Πως το τραπεζοασφαλιστικό σύστημα έχει τους συνδικαλιστές του χώρου(όλων των παρατάξεων) στο "τσεπάκι" του, δίνοντάς τους προνόμια.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΝΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ Η Σ.Σ.Ε. 1997.... 
Την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της πατρίδας μας στενάζουν κάτω από τη μπότα του Δ.Ν.Τ. , την ώρα που η κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων, διαλύει τη κοινωνική ασφάλιση και υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον της χώρας , ομάδα εξωνημένων συνδικαλιστών που λυμαίνεται το χώρο των τραπεζών, προωθεί και διευρύνει τα συνδικαλιστικά της προνόμια στη στενή της παρέα σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα ζητούν από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας επέκταση στους αποσπασµένους στο Δ.Σ. του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. των ρυθµίσεων της κλαδικής ΣΣΕ 1997 για την άρση των συνδικαλιστικών αντικινήτρων!
Όπως ανερυθρίαστα αναφέρεται στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 2009 (ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΗ Αύγουστος 2009 • Αριθμός φύλλου 642):
«Για λόγους ίσης μεταχείρισης και τήρησης του σκοπού των ρυθμίσεων της από 30.7.1997 ΣΣΕ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΟΤΟΕ σχετικά με την άρση των αντικινήτρων στη συνδικαλιστική δράση, προτείνουμε να ισχύσουν οι εκεί προβλεπόμενες συνδικαλιστικές ρυθμίσεις, (που αφορούν στη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των εκλεγμένων και αποσπασμένων συνδικαλιστών σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα) και για τους συναδέλφους μας που είναι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και αποσπασμένοι στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ.» (Οι ρυθμίσεις της Σ.Σ.Ε. του 1997, αποτελούν όνειδος για το κλάδο μας και συνέβαλλαν καταλυτικά στην απαξίωση του συνδικαλισμού ως θεσμού στο κλάδο μας, αλλά και στον ευτελισμό της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών που διανύουν πολυετείς συνδικαλιστικές καριέρες με κίνητρο τα προκλητικά τους προνόμια.) Αλλά φτάνει πια, ως εδώ! Η Διοίκηση της Ε.Τ.Ε. δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμβάλλει στο σκάνδαλο αυτό και οφείλει να απορρίψει το αίτημα, γιατί είναι εντελώς ανήθικο! Στο κάτω -κάτω, αφού άτυπα ισχύει αυτό σήμερα, γιατί θέλουν να το θεσμοθετήσουνε;
Δεν νοείται για την διατήρηση ισορροπιών με μια ομάδα συνδικαλιστών που λειτουργεί χρόνια τώρα παρασιτικά όχι μόνο σε βάρος των συναδέλφων μας αλλά και σε βάρος της Τράπεζας, να προκαλέσει η Διοίκηση τη πλειοψηφία των εργαζομένων στη τράπεζα που με καθηλωμένους μισθούς και δύσκολες συνθήκες εργασίας παλεύουν με αξιοπρέπεια για τη εξέλιξή τους και την επιβίωσή τους μέσα σε ένα περιβάλλον εργασιακού μεσαίωνα που διαμορφώνουν το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. και η κυβέρνηση , με την ανοχή των συνδικαλιστών που οπωσδήποτε είναι μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.
Δεν είναι τυχαίο που μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό που βιώνουμε, δεν υποβλήθηκε ούτε μια παραίτηση συνδικαλιστή, προκειμένου να μην διακοπεί η παρουσία τους στα συνδικαλιστικά πράγματα που τους εξασφαλίζει τα χρυσά τους προνόμια…Εκείνοι που προωθούν παρόμοια ανήθικα αιτήματα που υποκρύπτουν συναλλαγή και διαπλοκή, δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών τους, παρά μόνο η διατήρηση των «κεκτημένων» τους από την άσκηση του παρασιτικού αυτού συνδικαλισμού που υπηρετούν (προαγωγές, μισθολογικά κλιμάκια, ρουσφέτια κλπ.).

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι τα τελευταία χρόνια στον συνδικαλισμό έχουν παρεισφρήσει κάποια άτομα ανάξια και επικίνδυνα που με την παρουσία τους και μόνο αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Είναι άτομα που έχουν προωθηθεί από παρασυνδικαλιστικές ομάδες (πράσινες και γαλάζιες σε αγαστή συνεργασία…) και με τις καθεστωτικές τους αντιλήψεις και πρακτικές και με μοναδικό τους προσόν την κομματική τους ταυτότητα, προήγαγαν τη μετριοκρατία και την αναξιοκρατία για τους εαυτούς τους και την παρέα τους…
Αυτοί οι ίδιοι, δημιούργησαν και συντηρούν χρόνια τώρα ένα νοσηρό σύστημα με χαρακτηριστικά γνωρίσματα και δομή παρακράτους, που λειτουργεί σε βάρος των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων, παραβιάζοντας κάθε ηθικό κανόνα αλέθοντας ανθρώπους και συνειδήσεις.

Αυτός ο «μεταλλαγμένος» συνδικαλισμός, που ζει εις βάρος μας, που γιγαντώνεται και ανδρειώνεται ρουφώντας την ελευθερία και το δίκιο των απλών εργαζομένων, που λειτουργεί τελικά -λόγω αναξιοκρατίας στη στελέχωση των τραπεζών και των οργανισμών- εις βάρος καθενός μας ξεχωριστά και όλων μας, χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί και να «θυμηθεί» τον αρχικό του ρόλο.
Και για να μην ξεχνάμε: Ανάμεσα σε εκείνους που ψήφισαν τόσο το μνημόνιο, όσο και την ασφαλιστική απορρύθμιση, περίοπτη θέση καταλαμβάνουν οι ‘συνάδελφοί μας’(!), ‘οι δικοί μας άνθρωποι’(!) πρώην πρόεδροι ΣΥΕΤΕ και ΟΤΟΕ Χρ. Πρωτόπαπας και Δημ. Κουσελάς. Να τους χαίρεστε συνάδελφοι και μην παραλείψετε να τους ξαναψηφήσετε και στις επόμενες εκλογές, για να ολοκληρώσουν το έργο τους! Μήπως είμαστε άξιοι λοιπόν της τύχης που μας προδιαγράφουν όλοι αυτοί οι απίθανοι;
Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

Να δημοσιοποιηθούν από τις τράπεζες και τις θυγατρικές τους ασφαλιστικές, οι μισθοδοσίες και οι αμοιβές από συμμετοχές σε διοικητικά συμβούλια και επιτροπές, όλων των εκλεγμένων συνδικαλιστικών στελεχών.

Να επεκταθεί το πόθεν έσχες σε όλα τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη ΔΣ των συλλόγων – διοικήσεις ΟΤΟΕ, ΕΚΑ, ΓΣΕΕ.
Να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία από τις τράπεζες για τη συμμετοχή ή όχι στις απεργίες όλων των εκλεγμένων στελεχών.
Να καταγγέλλεται η ευνοϊκή μεταχείριση των εκλεγμένων συναδέλφων όπου κι αν γίνεται.
Να θεωρηθούν άκυρες τυχόν διμερείς συμβάσεις, πράξεις διοικήσεων, εγκυκλίων που προβλέπουν διαφορετική μεταχείριση στους συνδικαλιστές.
Τα συνδικαλιστικά στελέχη να μην αποδέχονται τέτοιου είδους αντιπαροχές
».

Γιώργος Θ. Δημητρόπουλος
Αθήνα 11-7-2010 συνταξιούχος Ε.Τ.Ε.

Σχόλια