Πως ο Σγουρός πάτησε την πεπονόφλουδα που του έβαλε ο Κικίλιας

Στη πρώτη εν πλήρη απαρτία, συζήτηση των υποψήφιων Περιφερειαρχών, βγήκαν ορισμένα, μικρά, αλλά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα:
Γ. Σγουρός: Η…μπανανόφλουδα που του πέταξε ο Β. Κικίλιας, τράβηξε τη κουρτίνα, και αποκαλύφθηκε ένας ακραίος οπορτουνισμός. Η κίνηση ΜΑΤ του Κικίλια, έφερε σε αδιέξοδο το Σγουρό, ο οποίος έχοντας εισπράξει τη κοινωνική δυσαρέσκεια δήλωσε πως είναι Κατά του Μνημονίου. Εναντίον δηλαδή του πυρήνα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, εναντίον του Γ. Παπανδρέου, που λίγες ώρες πριν δήλωνε πως το μνημόνιο είναι η ελπίδα μας. Η φανερή σύγχυση του αποτυπώθηκε όταν δήλωσε προς το Μητρόπουλο καλά, όλο για το Μνημόνιο θα μιλάμε;
Με εκφράσεις απολιτίκ και άχρωμες, ποντάρει περισσότερο στο δίκτυο δημοσίων σχέσεων που έχει δημιουργήσει με πολλούς δημάρχους (και της ΝΔ), παρά στην ολοκληρωμένη πολιτική του πρόταση. Γενικά, έχασε από τη σημερινή εμφάνιση.
Β. Κικίλιας: Η ερώτηση που στρίμωξε τον Σγουρό, του έδωσε μεγάλο κομμάτι από τις εντυπώσεις. Στην ουσία, μίλησε στρωτά, απέφυγε τα λάθη και ήταν προφανώς βελτιωμένος. Θα είναι ακόμα καλύτερος αν δεν ακολουθεί συντεταγμένες επικοινωνίας, που τον εγκλωβίζουν σε μια δυσκίνητη στάση, χωρίς να γέρνει λίγο το σώμα του. Παράλληλα, δημιούργησε καλή αίσθηση με τη παρατήρηση πως τα 217 εκ. της νομαρχίας Αθηνών, δεν είναι πλεόνασμα.Και πολύ σωστά. Ο Σγουρός πήρε 500 περίπου εκ από τον Παυλόπουλο και από τη διαχείρισή τους, τα 217 του μείνανε. Εκεί ο Κικίλιας, τόνισε πως σε καιρό κρίσης τα χρήματα δε πρέπει να μένουν σε ένα μπαούλο, αλλά να φτάνουν στην αγορά, στη κοινωνία. Με λίγα λόγια σε καιρούς κρίσης το κράτος πρέπει να ξοδεύει για να δημιουργεί εισόδημα στην αγορά.
Θ. Παφίλης: Σταθερός, συγκροτημένος λόγος. Κομματικός και ξεκάθαρος..Τον κόσμο που ήθελε τον έπεισε. Επιτέθηκε και κατά των αντι-μνημονιακών, για τη στάση τους στο ζήτημα της Ε.Ε. ενώ είναι ο πιο έμπειρος πολιτικά ομιλητής.
Αδ. Γεωργιάδης: Προσπάθησε να παραμείνει πολύ στο ζήτημα των μεταναστών, γιατί ήξερε πως στο μνημόνιο δεν τον …έπαιρνε…
Είμαι κατά του Μνημονίου, αλλά το ψήφισα γιατί οι πολιτικοί πρέπει να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις, δήλωσε, παίρνοντας το βραβείο του τυχοδιωκτισμού. Ως εκ τούτου επιδίωξε να πετάει τη μπάλα, με συνεχείς ερωτήσεις στους άλλους, ενώ προέβη και σε μια επίθεση στο Γ. Δημαρά, όπου έχασε τις εντυπώσεις. Κατηγορούσε τους τρεις υποψηφίους πως είναι ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν τα μέτρα, ξεχνώντας, πως είναι το σημαντικότερο στήριγμα του ΠΑΣΟΚ, στη περίπτωση του Μνημονίου. Η βάση του ΛΑΟΣ έχει οργιστεί με αυτή την απόφαση και είναι ένα βήμα πριν τη…μετακόμιση.

Αλ. Μητρόπουλος: Ανετος ομιλητής, απευθυνόταν στον ενικό και με το μικρό τους όνομα στους υπόλοιπους, ζυμωμένος από τις πρωινές μάχες στην Αρένα του Αυτιά. Φουλ αντι-μνημόνιο και αντι-καλλικράτης, έκανε λόγο για ενωτικό σχήμα.Παρόλα αυτά η κουβέντα καφενείου που κάνει δε κερδίζει παντού. Εχει διείσδυση εκεί που θέλει.
Γ. Δημαράς: Συμπαθής αλλά απογοήτευση ο λόγος του. Κοινές διαπιστώσεις. Χιλιοειπωμένα προβλήματα. Κατάθεση της προβληματικής κατάστασης. Καμία πρόταση πολιτικής, καμία γωνία ο λόγος του. Κενός και κοινότυπος. Σχολή Ντόρας Μπακογιάννη.
Ισως για αυτό τον στηρίζει…
Οι υπόλοιποι δύο κινήθηκαν σε ρηχά νερά..
Πληροφορίες πάντως του antinews, λένε πως υπουργός τηλεφώνησε σε 2 μεγάλες εφημερίδες προκειμένου να μη κάνουν θέμα την “είδηση” που έβγαλε ο Σγουρός. Ήδη πάντως η Ιπποκράτους και το Μαξίμου, βρίσκονται σε μερική αναστάτωση και προσπαθούν να δουν πως θα διαχειριστούν την απάντηση του Σγουρού, που ουσιαστικά βάλλει εναντίον της ουσίας της πολιτικής του Παπανδρέου.

Σχόλια