Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εννέα ερωτήσεις για τους ιδιοκτήτες φορτηγών , τις "έφαγε" το σκοτάδι...

Προσέξτε τι συνέβη με την χθεσινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον κ. Πεταλωτή.
Στο το video της ενημέρωσης που μπορείτε να το δείτε στην  επίσημη σελίδα του κυβερνητικού εκπροσώπου , δεν έχει καταγραφεί ένα μεγάλο τμήμα αυτής.
Πιο συγκεκριμένα και συγκρίνοντας  την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη με το Video, προκύπτουν τα εξής
- Έχουν εξαφανισθεί και δεν "παίζονται" στο video 9 ερωτήσεις δημοσιογράφων.   2 του Μιχαήλ, 5 του Χασαπόπουλου, 1 του Μουρελάτου και 1 του Κούτρα.
- Όλες οι πιο πάνω ερωτήσεις που καλύπτουν χρονικά πάνω απ το μισό της συνεντεύξης αφορούν στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και στον τρόπο χειρισμού της κυβέρνησης.
Μετά την ερώτηση του κ. Μιχαήλ και το πέρας της απάντησης  του κ. Πεταλωτή,  (3.29 και 4.24 του video αντίστοιχα),
"ΜΙΧΑΗΛ: Πριν από λίγο στη Βουλή ψηφίστηκε επίτης αρχής το νομοσχέδιο.... ...για να διασφαλίσει την πλήρη ελεύθερη μετακίνηση και των πολιτών, αλλά και των αγαθών;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα από όλα, εμείς είμαστε αποφασισμένοι....αγαθών και δεν βλέπουμε να υπάρχουν άλλα προβλήματα."
Θα έπρεπε σύμφωνα με  την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη να ακουστούν οι πιο κάτω 9 ερωτήσεις και απαντήσεις που για άγνωστο λόγο τις "έφαγε" το σκοτάδι...


