Αλλαγές στην παιδεία.. μαζί με την Πυθία

Αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα παρουσιασθούν από το υπουργείο παιδείας την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010, στις 10 το πρωί, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων διοργανώνει συνάντηση διαλόγου και εργασίας στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την Κυριακή, 26/09/2010, στις 10:00, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τον Πρωθυπουργό, Γεώργιο Α.  Παπανδρέου και θα παρευρίσκονται: η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των Διοικήσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.
Προσκεκλημένοι στη συνάντηση είναι, επίσης, ο Υπουργός Επιστήμης, Έρευνας και Τεχνολογίας της Πορτογαλίας,  Jose Mariano Gago, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ. Ανδρέας Δημητρίου και ο Πρώην Πρόεδρος του Dublin City University, Ferdinand von Prondzynski.
Σχόλια:
Διάλεξαν την καλύτερη δυνατή τοποθεσία για την φιλοξενία των εργασιών της συνάντησης. 
Ας μην ξεχνάμε ότι στους Δελφούς και στην αρχαία Ελλάδα, όλοι προσέτρεχαν για να πάρουν τους θεσμούς της Πυθίας.
Πυθία ονομαζόταν η εκάστοτε Πρωθιέρεια του Θεού Απόλλωνα στο Μαντείο των
Δελφών η οποία, ευρισκόμενη σε έκσταση, μετέφερε τη χρησμοδότηση του Θεού προς τον ενδιαφερόμενο με τρόπο συνήθως λακωνικό, δυσνόητο και αινιγματικό.
Θα πρέπει εδώ να παραδεχτούμε ότι, μας έχει συνηθίσει το ΠΑΣΟΚ σε δυσνόητα, πολύπλοκα, αναποτελεσματικά και "μαγικά" προγράμματα και σχέδια...
Πιστεύουμε να μην χρειαστεί μετά το πέρας των εργασιών, οι εμπλεκόμενοι να προσφύγουν στην Πυθία, για την ερμηνεία των αλλαγών στην παιδεία.
Αλλαγές στην παιδεία.. μαζί με την Πυθία

Σχόλια