Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε σήμερα το 4youth festival από την πόλη της Λάρισας

Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε σήμερα το 4youth festival από την πόλη της Λάρισας. Το πρώτο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην θεσσαλική πόλη συγκέντρωσε εντυπωσιακό αριθμό επισκεπτών και η πλατεία Ταχυδρομείου γέμισε χρώματα και ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Στο χώρο των εκδηλώσεων φιλοξενήθηκαν περίπτερα των οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εφημερίδων, το onned web radio, fun park αλλά και οι ειδικές θεματικές διαδρομές προβληματισμού, μέσα από τις οποίες η νεολαία προβάλει τις προτάσεις της για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στις προτάσεις για τις πόλεις που φιλοξενούν τα Φεστιβάλ.

Ειδικότερα, στην πόλη της Λάρισας η έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της προστασίας του Πηνειού ποταμού, την τουριστική ανάπτυξη, την προβολή της τοπικής παραγωγής, το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και μέτρα ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και ομάδων της περιοχής.

Παράλληλα, στα πλαίσια των radio debates που διοργανώνει το onned web radio, παρουσίασαν τις υποψηφιότητες τους οι κ. Κ. Αγοραστός υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο κ. Κ. Τζανακούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας.

Στη συνέντευξη του, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως βασική αρχή της υποψηφιότητας του είναι η δημιουργία μιας Περιφέρειας που θα υπηρετεί τον πολίτη και θα σέβεται τα δικαιώματα του. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προβλήματα που εντοπίζονται στον ευρύτερο χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προβάλλοντας την επιτακτική ανάγκη για συνέχιση των έργων για την εκτροπή του Αχελώου και την παραθαλάσσια σύνδεση Λάρισας – Μαγνησίας.
Ο κ. Αγοραστός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός πληθυσμός της περιοχής με τις δυσκολίες που προκύπτουν από το νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ αλλά και από τα δεινά οικονομικά μέτρα απόρροια του Μνημονίου. Ειδικότερα, για τη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, σημείωσε πως «λύσεις υπήρχαν» όμως η Κυβέρνηση μας οδήγησε στη νοοτροπία της συλλογικής ευθύνης, προσπαθώντας να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον και όχι στο ίδιο το πρόβλημα. Κλείνοντας αναφέρθηκε στα θέματα νεολαίας για τα οποία χαρακτηριστική ήταν η φράση του πως «οι νέοι είναι το οξυγόνο της ζωής, φορείς καινοτόμων ιδεών και μόνο αυτοί είναι που μπορούν να ξαναδώσουν νόημα στην έννοια της πολιτικής στη χώρα».


Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας του για την επανεκλογή του στο δήμο Λάρισας, τόνισε πως οι κάτοικοι της πόλης γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον το έργο που έχει επιτευχθεί όλο αυτό τον καιρό και παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου η πόλη να αποκτήσει ακόμα περισσότερο φιλικό πρόσωπο προς τους πολίτες. Σε ερωτήσεις που τέθηκαν για τα θέματα που αφορούν τους νέους, ο κ. Τζανακούλης είπε μεταξύ άλλων ό,τι η πόλη της Λάρισας μπορεί σήμερα να υπερηφανεύεται πως είναι ιδιαίτερα φιλική στους νέους ανθρώπους, προσφέροντας αρκετές επιλογές και ανέσεις ενώ σε ότι έχει να κάνει με τα προβλήματα που δημιουργεί στον κοινωνικό ιστό η μάστιγα των ναρκωτικών, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να βρεθεί η ορθότερη λύση στο πρόβλημα. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Λάρισας τόνισε τη σημασία του αθλητικού παράγοντα για την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας κάνοντας χαρακτηριστική αναφορά και στη δική του αγάπη για τον αθλητισμό.

Το 4youth festival συνεχίζεται αύριο Σάββατο 25/9 και την Κυριακή 26/9 στην Παραλία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη και μεταδίδεται ζωντανά από το 4youth.onned.gr

Σχόλια