ΜΙΧΑΗΛ: Το κέντρο της Αθήνας, η κεντρική λεωφόρος της Αθήνας, η λεωφόρος Αμαλίας, εντελώς ξαφνικά έκλεισε…
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι η πρώτη φορά που το αντιμετωπίζουμε αυτό;
ΜΙΧΑΗΛ: Όχι, όμως το λέω ότι αυτοί οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τέτοιου είδους μορφές.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το τι δηλώνει καθένας, είναι δικαίωμά του. Μας ενδιαφέρει να περάσει αυτή η μεγάλη αλλαγή μέσα από το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο. Υπάρχει οργανωμένη Πολιτεία. Διασφαλίζουμε, και αυτό κάναμε όλες αυτές τις ημέρες και αυτό θα κάνουμε και από εδώ και πέρα, την ανεμπόδιστη κυκλοφορία προσώπων, προϊόντων στην αγορά. Συνεπώς, η Πολιτεία κάνει τη δουλειά της και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ σας κατηγορούν στη κυβέρνηση ότι δείχνετε ανοχή πάνω σε τέτοια φαινόμενα. Δηλαδή, σε λίγο κλείνουν η εθνική οδός Αθηνών – Καβάλας και στην Ελευσίνα, αλλά και Αθηνών – Λαμίας. Δηλαδή, έως που θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν απαντάμε σε υποθετικά σενάρια. Σας είπα ότι είμαστε αποφασισμένοι. Υπάρχει κράτος, υπάρχει Πολιτεία και υπάρχει και εκφρασμένη δήλωση και βούληση της κυβέρνησης ότι κανείς δεν μπορεί να κρατάει όμηρους τους Έλληνες πολίτες. Αλλά, αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς δείχνουμε μία αποφασιστικότητα και συγχρόνως ψυχραιμία. Ζυγίζουμε τα πράγματα, ισορροπούμε, έτσι ώστε το δημόσιο συμφέρον να θεραπεύεται με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι κινήσεις μας. Είμαστε αποφασισμένοι, και φάνηκε και σήμερα και με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά και όλη τη διαχείριση του ζητήματος από την ελληνική Πολιτεία. Δεν στέρησαν από τον Έλληνα πολίτη την ανεμπόδιστη κυκλοφορία του, αλλά κυρίως δεν του στέρησαν τα προϊόντα της αγοράς. Και αυτό θα συνεχιστεί, φυσικά, όσο υπάρχει θέμα. Αλλά με την ψήφιση του νομοσχεδίου, εννοείται, τελειώνουν και όλα τα ζητήματα.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Τι εννοείτε, δηλαδή, τελειώνουν όλα τα ζητήματα;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα είναι νόμος του κράτους και οφείλουμε όλοι μας να σεβόμαστε τους νόμους του κράτους. Και μάλιστα όταν έχει προηγηθεί διάλογος, όταν έχει προηγηθεί η απαιτούμενη διαβούλευση και όταν όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να γινόμαστε όμηροι καμίας επαγγελματικής ομάδας, ανεξάρτητα από το τι άποψη έχει καθένας. Αυτό είναι δηλωμένο, εκφρασμένο και αποφασισμένο από την ελληνική κυβέρνηση.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, μετά η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το νόμο; Αυτό μας λέτε τώρα, περιμένετε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και μετά θα εφαρμοστεί ο νόμος;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη επιλογή. Για αυτό ψηφίζονται τα νομοσχέδια, για να εφαρμόζονται.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι για το νομοσχέδιο, για να εφαρμόσετε το νόμο για την παρακώλυση συγκοινωνιών.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο νόμος εφαρμόζεται ούτως ή άλλως. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Υπάρχει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Και αυτό η ελληνική κυβέρνηση το κάνει με τον δέοντα τρόπο.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, με συγχωρείτε και ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους: όταν μία ομάδα επαγγελματιών, είτε απεργών, είτε που κάνουν κινητοποιήσεις, μόνοι τους κλείνουν τους δρόμους…
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό δυστυχώς γίνεται στην Ελλάδα και γίνεται με ένα τρόπο, ο οποίος δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Από εκεί και πέρα, αυτή η προσέγγιση νομίζω ότι αδικεί τη μεγάλη αλλαγή την οποία κάνουμε. Και φυσικά αυτό είναι ένα θέμα προς σκέψη όλων μας. Αλλά δεν γίνεται κάτι διαφορετικό. Η μέχρι τώρα διαχείριση ήταν άριστη.
ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, όλα καλά αυτά, αλλά εδώ έχουμε μια διαφορά. Έχουμε τη δεδηλωμένη βούληση των ανθρώπων αυτών που κινητοποιούνται εδώ και ημέρες, να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Κλιμάκωση γι` αυτούς, όπως το έχουν δημόσια εδώ και πολλές ημέρες, σημαίνει και κλείσιμο των δρόμων πλέον, όχι αυτό το μοτίβο που είχαμε τις προηγούμενες δέκα ημέρες. Απέναντι σε αυτή την προοπτική, η κυβέρνηση προτάσσει το σύνθημα «αποφασιστικότητα και ψυχραιμία»; Και τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το τι δηλώνει καθένας είναι δικαίωμά του. Όμως, πάνω από τη βούληση της Πολιτείας, και μάλιστα σε θέματα που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του Έλληνα πολίτη, κανείς δεν μπορεί να βάζει τις δηλώσεις του, ούτε τη βούλησή του. Σας απάντησα ότι η αποφασιστικότητα και η ψυχραιμία μας οδήγησαν μέχρι εδώ και θα μας οδηγήσουν και με τα σενάρια τα οποία αναφέρατε.
ΚΟΥΤΡΑΣ: Το νομοσχέδιο είναι νόμος του κράτους. Αν αύριο οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες φορτηγών κλείσουν τους δρόμους, θα το ανεχτεί η κυβέρνηση;

Αντί λοιπόν να ακουστούν αυτές οι ερωτήσεις στο Video, έγινε ένα άλμα και πήγαμε, που αλλού στο Βατοπαίδι....
ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Θα ήθελα ένα σχόλιο για το ότι όπως σας κατηγορεί η Ν.Δ. η «πράσινη πολυκατοικία» αποφάσισε να κληθεί ο κ. Καραμανλής στην εξεταστική στη Βουλή.

Από εδώ και κάτω όλα πήγαν "ρολόι", μιας και τους ξεπετάξαμε τους φορτηγατζήδες...
Ευτυχώς που υπάρχει και ηχητικό αρχείο της συνέντευξης όπου μπορείτε να ακούσετε χωρίς "περικοπές" τις ερωτήσεις που δεν υπάρχουν στο Video


Δείτε τώρα το συντομευμένο video που φτιάξαμε με τα επίμαχα σημεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.