Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Βαθιά νυχτωμένος ο Μπεγλίτης με τις βάσεις των στρατιωτικών σχολών!


Διαβάσαμε την παρακάτω είδηση από το protothema.gr:
« Την εισαγωγή ειδικής δέσμης για τις στρατιωτικές σχολές, στο πλαίσιο του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, προωθούν τα Υπουργεία Άμυνας και Παιδείας, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται το παράδοξο φαινόμενο να δηλώνει κάποιος νέος μια στρατιωτική σχολή ως τελευταία ή προτελευταία επιλογή και λόγω χαμηλής βαθμολογίας να ντύνεται αναγκαστικά στο…χακί!
Όπως παραδέχτηκε ο κ.Μπεγλίτης «υπήρξαν πολλές καραμπόλες βαθμολογίας, που τα παιδιά βρέθηκαν σε στρατιωτικές σχολές χωρίς να το επιθυμούν. Και λόγω της ανάγκης να βρουν μια δουλειά πήγαν τελικά εκόντες άκοντες σε στρατιωτικές σχολές. Αυτό είναι σε βάρος και των παιδιών ασφαλώς και της σταδιοδρομίας τους αλλά και σε βάρος του ευαίσθητου χώρου των ενόπλων δυνάμεων.»
Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται πλέον απολύτως θετική στο να υπάρξει μια ειδική δέσμη στο πλαίσιο του πανελλαδικού συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ, για τις ανώτατες στρατιωτικές σχολές, όπως είναι η Σχολή Ευελπίδων, η Σχολή Ικάρων και η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ή οι ανώτατες στρατιωτικές σχολές Σωμάτων όπως είναι στη Θεσσαλονίκη η Στρατιωτική Ιατρική, η Στρατιωτική Νομική κλπ.»Χωρίς να θέλουμε να μπούμε στην ουσία του άρθρου για το αν θα πρέπει να υπάρχει ειδική δέσμη για τις στρατιωτικές σχολές, αλλά σχολιάζοντας μόνο το ότι σε αυτές τις σχολές εισέρχονται άτομα που δηλώνουν «μια στρατιωτική σχολή ως τελευταία ή προτελευταία επιλογή και λόγω χαμηλής βαθμολογίας ντύνονται αναγκαστικά στο…χακί!», διαπιστώνουμε ότι ο κ. Μπεγλίτης είναι βαθιά νυχτωμένος και άσχετος σχετικά με τις βάσεις αυτών των σχολών!


http://online-pressblog.blogspot.com/2010/09/blog-post_9462.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.