Με καθυστέρηση επτά χρόνων η Νέα Δημοκρατία απάντησε στο ΠΑΣΟΚ...

«Δεν θα υποδείξω εγώ σε έναν πρωθυπουργό 5,5 χρόνων πότε πρέπει να μιλήσει»: Με τον τρόπο αυτό ο Πρόεδρος της Ν.Δ. προσπάθησε να βάλει τέρμα χθες στις συζητήσεις περί της ανάγκης να εξηγήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τους λόγους για τους οποίους βρισκόμαστε στο σημερινό δημοσιονομικό αδιέξοδο.
Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι τα ιστορικά πρόσωπα, κυρίως οι πρωθυπουργοί, έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν πότε θα μιλήσουν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής τους. Επανέλαβε δε ότι ο ίδιος έχει κλείσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν με βαθιά κριτική, «έως αυτομαστιγώματος».
Έκλεισε το θέμα με αυτόν τον τρόπο, αλλά προχθές, κατά την ομιλία του στο «Βελλίδειο», με τις συχνές αναφορές του στα χρέη που παρέλαβε η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2004, στα τοκοχρεολύσια, στις εγγυήσεις για τα δάνεια των ΔΕΚΟ, στα χρήματα για εξοπλισμούς που είχαν παραγγελθεί επί ΠΑΣΟΚ και στα χρέη των νοσοκομείων, ο κ. Σαμαράς έδωσε την εντύπωση ότι απαντούσε για λογαριασμό του κ. Καραμανλή.

Μαραθώνια υπήρξε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Θεσσαλονίκη, με τον Α. Σαμαρά να απαντά σε δεκάδες δημοσιογραφικές ερωτήσεις επί… παντός επιστητού. Για άλλη μια φορά υπερασπίστηκε τη στάση του κόμματός του έναντι του Μνημονίου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ότι υπονόμευσαν την αξιοπιστία, την εικόνα και τελικά την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Υποστήριξε ότι με δηλώσεις όπως αυτές περί διεφθαρμένης χώρας και «Τιτανικού», η χώρα συκοφαντήθηκε και έχασε την ικανότητά της να δανείζεται.
Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι το Μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, υπογράμμισε ότι ουσιαστικά αποτελεί ένα είδος λευκής επιταγής που κρατά σε ομηρία προϋπολογισμούς και εισοδηματικές πολιτικές τριών χρόνων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προέβη σε διαπραγμάτευση με την τρόικα και έκανε αναφορά στην τρελή κούρσα των spreads και στην αδιέξοδη φορολογική πολιτική που ακολουθείται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σ’ αυτό που πολιτικά ονομάζεται «το τέλος της συναίνεσης». Υπενθύμισε ότι στην αρχή της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να αναφερθεί στη συναίνεση, αλλά η κυβέρνηση προτίμησε επικοινωνιακά την πόλωση και έστησε πέντε εξεταστικές. Ειδικά για την Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία, δήλωσε ότι συμφωνεί, αλλά και ότι δεν θα δεχθεί να μπει χρονικό «συρματόπλεγμα» που θα αφορά μόνο στην περίοδο 2004-2009. Διότι, όπως είπε, «η Ελλάδα δεν ιδρύθηκε το 2004». Το ΠΑΣΟΚ, είπε, ήλθε για να ενοχοποιήσει τη Νέα Δημοκρατία. «Το κλίμα στράβωσε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Και ειδικά για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και το κοινό φοιτητικό τους παρελθόν απάντησε: «Τα αισθήματά μου απέναντί του τα ξέρετε, αλλά είναι ο πολιτικός μου αντίπαλος».
Όσον αφορά στο ζητούμενο, που είναι η ταχύτερη έξοδος από την διαδικασία του Μνημονίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε πως η πολιτική που προτείνει το κόμμα του θα φέρει την απαλλαγή από την τρόικα τρία χρόνια νωρίτερα, σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, που, όπως είπε, προκειμένου να επιβάλει όσα υπέγραψε, «επενδύει στον φόβο»
Όσον αφορά στο Σκάνδαλο του Βατοπεδίου και στην «παντελονάτη» κατάθεση της κ. Πελέκη, ο κ. Σαμαράς, αποκαλώντας την χαρακτηριστικά «σύζυγο του κ. Βουλγαράκη», αμφισβήτησε την, αλά καρτ όπως την ονόμασε, αξιοπιστία της μάρτυρος.
Για την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η ανεξάρτητη βουλευτής έφυγε μόνη της και η ίδια επέλεξε να βρεθεί μακριά από τη Ν.Δ., λόγω της απόφασής της να ψηφίσει με το ΠΑΣΟΚ το Μνημόνιο. Για τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη είπε ότι πλέον (μετά την ψήφιση του Μνημονίου) συστεγάζεται στην πολυκατοικία του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε την επιλογή Κικίλια για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, αλλά παραδέχθηκε ότι πρόκειται για επιλογή ρίσκου.
Στα εθνικά ζητήματα, έβαλε πλάι στις κόκκινες γραμμές τις «γαλάζιες», όπως είπε, «γραμμές, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιλογή για τα Σκόπια ονομασίας τύπου «Μακεδονία του Βαρδάρη» ενισχύει τις αλυτρωτικές τάσεις.

Πηγή : Ελεύθερη Ζώνη

http://antilogos-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_20.html

Σχόλια

  1. Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο
    http://taairetika.blogspot.com/2010/09/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.