυσικά όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα προσόντα και τις ανάγκες της νέας γενιάς, αλλά δεν περιποιούν τιμή για την ελληνική κοινωνία», υποστήριξε.
Στην πολιτική αυτή του μνημονίου και των υποστηρικτών του, ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι χρειάζεται μια διαφορετική αναπτυξιακή αντίληψη και συζήτησε με τη νεολαία του Βελεστίνου για την αναπτυξιακή του πρόταση για την Θεσσαλία, την οποία, όπως είπε, «συνδιαμορφώνει μαζί με τις παραγωγικές δυνάμεις και ιδίως τους νέους της περιφέρειας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.