Ξεκάθαρα υπέρ της παραθαλάσσιας οδικής σύνδεσης Λάρισας – Μαγνησίας ο Κώστας Αγοραστός

ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

-«Αυτοί που μέχρι πριν λίγους μήνες έθεταν προσκόμματα στο μεγάλο αυτό έργο,
δεν πείθουν κανένα σήμερα με… παραστάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα»

«Η περιφερειακή συνείδηση δεν είναι ούτε σημαία ευκαιρίας ούτε αδειανό πουκάμισο», τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός περιοδεύοντας στους δήμους Ζαγοράς και Μουρεσίου στο Πήλιο.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός ετάχθη «καθαρά και χωρίς υπεκφυγές», όπως διευκρίνισε, υπέρ της παραθαλάσσιας οδικής σύνδεσης των νομών Λάρισας και Μαγνησίας και πρόσθεσε με νόημα: «αυτοί που μέχρι πριν λίγους μήνες αντιδρούσαν και έθεταν προσκόμματα στο μεγάλο αυτό έργο, δεν πείθουν κανένα σήμερα όταν προσπαθούν να καλύψουν με αλλεπάλληλες στρώσεις μακιγιάζ «περιφερειακής συνείδησης» το πραγματικό τους πρόσωπο, αυτό του σκληρού και αμετανόητου τοπικιστή. Δεν πείθουν κανένα όταν δίνουν… παραστάσεις αμιγώς επικοινωνιακού χαρακτήρα και σαφούς εκλογικής στόχευσης».
Στις συναντήσεις του με τους δημάρχους Ζαγοράς κα Αφροδίτη Μανίνη – Τσαπραζη και Μουρεσίου κ. Σωκράτη Λεβέντη, ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι «η Θεσσαλία χρειάζεται περιφερειάρχη που να πιστεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της περιφέρειας όχι με λογική εξίσωσης προς τα κάτω αλλά με γνώμονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Η Θεσσαλία χρειάζεται περιφερειάρχη που να είναι ικανός και ελεύθερος να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία προς όφελος της Θεσσαλίας», πρόσθεσε.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε «παράδειγμα προς μίμηση» για όλη την Θεσσαλία τον αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγοράς, ο οποίος, όπως σημείωσε, «κατάφερε να κερδίσει τις αγορές μέσω της εμπορίας ενός ποιοτικού προϊόντος, ασφαλούς για τον καταναλωτή, με ταυτότητα (ΠΟΠ)».
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ως «ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την ψήφο και τη στήριξη των Θεσσαλών να στηρίξει κατά απόλυτη προτεραιότητα το υγιές συνεταιριστικό κίνημα και ιδίως τους μικρούς και ευέλικτους συνεταιρισμούς / ομάδες παραγωγών που διαθέτουν διαφοροποιημένα προϊόντα καθώς και να συμβάλλει στην προώθηση και διαφήμιση εντός και εκτός Ελλάδος των ποιοτικών προϊόντων με «Θεσσαλική ταυτότητα».
Στις συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές και πολλούς κατοίκους που τον υποδέχθηκαν με θερμές εκδηλώσεις, έγινε διεξοδική συζήτηση για την ανάπτυξη του Πηλίου, την προώθηση των αναγκαίων έργων υποδομής όπως ο περιφερειακός της Ζαγοράς και το αθλητικό καταφύγιο Χορευτού, την ποιοτική αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα αρδευτικά έργα και θέματα χωροταξίας.


Σχόλια