Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Γκρούεφσκι: «Ακραίες οι θέσεις της Ελλάδας»

Από τη Νέα Υόρκη και στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ η ηγεσία της ΠΓΔΜ εξαπέλυσε νέες βολές κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την Αθήνα ότι ευθύνεται για την ανεπαρκή ανάπτυξή της

Με κατηγορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση υιοθετεί ακραίες θέσεις στο ζήτημα της ονομασίας, οι οποίες δεν βοηθούν στην εξεύρεση λύσης, απάντησε ο πρωθυπουργός της FYROM, Νίκολα Γκρούεφσκι, στις διατυπώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, ότι η Ελλάδα έχει την πολιτική βούληση για την επίλυση του προβλήματος, στο πλαίσιο της κόκκινης γραμμής της για μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει για όλες τις χρήσεις, και, για αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων στην περίπτωση που χρειασθεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πιο ακραίες θέσεις ακόμη και από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση και εξέφρασε την απογοήτευση του, όπως είπε, για τις απόψεις αυτές.

 Βολές Ιβάνοφ
Προηγουμένως ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τους Στόχους της Χιλιετίας, κατηγόρησε την Ελλάδα ως υπεύθυνη για την ανεπαρκή ανάπτυξη των Σκοπίων, σημειώνοντας ότι το εμπάργκο της δεκαετίας του ’90 και οι παρεμποδίσεις της ελληνικής πλευράς για την ενσωμάτωση της FYROM στους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς, λειτούργησαν ως τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη των Σκοπίων.
Πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια εκτιμούν ότι οι θέσεις της Αθήνας και των Σκοπίων για το θέμα του ονόματος παραμένουν διαμετρικά αντίθετες, γεγονός που, όπως σημειώνουν, απομακρύνει για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Νίκος Φραγκόπουλος, Σκόπια

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6031532,00.html 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.