Η κα Ζέττα Μακρή στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ

Βόλος, 20-- 9- 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί η Υποψήφια Δήμαρχος Βόλου, κα Ζέττα Μακρή στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ με τη Γενική Διευθύντρια της εταιρίας κα Αν. Κολιού, τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δ. Κουτσοφλίνη αλλά και εργαζομένους. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης η κα Μακρή ζήτησε να πληροφορηθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση αλλά και τους στόχους της  Επικέντρωσε  την προσοχή της  στο πρόβλημα της λειψυδρίας που μαστίζει την περιοχή μας, ειδικά στους καλοκαιρινούς μήνες, και ζήτησε να πληροφορηθεί από τους υπευθύνους τις δυνατότητες υλοποίησης του Σχεδίου Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας που έχει εκπονήσει η ΔΕΥΑΜΒ και βασίζεται στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ορθολογικής χρήσης του νερού, στον περιορισμό της σπατάλης και στην προσαρμογή των υδρευτικών αναγκών στα διαθέσιμα υδάτινα αποθέματα.
     Η κα Μακρή  εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της  για τη στροφή του καταναλωτικού κοινού στα εμφιαλωμένα νερά. Από τη στιγμή, που το νερό είναι δημόσιο αγαθό,  οφείλουν οι αρμόδιοι φορείς,   επεσήμανε, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να προχωρήσουν  σε μελέτες που θα περιορίζουν κάθε πιθανότητα  ύπαρξης χλωρίου στο νερό  ή αρσενικού στις διάφορες γεωτρήσεις. Μελέτες που ταυτόχρονα   θα διευκολύνουν τη μέτρηση, αξιολόγηση και συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας  του νερού και των ουσιών που περιέχει, ενώ παράλληλα τόνισε  ότι  είναι αναγκαίο να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία σε συνδυασμό με τα επιτρεπόμενα όρια για να αντιμετωπισθεί κάθε φόβος των καταναλωτών. . Αναφέρθηκε, επίσης,  και στην  τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης και δήλωσε  ότι θα πρέπει να καθορίζεται με βάση τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής αλλά και τις κλιματολογικές  συνθήκες,  ενώ φυσικά θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στις ενστάσεις που διατυπώνονται από τους  καταναλωτές. Ενημερώθηκε παράλληλα για τις τελευταίες καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για οικονομικές ατασθαλίες που αφορούν στους υπερχειλιστές, τον προυπολογισμό του 2006 και άλλα θέματα  αλλά δε θέλησε να επιρρίψει ακόμη ευθύνες,  από τη στιγμή που η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια ορκωτών ελεγκτών.
    Ζήτησε να ενημερωθεί στη συνέχεια  για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί για την υλοποίηση της απόφασης για τη σύνδεση των ήδη κατασκευασμένων αποχετευτικών δικτύων σε Πορταριά, Μεκρινίτσα και Βελεστίνο. Εξεφρασε την πεποίθηση της ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται έχουν ως γνώμονα τη σωστή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος και την προστασία των καταναλωτών. 


   Διατύπωσε  ταυτόχρονα την άποψη ότι απαιτείται να χρησιμοποιηθούν,   με τον τρόπο που οι ειδικοί θα προτείνουν,   οι διάφορες  δεξαμενές, έτσι ώστε να βελτιώσουν  τη λειτουργία  του δικτύου αλλά και να καταφέρουν να επιλύσουν  αρκετά προβλήματα που υπάρχουν  σε πολλά σημεία λόγω μείωσης της πίεσης του νερού.  Ταυτόχρονα δήλωσε ότι αναγκαία είναι και η στήριξη της κινητής μονάδας εντοπισμού διαρροών, ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός των διαρροών του δικτύου, η εξοικονόμηση νερού και η βελτίωση της ποιότητας του νερού.
 Η κα Μακρή κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής τόνισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί διαδημοτικού ενδιαφέροντος οργανική μονάδα που,  από  το 1979 που ιδρύθηκε, προσπαθεί αναμφισβήτητα να πετύχει με τον πιο επωφελή τρόπο την κατασκευή, συντήρηση, διοίκηση και εκμετάλλευση δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων. Για αυτό, ανέφερε,  είναι αναγκαίο να επιτευχθεί πλήρης και αρμονική συνεργασία των τριών Διευθύνσεων της εταιρίας (Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού και Ανάπτυξης. ώστε να επιτευχθεί η συντονισμένη παρέμβαση της επιχείρησης στο εντός της Ευρωπαικής Ζώνης Επιχειρηματικό Περιβάλλον για την υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος της.
  Δεν παρέλειψε βέβαια να επισημάνει  ότι από τη στιγμή που η ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί διαδημοτική επιχείρηση, η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει με κάθε τρόπο να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να στηρίξει τις προσπάθειες των Διευθύνσεων της εταιρίας  Φυσικά, όπως επεσήμανε, είναι απόλυτα βέβαιη ότι η ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να  επιδείξει σημαντικό κοινωνικό χαρακτήρα και ευαισθησία στα οποιασδήμοτε μορφής προβλήματα των καταναλωτών.  Εκτός από αυτά  τόνισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι σε θέση να προωθήσει την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών  αλλά και τη βελτιστοποίηση της προσπάθειας συνεχούς  προστασίας του περιβάλλοντος στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου του Βόλου αλλά και γενικότερα της Μαγνησίας με την προυπόθεση ότι θα προωθηθούν οι αλλαγές που, ίσως,  κριθούν απαραίτητες.  . Η κα Μακρή ολοκλήρωσε την επίσκεψη της στη ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνοντας  ότι ήρθε η ώρα όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους  και συστρατευθούν για να επανακτηθεί το κύρος της επιχείρησης και να προστατευθούν  τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Σχόλια